Test av JBL Tour Pro 2 – førsteklasses ørepropper med en unik gimmick

Geir Tandberg Steigan

Vår vurdering:

4

JBL har laget et par hodetelefoner som skiller seg ut fra resten av konkurrentene, med en innovativ berøringsskjerm på ladeetuiet. Den fanger umiddelbart oppmerksomheten vår, men er det virkelig nyttig eller mest en morsom gimmick? Og hvor bra er resten av settet? Med en pris på over 2700 kroner forventer vi toppklasses spesifikasjoner og lydkvalitet som matcher den spennende berøringsskjermen. Vi i Testplanet har testet JBL Tour Pro 2 i noen uker nå, for å sjekke om de holder mål og er verdt et kjøp, eller om det finnes bedre alternativer å bruke pengene på. Les videre for hele vår test av JBL Tour Pro 2.

Design & ladeetui

Pros

Innovativt ladeetui med berøringsskjerm
Premium byggekvalitet
Lett vekt

Cons

Er berøringsskjermen mest en gimmick?

JBL Tour Pro 2 føles førsteklasses fra første øyeblikk, med en solid konstruksjon og materialer av høy kvalitet i både hodetelefonene og ladeetuiet. Selve øreproppene har en lett avrundet form, som forlenges av silikonspissen i den ene enden og en kort stamme i den andre. Sammenlignet med modeller som AirPods 2, har disse øreproppene en veldig kort stamme som gir dem et litt mer diskret in-ear-utseende, noe vi liker. Øreproppene har en rimelig slitesterk konstruksjon med IPX5-klassifisering som beskytter dem mot svette og vannsprut. De er imidlertid ikke helt vannavstøtende, så det er ikke noe å pakke med seg for treningssvømming.

JBL Tour Pro 2
Det er en berøringsskjerm på ladeetuiet til JBL Tour Pro 2.

Noe av det som gjør disse øreproppene så spesielle og får dem til å skille seg ut fra konkurrentene, er deres medfølgende ladeetui. I stedet for bare å tjene som oppbevaring og ekstra lading for hodetelefonene, tilbyr ladedekselet til Tour Pro 2 en innovativ berøringsskjerm som gir deg rask tilgang til en haug med nyttige funksjoner. Via berøringsskjermen får du tilgang til de vanlige musikk-kontrollene, samt mulighet til å justere EQ, støyreduksjon, romlyd, varsler, lommelykt, ringeinnstillinger med mer. Alle de vanligste funksjonene er tilgjengelige direkte via berøringsskjermen. Det betyr at du ikke trenger å ta frem mobiltelefonen og åpne den tilhørende appen hver gang du vil endre en innstilling. I løpet av tiden med disse øreproppene brukte vi ladeetuiet mest til å bytte mellom ulike EQ-innstillinger, når vi byttet mellom ulike musikksjangre.

Berøringsskjermen gjør virkelig øreproppene spesielle og er en fin ekstra touch, men vi vil ikke si at det er noe som er superviktig. Vi brukte mye av funksjonene i begynnelsen, da det var nytt og spennende. Men det er sjelden du bærer rundt på ladeetuiet og har rask tilgang til det. Vanligvis slenger man det i sekken og det tar like lang tid å hente det opp som å finne frem mobilen, og da forsvinner hensikten litt. Men uansett er det en morsom ekstrafunksjon som garantert vil tiltrekke seg noen nysgjerrige blikk.

Passform

Pros

Kommer med flere størrelser silikonspisser
Lukkes veldig tett og gir utmerket støyreduksjon

Cons

Sørg for å finne riktig passform – ellers kan de gnage ørene

Med en relativt kompakt størrelse og en vekt på 95 gram for selve øreproppene (260 gram med ladeetuiet), er JBL Tour Pro 2 lette nok til å være behagelige å bruke selv over lengre perioder. Hver ørepropp har en utskiftbar silikontopp som lukkes tett i ørene. Et pluss er at det følger med et lite kart i pakken med flere forskjellige størrelser på silikonspissene, så de burde passe til en rekke ørestørrelser. Det er viktig at du føler deg frem og velger riktig størrelse. Etter at vi brukte hodetelefonene en stund begynte det ene øret å gnage og passformen var litt løs under mer intense aktiviteter som bakkeintervalltrening. Det skjedde flere ganger at vi måtte justere hodetelefonene og dytte dem tilbake i ørene, men da vi gikk over til en størrelse mindre på øretuppene forsvant disse problemene.

JBL Tour Pro 2
En nærmere titt på JBL Tour Pro 2.

Med riktig størrelse på silikonspisser sitter JBL Tour Pro 2 sikkert i ørene og lukkes tett, slik at den adaptive støyreduksjonen virkelig utmerker seg. Med støyreduksjonen aktivert forsvinner all lyd omkring deg, selv i stappfulle treningssentre om ettermiddagen. Noen ørepropper vi har testet gjør en god jobb med å filtrere ut lavere lyder som samtaler, men slipper likevel gjennom lyder som vekter som treffer hverandre i maskiner og lignende. Med JBL Tour Pro 2 i ørene hørte vi ingenting av dette. Den eneste lyden som kom inn i ørene var den pumpende musikken. Støyreduksjonen på disse hodetelefonene er virkelig en av de fremste egenskapene.

