Beste TV: Topp 5 TVer akkurat nå

TestPlanet

Hvilken TV er den beste du kan kjøpe? Vi har vurdert modellene som passer alle lommebøker og behov.

Det har aldri vært en bedre tid for å kjøpe TV. Bildekvaliteten blir hele tiden bedre. Dette gjelder også for billigere modeller, som får «arve» teknologien fra fjorårsmodellenes dyrere segment. Samtidig har vi også kommet opp på et nytt nivå for TV-apparater. Nå har stort sett alle modeller støtte for 4K og HDR, som gir fantastisk bildekvalitet. Samtidig har TV-produsentene endelig kommet på nivå med spillkonsoller som Playstation 5 og Xbox Series X. Dermed kan du få tak i relativt billige TV-apparater som støtter de aller fleste funksjonene du finner på spillkonsollene.

Bli med videre for å se vår toppliste over beste TV i 2023 og gir deg anbefalingene for hvilken TV som er best for deg.


LG Oled C3 – Best i test TV

TV-type: Oled Størrelser: 42, 48, 55, 65, 77, 83 tommer HDR: Dolby Vision, HDR10, HLG Smart-TV: LG WebOS

En LG C3-TV med fargerikt bølgemønster på skjermen

LG OLED Evo C3 er en imponerende TV med enestående bildekvalitet og innovative funksjoner. Samtidig er det en TV du nok bør vente litt med å kjøpe, prisen er ganske høy. Til høsten, og spesielt under Black Friday-perioden, bør du kunne finne modellen til en lavere pris. Fjorårsmodellen C2 ligger nå i en grei prisklasse og er nesten like god, mens C3 fortsatt er så fersk på markedet at prisen ikke har rukket å synke. Den største forskjellen mellom de to modellene ligger i menysystemet, som har fått en opprydding og forenkling hos C3.

Beste TV for alt
Samtidig LG C3 en TV som på mange måter er best på alt. Vil du ha alle funksjoner for gaming? Uansett om du spiller på PS5 eller Xbox finner du støtte for alle konsollenes funksjoner hos C3. Spiller du på PC finnes både Freesync og G-sync tilgjengelig. Om du ser mye på sport, håndterer det raske panelet alle bevegelser på mesterlig vis. Er det film som er ditt store interesseområde, får du alt du trenger av fantastiske farger og helt utrolige detaljer i mørke partier.

Premiumpris for premiumfunksjoner
C3 finnes i størrelser fra 42 tommer, eller en virkelig god gamingskjerm om du vil, opp til kinofølelse i hele 83 tommer. Prislappen er deretter, men det er få TV-modeller som er et så trygt valg. Her får du det beste ut av alt du velger å viser på den. Derfor er LG Oled C3 vårt soleklare valg som best i test TV.

TVens hjemmeside

Fantastiske bilder
Mange gamingfunksjoner
Nydelig grensesnitt

Ganske høy pris

5


TCL QLED 7-serien – Mest for pengene

TV-type: QLED Størrelser: 55, 65, 75, 85 tommer HDR: Dolby Vision IQ, HDR10+ Smart-TV: Google TV

En TCL C745 med Google TV-appen på skjermen

Kinesiske TCL er en produsent som gir deg utrolig mye TV for pengene. Selskapets 7-serie, her representert ved TCL C745, er et fantastisk eksempel på dette. Her får du både Qled-panel for bedre farger og HDMI 2.1 for alle gamingfunksjoner.

Android gir bredde
Du styrer TVen og alle smarte funksjoner via operativsystemet Google TV. Dette gir deg både et lettstyrt system og bred støtte for alle mulige apper.

For gamere er det virkelig bra, her får du både Freesync Premium for PC og et panel som takler 144 hertz. I tillegg får du alle ekstrafunksjoner som kreves for både PC- og konsollgaming.

Bra farger
Om det finnes en svakhet hos TCLs 7-serie er det lyden. Her får du ganske standardisert stereolyd, uten støtte for Dolby Atmos eller lignende. Om du vil ha et lydbilde som matcher bildekvaliteten, bør du nok investere i en lydplanke også.

Bildemessig er det ikke mye å sette fingeren på. TCL har produsert Qled-TVer lenge nå og leverer veldig gode bilder med fine farger. Støtte for HDR er på plass, blant annet Dolby Vision IQ og HDR10+.

Kort fortalt er TCLs 7-serie (C745) en TV som gir veldig mye for pengene.

TVens hjemmeside

Mange funksjoner
144hz-panel
Google TV

Litt spak lyd

4.5


Samsung The Frame – Beste design

TV-type: QLED Størrelser: 43, 50, 55, 65, 75, 85 tommer HDR: HDR10, HDR10+ HLG Smart-TV: Tizen

Samsung The Frame med et blomstrende epletre på skjermen

Samsung The Frame (i denne testen: LS03B) er en serie TV-apparater som har blitt utrolig populære de seneste årene. Utgangspunktet er en av Samsungs fine Qled-maskiner med veldig gode farger og god lysstyrke, som fungerer bra i godt opplyste rom.

Vinner på designet
Hele poenget med The Frame ligger i navnet. Det ser ganske enkelt ut som et maleri (du kan til og med bytte ut rammen om du vil). For å matche design og funksjon finnes det også en pausemodus som viser opp ulike kunstverk. Dermed forsterkes følelsen av at dette er et maleri som også kan brukes som TV.

