Lego for voksne: 6 utfordrende byggesett med kjente bygninger

Geir Tandberg Steigan

Hvis du trodde Lego bare var for barn, tar du feil! Det er mange morsomme og vakre byggesett laget spesielt for voksne. Disse settene inneholder ofte flere tusen deler, så det er ofte store prosjekter og de kan også være veldig utfordrende.

Hvis du er en ivrig Lego-fan som liker å ha et Lego-prosjekt på gang som du kan jobbe med på fritiden, vil du garantert glede deg over våre beste Lego-lister. I disse topplistene samler vi de morsomste, kuleste, hardeste og sjeldneste Lego-settene som finnes! I denne artikkelen finner du noen av de beste Lego-settene med motiver av noen av verdens mest kjente bygninger.


Lego – Eiffeltårnet

Antall deler: 10 001 Størrelse: 149 x 57 x 57 cm Modellnummer: 10307

Lego för vuxna: Eiffeltornet
Dette er et heftig bygg – så sørg for at du har plass til det før du bestiller det hjem.

Hvis du elsker Paris og har lyst til å ta fatt på et virkelig stort og utfordrende prosjekt, må du sjekke ut dette Lego-settet som gir deg muligheten til å bygge et enormt Eiffeltårn. Selve bygningen er delt i fire deler og består av totalt 10 001 biter, som til sammen skaper et detaljert og naturtro Eiffeltårn med buer, bjelker, rekkverk og til og med esplanaden under. Når den er ferdig passer den godt inn som pynt i en stue eller lignende.

Lego för vuxna: Eiffeltornet

Som tidligere nevnt er dette et stort og utfordrende prosjekt, og ganske dyrt, så vi anbefaler det hovedsakelig til erfarne Lego-byggere som føler seg klare til å ta på seg et prosjekt av dette omfanget.


Lego – Colosseum

Antall deler: 9 036 Størrelse: 27 x 52 x 59 cm Modellnummer: 10276

Lego för vuxna: Colosseum
Colosseum er en vakker bygning – både i virkeligheten og i legoform!

Vakre, historiske Roma! I Italias hovedstad finner du massevis av vakre og historiske bygninger, men den mest kjente og kanskje den mest storslåtte er selvfølgelig Colosseum. Hvis du er fan av både Italia og Lego, har vi gode nyheter – Colosseum er tilgjengelig i et detaljert Lego-sett for voksne!

Lego för vuxna: Colosseum

Dette settet består av totalt 9 036 deler, så det er et ganske avansert byggesett som krever mange timers arbeid og litt tålmodighet. Den består imidlertid ikke av for mange små deler, så det er et godt alternativ selv for de som ikke er særlig fingernemme.

Lego – Santiago Bernabéu stadion

Antall deler: 5 876 ​​Størrelse: 14 x 44 x 38 cm Modellnummer: 10299

Lego för vuxna: fotbollsstadion
Er du en Lego- og fotballfan? Da er dette byggeset perfekt.

Hvis du er en fotballfan (Barcelona-fans, se bort), er dette det perfekte Lego-settet for deg. Her får du en massiv og detaljert Lego-modell av den store fotballstadion hvor Real Madrid spiller sine hjemmekamper – Santiago Bernabéu stadion.

Lego för vuxna: Fotbollsstadion

Dette Lego-settet består av totalt 5 876 ​​deler, noe som gjør det utfordrende nok for de som vil prøve sitt første store Lego-prosjekt for voksne. Du må likevel regne med å bruke mange timer på det, men det vil i hvert fall ikke føles så overveldende som for eksempel Eiffeltårnet med dets 10 001 biter. Real Madrid stadion er også litt rimeligere prismessig.


Lego Det hvite hus

Antall deler: 1.483 Størrelse: 21 x 48 x 12 cm Modellnummer: 21054

Lego för vuxna: Vita huset
Det perfekte Lego-bygget for alle som er interessert i politikk!

Hvis du er interessert i politikk eller bare vakker arkitektur, er dette Lego-settet som viser Det hvite hus et perfekt valg for deg. Hvis du nettopp har begynt med din nye Lego-hobby, er det også et godt alternativ, siden dette Lego-settet inneholder kun 1483 deler og er også rimelig.

Lego för vuxna: Vita huset

Bygget inneholder også ganske store brikker for et voksent legosett, så det burde være relativt enkelt å sette sammen selv for nybegynnere. Den ferdige bygningen gir deg en ganske realistisk modell av Det hvite hus, med en anstendig mengde detaljer. Fargene i hagen utenfor skaper også en fin kontrast mot den hvite bygningen, så modellen blir fin nok til å ha stående framme.


Lego – Den store pyramiden i Giza

Antall deler: 1.476 Størrelse: 20 x 35 x 32 cm Modellnummer: 21058

Lego för vuxna: Pyramid
Denne bygningen har mange fine detaljer rundt selve pyramiden.

Med dette Lego-settet kan du bygge en vakker Lego-modell av den berømte Kheopspyramiden. Den inneholder totalt 1476 brikker og passer for både nybegynnere og erfarne Lego-byggere. Dette er et av de fineste Lego-settene i denne topplisten etter vår mening, hvor knallfargene kombinert med de nydelige blå og grønne delene gjør det til en vakker dekorasjon å stille opp i hyllen.

Lego för vuxna: Pyramiden

Foruten de vakre omgivelsene rundt selve pyramiden, inneholder dette Lego-settet også noen hemmeligheter. Du kan nemlig løfte av toppen av pyramiden, for å avsløre de indre delene og systemet som antas å ha blitt brukt til å flytte de enorme steinene da pyramiden ble bygget – spennende!


Lego – Taj Mahal

Antall deler: 2.022 Størrelse: 20 x 23 x 23 cm Modellnummer: 21056

Lego för vuxna: Taj Mahal
Dette er et vakkert Lego-byggeset som passer godt på hylla når den er ferdig.

Taj Mahal er en av verdens vakreste bygninger og dens dedikerte Lego-sett yter bygningen rettferdighet, med lyse farger, vakre detaljer og staselige tårn. Dette Lego-settet inneholder totalt 2022 deler og passer for både nybegynnere og erfarne Lego-byggere. Noen steder kan det bli litt vrient og vanskelig tilgjengelig, mellom de mange små tårnene og buene i bygget, så her kreves det litt fingerferdighet.

Når bygget står ferdig har du en vakker modell av Taj Mahal som er perfekt å bruke som dekorasjon i stuen. Den har også en rimelig størrelse på 20 x 23 x 23, som gjør at den enkelt får plass på en hylle eller på et TV-stativ.