Beste systemkamera: Toppmodellene fra Canon og Nikon

TestPlanet

Velkommen til vår toppliste over beste systemkamera. I denne artikkelen har vi samlet flere systemkameraer for ulike brukernivåer og budsjetter. Dermed bør det finnes noe som passer, uansett om du er hobbyfotograf eller profesjonell.

I våre tester av systemkameraene har vi undersøkt en mengde faktorer: Objektiv, bildekvalitet, videofunksjoner og andre mer avanserte teknologier som gir fotografen både fleksibilitet og kreativ frihet. Vi har også fokusert på sensorstørrelse, oppløsning og ISO-nivå, samt kameraets overgripende design, ergonomi og brukervennlighet. Når alt er testet og klar har vi undersøkt andre tester og tilbakemeldinger fra brukere, og sammenlignet kameraets ytelse med prisen. Dermed kommer vi frem til hvilke kameraer som gir best verdi for pengene. Her er vår toppliste over beste systemkamera akkurat nå:


Nikon D3500 – Beste systemkamera

Sensor: APS-C CMOS Megapiksler: 24,2 MP Autofokus: 11-punkters Video: 1080p

Beste systemkamera: Nikon D3500 sett forfra
Nikon D3500 er best i test akkurat nå.

Nikon D3500 er etter vår mening det beste systemkameraet på markedet akkurat nå. Her får du en suveren balanse mellom ytelse og pris, samtidig som det kan brukes av både nybegynnere og profesjonelle fotografer.

God håndtering av svakt lys
Systemkameraet produserer konsekvent bra resultat, med høykvalitetsbilder fulle av detaljer og nøyaktig fargegjengivelse. Kameraet har 24,2 megapiksler og en APS-C CMOS-sensor, samt et imponerende ISO-nivå. Du kan dermed justere kameraet etter lysforholdende og det fungerer utmerket selv i svakt lys.

Nikon D3500 sett fra siden
Nikon D3500 passer både nybegynnere og profesjonelle.

Brukervennlig Guide-modus
Systemkameraet leveres med et 18-55 mm VR-kitobjektiv som gir deg muligheten til å ta både vidvinkel- og portrettbilder. Dessuten har det et 11-punkters autofokussystem som raskt og nøyaktig sporer motivet du vil ta bilde av. For øvrig er dette et veldig brukervennlig systemkamera med intuitive kontroller som er enkle å forstå, selv for nybegynnere. Nikon D3500 har også en egen Guide-modus som gir tips og instruksjoner om hvordan du kan ta bedre bilder. Du må betale nærmere 15000 kroner for dette systemkameraet, men det er virkelig verdt pengene.

Hjemmeside

Utrolig brukervennlig med egen Guide-modus
Passer for både nybegynnere og profesjonelle
Veldig kompakt og håndterlig design
Utmerkede fotoresultater

Videoinnspillinger blir ikke like bra
Du må klare deg uten berøringsskjerm

5


Canon EOS 2000D – Beste billige systemkamera

Sensor: APS-C CMOS Megapiksler: 24,1 MP Autofokus: 9-punkters Video: 1080p

Beste billige systemkamera: Canon EOS 2000D sett forfra
Canon EOS 2000D gir deg virkelig mye for pengene.

Canon EOS 2000D (også kjent som EOS Rebel T7) er det beste systemkameraet for deg som vil ha noe bra, men billig. Dette er en overkommelig begynnermodell i Canons populære EOS-serie, her får du utmerkede bilder med fine detaljer og naturlige farger.

Rask bildeprosessor
Med en oppløsning på 24,1 megapiksler og en APS-C CMOS-sensor som kombineres med et godt ISO-nivå, kan du regne med imponerende bildekvalitet uansett motiv eller lysforhold. Inni kameraet sitter også en DIGIC 4+ bildeprosessor som gir rask bearbeiding og minimalt med støy. Du må imidlertid klare deg med et ganske foreldet 9-punkters autofokussystem og en burst-modus begrenset til 3 fps.

Canon EOS 2000D sett fra siden
Canon EOS 2000D passer perfekt om du vil ha et systemkamera til en overkommelig pris.

Støtte for Full HD-video
Ytelsen er mer enn godkjent, og du får i tillegg mange nyttige funksjoner og kreative innstillinger for en allsidig brukeropplevelse. Blant annet er det egne modus for panorering, matfotografering, portretter og mye annet. Om du vil ta en pause fra fotograferingen og heller spille inn video, har kameraet støtte for video i Full HD. Ytterligere et pluss for dette systemkameraet er det brukervennlige grensesnittet og enkel håndtering, noe som gjør det til et utmerket valg for nybegynnere. Om du ønsker mer kvalitet på fotograferingen din, uten å tømme bankkontoen fullstendig, er Canon EOS 2000D systemkameraet for deg.

Hjemmeside

Du får veldig god ytelse til en rimelig pris
Fungerer bra både for foto og video
Enkelt å bruke

Føles litt plastaktig sammenlignet med dyrere modeller
Noen spesifikasjoner er ganske gamle
Ingen berøringsskjerm

4.5


Canon EOS 5D Mark IV – Beste premium systemkamera

Sensor: Fullformats CMOS Megapiksler: 30,4 MP Autofokus: 61-punkters Video: 4K

Beste premium systemkamera: Canon EOS 5D Mark IV sett forfra
Canon EOS 5D Mark IV er et virkelig luksuriøst systemkamera.

Canon EOS 5D Mark IV er det beste alternativet om du vil ha et virkelig luksuriøst systemkamera i proffklassen. Her får du enestående bildekvalitet og imponerende ytelse på det meste, men du må også regne med å betale veldig mye for kameraet.

