Test gaming-mus: Hvilken gaming-mus er best i test?

TestPlanet

Leter du etter den beste gaming-musen for å ta gamingen din til et helt nytt nivå? En gaming-mus er en utrolig viktig del av spillopplevelsen og kan utgjøre en stor forskjell i presisjon, hastighet og komfort. Uansett om du foretrekker en mus med høy DPI og rask sporing for FPS-spill, eller et ergonomisk design og programmerbare taster for MMO-spill: Det finnes mange gode alternativer på markedet.

I denne topplisten finner du de absolutt beste modellene akkurat nå. Vi har testet en mengde merker fra ulike produsenter og med ulike funksjoner. Vi har fokusert på egenskaper som ytelse, ergonomi, tilpasningsmuligheter og pris for å få frem en oversiktlig og god liste. Forhåpentligvis finner du også din favoritt her.


Razer Viper 8K – Best i test

DPI: 20 000 Programmerbare taster: Ja, 8 stykker Polling rate: 8 000 Hz

Test gaming-mus: Razer Viper 8K mot hvit bakgrunn
Razer Viper 8K har en utrolig rask DPI.

Razer Viper 8K er en luksuriøs og avansert gaming-mus som imponerer med sin utrolig høye polling rate på 8000 Hz. Her får du overlegen presisjon og respons, noe som vil være en stor fordel i raske og intensive spill. I tillegg til rask ytelse er gaming-musen laget i premium materiale og har en solid konstruksjon med god holdbarhet og ergonomisk design.

Kombiner med en rask skjerm for beste resultat
Razer Viper 8K har optiske brytere som hjelper til med å skape den raske og pålitelige responsen. Den gode konstruksjonen gjør den behagelig å bruke selv under lange spilløkter, med en høy grad av smidighet og kontroll. Gaming-musens høye polling rate på 8000 Hz imponerer som nevnt, men for å få det beste ut av musen bør du også sørge for å ha en virkelig rask skjerm.

Razer Viper 8K sett forfra
Razer Viper 8K er en gaming-mus i absolutte toppklassen.

Kompakt og stilren
Designmessig får du en ganske kompakt og stilren mus med tilpasningsbar RGB-belysning, altså perfekt til et gamingrom. Du får også flere programmerbare taster på gaming-musen. Det finnes dessverre ikke noe trådløst alternativ, og den koster fort en tusenlapp, så du må betale en del for den luksuriøse opplevelsen.

Hjemmeside

Utrolig velbygd og solid
Ergonomisk og behagelig design
Lynrask respons

Krever en rask skjerm for beste resultat
Du må betale ganske mye for den
Finnes bare med kabel

4.5


Roccat Burst Core – Beste billige gaming-mus

DPI: 8 500 Programmerbare taster: Ja, 7 stykker Polling rate: 1 000 Hz

Beste billige gaming-mus: Roccat Burst Core sett ovenfra
Roccat Burst Core gir deg mye for pengene.

Om du vil ha en billig gaming-mus er Roccat Burst Core et utmerket alternativ. Det er en gaming-mus som gir deg mye for pengene. Du får imponerende ytelse kombinert med en solid konstruksjon til tross for sin lave vekt. Musen har også god ergonomi som gjør den behagelig å bruke over lengre tid. Selve designet er ganske intetsigende, men om du er mer opptatt av kvalitet til en god pris, er dette et suverent alternativ.

Sporer alle bevegelser raskt og presist
Roccat Burst Core har en optisk PixArt PAW3331-sensor med en oppløsning på opp til 8500 DPI. Dette gir deg en rask og nøyaktig sporing av alle dine musebevegelser. Musen har også justerbar polling rate, som lar deg tilpasse ytelsen etter dine egne preferanser eller til hvilken type spill du spiller. Du får også syv programmerbare taster og en praktisk DPI-tast for enkel og rask tilpasning. Musen gir deg altså mange muligheter for tilpasning, noe som er et stort pluss med tanke på prisen.

Roccat Burst Core sett fra siden
Roccat Burst Core er et bra alternativ om du vil ha en billig gaming-mus.

Bra allround gaming-mus
Oppsummert er Roccat Burst Core en gaming-mus som gir deg mye for pengene. Du får en fin kombinasjon av ytelse, komfort og tilpasningsmuligheter i et enkelt og minimalistisk design. Om du derimot vil ha et mer klassisk gaming-utseende på musen din, bør du lese videre i denne listen.

Hjemmeside

Fjærlett, men solid konstruksjon
Utrolig mye for pengene

Kabelen kan havne litt i veien
Fungerer ikke like godt på alle overflater
Kjedelig design

4.5


SteelSeries Rival 5 – Beste gaming-mus for MMO

DPI: 18 000 Programmerbare taster: Ja, 8 stykker Polling rate: 1 000 Hz

Beste gaming-mus for MMO: SteelSeries Rival 5 sett ovenfra
SteelSeries Rival 5 passer bra for de fleste spillsjangre.

