Test sitteklippere: De 4 beste sitteklipperne vi har testet

TestPlanet

Hvis du vurderer å kjøpe sitteklipper har du kommet til rett sted. Vi har testet sitteklippere for å finne de beste modellene for ulike behov. Når vi tester sitteklippere undersøker vi alt fra ytelse og kjørefølelse til klipperesultater og byggekvalitet. I denne topplisten finner du de som gjorde det best i vår test.


Husqvarna Rider 214TC – Beste sitteklipper

Motoreffekt: 12,8 kW Klippemetode: Mulching (bioklipp), bakutkast Klippeaggregat: Frontmontert Klippehøyde: 2,5–7,5 cm i 10 steg Klippebredde: 94 cm

Husqvarna Rider 214TC er best i test fordi det er en pålitelig og god sitteklipper til en fornuftig pris. Du har veldig god hastighetskontroll og utmerket styrerespons. Dette gjør det både enkelt og fleksibelt å få detaljert kontroll gjennom hele plenklippingen.

God klippebredde

Du klipper store områder raskt på grunn av klippebredden, som er i underkant av en meter bred. Enheten er frontmontert slik at du kan se nøyaktig hvor du klipper (og ikke). Dette forkorter prosessen fordi du ikke trenger å gå over samme underlag flere ganger. Den er også behagelig å sitte på, selv over lengre tid.

Verdt å investere i

Husqvarna Rider 214 TC er en sitteklipper det er verdt å investere i, spesielt hvis du har en stor plen som du ønsker å klippe raskt.

Her er modellens hjemmeside

Komfortabel

Enkelt vedlikehold

Tidseffektiv klipping

Veldig god kvalitet

Dyr

4.5


AL-KO Solo T 22-111.7 HDS-A V2 – Beste billige sitteklipper

Motoreffekt: 13 kW Klippemetode: Mulching (bioklipp), bakutkast Klippeaggregat: Frontmontert Klippehøyde: 3–8 cm i 6 steg Klippebredde: 110 cm

Test sitteklippere: AL-KO Solo T 22-111.7 HDS-A V2

Her har du en sitteklipper med god klippebredde til en overkommelig pris. Den er både sterk og dekker store områder i en fei, selv om den kanskje ikke gjør det med stor finesse.

AL-KO Solo T 22-111.7 HDS-A V2 kommer litt til kort når det gjelder kjøreglede og komfort, og imponerer heller ikke når det kommer til navigasjonspresisjon, men den får jobben gjort. Her har de prioritert å få ytelsen opp til det maksimale innenfor prisklassen, før noe annet.

Traktormodell – med hengerfeste

En fordel med denne sitteklipperen er at den har et hengerfeste, slik at den kan brukes til mer enn bare å klippe gresset. Det er en traktormodell, så mest sannsynlig har du allerede tenkt på flere bruksområder.

God for stor tomt

Sitteklipperen AL-KO Solo T 22-111.7 HDS-A V2 er en god gressklipper for de som har stor tomt og ønsker en funksjonell sitteklipper som får jobben raskt gjort til en fornuftig pris.

Her kan du lese mer om modellen

Bra klippebredde

Høy ytelse

Hengerfeste

Svakere navigasjonspresisjon

Dårligere komfort

4


Stihl RT 4097 SX – Beste gressklippertraktor

Motoreffekt: 12,8 kW Klippemetode: Mulching (bioklipp), bakutkast Klippeaggregat: Frontmontert Klippehøyde: 2,5-7,5 cm i 10 steg Klippebredde: 95 cm

Test sitteklippere: Stihl RT 4097 SX

Stihl RT 4097 SX er en allsidig sitteklipper med høy byggekvalitet og sterk drivkraft. Du kan bruke denne sitteklipperen med tilhenger, den fungerer utmerket til å flytte ting med, og selvfølgelig til å klippe gresset. Klipperesultatet blir bra, men hvis du klipper veldig høyt gress må du senke farten litt.

Ergonomisk og komfortabel

Kompliserte overflater med mange vinkler og kriker og kroker er ikke Stihl RT 4097 SX sin sterke side, men for vanlige tomter er den veldig god. Med et ergonomisk og komfortabelt sete, god plass og mange funksjoner er den ideell for den driftige huseier.

Her kan du lese mer om modellen

Multifunksjonell

Enkelt vedlikehold

Behagelig sete

Klipper ikke spesielt godt på kompliserte overflater

Litt svak motor

4


Husqvarna R 112C – Beste lille sitteklipper

Motoreffekt: 12,8 kW Klippemetode: Mulching (bioklipp), sidoutkast Klippeaggregat: Frontmontert Klippehøyde: 2,5-7 cm i 6 steg Klippebredde: 85 cm

Husqvarna R 112C er en litt mindre sitteklipper enn de andre på topplisten. Den har litt smalere klippebredde og det tar derfor litt lengre tid å klipper store plener, men for små plener er den mer enn stor nok.

Bedre kontroll

Fordelen med en mindre sitteklipper er at den kommer seg lettere rundt og mellom busker og andre hindringer. Du får på en måte bedre kontroll med en mindre sitteklipper.

Mindre komfort

Her sitter du mindre komfortabelt enn på de andre sitteklipperne, men Husqvarna R 112C er likevel en verdig sitteklipper om du er ute etter en som er mindre i størrelse, og som fremfor alt er veldig enkel å navigere.

Smidig å navigere

Presterer bra

Ikke like komfortabelt sete

3.5


Hobby og fritid

Akvarell for nybegynnere: 7 tips og triks for de som vil male med vannfarger

Hjem og husholdning

Beste vaffeljern: 6 testvinnere som gir sprø vafler hver gang