Beste treningsapp: Apper for motivasjon, inspirasjon og statistikk

TestPlanet

Vi kårer beste treningsapp slik at du kan få ekstra utbytte av treningen din, eller motivasjon for å komme i gang. Treningsapper gir deg en mengde nyttige verktøy og statistikk. Eksempler er ferdige treningsprogram du kan følge, coaching, loggføring av progresjon, eller artige utfordringer. Dette gjør det enkelt å få bedre oversikt over treningen din og følge utviklingen over tid.

I dag finnes det veldig mange ulike treningsapper å velge mellom, alle med litt forskjellige treningsprogram og funksjoner. Derfor har vi her valgt ut de aller beste treningsappene uansett om du vil bygge muskler, forbedre kondisjonen, gå ned i vekt eller bare trenger litt ekstra motivasjon. Det finnes noe som passer for alle mål og treningsnivåer. Og best av alt, de er gratis å laste ned!


StrengthLog fra Styrkelabbet – beste treningsapp

Plattformer: Android, iOS Pris: Gratis med kjøp i appen

Beste treningsapp: StrengthLog fra Styrkelabbet har en logo som viser en veltrent okse eller elg
StrengthLog fra Styrkelabbet er en app utviklet av styrkeløftere, for styrkeløftere.

Vi har valgt ut StrengthLog fra Styrkelabbet som beste treningsapp akkurat nå. Det er en omfattende treningsapp utformet for å hjelpe deg nå dine treningsmål og optimere styrketreningen din. Appen tilbyr en mengde ulike funksjoner som gjør det enkelt for deg å loggføre treningen din og følge utviklingen over tid.

Omfattende utvalg av funksjoner og program
En av de fremste funksjonene i appen er det store utvalget av treningsprogram. Disse er skreddersydde for ulike mål og erfaringsnivåer. Uansett om du vil bygge muskler eller forbrenne fett, finnes det et passende treningsprogram å følge. Programmene er nøye utformet med detaljerte beskrivelser for øvelser og treningsopplegg.

Fire bilder av funksjonene i StrengthLog-appen
Noen av funksjonene du får tilgang til i StrengthLog-appen.

Hjelper deg å oppnå dine mål
Appen tilbyr også coaching og støtte for å hjelpe deg med motivasjonen og oppnå målene dine. Du kan få feedback og råd fra Styrkelabbets eksperter og community via appen. StrengthLog-appen kan lastes ned gratis for både iOS og Android. Du kan deretter velge om du vil abonnere for å få tilgang til ekstra statistikk, funksjoner og treningsprogram.

Hjemmeside

Enormt omfattende
Utviklet av vektløftere, for vektløftere
Passer for ulike erfaringsnivåer

Noen funksjoner er låst bak betalingsmuren

5


Nike+ Training Club – beste allround treningsapp

Plattformer: Android, iOS Pris: Gratis med kjøp i appen

Beste allround treningsapp: Logoen til Nikes treningsapp, Nike Training Club
Nikes treningsapp er suveren for deg som trenger litt ekstra motivasjon.

Nike Training Club er en av de beste treningsappene på markedet, med et enormt utvalg funksjoner for å hjelpe deg på din treningsreise. Den legger ekstra stort fokus på å være motiverende og inspirerende, med mange kjente ansikt og et stort bruker-community.

Holder deg motivert
Det som skiller Nike Training Club fra resten av treningsappene i denne listen, er det fokuset appen legger på inspirasjon og motivasjon. Du får tilgang på en mengde treningsprogram og øvelser som er utformet av profesjonelle trenere og utøvere, og mange av treningsprogrammene ledes av kjendiser for litt ekstra energi. Treningsprogrammene varer mellom 15-45 minutter og har ulik intensitet, slik at du bør kunne finne noe som passer bra for deg og ditt behov.

Fire bilder fra den svenske versjonen av Nike Training Club
Noen av funksjonene du finner i Nikes treningsapp.

