Beste tegnebrett: For kunstnere i alle aldre

TestPlanet

Velkommen til vår toppliste over beste tegnebrett. Vi har testet en mengde tegnebrett for å finne de aller beste modellene på markedet akkurat nå. Dermed kan du finne det perfekte verktøyet for dine kunst- og designprosjekter. Uansett om du er en profesjonell kunstner, digital illustratør eller bare tegner på hobbynivå kan et tegnebrett ta din kreative prosess til et helt nytt nivå.

I våre tester av tegnebrett har vi sett på de viktigste faktorene som ytelse, funksjoner og brukervennlighet. Vi har deretter sammenlignet spesifikasjonene med pris for å finne brettene som gir best verdi for pengene. Det finnes modeller for ulike nivåer av erfaring og i ulike prisklasser, så forhåpentligvis har vi med tegnebrett som passer for alle.


Wacom Intuos Pro – Beste tegnebrett

Trykkfølsomhet: 8192 nivåer Størrelse: Opp til 10,6″ Kompatibilitet/plattform: Windows, Mac

Beste tegnebrett: Wacom Intuos Pro med penn og penneholder
Wacom Intuos Pro er vår testvinner akkurat nå.

Vi mener Wacom Intuos Pro er det beste tegnebrettet du kan kjøpe akkurat nå. Her får du en aldeles suveren kombinasjon av ytelse og funksjonalitet for kunstnere og designere. Brettet er tilgjengelig i flere størrelse og fremfor alt er ikke prisen avskrekkende.

Nøyaktig sporing
Overflaten på Wacom Intuos Pro er behagelig å tegne på, og alle bevegelser registreres med høy presisjon. Tegnebrettet har også meget god trykkfølsomhet, så her registreres alt du gjør med stor nøyaktighet. Med på kjøpet får du en Wacom Pen 2, som har veldig god sporing av håndbevegelser og et imponerende intervall av trykknivåer. Dermed blir selv den minste detaljen fanget opp på tegnebrettet.

Pennen som tilhører Wacom Intuos Pro sett fra siden
Wacom Intuos Pro har en trykksensitiv og responsiv penn.

Finnes i ulike størrelser
Som tidligere nevnt finnes Wacom Intuos Pro i flere ulike størrelser. Det minste brettet er på 5,8 tommer og det største 10,6 tommer, noe som gir deg godt med arbeidsflate for de fleste oppgaver. Tegnebrettet har også tilpasningsbare knapper og kommandoer, slik at du raskt finner frem til de funksjonene du bruker oftest. Du kan også kjøpe ekstra tilbehør til Wacom Pro Pen 2, med ulike pennespisser for forskjellige stiler og teknikker. Wacom Intuos Pro er et tegnebrett i toppklassen og er nok mest ment for profesjonelle kunstnere og designere. Men har du pengene er dette også et fantastisk alternativ for deg som tegner mest på hobbynivå.

Hjemmeside

Markedets beste ytelse
Finnes i flere størrelser
Høy presisjon og trykkfølsomhet
Bra utvalg av tilbehør

Litt for avansert og dyrt for nybegynnere

5


Huion Kamvas Pro 16 – Beste billige tegnebrett

Trykkfølsomhet: 8192 nivåer Størrelse: 15,6″ Kompatibilitet/plattform: Windows, Mac

Beste billige tegnebrett: Huion Kamvas Pro 16 med penn og penneholder sett skrått fra siden
Huion Kamvas Pro 16 gir deg veldig mye for pengene.

Tegnebrettene i Huion Kamvas Pro-serien er blant de beste du kan finne, og vi har valgt ut Huion Kamvas Pro 16 som det aller beste. Dette brettet tilbyr en fin balanse mellom ytelse og pris, sammenlignet med de dyrere toppmodellene på markedet.

