Test av Epos Adapt 660 AMC – profesjonelle hodetelefoner for teknologikyndige

Geir Tandberg Steigan

Vår vurdering:

4

Vi i Testplanet har nylig testet de profesjonelle over-ear-hodetelefonene Epos Adapt 660 AMC, som har en diskret, men iøynefallende design som skriker førsteklasses allerede ved utpakking fra emballasjen. De er utsmykket med Aston Martin-detaljer, hvis klassiske grønne farge kontrasterer med det sorte designet på en stilig måte. Som fans av Formel 1 og Fernando Alonso appellerte de litt ekstra til oss. Hvis du ser etter et par profesjonelle hodetelefoner med en premium følelse som også har et unikt designpreg, vil resultatet av Epos og Aston Martins samarbeid være en drøm for deg.

Design & passform

Pros

Tvers igjennom førsteklasses konstruert

Cons

Utformingen av øreklokkene er sånn middels

Disse hodetelefonene er sammenleggbare og kan enkelt foldes sammen for oppbevaring inne i det medfølgende etuiet, noe som er praktisk for alle som pendler eller ofte er ute og reiser. Dekselet har samme designuttrykk som hodetelefonene, men det er dessverre ganske mykt, noe som gjør at hodetelefonene kanskje ikke får fullt så mye beskyttelse som vi skulle ønske. Etuiet vil absolutt gjøre jobben sin med å beskytte mot riper og andre mindre skader, men det vil ikke tåle mye vekt hvis noe skulle falle over dekselet, for eksempel. Selv om hodetelefonene hovedsakelig er laget av plast, ble vi imponert over den solide konstruksjonen som føles hardfør, uten løse eller knirkende deler.

Epos Adapt 660 AMC
Epos Adapt 660 AMC har et vakkert design.

Den unike eggformede utformingen av øreklokkene og det justerbare hodebåndet gir hodetelefonene et særegent utseende. De spesielle eggformede øreklokkene er ment å gi høy komfort, men vi synes løsningen fungerer sånn middels. De små ørene våre passer rett innenfor selve hullet i øreklokkene, men for de med litt større ører vil selve øreklokkene presse seg over ørene og hodetelefonene sitter ganske tett. Hvis du bruker hodetelefonene over lengre tid, kan trykket fra de tettsittende hodetelefonene bli et problem.

Avanserte kontroller

Pros

Belønnes med mange alternativer når du lærer deg å bruke dem

Cons

Ganske bratt læringskurve

Når det gjelder bruk og kontroller, er disse hodetelefonene blant de mest avanserte vi har testet. Her er det en ganske bratt læringskurve før du lærer deg alle kontrollene og muskelminnet husker hvilken knapp som gjør hva. Belønningen er en utrolig tilpassbar opplevelse med alle slags kontroller du kan tenke deg, spesielt for samtaler, men også andre lydkilder. Dette er ikke hodetelefoner for de som er ute etter noe enkelt, men er rettet mot profesjonelle brukere med gode teknologivaner. De er først og fremst ment å brukes i profesjonelle sammenhenger, men fungerer også utmerket for avslappet lytting etter en lang dag på jobb.

Epos Adapt 660 AMC
Du får en haug med knapper og porter på Epos Adapt 660 AMC.

Hodetelefonene støtter både aptX og aptX Low Latency, som ga lydkvalitet som var veldig solid totalt sett, med førsteklasses lydsynkronisering. Selv om bassen ikke var den mest imponerende vi har hørt, er lydbildet godt balansert for alt fra samtaler til musikk og filmer. Det som virkelig skilte seg ut var mikrofonsystemet, som leverte krystallklar stemmekvalitet i samtaler og videokonferanser, noe som vil være et stort salgsargument for alle som leter etter et par hodetelefoner til bruk under arbeidsmøter i støyende kontormiljøer eller lignende.

