Test av Panasonic NF-CC500SXE – rimelig airfryer med to stjernefunksjoner

Geir Tandberg Steigan

Vår vurdering:

4.5

Panasonic er et navn de fleste av oss forbinder med høykvalitetsteknologi, spesielt når det kommer til TV-er. Så da vi hørte at de skulle debutere i airfryer-verdenen med modellen Panasonic NF-CC500SXE, ble vi både overrasket og nysgjerrige. Da vi fikk muligheten til å teste denne nykommeren takket vi derfor umiddelbart ja. Vi testet airfryeren i noen uker til alt fra middager, baking og småsnacks, for å se hva den hadde å by på. Etter våre tester kan vi si at dette er en sterk førstemodell fra merket til en overkommelig pris, som gir virkelig god valuta for pengene. Les videre for hele vår anmeldelse av Panasonic NF-CC500SXE.

Pris

Pros

Utrolig mye for pengene

Cons

Kun tilgjengelig direkte via Panasonic-nettstedet

La oss starte med prisen og tilgjengeligheten til denne airfryeren, siden prisen er et av dens største salgsargumenter. Panasonic NF-CC500SXE ble lansert våren 2024.. Panasonics første airfryer er plassert i en lavere prisklasse, med en pris som trolig vil føles overkommelig for de aller fleste på jakt etter en airfryer. Du kan selvsagt få enda billigere airfryere for bare noen hundrelapper, men med tanke på hva du får for prisen her, er det virkelig verdt å punge ut litt ekstra for Panasonic NF-CC500SXE hvis du har råd.

annonse
Tilgjengelig å bestille på Panasonics hjemmeside for 1.999 kr.

Design & funksjoner

Pros

Glassdøren er gull verdt
Uvanlig med vanntank

Cons

Panasonic NF-CC500SXE har et stilig og relativt kompakt design som passer godt inn i de aller fleste kjøkken. Den leveres i en grå farge med sorte detaljer og en praktisk glassdør foran, som gjør at du kan holde øye med maten under tilberedningen. Den er riktig størrelse med en kapasitet på 5 liter, som er nok til å mate 2-4 personer, naturligvis litt avhengig av hva du skal lage mat til. På toppen av airfryeren er det en fleksibel berøringsskjerm i farger, med en haug med forskjellige ikoner for ulike typer mat og ingredienser. Her kan du enkelt velge blant noen av de vanligste rettene å tilberede i airfryeren, og justere tid og temperatur etter personlige preferanser.

På baksiden av airfryeren er det en liten vannbeholder, som er der for å bedre tilberede retter som dumplings eller grønnsaker. Under tilberedningen tilsettes litt damp, som sørger for at slike typer mat holder seg saftige og smakfulle.

Panasonic NF CC500SXE4
Glassdøren på Panasonic NF CC500SXE4 er helt suveren.

Vanntanken og glassdøren er to av favoritt-tingene våre med denne airfryeren. En glassdør lar deg som sagt holde øye med maten under koketiden, uten å måtte åpne døren og slippe ut all varmen. Det er perfekt når du prøver å lage noe nytt og bekymrer deg for at det brenner seg. Samtidig gjør vannbeholderen matlagingsopplevelsen mye mer allsidig og gjør det mulig å få både sprø og saftige resultater, avhengig av hva du skal lage. Dette er noe få airfryere tilbyr, og da enda dyrere modeller. Så det er virkelig et stort pluss.

Forhåndsinnstilte programmer & app

Pros

Basisfunksjoner

Cons

Ingen tilknyttet app

Punktet der det blir mest tydelig at Panasonic NF-CC500SXE er en litt rimeligere modell, og merkets første steg inn i airfryer-markedet, er når det gjelder ekstrafunksjoner og fremfor alt en tilhørende app. Du får unektelig et par ferdige programmer å velge mellom via berøringsskjermen på toppen av airfryeren, men de er svært begrenset. Hvis du sammenligner den med modeller fra Philips, ligger Panasonic NF-CC500SXE langt bak konkurrentene her. Philips lar deg ofte gå i detalj og velge en hovedkategori som Kylling, så kan du velge mellom ting som kyllingnuggets, kyllingpinner, hel kylling og lignende. Med Panasonics airfryer får du kun én hovedkategori og ikke mye mer. De forhåndsinnstilte programmene inkluderer alternativer for pommes frites, kylling, sjømat, grønnsaker, pizza, kjeks og mer.

Vi skulle gjerne sett en tilknyttet app for Panasonic NF-CC500SXE.