Veldig stor skjerm
Det som først fanger oppmerksomheten med Huion Kamvas Pro 16 er den fantastiske skjermen på 15,6 tommer. Den har høy oppløsning og bred fargeskala, og vil la alle dine kunstverk se levende og detaljerte ut. Den vakre skjermen kombineres med over 8000 trykknivåer som sikrer høy presisjon i alle bevegelser du gjør med pennen. Selve pennen er batterifri og veldig følsom og responsiv. Et ekstra pluss er at du også får med et stativ, penneholder og en tegnehanske når du kjøper brettet – noe som gjør dette til en veldig god investering.

Nærbilde av Huion Kamvas Pro med pennen som tegner en hval
Huion Kamvas Pro er verdt hver krone.

Øvrige funksjoner
Til tross for en ganske overkommelig pris, har tegnebrettet støtte for mange nyttige funksjoner som for eksempel hurtigtaster og snarveier. Det er også kompatibelt med en rekke ulike tegneprogram og kan kobles til datamaskiner med USB eller HDMI.

Hjemmeside

Veldig god verdi for pengene
Bra medfølgende tilbehør
Vakker og lys skjerm

Noen brukere har rapportert om trøblete USB-kobling

4.5


Apple iPad Pro – Beste premium tegnebrett

Trykkfølsomhet: 4096 nivåer Størrelse: 12,9″ Kompatibilitet/plattform: iOS, MacOS

Beste premium tegnebrett: Apple iPad Pro sett forfra med lilla mønster på skjermen
Apple iPad Pro er et luksuriøst nettbrett som også fungerer utmerket som tegnebrett.

Nettbrettet Apple iPad Pro fungerer også utmerket som tegnebrett og er et veldig populært alternativ blant kunstnere og designere. Det er en svært kraftig og allsidig enhet med støtte for de beste tegneprogrammene som finnes, men du må betale veldig mye for modellen og penn må kjøpes separat.

Kraftig ytelse
Procreate er det vanligste tegneprogrammet å bruke på Apple iPad Pro, men takket være den kraftige ytelse fra den avanserte A12Z Bionic-chippen, har nettbrettet kraft nok til å kjøre krevende program som Adobe Photoshop og Adobe Illustrator. iPad Pro har også en nydelig Retina-skjerm med en oppdateringsfrekvens på 120Hz, samt ProMotion- og True Tone-teknologi. Det gjør at alt du tegner på skjermen ser aldeles fantastisk ut, med levende farger og mange detaljer.

Baksiden av to Apple iPad Pro
Apple iPad Pro er dyrt, men du får mye for pengene.

Tilbehør koster ekstra
Du må kjøpe Apple Pencil 2 separat, som er en ganske stor investering i seg selv. Imidlertid er dette en penn i absolutte toppklassen, med imponerende presisjon og trykkfølsomhet. Når du er ferdig med å tegne kan du feste pennen på siden av nettbrettet, enkelt og greit. Prisen på Apple iPad Pro varierer med konfigurasjonene, men vær forberedt på at dette er en premiummodell med premiumpris. Og penn må altså kjøpes i tillegg.

Hjemmeside

En enhet i premiumklassen
Kan brukes til mer enn bare å tegne
Enormt mye kraft

Penn må kjøpes separat
Utrolig dyrt

4.5


XP-Pen Artist Pro – Beste allsidige tegnebrett

Trykkfølsomhet: 8192 nivåer Størrelse: Opp til 16″ Kompatibilitet/plattform: Windows, Mac

Beste allsidige tegnebrett: XP-Pen Artist Pro med penn og penneholder
XP-Pen Artist Pro er et veldig allsidig tegnebrett.

XP-Pen Artist Pro har fått en plass på vår toppliste, da dette er et kraftig tegnebrett med et brukervennlig grensesnitt. Brettet passer dermed både for profesjonelle kunstnere og deg som kun maler litt på hobbynivå.