Lydkvalitet

Pros

Generelt grei lydkvalitet

Cons

Ikke den beste i denne prisklassen
Noen EQ-justeringer kreves

Totalt sett har JBL Tour Pro 2 god lyd. Det kreves imidlertid et par justeringer. Med standardinnstillingene virker lyden i JBL Tour Pro 2 litt dempet. Diskant og mellomtone er svak og begravd under et matt filter – nesten som en basslyd som mangler trøkk. Dette kan heldigvis enkelt fikses ved å endre EQ-innstillingen via ladeetuiets berøringsskjerm. Her er det et par forhåndsinnstilte alternativer som Jazz, Vocal, Studio, Bass og Club. Vi personlig liker basstung musikk og velger vanligvis alltid det alternativet, men med Tour Pro 2 føles det som om de andre tonene er dempet litt for mye og det eneste som gjenstår er en kjedelig bass, uten særlig effekt. Vi anbefaler å velge Club EQ-innstillingen i stedet. Denne innstillingen gir hodetelefonene en mye luftigere lyd, samtidig som den opprettholder en nydelig tung bass. EQ-innstillingen fungerer godt å bruke for en haug med forskjellige sjangre som undergrunnsrap fra Bones, rock fra Breaking Benjamin, synthwave fra Gunship og mer. Hvis du foretrekker å gå i detalj, kan du velge å manuelt justere hodetelefonenes EQ via appen.

JBL Tour Pro 2
Med noen få EQ-endringer blir lyden til JBL Tour Pro 2 mye bedre.

Har Tour Pro 2 den mest imponerende lyden på markedet? Ikke direkte. Du kan få bedre lyd fra eksempelvis Apple og Sony i denne prisklassen. Med JBL Tour Pro 2 betaler du delvis for den innovative berøringsskjermen, den suverene støyreduksjonen og den fantastiske batteritiden. Men med noen enkle justeringer av EQ-innstillinger får du fortsatt en lyd som står seg godt. Den kraftige støyreduksjonen er også med på å skape en oppslukende følelse i lyden og totalt sett var vi fornøyd med lyden vi fikk fra Tour Pro 2 under testene våre.

Batteri & lading

Pros

Batteritid i toppklasse
Hurtigladingen er suveren

Cons

Blant de fremste styrkene til JBL Tour Pro 2 er batteritiden. Dette er JBLs førsteklasses premium-ørepropper. Via selve øreproppene får du opptil 10 timers batteritid (litt avhengig av om du har ANC aktivert eller ikke, samt hvor høyt du spiller) og ytterligere 30 via ladeetuiet. Med en batteritid på totalt 40 timer mellom ladingene, trenger du aldri å bekymre deg for å gå tom for batteri under reiser eller trening.

Når det er på tide å lade, kobles Tour Pro 2 til via en mikro-USB-port og gir deg hele 4 timers batteritid på bare 15 minutter. Det er virkelig helt suverent.

Hvem er JBL Tour Pro 2 laget for?

JBL Tour Pro 2
Er JBL Tour Pro 2 de rette hodetelefonene for deg?

Hvis du leter etter et par førsteklasses ørepropper, med en solid byggekvalitet, en generell luksuriøs følelse og noe unikt som gjør at de skiller seg ut fra resten, er JBL Tour Pro 2 et flott alternativ. For de som også verdsetter sterk støydemping, lang batteritid og hurtiglading, får du alt du ønsker deg her.

Lyden er absolutt akseptabel, selv om du kan få bedre lydkvalitet fra konkurrenter i samme prisklasse. Så hvis du leter etter lydkvalitet på audiofilnivå, trenger du ikke lete lenger. JBL Tour Pro 2 er et sterkt sett generelt, men for prisen kan du få lignende (om ikke bedre) ytelse fra billigere alternativer, og hovedgrunnen til å kjøpe dem er egentlig hvis du synes berøringsskjermen føles spennende og dette er noe du ville faktisk få bruk for.

JBL Tour Pro 2 – tekniske spesifikasjoner & vurdering

4

Driverstørrelse: 10 mm dynamiske drivere
Frekvensrespons: 20 Hz – 20 kHz
Impedans: 16 ohm
Følsomhet: 102 dB
Støyreduksjon: Adaptiv støyreduksjon (ANC) med Smart Ambient
Bluetooth-versjon: 5.3
Codec-støtte: AAC og SBC
Spilletid: Opptil 10 timer i øreproppene og ytterligere 30 timer med ladevesken
Hurtiglading: 15 minutters lading gir 4 timers spilletid
Mikrofoner: Seks mikrofoner for krystallklare samtaler og støyreduksjon
Vannbestandighet: IPX5-klassifisering mot svette og vann

Andre hodetelefoner som kan anbefales

Hvis JBL Tour Pro 2 ikke føles som den rette hodetelefonen for deg, ikke bekymre deg – det er mange andre hodetelefoner å velge mellom. Hvis du vil ha et par virkelig fine hodetelefoner som holder seg sikkert på plass under trening, liker du ideen om innovative funksjoner, men føler deg ikke veldig imponert over berøringsskjermen på JBL Tour 2, eller vil ha noen med den mest komfortable passformen mulig, har vi inkludert tre gode alternativer for nettopp dette nedenfor.

Fantastiske in-ear-hodetelefoner for trening:

Flotte in-ear-hodetelefoner med innovative funksjoner:

In-ear-hodetelefoner med en veldig behagelig passform:

Lyd og bilde
En hand håller upp förpackningen till ett par Epos Adapt 660 AMC, över en vit TV-bänk med en bukett rosor.

Test av Epos Adapt 660 AMC – profesjonelle hodetelefoner for teknologikyndige

Lyd og bilde
JBL Soundgear Sense

Test av JBL Soundgear Sense – hodetelefoner med åpent design for den aktive