Beste treningsklokke: Hvilken treningsklokke skal jeg velge?

TestPlanet

Velkommen til vår oversikt over beste treningsklokke. Økt fokus på trening og helse har gjort disse smartklokkene til en verdifull medhjelper for å få mest mulig ut av aktivitetene våre. Med alle de avanserte funksjonene de tilbyr, er det nesten som å ha sin egen personlige trener rundt håndleddet.

Treningsklokkene teller skritt, kalorier, distanse og høyde. I tillegg måler de blodtrykk, oksygennivå i blodet, puls og søvn, samtidig som de tilbyr mange treningsfunksjoner. I denne artikkelen finner du vår toppliste med de beste treningsklokkene på markedet akkurat nå. Vi har testet og sammenlignet ulike modeller basert på faktorer som funksjoner, ytelse, brukervennlighet og design. Her vil du finne modeller fra de ledende produsentene, både toppmodeller og billigere varianter. Forhåpentligvis finner du en klokke som passer for ditt behov og budsjett.


Garmin Fenix 7 – Best i test treningsklokke

Batteritid: Opp til 12 dager Størrelser: 42, 47 och 51 mm Tilhørende app: Garmin Connect

beste treningsklokke: En Garmin Fenix 7 som viser flere datapunkter på skjermen
Garmin Fenix 7 er en treningsklokke i absolutte toppklassen.

I vår test over beste treningsklokker er testvinneren akkurat nå Garmin Fenix 7. Det er en avansert multisportsklokke som imponerer med omfattende funksjoner og et robust design. Dette er virkelig en treningsklokke i toppklassen, men den koster deretter og er ikke en modell vi anbefaler for nybegynnere.

Alle funksjoner du trenger
Garmin Fenix 7 har utrolig omfattende sporingsfunksjoner for mange ulike typer av trening og aktivitet. Garmin imponerer som vanlig når det gjelder GPS-presisjon og pulsmåling. Fenix 7-modellen har fått oppgraderinger fra sine forgjengere, så her får du virkelig nøyaktige og pålitelige data fra treningsøktene. I tillegg til måling av trening og aktivitet, måler treningsklokken også søvn og stressnivå.

Garmin Fenix 7 sett forfra med ulike målinger på skjermen
Garmin Fenix 7 er dyr, men du får virkelig alt du trenger her.

Tåler all slags vær
Det enorme utvalget av funksjoner får selskap av en solid og vanntett konstruksjon for å tåle vær og vind. Til å være en så fullspekket klokke med så mange funksjoner, har den også en veldig imponerende batteritid. I tillegg kan du endre innstillinger for optimalt strømforbruk for å få enda mer ut av batteriet. Du får også gode tilpasningsmuligheter for skjermen, notiser og beskjeder, samt muligheten til å betale via klokken. Dette er en utmerket treningsklokke som også har mange gode smartklokkefunksjoner.

Hjemmeside

Multisportsklokke med mange treningsfunksjoner
Utrolig nøyaktig navigasjon
Robust design (men litt stor)

Den er ganske dyr
Ikke for nybegynnere
Enkel skjerm

4.5


Fitbit Charge 5 – Beste billige treningsklokke

Batteritid: Opp til 7 dager Størrelser: Armbånd i S og L Tilhørende app: Fitbit

Beste billige treningsklokke: Fitbit Charge 5 sett skrått forfra, med tid og puls på skjermen
Fitbit Charge 5 gir deg mange avanserte funksjoner til en rimelig pris.

Fitbit Charge 5 er et aktivitetsarmbånd som passer utmerket som første treningsklokke for nybegynnere. Til tross for en veldig gunstig pris får du en mengde nyttige funksjoner som hjelper deg overvåke og forbedre treningen din. Om du vil ha en bra treningsklokke som koster lite, er det denne du bør gå for.

Dyre funksjoner i en billig klokke
Fitbit Charge 5 kan overvåke alt fra hjertefrekvens til oksygennivå i blodet, til hudtemperatur og stressnivå. Den kanskje beste funksjonen er imidlertid den innebygde GPSen, som gir deg nøyaktige målinger av ruten du velger uten at du må ha med deg mobilen. Dette er en funksjon som ikke alltid finnes i billige treningsklokker, så her får Fitbit velfortjent skryt.

Fitbit Charge 5 sett fra siden
Fitbit Charge 5 er en billig og enkel treningsklokke.

