Skaftstøvsuger best i test: Vinnerne av vår skaftstøvsuger test

TestPlanet

Velkommen til vår skaftstøvsuger test, som vi har valgt å kalle skaftstøvsuger best i test. Disse smidige støvsugerne har blitt veldig populære i det siste og det er enkelt å forstå hvorfor. Det er et allsidig redskap som kombinerer kraftig støvsuging med bekvemmeligheten i en liten maskin med langt skaft. Med en skaftstøvsuger kommer du enkelt til på vanskelige områder som trapper og hjørner, og under møbler.

I vår toppliste over beste skaftstøvsuger finner du flere modeller i ulike prisklasser. I testene våre ser vi på egenskaper som sugekraft, batteritid, kapasitet og brukervennlighet, samt hvor bra de rengjør på ulike overflater. Vi har forsøkt holde en bra variasjon på listen, så det bør finnes en skaftstøvsuger for de fleste, uansett behov eller budsjett.


Dyson V15 Detect Absolute – Best i test

Batteritid: Opp til 60 minutter Beholder: 0,75 liter Vekt: 3,1 kg

Skaftstøvsuger best i test: Illustrasjonsbilde av Dyson V15 Detect Absolute med detaljer om forskjellige deler på venstre side
Dyson V15 Detect Absolute er en skaftstøvsuger i absolutte toppklassen.

Dyson V15 Detect Absolute er den beste skaftstøvsugeren du kan kjøpe akkurat nå. Det er en toppmoderne skaftstøvsuger som imponerer med avanserte funksjoner og kraftig ytelse. Den er utrustet med Dysons patenterte «Laser Slim Fluffy» gulvbørste som bruker en innebygd lasersensor for å oppdage mikroskopiske partikler og støv du ellers ikke ser. Denne innovative teknologien gjør det enkelt å få perfekt resultat hver gang du støvsuger.

Kraftig motor
Skaftstøvsugeren har en imponerende sugekraft og drives av Dysons kraftige V15-motorteknologi. Dette lar den fange opp alt fra finere partikler til større smuler uten noen problemer. Den har i tillegg en ganske stor kapasitet på opp til 0,76 liter, noe som innebærer at du ikke trenger å tømme beholderen veldig ofte.

En illustrasjon av Dyson V15 Detect Absolutes laserteknologi som lyser grønt på støv på gulvet
Dyson V15 Detect Absolute har veldig smarta funksjoner.

Avansert filtreringssystem
I tillegg til den imponerende ytelsen har V15 Detect Absolute flere praktiske funksjoner. For eksempel trådløs lading, sugekraft som automatisk tilpasser seg til overflaten, og et avansert filtreringssystem for å fange opp allergener og forurensninger. Dette er altså en skaftstøvsuger i absolutte toppklassen, men du må betale ganske mye for den kraftige ytelsen og alle smarte funksjoner.

Hjemmeside

Enorm kraft
Smart LCD-skjerm og laser som lyser opp støvpartikler
Trenger ikke tømmes alt for ofte

Den er veldig, veldig dyr

5


Roidmi S1E – Beste billige skaftstøvsuger

Batteritid: Opp til 40 minutter Beholder: 0,4 liter Vekt: 1,3 kg

Beste billige skaftstøvsuger: Roidmi S1E mot hvit bakgrunn
Roidmi S1E er liten og smidig.

Om du vil ha en billig skaftstøvsuger kan vi tipse om Roidmi S1E. Det er en trådløs støvsuger som gir kraftig rengjøring til tross for sin lave pris. Den har en 222V motor med en imponerende sugekraft som effektivt suger opp støv, skitt og andre artikler fra ulike overflater.

Ganske liten beholder
Roidmi S1E har også flere nyttige funksjoner for å underlette rengjøringsprosessen. Du får blant annet en avtagbar støvbeholder med kapasitet på 0,4 liter, som gjør det lett å tømme ut støvet mellom øktene. Kapasiteten er imidlertid ganske liten, så her må du tømme beholderen ganske ofte.

En person bruker Roidmi S1E på et tregulv
Roidmi S1E en skaftstøvsuger som gir deg mye for pengene.

Kommer til overalt
Med tanke på design får du et behagelig og ergonomisk håndtak kombinert med lav vekt. Skaftstøvsugeren er enkel å bruke og manøvrerer godt også i trange områder. Den har et batteri på 2500 mAh, noe som gir omtrent 40 minutters bruk før du må lade. Det er tid nok til å støvsuge ganske store leiligheter eller litt mindre hus. Om du vil ha en skaftstøvsuger som gir deg mye for pengene, med bra ytelse og funksjonalitet, er Roidmi S1E et utmerket alternativ.

Hjemmeside

Bra ytelse til en lav pris
Veier lite og har et smidig design
Ganske god batteritid

Ikke like god på tepper
Ganske liten støvbeholder

4.5


Hoover H-Free 800 – Beste smarte skaftstøvsuger

Batteritid: Opp til 35 minutter Beholder: 0,7 liter Vekt: 2,2 kg

Beste smarte skaftstøvsuger: Hoover H-Free 800 med tre ulike munnstykker liggende foran
Hoover H-Free 800 har mange smarte og nyttige funksjoner.

Hoover H-Free 800 er en kraftig 2-i-1-skaftstøvsuger med mange nytte funksjoner og en ekstra sterk turbomodus. Den har en 250W motor som sørger for at støv, skitt og andre partikler enkelt suges opp fra ulike overflater.

