Snøfreser test: De 5 beste snøfreserne vi har testet

TestPlanet

Leter du etter den beste snøfreseren for din tomt? Da er du på rett sted, her presenterer vi nemlig vinnerne av vår snøfreser test. Vi har vurdert flere snøfresere og rangerer de beste her.


Husqvarna ST 224 – Beste snøfreser

Snøfreser test: Husqvarna ST 224

Type: Bensin Passer for: Store tomter, vanskelige forhold Arbeidsbredde: 61 cm Tank: 2,7 l 

Husqvarna ST 224 er et godt valg for deg som leter etter en kraftig snøfreser som mestrer tøffe værforhold. Den kan håndtere tykke driv med nysnø like godt som kompakt, våt snø.

Flere justeringsmuligheter

Den kan også justeres på flere måter. Utkastertuten kan justeres både vertikalt og sidelengs slik at snøen lander der du ønsker, og du kan velge mellom seks forskjellige kjørehastigheter. Hvis oppkjørselen din er asfaltert, men stiene i hagen er grus, kan du justere glideskoene for å ta hensyn til ulike grunnforhold (du vil ikke ha grus i maskineriet).

Lett å styre

Husqvarna ST 224 er lett å styre uansett værforhold. Den har en lang rekke praktiske funksjoner som gjør den til en utmerket maskin for alle som leter etter en kraftig snøfreser. 

Les mer om Husqvarna ST 224

Nyttige funksjoner som blant annet enhåndsstyring

Kraftig

Høy kvalitet

Dyr

4.5


AL-KO 620E II – Beste billige snøfreser

Snøfreser test: AL-KO 620E II

Type: Bensin Passer for: Stor tomt, normale forhold Arbeidsbredde: 62 cm Tank: 3 l 

AL-KO 620E II er en snøfreser bygget med tanke på kraft og funksjonalitet, mens konstruksjon og byggkvalitet har fått lavere prioritet. Likevel er denne snøfreseren et utmerket alternativ for deg som har lagringsplass innendørs når den ikke er i bruk. Den tåler både 20 cm våt snø og 30-40 cm puddersnø uten å murre. I tillegg har den mange praktiske funksjoner, som belysning og oppvarming av håndtaket.

Utydelige monteringsinstruksjoner

En ulempe med denne snøfreseren er at monteringsinstruksjonene ikke er veldig tydelige, noe som førte til at det tok nesten to timer å montere. I tillegg er som sagt ikke byggkvaliteten den beste.

Et annet minus er at det bråker en del, særlig når den har stått ubrukt over lengre tid, men dette blekner i forhold til ytelse og funksjoner. I sin prisklasse er det imponerende hva denne modellen kan.

Les mer om AL-KO 620E II

Kraftig

Mange funksjoner

Dårlige monteringsinstruksjoner

Høylytt

Byggkvalitet

4


Stiga ST 8051 – Beste batteridrevne snøfreser

Snøfreser test: Stiga ST 8051

Type: Batteri Passer for: Liten tomt, enkle forhold Arbeidsbredde: 51 cm Vekt: 21 kg

Den batteridrevne snøfreseren Stiga ST 8051 er et godt alternativ for deg med mindre tomt. Til tross for at den er batteridreven er den både sterk og rask. Den kan håndtere opp til 5 cm våt snø, og drøyt 20 cm nysnø. 

Stillegående

Det er mange fordeler med å bruke en batteridrevet snøfreser. Den er stillegående, den avgir ikke eksos, og den veier mindre enn bensindrevne snøfresere.

Kort batteritid

Dessverre er det ikke mulig å justere glideskoene. En annen svakhet ved Stiga ST 8051 er batterilevetiden, men heldigvis har den et system med to batterier slik at du kan bytte mellom batteriene. Du kan også bruke batteriene med andre Stiga hagemaskiner i samme effektklasse.

For deg som har mindre overflater å holde snøfri, og samtidig ønsker å ha litt plass igjen i garasjen, er Stiga ST 8051 et utmerket valg.

Veier lite
Lett å styre
Tidseffektiv

Kort batteritid

4


Toro SnowMax 724 QXE CE – Bra snøfreser for store tomter

Snøfreser test: Toro SnowMax 724 QXE CE

Type: Bensin Passer for: Store tomter, vanskelige forhold Arbeidsbredde: 61 cm Tank: 2,2 l 

SnowMax 724 QXE CE er en snøfreser som tåler tykke driv med puddersnø og som kan rydde flere titalls centimeter med våt snø. Den er en to-trinns freser med justerbar utkastertut og kraftig motor.

Velbygd

Snøfreseren føles velbygd og den går i et jevnt og behagelig arbeidstempo. Dessverre er spakkontrollen litt vanskelig å bruke da den er plassert midt på maskinen. En annen ulempe er at den har en ganske liten bensintank. Å fylle tanken går riktignok raskt og enkelt. 

Bra for stor tomt

SnowMax 724 QXE CE er et utmerket valg hvis du har en stor tomt hvor du virkelig kan utnytte hastigheten og få jobben gjort raskt.

Lett å justere

Meget god ytelse

Litt vanskelig å styre, spesielt i svinger

4


AL-KO ST 4048 Li – Beste snøfreser for liten tomt

Snøfreser test: AL-KO ST 4048 Li

Type: Batteri Passer for: Liten tomt, enkle forhold Arbeidsbredde: 48 cm Vekt: 13,5 kg (uten batteri)

AL-KO ST 4048 Li er en liten snøfreser som kan takle rundt 150 kvm per oppladning, og er et utmerket kjøp for alle som leter etter en lett og fleksibel maskin. Den fungerer veldig bra, men bør kjøres så snart det har snødd. Hvis snøen samler seg til mer enn 10 cm, vil batteriet gå tomt før du rekker å kjøre ferdig.

Med tanke på at det er en batteridrevet snøfreser så er prisen svært lav, og den er også nesten like god som en elektrisk snøfreser. AL-KO ST 4048 Li er en billig snøfreser med helt grei ytelse til prisen, som er enkel å oppbevare i garasjen.

Les mer om AL-KO ST 4048

Billig til å være batteridrevet
Liten, lett og smidig

Du må ut og frese umiddelbart når det har snødd

3.5


Hobby og fritid

Akvarell for nybegynnere: 7 tips og triks for de som vil male med vannfarger

Hjem og husholdning

Beste vaffeljern: 6 testvinnere som gir sprø vafler hver gang