Lego for voksne: Kule legomodeller for deg som fortsatt vil leke

TestPlanet

Lego er vel for barn? Ikke nå lenger! Lego for voksne er en stadig økende del av utvalget fra det legendariske selskapet, med store og fascinerende modeller. Tanken er at man skal finne tilbake til gleden fra barndommen og samtidig få modeller man vil vise frem i stua. Et kjennetegn ved voksenlego er at klassiske legoklosser blir brukt på nye måter, slik at for eksempel et figurhode plutselig er en lykt eller en eksospotte. Dermed blir selve byggingen også en spennende opplevelse rett og slett fordi man blir imponert over konstruksjonen og kreativiteten som ligger bak.

Et annet kjennetegn er at disse legomodellene er svært dyre. Voksne har stort sett mer penger enn barn og det vet Lego. Så dette er investeringer du må planlegge litt. Heldigvis selges Lego av flere forhandlere og noen presser prisene ned. Imidlertid produseres lego for voksne i begrenset opplag, så sjeldne modeller kan bli svært dyre. Og det finnes et lukrativt marked for dem som ikke åpner eskene og selger dem videre etter noen år.

Uansett, her er våre favoritter i kategorien Lego for voksne.


Lego Star Wars – R2-D2

Antall deler: 2314 Størrelse: 31 x 19 x 15 cm Modellnummer: 75308

Lego for voksne: R2-D2 fra Lego Star Wars-serien

R2-D2 er en av de aller kuleste karakterene fra Star Wars, og denne legomodellen er en veldig flott versjon av androiden. Den ser bra ut, og vil være en stilig pyntegjenstand. R2-D2 vil også garantert vekke oppmerksomhet hos både barn og voksne. Det er også masse artige detaljer og funksjoner som gjør at du faktisk kan leke med den.

Mens andre Star Wars-modeller ofte er grå og massive, er dette en ganske vakker modell som fortjener en plass i stua di. Og den er fin nok uansett om du er en hardbarka Star Wars-fan, eller kun synes det er gøy med lego.

Hjemmeside

Ikonisk
Vil passe fint inn i rommet

Kan velte

Andre fantastiske Lego Star Wars-modeller
annonse
LEGO Star Wars 75313 AT-AT
LEGO Star Wars 75192 Millennium Falcon
LEGO Star Wars 75331 Razor Crest

Lego Technic – Liebherr kran

Antall deler: 2883 Størrelse: 99 x 110 x 28 cm Modellnummer: 42146

Lego for voksne: Liebherr LR 13000 heisekran fra Lego Technic-serien

LEGO Liebherr Crawler Crane LR 13000 lar deg bli ingeniøren du alltid har drømt om å være. Dette er Lego Technic og det innebærer praktisk og teknisk bygging, med fokus på funksjon før estetikk. Dette er en modell som krever litt konsentrasjon, men det er nettopp det som gjør den så kul. Det er kanskje ikke en modell som passer inn i alle rom, men den er utvilsomt tøff.

Liebherr LR 13000 er omtrent en meter høy, så du bør ha ganske god plass. Og selv om dette er lego for voksne, er det definitivt en modell du skal leke med. Den har nemlig motorer og styres med håndkontroll. Det er et dyrt Legosett, men er du teknisk interessert er dette en vinner.

Hjemmeside

En ingeniørs drøm
Utfordrende bygging

Tar veldig mye plass
Ikke for estetikere
Svært dyr

Andre fantastiske Lego Technic-modeller
annonse
LEGO Technic 42143 Ferrari Daytona SP3
LEGO Technic 42096 Porsche 911 RSR

Lego Architecture – Himeji-palasset

Antall deler: 2125 Størrelse: 19 x 32 x 27 cm Modellnummer: 21060

Lego for voksne: Himeji-palasset fra Lego Architecture-serien

Himeji-palasset er den nyeste modellen i Lego Architecture-serien. Det japanske palasset er et imponerende skue i virkeligheten, og denne miniatyrmodellen er en ganske god kopi. Det er mange små biter og veldig artig bruk av klassiske legoklosser, så dette er en artig konstruksjon. Gøy å bygge og fin å se på når den er ferdig. Spesielt flott er de bøyde hjørnene på hovedtårnet, det er spesialdesignede brikker kun for Archictecture-serien.

Det er litt uvant å bygge en miniatyrmodell om du ikke er vant til Architecture fra før, men det er mange artige løsninger som både er smarte og lar deg bruke fantasien når du ser det ferdige resultatet. Dessuten kan den trygt stå fremme i stua, det er en stilig modell.