Vakre farger
Skjermen på XP-Pen Artist Pro er helt suveren. Du får en stor arbeidsflate på 15,4 tommer som kombineres med en oppløsning på 1920 x 1080p, et sRGB-fargeomfang på 133% og antirefleksbelegg. Den vakre skjermen registrerer alle pennedrag og bevegelser med høy presisjon, og du kan sette brettet opp ved hjelp av stativet på baksiden for bedre komfort.

XP-Pen Artist Pro med fargerikt mønster på skjermen
XP-Pen Artist Pro har en fantastisk skjerm.

Omfattende kompatibilitet
Den batterifrie pennen som følger med er følsom og responsiv. Selve brettet har nyttige funksjoner med hurtigtaster og snarveier, slik at du får best mulige arbeidsforhold. Tegnebrettet har støtte for Windows, Mac OS, Chrome OS og Linux, og kan kjøre programmer som for eksempel Adobe Photoshop, Illustrator, Krita og mange andre. Du kan koble tegnebrettet til en datamaskin med USB eller trådløs tilkobling. Totalt sett er dette et velbygd tegnebrett som tilbyr gjennomtenkte løsninger til en god pris. Det passer utmerket for kunstnere på alle nivåer.

Hjemmeside

Passer utmerket for både nybegynnere og profesjonelle
Du får mye for pengene
Vakker, justerbar skjerm

Ganske kort ledning
Ikke den lyseste skjermen

4


Samsung Galaxy Tab S8 – Beste tegnebrett for Android-brukere

Trykkfølsomhet: 4096 nivåer Størrelse: 11″ Kompatibilitet/plattform: Android

Beste tegnebrett for Android-brukere:  Samsung Galaxy Tab S8 med penn liggende oppå
Samsung Galaxy Tab S8 fungerer utmerket som tegnebrett.

Samsung Galaxy Tab S8 har fått en plass på vår toppliste over beste tegnebrett. Grunnen er at dette nettbrettet fungerer aldeles utmerket for tegne- og maleoppgaver. Akkurat som Apple iPad Pro er dette en enhet i premiumklassen som koster deretter. Da får du imidlertid det beste et nettbrett har å tilby, i tillegg til en tegneopplevelse i toppklassen.

Høyoppløst skjerm
Samsung Galaxy Tab S8 har en helt fantastisk skjerm på 11 tommer, som vil gi deg godt med arbeidsflate. Om du trenger enda mer overflate, kan du alltids velge Ultra-modellen i stedet, med 14,6 tommer. Den er imidlertid veldig dyr, så vi anbefaler grunnmodellen i stedet. Samsung Galaxy Tab S8 har en vakker AMOLED-skjerm med høy oppløsning som gir levende farger og en mengde detaljer. Alt du gjør på skjermen registreres raskt og effektivt.

Baksiden av Samsung Galaxy Tab S8
Samsung Galaxy Tab S8 er en nettbrett i absolutte toppklassen for Android-brukere.

S Pen-stylusen er suveren
Med Samsung Galaxy Tab S8 får du også selskapets populære S Pen-stylus. Pennen har høy presisjon og har en skrå-funksjon som gjør det enkelt å skape varierende linjer og skygger. Du får naturligvis muligheten til å tilpasse snarveier og hurtigkommandoer på brettet, slik at du kan jobbe mest mulig effektivt. Du får også tilgang til et stort utvalg tegneapper og programmer via Galaxy Store. Prisen varierer litt med lagringskapasiteten, men du bør regne med å måtte betale minst 10000 kroner for dette ganske luksuriøse nettbrettet/tegnebrettet.

Hjemmeside

Premiumklasse på alt
Kan brukes både som nettbrett og tegnebrett
Vakker skjerm av høyeste klasse

Det er veldig dyrt

4.5


Hobby og fritid

Akvarell for nybegynnere: 7 tips og triks for de som vil male med vannfarger

Hjem og husholdning

Beste vaffeljern: 6 testvinnere som gir sprø vafler hver gang