Mange smarte funksjoner
Det som fremfor alt får denne skaftstøvsugeren til å stikke seg frem, er de smarte funksjonene som finnes tilgjengelig i den tilhørende appen. I appen kan du se hvor mye batteritid som gjenstår, hvor full støvbeholderen er og hvor mange kalorier du har forbrent på rengjøringen! Beholderen har en kapasitet på 0,5 liter og er avtagbar, noe som gjør det lett å tømme og rengjøre den etter bruk.

Hoover H-Free 800 støvsuger et tregulv
Hoover H-Free 800 gir deg mye for pengene.

Verdt pengene
Til å være en skaftstøvsuger får du ganske god batteritid her, med omtrent 45 minutter per lading. Imidlertid synker kjøretiden ganske mye om du bruker den kraftige turbomodusen. Prismessig får du mye kraft og funksjonalitet for pengene her, til en kostnad på omtrent 2000 kroner.

Hjemmeside

Mange nyttige og smarte funksjoner
Turbomodus for ekstra sugekraft
Smidig 2-i-1 design

Turbomodusen tømmer batteriet veldig raskt

4


Miele Triflex HX1 Cat & Dog – Beste skaftstøvsuger for deg med husdyr

Batteritid: Opp til 60 minutter Beholder: 0,5 liter Vekt: 4,5 kg

Beste skaftstøvsuger for husdyr: Miele Triflex HX1 Cat & Dog med tilbehør ved siden av
Miele Triflex HX1 Cat & Dog er perfekt for deg med pelsdyr.

Om du har husdyr som dekker gulvene dine med hår kan vi varmt anbefale Miele Triflex HX1 Cat and Dog. Det er en kraftig skaftstøvsuger spesielt utviklet for å håndtere både vanlig støv og litt tøffere dyrehår. Om du er lei av å fjerne pels fra tepper og møbler, kan denne støvsugeren være løsningen på problemene dine.

Kraftfig Vortex-teknologi
En av de mer imponerende funksjonene er HX1s 3-i-1 design som gjør det mulig å enkelt tilpasse støvsugeren til ulike typer rengjøring. Du kan bruke den som en tradisjonell trådløs skaftstøvsuger, som en håndholdt variant for mindre overflater, eller som en veldig smidig og kompakt støvsuger for små områder. Den har en kraftig Vortex-teknologi som gir helt suveren sugekraft og håndterer enkelt dyrehår på ulike gulvtyper og tepper.

Miele Triflex HX1 Cat & Dog støvsuger et flislagt gulv
Miele Triflex HX1 Cat & Dog har stor kraft og takler alle gulvtyper.

Lang batteritid til å være en skaftstøvsuger
Når det kommer til batteritid kan støvsugeren kjøre i opp til 60 minutter på en full lading. Det er en ganske lang batteritid til å være en skaftstøvsuger, og bør holde til å rengjøre hele huset. Du kan også bytte batteri på den, slik at du bruker den ene mens det andre lader. Det må nevnes at dette er en ganske luksuriøs skaftstøvsuger, så den koster ganske mye. Men om du har husdyr er dette en god investering.

Hjemmeside

Suveren på å suge opp pels
Kan bytte batteri
Flere ulike rengjøringsmodus

Den er dyr
Litt tyngre enn andre skaftstøvsugere

4


Electrolux Pure Q9 – Beste batteritid

Batteritid: Opp til 75 minutter Beholder: 0,4 liter Vekt: 2,6 kg

En stående Electrolux Pure Q9 mot hvit bakgrunn
Electrolux Pure Q9 har en veldig imponerende batteritid.

Electrolux Pure Q9 er en veldig god skaftstøvsuger som gir deg mye for pengene. Den har kraftig ytelse som den kombinerer med PureQ-teknologien for redusert støy, noe som gjør den veldig stillegående. Det er en allsidig og fleksibel støvsuger som du enkelt manøvrerer rundt møbler og andre hindringer. I tillegg koster den ikke alt for mye.

Smidig og enkel å bruke
Skaftstøvsugeren har et 180° EasySteer-design som gjør den smidig og enkel å kontrollere, selv på trange områder. Den har dessuten et fleksibelt børstehode som du raskt og enkelt kan tilpasse etter ulike gulvtyper for beste resultat. Skaftstøvsugeren kan effektivt suge opp støv, skitt og hår fra harde gulv og tepper.

En person med hvite sko bruker Electrolux Pure Q9 på et tregulv
Electrolux Pure Q9 har en kompakt størrelse.

Batteritid i en egen klasse
Batteriet på Electrolux Pure Q9 imponerer, med en batteritid på opp til 75 minutter. Det er lengre enn du får fra de fleste andre skaftstøvsugere. Batteritiden varierer imidlertid litt med tanke på hvilken effekt du kjører med. Det finnes tre ulike nivåer og du kan enkelt bytte mellom dem for å tilpasse sugekraften ved behov. Batteritiden er god nok til å rengjøre store hus og Pure Q9 har i tillegg hurtiglading som raskt får kraften tilbake til batteriet.

Hjemmeside

Lang batteritid og hurtiglading
LED-lamper som lyser opp partikler på gulvet

Veldig liten støvbeholder på 0,3 liter

4


Hobby og fritid

Akvarell for nybegynnere: 7 tips og triks for de som vil male med vannfarger

Hjem og husholdning

Beste vaffeljern: 6 testvinnere som gir sprø vafler hver gang