Beste vaffeljern: 6 testvinnere som gir sprø vafler hver gang

Geir Tandberg Steigan

Vafler er en favoritt på kjøkkenet som fortjener å lages med det beste verktøyet, så du unngår de deigete og bleke vaflene i fremtiden. Men med så mange forskjellige vaffeljern å velge mellom, hvordan vet du hva du skal se etter og hvilket som faktisk er det beste alternativet?

I vår sammenligningstest av de beste vaffeljernene har vi samlet det vi mener er de beste alternativene blant ulike typer vaffeljern, enten du foretrekker klassiske belgiske vafler, tynne runde vafler eller noe midt i mellom. For å plukke ut våre testvinnere har vi testet en haug med vaffeljern, samt lest en haug med anmeldelser og brukervurderinger, for å få et grundig bilde av hvert vaffeljern og hva som gjør dem så gode. Bare les videre for vår toppliste over de beste vaffeljernene som vil gi deg deilige sprø vafler hver gang.


Cloer 1320 Vaffeljern – Best i test

Maksimal effekt: 1 200 W Vaffelsttørrelse: 15,5 cm Non-stick-belegg: Ja

Cloer 1320 vaffeljern
Cloer 1320 er det beste vaffeljernet akkurat nå.

Cloer 1320 er testvinneren i vår sammenlignende test av de beste vaffeljernene. Det er en pålitelig følgesvenn for alle vaffelelskere som ønsker å lage perfekte, sprø vafler hjemme og vil at det skal gjøres raskt. Her får du en haug med nyttige funksjoner, to vaffelplasser og høy maks varme for sprø resultater.

Sprø vafler på et øyeblikk
Cloer 1320 har en effekt på 1200 watt, noe som gjør at den kan nå høye temperaturer, som gir gyllenbrune og sprø vafler. Vaffeljernet har også en justerbar varmeinnstilling som lar deg justere varmen til din foretrukne vaffelkonsistens. Et ekstra lite pluss er at det er et vaffeljern med doble vaffelplasser, som er perfekt for deg som synes det er kjedelig å steke vafler og vil at det skal gå så fort som mulig. Merk dog at det gjør vaffeljernet litt større, men vi synes likevel det har en overraskende kompakt design.

Minimalt med søl
Det er et par andre detaljer som vi virkelig liker ved dette vaffeljernet, som har gitt det topplasseringen på topplisten vår over beste vaffeljern. Den har et non-stick belegg, som gjør at du kan steke vafler med svært lite ekstra fett uten at vaflene setter seg fast. Den forteller deg når vaflene er klare og rengjøringen er enkel, takket være et spesielt fettoppsamlingsspor i vaffeljernet. Ønsker du et robust og kompakt vaffeljern, som gir flotte resultater til en overkommelig pris, er det Cloer 1320 du skal velge.

Hjemmeside

Doble vaffelplasser
Høy, justerbar varme for sprø resultater
Non-stick belegg og andre nyttige funksjoner

Doble vaffelplasser kan være litt unødvendig for noen
Det finnes billigere alternativer

5


Wilfa Bell Vaffeljern – Et jern i toppklassen

Maksimal effekt: 1 400 W Vaffelstørrelse: 23 cm Non-stick-belegg: Ja

Wilfa Bell vaffeljern
Wilfa Bell er et skikkelig godt vaffeljern.

Wilfa, et selskap kjent for sin høykvalitets nordiske design og produksjon, selger flere modeller av fantastiske vaffeljern. I vår sammenlignende test av de beste vaffeljernene har vi valgt å gi deres Wilfa Bell en velfortjent andreplass. Dette vaffeljernet er designet for å gi deg smakfulle og sprø vafler hver gang. Det har fått gode anmeldelser fra flere testsider, samt flotte brukeranmeldelser.

Steker vaflene jevnt
Wilfa Bell har et effektivt varmesystem som sikrer jevn varme over hele vaffelflaten. I selve vaffeljernet er det også små luftspalter som slipper ut damp, som hindrer at vaflene blir bløte og deigete. Varmen er justerbar og går helt opp til 1400 watt. Når vaffelen er klar får du beskjed om dette via en indikatorlampe og et lydsignal. Praktisk! Dette vaffeljernet lager også ekstra store vafler med en diameter på 23 centimeter og 6 hjerter, så det går raskt å steke!

Robust og rimelig
Med Wilfa Bell kan du føle deg trygg på å få kvalitet til en overkommelig pris. Her får du en robust konstruksjon med stilig design og en ytelse som gir fantastiske resultater hver gang. Alt til en pris under tusen norske kroner.

Hjemmeside

Veletablert merke
Høy effekt gir sprø vafler
Ekstra store vafler med 6 hjerter
Raffinert og gjennomtenkt design

Har du i for mye røre kan det være vanskelig å lukke lokket helt, så pass på dette

4.5


Wilfa Tradition Double – Beste rimelige dobbeltjern

Maksimal effekt: 1 200 W Vaffelstørrelse: 17 cm Non-stick-belegg: Ja

Wilfa Tradition Double vaffeljern
Dette er et flott alternativ hvis du ønsker å kunne steke mange vafler raskt!

Ønsker du et dobbeltjern til en billig penge, kan vi anbefale Wilfa Tradition Double. Det føles litt som en blanding av vår testvinner Cloer 1320 og enkeltjernet Wilfa Bell over. Her får du et kompakt vaffeljern med høy watt til sprø vafler, til en virkelig overkommelig pris.