Stort community
En annen fin detalj med Nike Training Club er at den tilbyr en plattform du kan bruke for å konkurrere eller bli motivert av andre app-brukere. Du kan delta i utfordringer, sette opp mål og sammenligne dine prestasjoner med andre medlemmer. Appen er tilgjengelig for både iOS og Android. Den er gratis å laste ned, men du kan også oppgradere til et abonnement for å få tilgang til ytterlige funksjoner og eksklusivt innehold.

Hjemmeside

Funksjoner for trening, ernæring og psykisk helse
Utrolig bra community
Perfekt for dem som trenger litt ekstra motivasjon

Noen funksjoner må du betale for

4.5


Seven – treningsapp med korte økter

Plattformer: Android, iOS Pris: Gratis med kjøp i appen

Seven-appens logo er et hvitt syvtall mot blå bakgrunn
Seven tilbyr raske og intensive treningsøkter.

Seven-appen er en av de beste treningsappene for deg med en hektisk hverdag, men som fortsatt vil rekke noen effektive treningsøkter i løpet av uken. Denne appen tilbyr nemlig korte og intensive økter for ulike fitnessnivåer som bare varer i 7 minutter – det bør du ha tid til!

Alt fra styrke til kondisjon, yoga og mer
Appen gir deg tilgang til et bredt utvalg av treningsprogram du kan følge nesten uansett tid og sted. Treningsøktene har ulike fokusområder som for eksempel styrke, kondisjon, yoga og mye annet. Så uansett om du vil bygge muskler, forbrenne fett eller forbedre bevegelse og koordinasjon bør du finne noe som passer deg her.

Fire bilder som viser funksjonene i Seven-appen
Noen av funksjonene du får tilgang til i Seven-appen.

Finnes i gratis- og betalversjon
Seven-appen er tilgjengelig på flere plattformer, inkludert iOS og Android. Du kan dermed bruke appen på mobilen, nettbrettet eller smartklokken din. Den er gratis å laste ned, men akkurat som hos andre treningsapper finnes det en oppgradert premiumversjon med flere treningsprogram og funksjoner.

Hjemmeside

Perfekt for deg med dårlig tid
Intensive 7-minuttersøkter
Ulike vanskelighetsgrader

Du må betale for å få tilgang på alle funksjoner
Ikke like omfattende som andre treningsapper

4.5


Strava – beste treningsapp for løping

Plattformer: Android, iOS Pris: Gratis med kjøp i appen

Beste treningsapp for løping: Stravas logo er hvit mot oransje bakgrunn
Strava er perfekt for løpere, syklister og svømmere.

Strava må være med på en liste over beste treningsapper. Det er en velbygd app og kanskje den mest populære appen for løpere. Den har eksistert lenge og er en av de mest brukte treningsappene, noe som er lett å forstå med tanke på alt den tilbyr.

Utviklet for løpere, syklister og svømmere
Strava er den absolutt beste treningsappen for alle løpere, og er også et glimrende alternativ for syklister og svømmere. Om du bruker appen i kombinasjon med en mobil eller smartklokke med GPS, vil du få en nøyaktig sporing av bevegelsene dine og målinger av tid, avstand, tempo og annet.

Fire bilder som viser funksjoner i Strava-appen
Et lite utvalg av funksjoner i Strava-appen.

Utfordre andre brukere
En trivelig detalj med Strava er fokuset på motivasjon og oppmuntring fra et aktivt community. Du får tilgang på en plattform med andre Strava-brukere, som kan brukes for å utfordre hverandre, og la seg motivere av andre brukeres prestasjoner. Om du foretrekker å kjøre solo kan du alltids forsøke slå dine egne rekorder som alltid loggføres i appen. Strava er tilgjengelig for både iOS og Android, er gratis å laste ned, eller du kan abonnere på flere funksjoner.