Svak lyd
Så fort du trykker på fjernkontrollen får du derimot en fullt fungerende TV med tidligere nevnte bildekvalitet. Samtidig er Samsungs menysystem et av de raskeste på markedet og fullt av nyttige funksjoner.

De fleste Samsung-TVer lider dog av ganske svak lyd, og The Frame er intet unntak. Her gjelder det altså at du finner like fine høyttalere du kan bruke sammen med TVen, om du ønsker å opprettholde designnivået du får med The Frame.

Bortsett fra dette er det ikke mye å klage på her. Det er en veldig god TV som virkelig setter design i førersetet.

TVens hjemmeside

Nydelig design
Tilkoblinger i separat boks
Fine bilder

Kjedelig lyd

4


Samsung QN900C – Beste 8K TV

TV-type: Qled Størrelser: 65, 75, 85 tommer HDR: HDR10, HLG Smart-TV: Tizen

En Samsung QN900C med blå bølger på skjermen

La oss være ærlige her: Du kjøper ikke en 8K-TV for å få den fantastiske oppløsningen. Du kjøper den for å kunne skryte. Og årsaken er ganske enkelt at det knapt finnes noe materiale i 8K-oppløsning, og for å i det hele tatt se forskjellen på 8K og 4K trenger du en helt enorm skjerm. Når det er sagt, er det 8K du vil ha, er det Samsung du skal gå for.

Best på 8K
De fleste produsentene har utvalgte TV-modeller i 8K, mest for å kunne si at de har det tilgjengelig. Samsung har derimot satset tungt på teknologien i mange år og QN900C er en TV som håndterer oppløsningen utmerket. Finner du en film med rett oppløsning ser det veldig bra ut og TVen gjør en god jobb med å skalere opp materiale i lavere oppløsning.

Samtidig er det et flaggskipsprodukt på alle andre måter også. Her får du det beste Qled-panelet Samsung kan tilby og bildekvaliteten oppfyller alle krav man måtte ha.

Smart tilkobling
Som flaggskipsprodukt har QN900C også en separat tilkoblingsboks for alle kontakter, med kun en tynn ledning opp til selve TVen. Det hjelper deg med å holde orden på ledninger og gjør det betydelig lettere å koble til andre ting.

Samsung har også satset på lyd i denne modellen med en rekke høyttalere og virtuell surround. Lydkvaliteten er bedre enn hos de fleste andre, og vesentlig bedre enn hos andre Samsung-modeller. Men kjøper du en TV i denne prisklassen har du nok råd til en solid lydplanke i tillegg.

Konklusjon: Er det en 8K-TV du vil ha, trenger du ikke vurdere noe annet enn denne.

TVens hjemmeside

Bra 8K-oppskalering
Bra bilde
Smart tilkoblingsboks

8K er egentlig for mye av det gode
Bra, men ikke super lyd
Mangler Dolby Vision

4


Philips The One – Mye for pengene med unikt lys

TV-type: LED Størrelser: 43, 50, 55, 65, 75, 86 tommer HDR: Dolby Vision, HDR10 Smart-TV: Android TV

TVen Philips The One med regnbuefargede bølger på skjermen

Philips har forstått at modellnavn på TV-apparater er en jungel. Derfor introduserte de «The One» for noen år siden for å forenkle det hele. Her får du alle funksjoner du trenger uten å tenke noe mer over det. Dessverre har de beholdt bransjens mest kronglete modellnavn bak «The One». 2022-versjonen finner du i modellserien PUS8xxx (de tre siste sifrene varierer mellom modellene). I denne testen fokuserer vi på PUS8807.

Unikt lys
Den store fordelen med Philips TV-apparater er Ambilight. Dette er lysramper på baksiden av TVens kortsider og i overkanten, som lyser i takt med det som skjer på skjermen. Det kan høres litt barnslig ut, men det er faktisk en funksjon som opphøyer opplevelsen. Altså ikke noen irriterende, blinkende belysning som du finner hos gamingprodukter, men noe som fungerer utmerket. Som bonusfunksjon kan du i tillegg synkronisere Philips Hue-lamper med Ambilight, men da kan det fort bli for mye av det gode.

På innsiden finner vi Android TV. Ikke det beste smart-TV-systemet, men det er fullt av apper og funksjoner.

Alt du trenger
Bildemessig er dette en kompetent LED-skjerm med generelt god bildekvalitet, og en god bildeprosessor i bakgrunnen. Lyden er godkjent, men du kan også koble til trådløse høyttalere via DTS-play-FI.

Når det gjelder funksjonalitet er alt på plass. Dette inkluderer støtte for 120 hertz og alle gamingrelaterte funksjoner som hører til dette.

Philips The One er helt enkelt en bra TV, med en unik og veldig artig ekstrafunksjon.

TVens hjemmeside

Mange funksjoner
Ambilight er flott
Bra bilde

Forvirrende mange modellnavn

4


Kåring av beste mobiltelefon

Lyd og bilde

Test av Marshall Major V – klassisk design med forbedret lyd

Lyd og bilde

Marshall Emberton III – en solid forbedring av forgjengeren