Doble vaffelplasser
Wilfa er som nevnt et fremtredende navn innen nordisk design og kvalitet, og et av de mest kjente merkene når det gjelder vaffeljern. Modellen vi nevnte ovenfor er litt hvassere i ytelse (maks varme), men dette alternativet er bedre for deg som ønsker å kunne steke mye vafler raskt og derfor trenger et dobbeltjern. Her får du et vaffeljern med en effekt på 1200 watt, doble vaffelplasser med en diameter på 17 centimeter og 5 hjerter i hver vaffel, justerbar varme i 5 forskjellige posisjoner, signallys som indikerer når vaflene er klare og en fleksibel non-stick-belegg.

Kompakt formfaktor
Det er mye å like med Wilfa Tradition Double, fra det rene og robuste designet som er kompakt til tross for at det er et dobbeltjern til det utmerkede, sprø resultatet på vaflene. Med tanke på kvaliteten du får her, føles prisen på NOK 700 utrolig.

Hjemmeside

Utrolig rimelig
Fem forskjellige varmeinnstillinger for sprø vafler
Non-stick belegg, signallys og mer

Litt lavere effekt enn andre modeller fra Wilfa

4.5


Tristar WF-2195 Vaffeljern – Beste belgiske vafler

Maksimal effekt: 1 000 W Vaffelstørrelse: Klassiske belgiske vafler Non-stick-belegg: Ja

Tristar WF-2195 vaffeljern
Tristar WF-2195 er perfekt for å lage belgiske vafler.

Tristar er kjent for å tilby pålitelige og rimelige hvitevarer, og deres vaffeljern Tristar WF-2195 er intet unntak. Det er absolutt det beste vaffeljernet for deg som vil lage belgiske vafler og vil slippe billigst mulig unna.

Supergode belgiske vafler
Tristar WF-2195 lager belgiske vafler og har dobbel utforming. Dermed kan du steke to vafler om gangen. Til tross for at det er et dobbeltjern, har vaffeljernet en utrolig kompakt design som er enkel å legge fra seg i skapet når du er ferdig med å steke. Den steker vaflene veldig jevnt og med en effekt på 1000 watt får du fantastisk sprø resultater.

Nesten ufattelig billig
Noe som virkelig gjør at Tristar WF-2195 fortjener en plass i vår sammenlignende test av de beste vaffeljernene, er det faktum at du kan kjøpe det for rundt 400 kroner. Det er nesten utrolig billig! Vi kan råde deg til å lese noen brukeranmeldelser på Amazon, hvor vaffeljernet fikk 4,3/5 stjerner fra nesten 1600 anmeldelser. Det sier mye.

Hjemmeside

Høy kvalitet til lav pris
Jevnt og sprøtt resultat

Tar lang tid å varme opp (ca. 15 minutter)

4


Skeppshult Vaffeljern – Beste vaffeljern i støpegods

Maksimal effekt: Varmes opp over varmekilde Vaffelstørrelse: 21 cm Non-stick-belegg: Ja

Skeppshult vaffeljern
Skeppshult har en nydelig rustikk utforming av vaffeljernet sitt.

Er du på jakt etter det beste vaffeljernet og ønsker et i støpgods, kan vi anbefale deg å sjekke ut Skeppshult. Dette er et kjent svensk merke med lang erfaring innen støpejernsprodukter og tar vaffelsteking til et helt nytt nivå med sitt Skeppshult Vaffeljern. Hvis du vil ha et flott vaffeljern med et rustikt preg, er dette alternativet en vaffelelskers drøm.

Naturlig non-stick
Skeppshult Waffeljärn er laget av et støpejern av høy kvalitet som holder varmen jevn og lenge. Andre fordeler med støpejern er at de har en naturlig non-stick overflate, som gjør at du ikke trenger å bruke unødvendig fett når du steker vaflene dine. Som en generell regel er støpejernsprodukter ganske dyre, men de er veldig slitesterke, så når du først har kjøpt et støpejernsprodukt, vil du kunne bruke det i mange år fremover.

Rustikt design
Som du kan se på bildet har Skeppshult Våffeljärn et ganske enkelt og rustikt design, med lange håndtak og ingen ekstra finesser. Så du må klare deg uten ting som justerbar varme, signallys og lignende. Her får du en litt mer gammeldags opplevelse. Vaffeljernet fungerer over alle typer varmekilder og steker herlig sprø vafler med en diameter på 21 centimeter og 5 hjerter. Med tanke på kvaliteten og holdbarheten er Skeppshult Våffeljärn i den øvre prisklassen, men det er en god investering som varer livet ut.

Hjemmeside

Du må klare deg uten ekstra funksjoner
Dyrt

Du får klara dig utan extra funktioner
Dyrt

4


Beste elbil: Vinnerne av vår elbil-test

Hjem og husholdning
Airfryer test: En airfryer står på et hvitt bord ved siden av mat klart til fritering

Airfryer test: Se hvem som er kåret til best i test airfryer

Hjem og husholdning
Best i test robotstøvsuger: En robotstøvsuger står i dokkingstasjonen sin på et stuegulv av tre

Best i test robotstøvsuger: Vinnerne av vår robotstøvsuger test