Lego for voksne: 7 morsomme byggesett som fungerer som kunst

Geir Tandberg Steigan

Legosett for voksne er en populær hobby for mange og i dag finnes det mange forskjellige sett å velge mellom. Du kan velge mellom et bredt utvalg byggesett med ulike vanskelighetsgrader og ulike temaer, med motiver som klassiske kjøretøy, karakterer og steder fra filmer, kjente bygninger og mye mer.

Mange av disse byggesettene er virkelig vakre å se på når de er ferdige, og hvis du vil ha noe som fungerer som kunst når det er ferdig, er det faktisk motiver for det også. I denne topplisten har vi samlet noen av de beste Lego-settene for voksne med kunstmotiver, enten med kjente malerier eller andre vakre motiver som vil se flott ut hjemme på veggen eller i hylla.


Lego – Blomsterkunst

Antall deler: 2.870 Størrelse: 40 x 27 cm Modellnummer: 31207

Lego blomset
Du kan velge mellom flere ulike motiver.

Dette er et virkelig kreativt og vakkert Lego-byggesett, der du kan sette sammen et vakkert blomstermotiv. Selve motivet minner litt om popkunst og har nydelige pastellfarger. Det høres kanskje enkelt ut, men det er én detalj som gjør at dette Lego-settet skiller seg ut. Det lar deg nemlig velge mellom en rekke ulike varianter av motivet, og du kan velge mellom tre ulike blomsterdesign som så kan lages i ulike fargekombinasjoner, for totalt 15 tilgjengelige varianter. Ønsker du to bilder i samme stil som matcher hverandre, er dette perfekt.

Lego blomset i tre olika tavlor som står på en köksbänk.
Dette Lego-settet skaper unike og vakre dekorasjoner til hjemmet.

Dette byggesettet inneholder totalt 2870 deler og er ganske enkelt å montere, da motivet er flatt og alle brikkene har samme form. Den har også en overkommelig pris og passer derfor for nybegynnere. Den kan imidlertid som regel bli utsolgt på Legos offisielle nettside, så benytt anledningen til å bestille den raskt hvis du ønsker den og den er på lager.


Lego – The Rolling Stones

Antall deler: 1 998 Størrelse: 57 x 47 cm Modellnummer: 31206

Rolling Stones Legoset

Hvis du er en musikkelsker og fremfor alt en rockefanatiker, er dette Lego-settet for deg. Dette er kanskje verdens mest kjente logo og selv de som ikke er for store fans av The Rolling Stones vet det. Den har et ikonisk pop-art-utseende og passer perfekt inn i ethvert moderne hjem.

Ett Rolling Stones-legoset på en vit tegelvägg.
Den perfekte Lego-bygningen for alle musikkelskere!

Dette Lego-settet inneholder totalt 1 998 deler og på emballasjen er det også en QR-kode, som lar deg lytte til et lydspor med nesten en time med tilpasset innhold som gir deg en dypere innsikt i prosjektet. Dette Lego-settet passer også for både nybegynnere og erfarne byggere og har også en relativt overkommelig pris.

Lego – Jim Lees Batman

Antall deler: 4.167 Størrelse: 40 x 40 cm Modellnummer: 31205

Lego DC-set

Er du glad i film og spesielt DC Comics er dette et helt suverent Lego-sett med et fint motiv på Batman. Den har en gammeldags tegneserie-/pixelart-stil og passer perfekt i ethvert moderne hjem. Dette er forøvrig en del av en hel DC Collection som finnes i Lego-sett, så den er perfekt for deg som vil ha noe å samle på. Andre tilgjengelige motiver inkluderer Joker og Harley Quinn, og de ser så fine ut sammen på veggen!

Tre DC-tavlor i Lego på en vägg.
Hur snygga är inte dessa?

Dette Lego-settet inneholder totalt 4167 deler, så det er et ganske stort prosjekt. Den har også en overkommelig pris, noe som er bra for de som ønsker å kjøpe og bygge flere motiver fra kolleksjonen.