Tydelig skjerm og lang batteritid
Vi setter også pris på treningsklokkens tydelige skjerm, som både er større og mer fargesterk enn tidligere modeller i serien. Du får en OLED-skjerm som tydelig viser informasjon og statistikk. Til tross for en imponerende skjerm får du god batteritid, som kan vare opp til 7 dager. Batteritiden vil naturligvis variere ved bruk og hvilke funksjoner du bruker.

Hjemmeside

Mange treningsfunksjoner til en lav pris
Både stress- og EKG-målinger
Veldig fin skjerm

Ingen mulighet til å styre musikk

4


Garmin Forerunner 955 Solar – Beste treningsklokke for løping

Batteritid: Opp til 20 dager Størrelser: 46,5 mm Tilhørende app: Garmin Connect

Beste treningsklokke for løping: Garmin Forerunner 955 Solar sett forfra med klassiske sekundvisere på skjermen
Garmin Forerunner 955 Solar er dyr, men den er verdt hver krone.

Om du driver mest med løping, er det Garmin Forerunner 955 Solar du skal satse på. Det er en avansert løperklokke som gir deg en mengde funkskjoner for seriøse idrettsutøvere. Klokken kommer i en Solar-versjon som forlenger batteritiden og er perfekt for deg som springer langt. Treningsklokken er ganske dyr og vi anbefaler den kun til mer seriøse utøvere. Om du vil ha en lignende klokke til en lavere pris, bør du i stedet sjekke ut Garmin Forerunner 55.

Fokus på løping
Garmin Forerunner 955 Solar har stort fokus på løping, men tilbyr også en lang liste funksjoner for andre aktiviteter. Her får du GPS, pulsmåling og treningsprogram du kan tilpasse etter eget ønske. Som vanlig med treningsklokker fra Garmin kan du være trygg på at du får nøyaktig sporing med GPS og høy presisjon i øvrige målinger.

Garmin Forerunner 955 Solar som viser et kart på skjermen
Garmin Forerunner 955 Solar er en avansert treningsklokke for løpere.

Slankt design til å være så full av kraft
Til å være en såpass solid treningsklokke, er den likevel lett og behagelig å på seg, selv under lengre treningsøkter. Treningsklokker for utendørs bruk kan ofte være litt store og klumpete, men det er definitivt ikke tilfellet med denne Garmin-klokken. Den er i tillegg vanntett og takler alle værforhold. Du finner også smartklokkefunksjoner her, som for eksempel beskjeder, musikkontroller og justerbare widgets.

Hjemmeside

Måler både puls og distanse med like nøyaktig presisjon
Tydelige fargekart
Mange treningsfunksjoner i tillegg til løping

Ikke like god på styrketrening
Den er dyr, så ikke for nybegynnere

5


Apple Watch 8 – Beste treningsklokke for Apple-entusiaster

Batteritid: Opp til 18 timer Størrelser: 41 og 45 mm Tilhørende app: Apple Watch

Beste treningsklokke for Apple-entusiaster: En lysebrun Apple Watch 8 med klassisk urskive
Apple Watch 8 har en fin balanse mellom smartklokke- og treningsfunksjoner.

Om du liker Apple og vil ha noe som fungerer både som trenings- og hverdagsklokke er Apple Watch 8 et glimrende alternativ. Apples nyeste smartklokke har ikke alt for mange oppgraderinger sammenlignet med tidligere modeller, i grunnen er bare temperaturmåling og falldeteksjon nytt her. Uansett får du en utmerket blanding av smartklokkefunksjoner og nyttige funksjoner for trening og helse. Om designet er viktig for deg, får du her et stilrent og slankt utseende som passer like godt på kontoret som på treningssenteret. Det finnes et enormt utvalg av armbånd i forskjellige materialer, farger og mønster, så her kan du få din helt egen stil på klokken.

Nesten fulladet batteri på en halv time
Apple Watch 8 har samme batteritid som sin forgjenger og ligger på godkjente 18 timer ved normal bruk. Det betyr at du må lade den nesten hver dag, men heldigvis har Apple lagt til en virkelig rask hurtiglading som gir deg 80% på bare en halv time.

Apple Watch 8 sett forfra
Apple Watch 8 er den nyeste smartklokken fra Apple.

Bra på det meste
Når det gjelder trenings- og helsefunksjoner finnes det støtte for en lang rekke aktiviteter og treningsformer. I tillegg får du avansert pulsmåling og innebygd søvnovervåking. Klokken samler inn detaljert statistikk fra treningsøktene og gir tilbakemelding for å hjelpe deg nå dine treningsmål. Det er som nevnt ingen store oppgraderinger fra tidligere modeller, men Apple Watch 8 er uansett en av de beste smartklokkene på markedet. Mye takket være ytelse, brukervennlighet og et omfattende økosystem av apper og tilbehør.