Om du spiller MMO og trenger mange programmerbare taster er SteelSeries Rival 5 et utmerket valg for deg. Det er en gaming-mus som tilbyr en kombinasjon av høy ytelse og et stort utvalg av tilpasningsbare funksjoner. I tillegg får du et ergonomisk design som gjør musen behagelig å bruke selv under lange spilløkter.

Rask sensor i toppklassen
SteelSeries Rival 5 er utrustet med en høykvalitets sensor med justerbar DPI, så du kan tilpasse gaming-musen etter egne preferanser, eller hvilket spill du spiller. Musen har også en herlig følsomhet i klikkene, med rask respons og smidig sporing. Denne typen av presisjon hjelper virkelig til med å forbedre spillopplevelsen.

SteelSeries Rival 5 sett fra siden
SteelSeries Rival 5 har et veldig stilig design.

Nyttige makrofunksjoner
Rival 5 er produsert i gode materialer, så du får en solid konstruksjonskvalitet sammen med en robust kabel som aldri kommer i veien mens du spiller. Du får også en stilig RGB-belysning og en mengde makrofunksjoner du kan tilpasse via SteelSeries Engine-programvaren. Totalt sett er dette en velbygd og allsidig gaming-mus som passer til både seriøs gaming og mer avslappet spilling.

Hjemmeside

Bra balanse mellom ytelse og pris
Stort utvalg av programmerbare taster
Stilrent RGB-design

Noen av tastene er litt vanskelige å nå

4.5


Razer Viper Ultimate – Beste gaming-mus for FPS

DPI: 20 000 Programmerbare taster: Ja, 8 stykker Polling rate: 1 000 Hz

Beste gaming-mus for FPS: Razer Viper Ultimate sett ovenfra
Om du stort sett spiller FPS, er det denne gaming-musen du bør satse på.

Om du vil ha en trådløs og luksuriøs gaming-mus kan vi anbefale Razer Viper Ultimate. Dette er en gaming-mus som imponerer med sin raske respons og brukervennlighet. Den er utrustet med en høykvalitets optisk sensor som gir utrolig imponerende presisjon og sporing. Dermed er den perfekt for raske og intensive spill.

Utrolig batteritid
Razer Viper Ultimate har et lett og ergonomisk design, slik at du fint kan bruke den over lengre tid uten at det føles ubehagelig. Den trådløse ytelsen er veldig bra, med pålitelig tilkobling og minimal forsinkelse. I tillegg får du en imponerende batteritid. Om du skrur av RGB-belysningen kan du bruke gaming-musen i omtrent 70 timer før den må lades. Det følger med en egen ladeplate ved kjøp, slik at du enkelt og raskt kan lade musen ved behov.

Razer Viper Ultimate ses ovenfra med kabelen koblet fra
Razer Viper Ultimate er helt suveren for FPS-spill.

Enkelt design
Du får et ganske enkelt design med stilig RGB-belysning som kan tilpasses, i tillegg til programmerbare taster. Du kan dermed tilpasse musen etter eget behov, eller spesifikt for spillet du spiller. Med en pris på over tusen kroner er dette en ganske dyr gaming-mus, men du får faktisk ganske mye for pengene her.

Hjemmeside

Lett, men solid design
Imponerende batteritid
Rask og responsiv

Blant de dyreste på markedet

4


Corsair Dark Core – Beste trådløse gaming-mus

DPI: 18 000 Programmerbare taster: Ja, 8 stykker Polling rate: 1 000 Hz

Beste trådløse gaming-mus: Corsair Dark Core sett skrått ovenfra
Corsair Dark Core har stilige RGB-detaljer.

Om du vil ha en veldig solid og trådløs gaming-mus er Corsair Dark Core noe av det beste på markedet akkurat nå. Her får du en trådløs gaming-mus med en rekke imponerende funksjoner, behagelig grep og rask respons.

Bra ytelse og lang batteritid
Corsair Dark Core har en lynrask optisk sensor med opp til 18 000 DPI, noe som gir høy presisjon i alle musebevegelser. Den trådløse tilkoblingen er stabil og pålitelig, med en batteritid på opp til 50 timer. Om du foretrekker kablet mus, finnes også dette tilgjengelig.

Corsair Dark Core sett ovenfra
Corsair Dark Core er et godt alternativ om du vil ha en trådløs gaming-mus.

Tilpasning og design
Designmessig har Corsair Dark Core god ergonomi med et behagelig grep. Du får også åtte programmerbare taster du kan tilpasse etter eget behov og spillene du kjører. I tillegg får du en stilren RGB-belysning som du kan justere og tilpasse via Corsairs egne programvare. Oppsummert er Corsair Dark Core en kraftig og tilpasningsdyktig trådløs gaming-mus med lang batteritid, som passer til både intensive og avslappende spill.

Hjemmeside

Enkel å bruke og enkel å tilpasse
Behagelig grep
God programvare

Passer ikke så bra for deg med claw grip
Veldig dyr

4.5


Hjem og husholdning
Roborock S8 MaxV Ultra

Test av Roborock S8 MaxV Ultra – testvinnende premiumpakke

Hjem og husholdning
Panasonic NF CC500SXE

Test av Panasonic NF-CC500SXE – rimelig airfryer med to stjernefunksjoner