Beste mobil: Toppliste mobiltelefoner

TestPlanet

Hvilken mobiltelefon er best? På en måte er det lettere å velge beste mobil nå enn for noen år siden, ettersom selv de billigste telefonene holder et ganske høyt nivå. Samtidig er det vanskeligere enn noen gang å svare på spørsmålet, for hva skiller egentlig en telefon til 5000 kroner fra en som koster det tredoble?

Ikke fortvil! Vi har kontroll på situasjonen og gir deg tips om den beste mobilen. Uansett hva du trenger den til og hvilket budsjett du har.


Apple Iphone 14 Pro – Best i test

Operativsystem: iOS Batteri: 3200 mAh Systemchip: Apple A16 Bionic

Apple Iphone 14 pro sett forfra og bakfra

Apples Iphone 14 Pro er en fantastisk telefon på mange måter. Men det som lar den kapre førsteplassen hos oss, er ikke så mye hva den har og hva den kan gjøre i dag. I stedet er det noe helt annet, som vi kommer tilbake til. Samtidig skal det sies at prisen er høy, men det er en grunn til det.

Utrolig velbygd

Telefonen i seg selv deler veldig mye med Pro-utgavene som har kommet tidligere, iPhone 13 Pro og 12 Pro. Du får en konstruksjon som føles mer som et smykke enn en plastboks, der ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Samtidig har du komponenter og hardware som omtrent løper i sirkel rundt konkurrentene, og et veldig godt kamera med mobilbransjens kanskje jevneste og mest enhetlige bildekvalitet. Apples ansiktsgjenkjenning, Face ID, fungerer bedre enn konkurrentenes versjoner og den magnetiske trådløse ladingen Magsafe gjør endelig trådløs lading til noe som faktisk virker bra.

kameraet på Apple Iphone 14 pro

Modent system med lang levetid

Prislappen er som nevnt høy. Men samtidig blir kostnaden betydelig lavere med tanke på hvor lenge du kan beholde telefonen. Apple vil gi deg oppdateringer av mobilen i minst fem år, trolig lengre. Oppdateringene slippes dessuten samtidig til alle modeller, så du trenger ikke vente et halvt år som hos Androidprodusentene (som ofte glemmer eldre modeller så fort en ny er lansert). Legg inn et batteribytte etter to-tre år i budsjettet, da vil telefonen føles som ny lengre enn noen annen produsent kan tilby. Fra dette perspektivet gir iPhone 14 Pro faktisk ganske mye for pengene, til tross for den høye prisen. Sammen med de øvrige kvalitetene mobilen har, blir dette vår soleklare vinner.

iPhone 14 Pro hjemmeside

Konstruksjonskvaliteten
Ytelsen
Levetiden

Kostbar investering
Ingen USB-C for lading

4.5


Samsung Galaxy S23 Ultra – Beste premium mobil

Operativsystem: Android Batteri: 5500 mAh Systemchip: Snapdragon 8 Gen 2

Samsung Galaxy S23 Ultra i en hånd

Om du vil ha en telefon som kan ”alt” er det Samsung Galaxy S23 Ultra du skal vurdere. Det er en stor og bastant telefon som krysser av på alt en mobil skal ha i 2023 (om vi ser bort fra at den ikke kan brettes sammen).

Klarer alt

En stor og helt utrolig bra skjerm? Ja! Fantastisk kamera med mange muligheter for både video og foto? Absolutt! Raskeste ytelsen du kan finne i en Androidtelefon? Definitivt! En integrert penn med flere tilhørende funksjoner enn du klarer å lære deg? Jada, det også! Og det er dessuten ganske unikt. Pennen lar deg notere, redigere bilder og mye annet.

I tillegg er det gode høyttalere, god batteritid, tonnevis av smarte apper og mye mer som gjør dette til en virkelig komplett mobiltelefon.