Batteritid & lading

Pros

Solide 30 timers batteritid

Cons

Ingen hurtiglading

Hodetelefonene har en god batteritid som gir deg rundt 30 timers lyttetid, noe som vil holde følge med de aller fleste brukere gjennom hele arbeidsuken uten problemer. Hodetelefonene lades via mikro-USB og det tar omtrent tre timer å lade dem helt opp. Det er godkjent, men vi skulle gjerne sett en form for hurtiglading for de gangene du trenger å fylle på batteriet litt raskt før du drar hjemmefra om morgenen.

Ladevesken til Epos Adapt 660 AMC.

Pris

Pros

Finnes en billigere variant

Cons

Premium prisklasse

Med en pris på rundt 5000 kroner plasserer disse hodetelefonene seg på et førsteklasses nivå. De er et par nisjehodetelefoner for profesjonelle brukere som er villige og i stand til å betale for kvalitet. Synes du disse hodetelefonene ser interessante ut, men føles litt for dyre, finnes de også i en standardutgave som mangler Aston Martin-detaljene, men ellers matcher den dyrere versjonen. Så du betaler en ganske høy sum for Aston Martins merke og design. For den helsvarte standardutgaven av hodetelefonene må du betale rundt 3500 kroner, så det er uansett et par hodetelefoner i den øvre prisklassen.

Hvem er Epos Adapt 660 AMC laget for?

Epos Adapt 660 AMC
Epos Adapt 660 AMC er dekorert med stilige Aston Martin-detaljer.

Avslutningsvis er Epos Adapt 660 AMC perfekt for ganske teknologikyndige brukere som er på jakt etter et par førsteklasses hodetelefoner å bruke på jobben, hovedsakelig for samtaler, der mikrofonen setter dem i en klasse for seg. Dessuten, hvis du leter etter et par hodetelefoner som garantert vil vekke oppmerksomhet med et iøynefallende, stilig og unikt design, vil Aston Martin-finessene gjøre jobben her. Hodetelefonene er også perfekte for uformell lytting til musikk, podcaster, serier og lignende. Men hvis du leter etter noe som er veldig behagelig å ha på seg over lengre perioder, har en kraftig og fyldig bass for oppslukende lytteopplevelser, samtidig som de er enkle å bruke og rimelige, burde du sjekke ut andre alternativer.

Epos Adapt 660 AMC – tekniske spesifikasjoner & vurdering

4

Type: Over-ear, toveis hodebånd
Vekt: Ca 227 g
Mål: 63 x 136 x 174 mm
Active Noise Cancellation (ANC): Ja, med adaptiv teknologi
Drivere: 10 mm dynamisk
Frekvensrespons: 20 Hz – 20 kHz
Impedans: 16 ohm
Følsomhet: 102 dB
Bluetooth: Versjon 5.3
Støttede kodeker: AAC og SBC
Flerpunktstilkobling: Ja
Spilletid: Opptil 10 timer med ANC på, ytterligere 30 timer med ladeveetuiet
Ladeport: USB-C
Hurtiglading: 15 minutters lading gir 4 timers spilletid
Antall mikrofoner: Seks mikrofoner for klarhet og støyreduksjon
Mikrofonteknologi: Forbedret med maskinlæring for optimal lydopptak
Vannbestandighet: IPX5-klassifisering

Andre hodetelefoner som kan anbefales

Hvis Epos Adapt 660 AMC ikke føles som de rette hodetelefonene for deg, enten det er på grunn av de litt stramme øreproppene, den høye prisen eller deres avanserte teknologinivå, er det heldigvis mange andre alternativer som kan passe bedre . Nedenfor har vi tatt med lenker til tre alternativer som kan passe bedre.

Høy kvalitet, enkle kontroller:

Komfortable ørepropper, selv for store ører:

Utmerket for telefonsamtaler:

Lyd og bilde
JBL Soundgear Sense

Test av JBL Soundgear Sense – hodetelefoner med åpent design for den aktive

Hjem og husholdning
Best i test robotstøvsuger: En robotstøvsuger står i dokkingstasjonen sin på et stuegulv av tre

Best i test robotstøvsuger: Vinnerne av vår robotstøvsuger test