Test gressklippere: De 5 beste gressklipperne

TestPlanet

Hvis du vurderer å kjøpe ny gressklipper har du kommet til rett sted. Vi har testet flere gressklippere og rangert dem her.


Stihl RMA 443 PV – Best i test gressklipper

Type: Batteri Selvgående: Ja Klippebredde: 41 cm Klippehøyde: Sentral justering, 2,5-7,5 cm

Test gressklippere: En Stihl RMA 443 PV gressklipper mot hvit bakgrunn

Gjør gressklippingen enklere ved å investere i en Stihl RMA 443 PV. Denne kraftige, men likevel lette batteridrevne gressklipperen kan klippe en gjennomsnittlig plen i en fei. Den har doble batterispor med automatisk sporskifte, det vil si at den automatisk bytter over til det andre batteriet når det første går tomt, noe som gir deg rikelig med klippekraft. Våre tester viser at den klarer plener på opptil 1000 kvadratmeter.

Mer stillegående

Denne gressklipperen lar deg velge mellom seks forskjellige hastigheter slik at den er enkel å manøvrere i kupert eller skrånende terreng. I tillegg er den mer stillegående enn tradisjonelle bensinklippere, slik at du slipper høy lyd og eksos.

God driftstid

Stihl RMA 443 PV vinner denne testen fordi den er både lett, sterk og har god driftstid. Det eneste vi synes er litt negativt er prisen på batteriene, men har du andre maskiner fra Stihl i samme effektklasse så er dette et mindre problem.

Les mer om Stihl RMA 443 PV her

Lett å justere klippehøyden

Kraftig

Lang batteritid

Batteriene er litt dyre

4.5


AL-KO Easy 5.10 SP-S – Beste billige

Type: Batteri Selvgående: Ja Klippebredde: 51 cm Klippehøyde: Sentral justering, 2,5-7,5 cm

AL-KO Easy 5.10 SP-S mot hvit bakgrunn

AL-KO Easy 5.10 SP-S gressklipper er et godt kjøp hvis du er ute etter en gressklipper som klipper store områder raskt og til en lav pris. Den er effektiv på grunn av den gode klippebredden, i tilleg til en sterk motor. Den har både mulching og oppsamlingsmuligheter, så du kan velge om du vil samle opp gresset i oppsamler eller la det kuttes i småbiter og gjøres om til næring til plenen din.

Tynn kniv

Gresklipperen er selvgående, så den har ingen problemer med å klippe skrånende plener. Dessverre holder ikke utstyret til gressklipperen særlig høy kvalitet. Kniven er tynn, og når den kjører vibrerer hele konstruksjonen.

Mye kraft for pengene

AL-KO Easy 5.10 SP-S er et veldig godt alternativ for deg som har en stor plen og ønsker å dra nytte av mye kraft og funksjonalitet til en lav pris.

Les mer om AL-KO Easy 5.10 SP-S her

Kraftig

Billig

Dårligere byggkvalitet

Sterke vibrasjoner

4


Stiga Combi 748 SQ AE – Beste batterigressklipper

Type: Batteri Selvgående: Ja Klippebredde: 46 cm Klippehøyde: Sentral justering, 2,2-8 cm

Stiga Combi 748 SQ AE mot hvit bakgrunn

Stiga Combi 748 SQ AE er et godt valg hvis du er ute etter en kraftig gressklipper som kan brukes på flere ulike måter gjennom sesongen. Dette er en multiklipper, og som sådan har den både oppsamler, mulching og sideutkast.

Kort batteritid

Den har imidlertid ganske kort batteritid, men hvis du eier andre Stiga-produkter kan du dele batterier mellom dem. På eco-modus vil du kunne klippe cirka 600 kvadratmeter med Stiga Combi 748 SQ AE før batteriet dør. Har du en plen i normal størrelse vil det som regel være nok.

Pålitelig gressklipper

Stiga Combi 748 SQ AE er en pålitelig, selvgående gressklipper med justerbar klippehøyde som tåler skråninger uten problemer.

Flere funksjoner

Kraftig

Enkel klippehøydejustering

Noe kort batteritid

4


Stihl RM 448 TC – Beste bensingressklipper

Type: Bensin Selvgående: Ja Klippebredde: 46 cm Klippehøyde: Sentral justering, 2,5-7,5 cm

Stihl RM 448 TC mot hvit bakgrunn

Stihl RM 448 TC er en kraftig, selvgående bensingressklipper, som gjør at du ikke trenger å anstrenge deg for å få gressklipperen til å gå fremover. Selv i kupert eller skrånende terreng kjører den bra. Det er imidlertid bare ett hastighetsvalg.

Behagelig å kjøre

Gressklipperen er behagelig å kjøre, og har et praktisk håndtak og lav vibrasjon i konstruksjonen. Den er også veldig stillegående, i hvert fall til å være bensindrevet. En ulempe derimot er at den mangler mulching-funksjonalitet, så du må bruke den med enten sideutkast eller oppsamler. 

Kraftig og lett

Stihl RM 448 TC er et utmerket valg for huseiere som leter etter en gressklipper som er både kraftig, brukervennlig og lett.

Les mer om Stihl RM 448 TC

Veier lite

Kraftig

Håndterer skrånende tomt

Mangler mulching

4


Bosch Rotak 32 – Beste elektriske gressklipper

Type: Elektrisk Selvgående: Nei Klippebredde: 32 cm Klippehøyde: 3 punkter, 2-7 cm

Bosch Rotak 32 mot hvit bakgrunn

Bosch Rotak 32 er et meget godt valg hvis du vil ha en gressklipper med mye kraft i et lite og kompakt format. Vår test viser at den er ideell for plener på opp til 250 kvadratmeter, men den tåler også litt større plener.

Begrenset lengde på ledningen

Den er elektrisk, noe som betyr at så lenge du har strøm i stikkontakten, vil den fortsette å kutte. Du trenger aldri å bekymre deg for å lade batterier eller kjøpe gass. Det er selvfølgelig noen ulemper også med denne gressklipperen: Lengden på ledningen er begrenset, og ledningen kan være litt i veien mens du klipper.

Lav vekt

Rotak 32 veier veldig lite, noe som betyr at den er lett å  skyve foran deg selv om den ikke er selvgående.

Bosch Rotak 32 er det beste valget for deg som leter etter en elektrisk gressklipper. Den er pålitelig, sterk og lett å dra på.

Les mer om Bosch Rotak 32 her

Veier lite

Veldig bra resultat

Kort ledning

4


Hobby og fritid

Akvarell for nybegynnere: 7 tips og triks for de som vil male med vannfarger

Hjem og husholdning

Beste vaffeljern: 6 testvinnere som gir sprø vafler hver gang