Samsung Galaxy S23 Ultra holdes i en hånd sammen med styluspennen

Litt treg lading

Selv uten den stilige pennen er dette en veldig god telefon. Men du som leter etter mobiler i denne prisklassen bør uansett vurdere hva du skal bruke den til før du bestemmer deg for å kjøpe.

Om det er noe vi skal være misfornøyde med, er det ladingen. Hurtiglading finnes, men den er merkbart tregere enn hva mange andre produsenter får til nå for tiden, både trådløst og med ledning.

Bortsett fra dette er S23 Ultra den mest komplette telefonen du kan kjøpe i 2023.

Samsung Galaxy S23 Ultra hjemmeside

S Pen
Kameraet
Ytelsen

Kan bli ganske varm
Høy pris
Treg lading

4.5


Xiaomi Redmi Note 12 Pro – Beste billige mobil

Operativsystem: Android, MIUI Batteri: 5000 mAh Systemchip: Mediatek Dimensity 1080

Xiaomi Redmi Note 12 Pro sett forfra og bakfra, med en jente som holder stjerneskudd kommende ut av skjermen

Hver gang det lanseres en ny modell i Xiaomis Redmi-serie må vi alltid dobbeltsjekke at prisen faktisk stemmer. For Xiaomi gir deg virkelig mye for pengene. Vanlige Redmi Note 12 er et godt eksempel på det, men virkelig interessant blir det med Redmi Note 12 Pro.

Fullproppet

Dette er en stor telefon, med en 6,67 tommers skjerm. Størrelsen passer kanskje ikke for alle, men det er omtrent den eneste ulempen, spesielt i denne prisklassen. Skjermen er av Oled-typen, med 120 hertz oppdateringsfrekvens, støtte for Dolby Vision og fullgod oppløsning. På innsiden finner vi en litt billigere, men fortsatt rask Mediatek-chip, samt meget god lagringsplass og arbeidsminne.

Kameraene, tre stykker på baksiden, leverer (som normalt for Redmi) bildekvalitet vi forventer oss av mobiler til dobbel så høy pris. Uansett dag eller natt. Den eneste svakheten her er video, som ikke når opp i 4K-oppløsning eller mer enn 60 bilder per sekund. Men det er en mindre detalj.

kameraene på Xiaomi Redmi Note 12 Pro

Funksjonsrik programvare

Om det er en produsent som er på nivå med Samsung i hvor mange funksjoner de stapper inn i telefonene sine, så er det Xiaomi. Deres Android-versjon med tilnavnet MIUI byr på utrolig mange funksjoner og pre-installerte apper. Det sistnevnte er imidlertid mer forstyrrende enn bra, men det kan man heldigvis fikse ved å avinstallere det du ikke trenger.

Vil du ha mye telefon for en forholdsvis rimelig kostnad? Da er dette det beste valget du kan gjøre i 2023.

Xiaomi Redmi Note 12 Pro hjemmeside

Prisen
Mange funksjoner

Mye bloatware
Ikke så god på video

4


Google Pixel 7 Pro – Mest for pengene

Operativsystem: Android Batteri: 5000 mAh Systemchip: Google Tensor G2

Google Pixel 7 Pro

Google har laget mobiler lenge, men det var først med Pixel 7 Pro de offisielt begynte å selge i Norden. Det var en ganske imponerende begynnelse, som dessuten ligger i en ganske fin prisklasse.

Googles egne

Her får vi et ganske rent Android-grensesnitt, selv om Google selv har lagt til en drøss funksjoner som andre produsenter ikke tilbyr. Telefonen kjører samtidig på Googles egne Tensor-chip, som legger seg høyt i klassen for ytelse blant flaggskipsmobiler.