Hjemmeside

Helt suveren for løpere
Også bra for sykling og svømming
Motiverende utfordringer for deg selv og mot andre

Noen funksjoner ligger bak betalingsmur

4.5


Freeletics – beste treningsapp for kroppsøvelser

Plattformer: Android, iOS Pris: Gratis med kjøp i appen

Beste treningsapp for kroppsøvelser: Freeletics logo er hvit mot sort bakgrunn
Freeletics gjør det enkelt å trene med kun kroppsvekt som redskap.

Freeletics er en veldig populær treningsapp som brukes av treningsentusiaster over hele verden. Den tilbyr mye av de samme funksjonene og statistikkene som de andre appene i denne listen, men legger ekstra fokus på kroppsvektsøvelser og treningsøkter som ikke krever utstyr eller redskaper. är en av de bästa träningsappar som finns. Appen er en enkel og billig medhjelper for å komme i gang med treningen, og passer spesielt godt for nybegynnere.

Tilpass ditt eget nivå
Treningsprogrammene du finner i Freeletics er varierte og kan tilpasses ditt individuelle nivå og dine målsetninger. Du finner alt fra HIIT-økter til styrketrening og kondisjonstrening. Hver treningsøkt kommer med tydelige instruksjoner og videoer for å guide deg gjennom alt.

I Freeletics-appen kan vi se utfordringer, illustrert med mennesker som trener
Slik kan utfordringer i Freeletics se ut.

Mange funksjoner, men noen er låst
Akkurat som med de fleste andre treningsapper tilbyr også Freeletics en sosial plattform der brukere kan dele sine fremskritt, delta i utfordringer eller motivere hverandre. Appen er tilgjengelig for iOS og Android og kan brukes på mobiler, nettbrett eller i nettlesere. Den er gratis å laste ned, men velger du et abonnement får du tilgang på ekstra funksjoner som personlig coaching, avanserte treningsprogram og individuell feedback.

Hjemmeside

Krever ikke noe utstyr
Perfekt for nybegynnere

De beste funksjonene er gjemt bak betalingsmuren

4.5


Interval Timer – beste treningsapp for intervalltrening

Plattformer: iOS Pris: Gratis med kjøp i appen

beste treningsapp for intervalltrening: Interval Timer har en logo som ligner en klokke
Dette er en perfekt app for deg som liker intervalltrening.

Interval Timer er en glimrende treningsapp for deg som liker høyintensiv trening, eller deg som ønsker raske og effektive treningsøkter. Appen tilbyr et bredt utvalg av funksjoner og treningsprogrammer utformet for bedre kondisjon og styrke.

Korte og eksplosive treningsøkter
Øktene i denne appen er såkalte HIIT-program, som er eksplosive og intensive treningsøkter for deg som virkelig vil utfordre deg selv. De er ofte tunge å gjennomføre, men er samtidig ganske korte – så torturen er raskt overstått og du kan være virkelig stolt av deg selv etterpå. Man trenger faktisk ikke være i toppform for å kjøre HIIT-økter, da appen lar deg velge program basert på dine mål og fitnessnivå.

Eksempler på funksjoner du finner i Interval Timer-appen
Interval Timer har mange funksjoner og treningsprogrammer.

Lag dine egne treningsøkter
Appen lar deg til og med lage egne, tilpassede treningsøkter om du vil. Velger du dette alternativet finnes det en smidig timerfunksjon som lar deg stille inn arbeids- og hviletid for øktene, samt hvor mange intervaller du skal kjøre. Timerfunksjonen bruker lyd og visuelle signaler for å guide deg gjennom intervallene. Appen er dessverre bare tilgjengelig for iOS, men det finnes heldigvis gode intervall-apper for Android-brukere også. Så vi legger til en lenke til et godt Android-alternativ nedenfor.

Det beste alternativet for intervalltrening
Bra tilpasningsmuligheter

Kun tilgjengelig for iOS

4.5


Hobby og fritid

Akvarell for nybegynnere: 7 tips og triks for de som vil male med vannfarger

Hjem og husholdning

Beste vaffeljern: 6 testvinnere som gir sprø vafler hver gang