Du må også klare deg uten en tilhørende app, noe som er ganske synd. For å ta Philips som eksempel igjen, får du en vellaget og omfattende app som gir deg tilgang til et enormt bibliotek med oppskrifter og matlagingsinspirasjon, som er perfekt spesielt hvis du er nybegynner med airfryere. Et tips er å laste ned en annen airfryer-app for inspirasjon, alternativt søke litt rundt på nettet, for temperaturer og tid er som regel ganske like mellom ulike airfryer-modeller. Men regn likevel med at du må prøve deg litt frem.

Matlagingsresultater

Pros

Håndterer alle typer matretter

Cons

Du må prøve deg litt frem

Panasonic NF-CC500SXE har en effekt på 1400 watt og et temperaturområde på 80–200 grader, noe som er godkjent. Vi fikk konsekvent deilige, sprø resultater når vi tilberedte ting som pommes frites, skiver og kyllingnuggets. Vi prøvde også å koke torskefileter, som var ble tørre på første forsøk, men ved bruk av dampfunksjonen fikk vi et nydelig, saftig resultat. Vi testet også litt baking med airfryeren og vi fikk et herlig luftig og saftig bananbrød på første forsøk. Etter det prøvde vi å lage scones, men her la vi deigkulene litt for tett i beholderen til airfryeren og de var ikke helt klare da vi tok dem ut. De var fantastisk smuldrete og sprø på utsiden, men innsiden var fortsatt litt deigete. Men etter noen ekstra minutter i airfryeren var de perfekte.

Panasonic NF-CC500SXE gir dermed gode resultater uavhengig av rett eller type råvare, så lenge du ikke pakker beholderen for tett og velger riktig tid og temperatur. Mangelen på en medfølgende app som kan veilede deg betyr at det vil være en viss læringskurve. Men når du først finner de riktige innstillingene for favorittrettene dine, fungerer Panasonic NF-CC500SXE minst like bra som alle andre airfryere i denne prisklassen og enda dyrere modeller.

Hvem er Panasonic NF-CC500SXE laget for?

Panasonic NF CC500SXE7
Er Panasonic NF CC500SXE den rette airfryeren for deg?

Etter å ha brukt Panasonic NF-CC500SXE i noen uker, er vi totalt sett virkelig imponert. Her får du en gjennomtenkt og godt laget pakke som vil dekke nesten alle dine behov. Høydepunktene er helt klart det stilige designet, den rimelige prisen, den nyttige vannbeholderen og det hendige glassdekselet. For de som ønsker en allsidig airfryer med muligheten til å lage både sprø og saftig mat, med et design som smelter diskret inn i kjøkkenet og en pris som ikke vil tømme sparekontoen, er Panasonic NF-CC500SXE et utmerket alternativ.

Er du derimot av den typen bruker som føler deg litt usikker på airfryere og foretrekker å hoppe over å teste selv, kan alternativer fra Philips være bedre. Philips’ ledsager-app er i en klasse for seg og vil gi deg mye mer hjelp underveis, sammen med massevis av matlagingsinspirasjon og deilige oppskrifter.

Panasonic NF-CC500SXE – tekniske spesifikasjoner & vurdering

4.5

Kapasitet: 5 liter
Effekt: 1400 watt
Temperaturområde: 80°C til 200°C
Programmer: 11 forhåndsinnstilte programmer
Display: LCD berøringsskjerm
Dimensjoner (L x B x H): 320 x 386 x 422 mm
Vekt: 6,3 kg
Egenskaper: glassdør, dampfunksjon, 360° luftstrøm, digital timer

Andre airfryers som kan anbefales

Hvis Panasonic NF-CC500SXE ikke føles som den rette airfryer for deg, enten det er på grunn av mangelen på en medfølgende app, det ganske begrensede utvalget av forhåndsinnstilte programmer eller bare det faktum at det er ganske vanskelig å få tak i, er det heldigvis er en haug med andre gode alternativer. Nedenfor har vi tatt med lenker til noen andre modeller som forhåpentligvis passer deg bedre.

Rimelig airfryer med litt større kapasitet (12L):

Luksuriøs airfryer fra Philips med alle funksjonene du trenger:

Airfryer med to separate beholdere & utmerket tilhørende app:

Hjem og husholdning
En svart OBH Nordica airfryer står på en köksbänk bland färdig mat som pommes, mozzarellasticks, revben och mer.

Beste billige airfryer: 5 rimelige luftfrityrkokere som ikke vil blakke deg

Hjem og husholdning
Airfryer test: En airfryer står på et hvitt bord ved siden av mat klart til fritering

Airfryer test: Se hvem som er kåret til best i test airfryer