I tillegg er konstruksjonskvaliteten veldig god. Designet er gjenbrukt fra tidligere modeller, men føles fortsatt ganske unik i den store massen av nærmest identiske mobiler på markedet.

kameraene på Google Pixel 7 Pro

Utrolig kamera

Det som virkelig utmerker seg, særlig i denne prisklassen, er kameraet. Sensorene, litt AI-magi og Googles egen programvare gir til sammen et av bransjens absolutt beste mobilkamera. Det gjelder spesielt ved litt dårligere lysforhold, der kameraet på magisk vis klarer å hente frem detaljer andre går glipp av.

Legg deretter til de Pixel-unike funksjonene for etterbehandling, der du blant annet kan fjerne objekter i bildene som er i veien, og du har en veldig interessant maskin i hendene.

Med tanke på at andre flaggskipsmodeller koster godt over 10000 kroner, mener vi at Pixel 7 Pro er blant mobiltelefonene som gir desidert mest for pengene.

Google Pixel 7 Pro hjemmeside

Kameraet
Konstruksjonskvaliteten
Ganske lang levetid

Batteritiden er ikke i toppklassen

4


Samsung Galaxy Z Flip 4 – Beste brettbare mobil

Operativsystem: Android Batteri: 3700 mAh Systemchip: Snapdragon 8+ Gen 1

Samsung galaxy z flip 4 ved siden av lilla makroner

Brettbare – eller foldbare, om du vil – telefoner er et kult konsept. Men varianten der mobilen brettes ut til å bli et slags mini-nettbrett, som Samsungs egne Fold-serie, har vel ikke helt funnet formen ennå. Samsung Galaxy Z Flip 4 gjør derimot alt riktig fra start når det gjelder å imponere.

Superstilig

Mens pseudo-nettbrettene blant de brettbare mobilene kjemper for å etterligne produktivitets- og multitaskingmonstre, er Flip betydelig mer effektiv og enkel. Vi likte brettbare mobiler allerede før smarttelefonene så dagens lys, og dette er samme greie. Her får du en normal telefon som kan brettes sammen for å ta mindre plass. Med tanke på størrelsen blir den jo ikke veldig mye mindre rent volummessig, men det er i det minste ikke en stor glassplate du må få plass til i veska eller lomma. Dessuten beskytter det den indre skjermen bra.

Telefonen i seg selv er utrolig stilig og godt konstruert. Brettefunksjonen har akkurat passe motstand og ingenting sitter løst eller føles sårbart. Flip 4 tåler i tillegg vann, noe som alltid er trivelig.

Tre Samsung galaxy z flip 4 vises frem fra forskjellige vinkler

Middels ytelse

På utsiden finner du en mindre skjerm som viser hvem som ringer, varsler og lignende. Du kan interagere med dem til en viss del, men det meste gjøres på den store skjermen. Den har egentlig alle funksjoner du kan ønske deg og er stort sett like fin som hos andre toppmodeller fra Samsung.

Ytelsen for øvrig, og kameraet, er derimot bare på middels nivå. Det finnes absolutt kraft nok for alt du vil gjøre og kameraene gir absolutt fine bilder. Men du får definitivt mer av dette i en ikke-brettbar mobil for samme pris. Brettbare telefoner er kule, og enn så lenge er det Galaxy Z Flip 4 som har utviklet den beste.

Samsung Galaxy Z Flip 4 hjemmeside

Designet
Bra indre skjerm
Konstruksjonskvaliteten

Høy pris for ytelsen
Kameraene kunne vært morsommere

4


Lenovo Thinkphone by Motorola – Beste businesstelefon

Operativsystem: Android Batteri: 5000 mAh Systemchip: Snapdragon 8+ Gen 1

En hånd holder en Thinkphone mobil som viser ulike tester fra siden test-planet

Både Motorola og Thinkpad eies nå av Lenovo, men dette er deres første felles telefon. For privatkunder er den litt for dyr, men for en bedrift – spesielt bedrifter som bruker Thinkpads – er dette en veldig god investering.