Lego – Den fantastiske Spider-Man

Antall deler: 2 099 Størrelse: 54 x 41 cm Modellnummer: 31209

Lego Spider-Man

Hvis du er en filmfan, men foretrekker Marvel-universet fremfor DC, ikke bekymre deg – det finnes Lego-sett for deg også, inkludert dette kule Spider-Man-temaet. Sammenlignet med Batman-temaet du finner ovenfor, synes vi Spider-Man-temaet ser litt mer barnslig ut og ikke er like detaljert. Men det er fortsatt et fint motiv som passer inn i moderne film- eller spillrom – eller barnerom!

En Lego Spider-Man-tavla hänger på en grön vägg.
Dette Lego-settet er flott for filmelskere – eller på barnas soverom!

Dette Lego-settet inneholder totalt 2 099 deler og Spider-Man selv får en fin 3D-effekt når det er ferdig, slik at det ser ut som han er i ferd med å klatre ut av lerretet. En fin detalj, spør du oss!


Lego – Vincent Van Gogh – Stjernenatt

Antall deler: 2.316 Størrelse: 30 x 38 x 12 cm Modellnummer: 21333

Lego Van Gogh set

Dette er et perfekt motiv for alle som elsker kunst og er på jakt etter et nytt Lego-prosjekt. Her kan du bygge Stjernenatt, som er et av Vincent Van Goghs mest kjente verk. På nært hold ser det ganske røft ut, men hvis du henger det på veggen og går litt tilbake, blir det et vakkert kunstverk som perfekt gjenskaper kunstnerens spesielle kunststil med dristige farger og penselstrøk.

Lego Van Gogh set
Dette er et perfekt Lego-sett for kunstelskere.

Dette Lego-settet inneholder totalt 2 316 deler pluss en liten figur av kunstneren selv, som står foran staffeli og maler, som er en søt liten touch. Originalen av maleriet er verdsatt til over 600 millioner kroner, men du kan skaffe deg dette Lego-settet for bare NOK 2000 – så det er en ganske rimelig måte å få kunstverket på veggen hjemme i stua!


Lego – Hokusai – Den store bølgen ved Kanagwa

Antall deler: 1 810 Størrelse: 39 x 52 cm Modellnummer: 31208

Lego Hokusai set

Dette vakre kunstverket av den japanske kunstneren Katsushika Hokusai er et som folk flest kjenner igjen, og det har til og med blitt lagt merke til av Lego, med et helt eget Lego-sett som lar deg gjenskape maleriet. Fargene i Lego-settet er litt mer mettede og heller mer mot pastellsiden sammenlignet med originalen, men klarer å fange den samme deilige følelsen som det ekte maleriet har. Dette er et vakkert Lego-sett som vil passe perfekt i de fleste stuer, soverom eller kontorer. En fin detalj er også at bølgene har en 3D-effekt, som skaper dybde og liv i motivet.

En Lego-tavla med Hokusais mest kända verk på en vägg.
Den store bølgen ved Kanagwa er like vakker i sin Lego-versjon.

Dette Lego-settet inneholder totalt 1 810 deler og passer for både nybegynnere og erfarne Lego-byggere. Som vanlig er det også en QR-kode på emballasjen med tilhørende lydspor, som er spesialutviklet for akkurat dette byggesettet og skaper et avslappende og oppslukende byggeøyeblikk.

Lego Historier fra romalderen

Antall deler: 1 810 Størrelse: 39 x 52 cm Modellnummer: 31208

Lego Rymdåldern set
Dette er et vakker Lego-byggeset som passer godt på hylla når det er ferdig.

Dette er det minste, enkleste og billigste Lego-settet på denne topplisten – og det er så kult! Noen ganger trenger ikke ting å være så komplisert for å være bra. Hvis du er en Star Wars-fan eller sci-fi-fan generelt, vil du elske dette Lego-settet med en haug med rommotiver inspirert av kjente filmer, bøker, myter og mer. Vi tenker umiddelbart på de forskjellige planetene vi får besøke i Star Wars-universet når vi ser bildene, hvor fremfor alt det gule motivet bringer tankene til Tatooine.

Fyra tavlor med sci-fi-motiv i Lego-version står på en liten bokhylla.
Enhver sci-fi-fan vil elske disse.

Dette Lego-settet inneholder kun 688 deler og koster litt over 600 NOK, så det er perfekt for nybegynnere og de som har et strammere budsjett. Når den er ferdig vil den passe perfekt inn i enhver moderne stue, spillrom eller lignende.