Hjemmeside

Suveren kombinasjon av trenings- og hverdagsklokke
Det soleklare valget for Apple-entusiaster
Godt utvalg av treningsfunksjoner

Ikke en rendyrket treningsklokke
Ingen store oppgraderinger fra tidligere varianter
Ganske dyr

4


Samsung Galaxy Watch 5 – Beste treningsklokke for Samsung-brukere

Batteritid: Opp til 20 timer Størrelser: 40 og 44 mm Tilhørende app: Samsung Galaxy Watch

Beste treningsklokke for Samsung-brukere: Samsung Galaxy Watch 5 med tiden og puls på skjermen
Samsung Galaxy Watch 5 finnes i mange fine farger.

Samsung Galaxy Watch 5 er en utmerket treningsklokke for deg som ønsker en allsidig og stilren smartklokke med treningsfunksjoner, og som er en del av Android-økosystemet. Her får du en klar og tydelig AMOLED-skjerm med smidig og intuitiv navigering. I tillegg er konstruksjonen robust og vanntett, og med mange funksjoner for trening både inne og ute.

Bra kombinasjon av trenings- og helsefunksjoner
På treningsfronten finnes det flere installerte treningsprogram på klokken. Den kan måle og analysere mange ulike aktiviteter som for eksempel løping, svømming og sykling. Du får også innebygd GPS med nøyaktig sporing, uten at du må ta med deg mobilen på trening. Utover treningen får du også noen nyttige funksjoner for helsemåling, for eksempel hjertefrekvens, stressnivå og søvnkvalitet.

Samsung Galaxy Watch 5 sett forfra
Samsung Galaxy Watch 5 har et stilrent og kompakt design.

Best for deg med Samsung-mobil
Øvrige styrker hos Samung Galaxy Watch 5 inkluderer trådløs lading og NFC-støtte for kontaktløs betaling. Dessverre er batteritiden ikke så god, det var bare en dag. Klokken er også optimert for bruk sammen med Samsungs egne mobiler. Det innebærer at noen funksjoner vil fungere bedre om du har en Samsung-mobil, for eksempel Samsung Pay, Samsung Health og Samsung SmartThings.

Hjemmeside

Bra kombinasjon av trenings- og hverdagsklokke
Overkommelig pris

Begrenset kompatibilitet
Batteritiden er for dårlig

4


Garmin Vivosmart 5 – Beste billige Garmin

Batteritid: Opp til 7 dager Størrelser: Small, Medium, Large Tilhørende app: Garmin Connect

En sort Garmin Vivosmart 5 sett skrått fra siden, med pulsmåling på skjermen
Garmin Vivosmart 5 er veldig liten og slank.

Garmin Vivosmart 5 er mer et avansert aktivitetsbånd enn en treningsklokke, men det er et utmerket alternativ for nybegynnere eller for deg som ønsker noe litt billigere rundt håndleddet.

Trening og helse
Her får du mange avanserte treningsfunksjoner og helsemålinger. Det er en nøyaktig pulsmåler som overvåker hjertefrekvensen din både mens du trener og hviler. Den overvåker også stressnivå og søvnkvalitet, og gir deg nyttig informasjon om din generelle helsetilstand. I tillegg får du en lang liste over treningsprofiler, inkludert løping, svømming og sykling, samt en interessant Pulse Ox-sensor som måler oksygennivået i blodet.

Garmin Vivosmart 5 sett forfra med flere målinger på skjermen
Garmin Vivosmart 5 viser en rekke nyttige data på skjermen.

Kompakt treningsklokke
Om du vil ha en liten og diskret treningsklokke er Vivosmart 5 et bra alternativ, ettersom den er både slank og lett. Den sitter behagelig rundt håndleddet hele dagen, og er vanntett slik at den kan brukes både inne og utendørs. Et annet stort pluss er en imponerende batteritid på opp til 7 dager.

Hjemmeside

Veldig billig med tanke på alle treningsfunksjonene du får
Lang batteritid
Automatisk måling av aktiviteter

Ikke noen premium konstruksjon
Ingen innebygd GPS
Enkel, monokrom skjerm

4


Garmin Venu 2 – Godt alternativ

Batteritid: Opp til 11 dager Størrelser: 40, 43 og 45 mm Tilhørende app: Garmin Connect

Garmin Venu 2 sett skrått forfra med tiden på skjermen
Garmin Venu 2 er en stilren treningsklokke.

