Lego for voksne: De 5 største legosettene du kan kjøpe

Geir Tandberg Steigan

Lego er ikke bare for barn! Det finnes mange morsomme og utfordrende Legosett for voksne også, og det har blitt en veldig populær hobby de siste årene. Store, avanserte prosjekter er ofte populære blant erfarne Lego-byggere og noen Lego-sett har flere tusen deler!

Hvis du er en ivrig Lego-bygger som liker å fikle med et Lego-prosjekt på fritiden og ønsker å prøve noe virkelig utfordrende, har vi listet opp de fem beste Lego-settene noensinne nedenfor for noen ideer og inspirasjon.


Lego – Verdenskart

Antall deler: 11 695 Størrelse: 65 x 104 cm Modellnummer: 31203

En Lego-version av världskartan hänger på en vägg.
Dette Lego-settet krever mye tålmodighet.

Det absolutt største Lego-settet som finnes er passende nok en modell av hele verden. Dette er et veldig krevende prosjekt som består av nesten 12 000 stykker! Hvis du fullfører dette enorme prosjektet, vil du bli belønnet med et vakkert stykke Lego-kunst som viser et verdenskart i pikselstil.

Ettersom verdenskartet har en pikselstil betyr det at brikkene i Lego-byggverket har omtrent samme størrelse og form. Så det krever litt fingerferdighet og tålmodighet for å plassere alle de 11 695 pikselformede Lego-brikkene på rett plass. Men når det er ferdig bygget, blir du belønnet med retten til å kalle deg en ekte Lego-mester! En annen fin detalj ved dette Lego-settet er forresten at du kan bruke det som et vanlig veggkart når det er ferdig – sett opp nåler i forskjellige farger i alle landene du har besøkt, eller steder som fortsatt gjenstår å besøke på din bucket list.


Lego – Eiffeltårnet

Antall deler: 10 001 Størrelse: 149 x 57 x 57 cm Modellnummer: 10307

Lego för vuxna: Eiffeltornet

Hvis du elsker Paris og har lyst til å ta på deg et virkelig stort og utfordrende prosjekt, må du sjekke ut dette Lego-settet som lar deg bygge et enormt Eiffeltårn. Dette er det nest største Lego-settet noensinne hvor selve bygningen er delt i fire deler og består av totalt 10 001 deler, som tilsammen skaper et detaljert og naturtro Eiffeltårn med buer, bjelker, rekkverk og til og med esplanaden under. Når modellen er ferdig, passer den godt inn som pynt i en stue eller lignende.

Som nevnt er dette et stort og utfordrende prosjekt, og ganske dyrt, så vi anbefaler det hovedsakelig til erfarne Lego-byggere som føler seg klare til å påta seg et prosjekt av dette omfanget.

Lego – Titanic

Antall deler: 9 090 Størrelse: 44 x 16 x 135 cm Modellnummer: 10294

En färdigbyggd Lego-version av Titanic står på ett bord.
Lego-versjonen av Titanic er virkelig detaljert.

Dette historiske skipet er tilgjengelig for bygging i en LEGO-versjon og er et av de mest utfordrende og største LEGO-prosjektene som finnes. Skipet er i skala 1:200 og måler 135 centimeter i lengden når det er ferdig bygget. Før du begynner å bygge kan det derfor være smart å finne ut hvor du skal plassere det når det er ferdig. Lego-byggverket består av totalt 9 090 deler og skaper en detaljert Lego-versjon av det berømte skipet, med en haug med autentiske detaljer både innvendig og utvendig.

Du kan dele skipet i tre deler for å se inn i skipet, og du kan bygge en storslått trapp, fyrrom, livbåter, en vakker spisestue, promenadedekket med mer. Når du er ferdig, er alt du trenger å gjøre å kjøpe to Lego-figurer og plassere dem foran på dekket for å representere Jack og Rose – vi synes de burde være inkludert i pakken.


Lego – Colosseum

Antall deler: 9 036 Størrelse: 27 x 52 x 59 cm Modellnummer: 10276

Ett Lego Colosseum står på ett litet runt bord.
Lego-versjonen av Colosseum er veldig fin når den er ferdig bygget.

Det vakre, historiske Roma! I Italias hovedstad er det massevis av vakre og historiske bygninger, men den mest kjente og kanskje mest storslåtte er selvsagt Colosseum. Hvis du er fan av både Italia og Lego, har vi gode nyheter – Colosseum er tilgjengelig i et detaljert Lego-sett for voksne og er et av tidenes største Lego-sett.

Det består av totalt 9036 deler og er et ganske avansert byggesett som krever mange timers arbeid og litt tålmodighet. Det består imidlertid ikke av for mange små deler, så det er et godt alternativ selv for de som ikke er særlig fingernem. Når den er ferdig, fungerer den som en vakker dekorasjon som vil passe inn med alle som elsker storslått historie og arkitektur.


Lego – Star Wars – Millennium Falcon

Antall deler: 7541 Størrelse: 21 x 84 x 60 cm Modellnummer: 75192

En Lego Millenium Falcon mot en vit bakgrund.
Dette er et perfekt byggesett for erfarne Lego-byggere som liker Star Wars.

For alle film- og sci-fi-elskere som også er ivrige Lego-byggere, er dette Millennium Falcon Lego-settet drømmen. Her får du bygge en detaljert Lego-versjon av Han Solos berømte fraktefartøy fra Star Wars-filmene. Pakken inkluderer også syv minifigurer inkludert kapteinen selv og hans trofaste partner Chewbacca.

Modellen er full av detaljer både innvendig og utvendig, og under frakteskipets skrog finner du detaljerte våpenstasjoner, hovedrommet, bakrommet og mer. Den inkluderer også laserkanoner, en uttrekkbar ombordstigningsrampe, sensorparaboler og en cockpit med plass til 4 minifigurer. Millennium Falcon, som består av totalt 7541 deler, måler 83 cm lang og 60 cm bred når den er ferdig bygget, og passer perfekt for enhver Star Wars-fan.


Hobby og fritid
En vas fylld med legoblommor.

Lego for voksne: 7 morsomme byggesett som fungerer som kunst

Hobby og fritid
En kvinna håller upp sitt färdiga Lego-bygge föreställande Vita huset.

Lego for voksne: 6 utfordrende byggesett med kjente bygninger