Luksuriøs konstruksjon
Dette er en telefon som utstråler luksus og kvalitet, med metallramme og aramidfiber på baksiden. Det ser kanskje ikke slik ut, men Thinkphone er svært robust med både Mil-STD-810- og IP68-klassifisering.

Skjermen er god nok til å gjøre gamere sjalu, og på siden av telefonen sitter en rød Thinkpad-knapp som enten kan konfigureres på egenhånd eller via MDM.

Baksiden på Lenovo Thinkphone by Motorola

Stort batteri
Batteriet har trivelige 5000 milliamperetimer for å vare veldig lenge. På innsiden finner vi spesifikasjoner som var i flaggskipsklassen i begynnelsen av 2022. Nå er det kanskje ikke det råeste lenger, men det er mer enn godt nok for det aller meste. Kameraene er også gode, selv om det ikke er her telefonen er på sitt beste.

Det er litt synd at vi bare får tre års oppdateringer fra Android. Heldigvis får du en mengde Thinkpad-relatert programvare, blant annet sikkerhetssystemet Thinkshield som kommuniserer sømløst med datamaskinene. Den PC-lignende Ready For-funksjonen er også på plass. Det lar deg koble til skjerm, mus og tastatur – dermed kan du bruke mobilen som en liten datamaskin med det samme.

Lenovo Thinkphone by Motorola er rett og slett en perfekt businesstelefon som gir deg muligheter og funksjoner du sjelden finner i en mobil.

Konstruksjonskvaliteten
Funksjonene
Batteriet

Litt gamle komponenter

4


OnePlus Nord 3 5G – Mye for pengene

Operativsystem: Android Batteri: 5000 mAh Systemchip: MediaTek Dimensity 9000

En OnePlus Nord 3 5G vises forfra mot hvit bakgrunn
OnePlus Nord 3 5G gir deg virkelig mye for pengene.

OnePlus Nord 3 5G er en prisgunstig mobiltelefon i mellomsegmentet som tilbyr veldig gode kameraer og et imponerende utvalg av funksjoner.

Vakker skjermopplevelse
OnePlus Nord 3 5G er utrustet med et MediaTek Dimensity 9000-chipset, som gir mobilen kraftig ytelse og rask respons. Dette kombineres med en imponerende Super Fluid AMOLED-skjerm på 6,74 tommer med en oppdateringsfrekvens på 120 Hz, så du får en skjermopplevelse i toppklassen. Kameraet på OnePlus Nord 3 5G er av høyeste kvalitet, med et hovedkamera på 50 MP og optisk bildestabilisering. Telefonen har dessuten en OnePlus-utviklet algoritme som heter TurboRAW Night, som lar deg ta gode bilder ved svake lysforhold. På videofronten får du støtte for 4K med 60 bilder per sekund, noe som er nytt for mobiler fra OnePlus.

En mintgrønn OnePlus Nord 3 5G sett bakfra
OnePlus Nord 3 5G kommer i en herlig, mintgrønn farge.

Lynrask lading
Batteriet er på 5000 mAh og du får en veldig rask hurtiglading med 80W SUPERVOOC-teknologien. Mobiltelefonen kommer med OxygenOS 13.1, som er den seneste versjonen av OnePlus operativsystem. Det gir en rask og smidig brukeropplevelse. OnePlus Nord 3 5G finnes i to varianter, enten med 8 GB RAM og 128 GB lagring eller 16 GB RAM og 256 GB lagring. Telefonen kommer i grønt eller grått og koster omtrent 5600 kroner.

Hjemmeside

Føles mye dyrere enn hva den er
Rask skjerm med vakre farger
Lynrask lading
Bra kameraoppsett

Batteriet tømmes ganske raskt
Høyttalerne er ikke så bra

4


Hobby og fritid

Akvarell for nybegynnere: 7 tips og triks for de som vil male med vannfarger

Hjem og husholdning

Beste vaffeljern: 6 testvinnere som gir sprø vafler hver gang