Garmin Venu 2 er en avansert treningsklokke med stilrent design, rettet mot fitnessentusiaster. Her får du en imponerende skjerm, med et fargerikt og levende AMOLED-panel. Always On-funksjonen gir deg muligheten til å alltid kunne se informasjon på skjermen uten å måtte aktivere den. Treningsklokken passer utmerket både for nybegynnere og mer erfarne brukere.

Alt du trenger for treningen
Garmin Venu 2 har omfattende trenings- og helseovervåking. Her kan du måle alt fra puls og oksygennivå i blodet, til søvnkvalitet og stressnivå. Du får en lang liste over tilgjengelige treningsformer og aktiviteter, med statistikk som enkelt sendes over til den tilhørende Garmin Connect-appen. Klokken er solid og vanntett, så du får virkelig alt du trenger for treningen din. I tillegg har klokken en rekke smartklokkefunksjoner, for eksempel betalingsmuligheter og notiser.

Garmin Venu 2 sett forfra med Spotify på skjermen
Garmin Venu 2 har støtte for Spotify.

Forbedret batteritid
Du får også et godt batteri med forbedret batteritid sammenlignet med tidligere versjoner. Nå holder batteriet i opp til 11 dager ved normal bruk, og opp til 8 timer om GPS er aktivert. Treningsklokken har dessverre ikke støtte for trådløs lading, men den lades ganske raskt med den medfølgende ladekabelen.

Hjemmeside

En avansert treningsklokke
Også en god smartklokke
Mulighet til å lagre opp til 650 sanger
Stilrent design i to størrelser

Appen er ganske begrenset

5


Garmin Enduro 2 – Beste batteritid

Batteritid: Opp til 80 dager Størrelse: 51 mm Tilhørende app: Garmin Connect

En sort Garmin Enduro 2 vises mot en hvit bakgrunn, med en meny over tilgjengelige treningsformer som vises på urskiven.
Trenger du lang batteritid? Da er Garmin Enduro 2 treningsklokken for deg.

Garmin Enduro 2 er en avansert treningsklokke med imponerende egenskaper og funksjoner, kombinert med en solid konstruksjonskvalitet. Det er en dyr treningsklokke som vi kun anbefaler til erfarne utøvere og eventyrere.

Batteritid i toppklassen
Den absolutt mest imponerende egenskapen hos Garmin Enduro 2 er den utrolig lange batteritiden. Et av de vanligste problemene med avanserte treningsklokker er at funksjoner som GPS-sporing tømmer enhetenes batterier veldig raskt. På visse modeller får du knapt en dags batteritid før du må hente frem laderen. Men med Garmin Enduro 2 kan du få opp til 80 dagers batteritid! Det tallet gjelder om du bruker klokken i hvilemodus og vil dermed bli en god del lavere om du bruker pulsmåleren, GPS-sporingen eller søvnovervåkningen. Uansett er dette en veldig imponerende batteritid.

En sort Garmin Enduro 2 vises bakfra, slik at vi kan se sensoren tydelig.
Garmin Enduro 2 har avanserte sensorer som gir deg nøyaktig måling av treningen din.

Omfattende utvalg av trenings- og helsefunksjoner
Med Garmin Enduro 2 får du svært mange trenings- og helsefunksjoner, samt en nøyaktig GPS-sporing som måler alle treningsøktene dine. Til å være en såpass kraftig klokke har den likevel en relativt kompakt størrelse og behagelig passform også for lengre tids bruk. Klokken er svært robust og tåler vann opp til 100 meter. Du får ellers en lys MiP-skjerm som er tydelig selv i direkte sollys, generøs lagringsplass for apper og musikk, varsler fra mobilen og støtte for både Bluetooth og WiFi. Som tidligere nevnt er dette en avansert og dyr treningsklokke som vi derfor ikke anbefaler til nybegynnere. Men om du er en seriøs idrettsutøver eller profesjonell atlet med god råd, er dette en utrolig bra treningsklokke.

Hjemmeside

Veldig robust konstruksjon
Avansert treningsklokke med omfattende funksjoner
Batteritid i særklasse

Ikke for nybegynnere
Litt stor om du har mindre håndledd
Veldig dyr

4.5


Beste hodetelefoner til trening

Toppliste smartklokker

Beste Fitbit

Hobby og fritid

Akvarell for nybegynnere: 7 tips og triks for de som vil male med vannfarger

Hjem og husholdning

Beste vaffeljern: 6 testvinnere som gir sprø vafler hver gang