Test motorsag: De 4 beste motorsagene vi har testet

TestPlanet

Leter du etter motorsag? Vi har testet motorsager for å hjelpe deg å velge den som er best for deg. Her finner du anmeldelser av motorsagene vi har testet:


Stihl MSA200C – Best i test motorsag

Test motorsag: Stihl MSA200C

Stihl MSA200C er en batteridrevet motorsag som er lett å vedlikeholde. Den har lang batteritid, noe som virkelig viste seg under vår test. Dette, sammen med det enkle vedlikeholdet og den fleksible størrelsen, gjør Stihl MSA200C til et virkelig godt kjøp.

Tung, men velbalansert

Motorsagen føles uventet tung til å være en batterimodell. Til tross for vekten er den jevn og behagelig å håndtere. Det er også enkelt å fylle olje og stramme kjedet.

Dersom du skal bruke den på et lite skogsområde er denne motorsagen perfekt. Den kan felle mindre trær uten problemer og egner seg godt til beskjæring. Trestammene kan bli rundt 15 centimeter i diameter uten at motorsagen føles underdimensjonert. Selve sverdet er imidlertid noe kort, så større trær enn det blir problematisk.

Lettstelt og fleksibel

Samlet sett er Stihl MSA200C en lettstelt og fleksibel motorsag for deg som skal bruke den på en normal eiendom, og som noen ganger har noen mindre trær å kutte ned.

Les mer om motorsagen her

Brukervennlig

Lang batteritid

Høy ytelse

Noe tung

4.5


Stiga CS 545 – Beste billige motorsag

Test motorsag: Stiga CS 545

Stiga CS 545 er en drivstoffgjerrig motorsag til en lav pris. Den er i stand til å felle større trær uten problemer, da sverdet er langt og ytelsen god. Motorsagen oppleves som tung, dels på grunn av vekten, dels fordi den er litt ubalansert.

Auto-choke

Men det er mye som er veldig bra med denne motorsagen. For eksempel har den et Auto Choke-system, som gjør at choken slippes automatisk når den startes. Dette gjør det veldig enkelt å starte. Det er også enkelt å fylle drivstoff og olje.

Et irritasjonsmoment er imidlertid at det ikke er mulig å stramme kjedet uten å bruke spesialverktøyet som følger med. Vi foretrekker de verktøyløse kjedestrammerne som har blitt mer vanlig.

For store trær

Stiga CS 545 er i sin helhet en rimelig motorsag som er god til å kutte store trær, men som er litt for tung og litt ubalansert til å nå høyeste karakter. Men for deg med mange store trær på tomten kan Stiga CS 545 likevel være et verdifullt kjøp, spesielt hvis du har et mer begrenset budsjett.

Les mer om motorsagen her

Lettstartet og enkelt vedlikehold

Solid sverd

Bra ytelse for pengene

Tung

Ujevn kjedestrammer

4


Husqvarna 436 Li – Beste batteridrevne motorsag

Test motorsag: Husqvarna 436 Li

Husqvarna 436 Li er en stillegående og lett batteridrevet motorsag. Den har veldig god batteritid til tross for at den er så kraftig. Samtidig er den også lett og fleksibel. Håndtaket er ergonomisk vinklet, noe som gjør det enkelt å komme til kontrollene.

Best på små trær og kvisting

Denne motorsagen er veldig bra, men den koster mye samtidig som den er litt begrenset i hva du kan gjøre med den. Den egner seg best for små trær og kvisting.

Rask lading, men mye lyd

Husqvarna 436 Li har en verktøyløs kjedestrammer som er et stort pluss. Lading av batteriet går raskt, men laderen lager en uventet høy lyd, så det er best å la den lades ute i garasjen.

Motorsagen er kraftig og kan brukes til å felle mellomstore trær. Den er liten, og egner seg også godt til trebeskjæring og kvisting.

Lang batteritid

Lett og nett størrelse

Høy ytelse

Støyete lading

4


Husqvarna 545 Mark II – Beste bensindrevne motorsag

Test motorsag: Husqvarna 545 Mark II mot hvit bakgrunn

Her har vi en kraftig motorsag for deg som har et omfattende arbeid å gjøre, for eksempel store trær som skal felles eller store arealer å vedlikeholde.

Husqvarna 545 Mark II er en slitesterk, godt bygget motorsag som ikke har noe problem med å komme seg gjennom trær med stor diameter. Dessverre støyer den ganske mye, og krever eget verktøy for vedlikehold. Men hvis du har tenkt å bruke den som en semi-profesjonell modell, er dette sannsynligvis ikke noe problem.

God på store tomter og kraftige trær

Husqvarna 545 Mark II er et godt valg for større tomter og mange tykkere trær. Trenger du en motorsag for trimming av greiner og andre mindre jobber, anbefaler vi at du ser etter en mer fleksibel modell. Denne motorsagen er det riktige valget for de som trenger en robust maskin for store jobber.

Les mer om motorsagen her

Kraftig och slitesterk

Høy ytelse

Støyer en del

Krever verktøy for vedlikehold

4


Hobby og fritid

Akvarell for nybegynnere: 7 tips og triks for de som vil male med vannfarger

Hjem og husholdning

Beste vaffeljern: 6 testvinnere som gir sprø vafler hver gang