Bilde av legomodellen Himeji fra Lego Architecture-serien

Hjemmeside

Majestetisk
Eksklusive, buede hushjørner

Miniatyr, så ikke plass til figurer
Ingen lekeverdi

Andre fantastiske Lego Architecture-modeller
annonse
LEGO Architecture 21056 Taj Mahal
LEGO Architecture 21058 Den store pyramiden i Giza
LEGO Architecture 21046 Empire State Building

Lego Ideas – Hjemme Alene-huset

Antall deler: 3955 Størrelse: 27 x 34 x 37 cm Modellnummer: 21330

Lego for voksne: Hjemme Alene-huset fra Lego Ideas-serien

Hjemme Alene-huset er rett og slett en skattekiste av en legomodell. Selve huset er stilig i seg selv, men det er på innsiden du virkelig finner underholdningen. Bygget er nemlig fullt av detaljer du kjenner fra filmen, og byggingen vil garantert hente frem minnene. Det er mye som skal på plass i McCallister-huset, men med litt konsentrasjon vil du få på plass hver eneste lille bit. Og gjenoppleve hele filmen samtidig.

Trehytten og kjelleren er separate moduler, slik at du virkelig får med deg hele historien i samme sett. Dette er mer en opplevelse enn en vanlig legomodell, her vil du storkose deg mens du bygger. Og selv om det er lego for voksne, kan vi love deg at barn også vil synes dette er en fantastisk modell.

Hjemmeside

Mange detaljer
Mange minner fra filmen
Fascinerende for alle aldre

Mange små detaljer krever litt fingerferdighet

Andre fantastiske Lego Ideas-modeller
annonse
LEGO Ideas 21327 Skrivemaskin
LEGO Ideas 21335 Motorisert fyr
LEGO Ideas 21333 Vincent van Gogh – The Starry Night

Lego Icons – Lord of the Rings Rivendell

Antall deler: 6167 Størrelse: 39 x 72 x 50 cm Modellnummer: 10316

Lego for voksne: Rivendell fra Lego Icons-serien

Ringenes Herre er et mektig epos og denne legomodellen av Rivendell er akkurat slik den skal være: Vakker, levende og fargerik. Det er en av de mest estetiske legomodellene du kan få tak i og vil være aldeles perfekt for deg som liker Ringenes Herre. Ekstra artig er at du får legofigurer av alle de viktigste karakterene inkludert.

Dette er et legosett som vil føles levende mens du bygger og er så vakkert at du forhåpentligvis finner roen sammen med gleden.

Rivendell består av over 6000 deler, koster mye og krever mye plass. Så dette er for Ringenes Herre-entusiaster som fortjener det beste.

Hjemmeside

Elegant
Fargerik

Tar mye plass
Mange små deler som lett faller av
Dyr

Andre fantastiske Lego Icons-modeller
annonse
LEGO Ikoner 10274 Ghostbusters ECTO-1
LEGO Ikoner 10306 Atari 2600

Lego Super Mario – Nintendo

Antall deler: 2646 Størrelse: 23 x 24 x 16 cm Modellnummer: 71374

Lego for voksne: Nintendo spillkonsol i Lego

Dette er en aldeles vanvittig stilig modell som ser utrolig ekte ut. Er du født før 1990 har du garantert et forhold til NES – Nintendo Entertainment System, spillkonsollen som ga oss Super Mario bros.

Her har Lego laget en nøyaktig kopi av originalen, og Mario på TVen er så kul at dette garantert blir en oppsiktsvekkende modell i stua.

Hjemmeside

Utrolig lik originalen
Barndomsminne

Meningsløs om du er yngre enn 30 år

Andre fantastiske Lego Super Mario-modeller
annonse
LEGO Super Mario 71411 Mektige Bowser
LEGO Super Mario 71395 Super Mario 64 Question Mark Block

Lego Harry Potter – Hogwarts

Antall deler: 6020 Størrelse: 69 x 58 x 43 cm Modellnummer: 71043

Lego for voksne: Hogwarts-slottet fra Lego Harry Potter-serien

Liker du Harry Potter (og har god råd) er dette modellen du nesten må skaffe deg. Hogwarts er et imponerende skue i filmene, og denne legomodellen tar virkelig vare på det ikoniske slottet. Som forventet er det en mengde artige detaljer og funksjoner inne i borgen – akkurat slik det skal være i Harry Potter-universet.

Dette er en modell som vil fascinere alle Harry Potter-fans uansett alder, men bør bygges av en voksen. 6000 deler er veldig mye, så Hogwarts krever litt tålmodighet. Men er du i målgruppen vil du få vanvittig mye glede av dette settet.

Hjemmeside

Mange morsomme detaljer
Mange minner fra filmene

Krever mye plass
Kun for Harry Potter-fans
Dyr

Andre fantastiske Lego Harry Potter-modeller
annonse
LEGO Harry Potter 76405 Galtvortekspressen
LEGO Harry Potter 76391 Hogwarts-ikoner

Beste tegnebrett

Beste laptop

Hobby og fritid

Akvarell for nybegynnere: 7 tips og triks for de som vil male med vannfarger

Hjem og husholdning

Beste vaffeljern: 6 testvinnere som gir sprø vafler hver gang