Fotokvalitet i toppklassen
Canon EOS 5D Mark IV leverer bilder i den absolutte toppklassen, med en oppløsning på 30,4 megapiksler og CMOS-sensor. Bildene får et høyt detaljnivå, imponerende dynamisk omfang og naturtro farger. Kameraet er utrustet med Canons DIGIC 6+ bildeprosessor som gir rask og effektiv bildebehandling. Listen over imponerende spesifikasjoner fortsetter med et 61-punkters autofokus og Dual Pixel CMOS AF-teknologi. Dette lar systemkameraet finne fokus på nulltid, uansett om du tar stillbilder eller spiller inn video.

Canon EOS 5D Mark IV sett ovenfra
Canon EOS 5D Mark IV holder aller høyeste nivå på det meste.

Robust og værbestandig konstruksjon
For video tilbyr systemkameraet en omfattende løsning av profesjonelle videofunksjoner. Blant annet 4K med støtte for DCI-format og Full HD med opp til 60 bilder per sekund. Kameraet har også støtte for både WiFi og NFC for smidige overføringer av bildene dine, samt fjernstyring via mobil eller nettbrett. Videre får du en robust og værbestandig konstruksjon med brukervennlig design og intuitive kontroller. Canon EOS 5D Mark IV er et systemkamera fra øverste hylle og prisen er tilsvarende høy. Vi anbefaler derfor dette kun til erfarne fotografer som virkelig kan få utbytte av all kraft og avansert funksjonalitet.

Hjemmeside

Foto- og videokvalitet i absolutte toppklassen
Imponerende spesifikasjoner og funksjoner
Stor og tydelig berøringsskjerm

Først og fremst for profesjonelle fotografer
Altfor kraftig og dyrt for de fleste

4


Nikon D780 – Beste allround systemkamera

Sensor: Fullformats CMOS Megapiksler: 24,5 MP Autofokus: 51-punkters Video: 4K

Beste allround systemkamera: Nikon D780 sett forfra
Nikon D780 er et veldig bra allround-alternativ.

Nikon D780 er et utmerket allround systemkamera som kombinerer de beste egenskapene fra DSLR og speilløs teknologi. Dette gir deg stor kontroll over fotograferingen og resultatet er et allsidig, om enn ganske dyrt og stort, systemkamera.

Støtte for slow motion i Full HD
Nikon D780 har en oppløsning på 24,5 megapiksel og en bakbelyst CMOS-sensor. Videre får du fine spesifikasjoner som 51-punkters autofokus, 4K UHD-video med opp til 30 bilder per sekund, lyssensitivitet ned til -4 EV og muligheten til å filme slow motion i Full HD. Det er altså et kraftig og allsidig system som lar deg finne frem til din kreative side for fotografering og videoinnspillinger. Du kan regne med en eksepsjonell bildekvalitet med mange detaljer, bra dynamisk omfang og lave støynivåer selv ved høye ISO-verdier.

Nikon D780 sett ovenfra
Nikon D780 kombinerer DSLR og speilløs teknologi.

Passer både nybegynnere og mer erfarne
Designet er brukervennlig med enkle kontroller, så Nikon D780 er lett å bruke både for nybegynnere og mer erfarne fotografer. Det er dessuten kompatibelt med en mengde nyttige tilbehør, inkludert NIKKOR-objektiv, blitser og annet utstyr fra Nikon. Videre får du en berøringsskjerm som kan vinkles, samt støtte for WiFi og Bluetooth for enkel overføring av bilder og fjernstyring via andre enheter.

Hjemmeside

Veldig allsidig systemkamera
Bra kombinasjon av DSLR og speilløs teknologi
Lang batteritid

Ganske stort
Litt for dyrt for de fleste

4


Canon EOS 250D – Beste systemkamera for nybegynnere

Sensor: APS-C CMOS Megapiksler: 24,1 MP Autofokus: 9-punkters Video: 4K

Beste systemkamera for nybegynnere: Canon EOS 250D sett forfra
Canon EOS 250D passer perfekt for deg som er nybegynner.

Canon EOS 250D (også kalt Canon EOS Rebel SL3) er et kompakt og utrolig enkelt systemkamera som passer perfekt for alle nybegynnere, eller som et rimeligere alternativ for mer erfarne fotografer. Noen av spesifikasjonene er litt svake og gamle, men det holder prisen nede, og nivået er uansett godkjent for deg som vil ha en god nybegynnermodell.

Veldig bra for portrettfotografering
Systemkameraet har en oppløsning på 24,1 megapiksler og tar flotte bilder med mange detaljer og overbevisende fargegjengivelse. På innsiden finner du en APS-C CMOS-sensor og en DIGIC 8 bildeprosessor som sikrer rask og smidig bildebehandling. Du må nøye deg med et ganske foreldet 9-punkters autofokus, men kameraets Dual Pixel CMOS-autofokus med støtte for øyegjenkjenning fungerer godt, spesielt for portrettbilder. Kameraet har støtte for 4K video, noe som er veldig bra for denne prisklassen, men du må regne med noe videobeskjæring og jello-effekt fra rolling shutter-teknologien.

Baksiden av Canon EOS 250D
Canon EOS 250D har en brukervennlig Guide-modus.

Steg-for-steg-instruksjoner
Kameraet har en berøringsskjerm som kan vinkles, støtte for WiFi og Bluetooth, samt en optisk søker om du foretrekker tradisjonell bildevisning. For nybegynnere finnes det også en Guide-modus som gir brukere steg-for-steg-instruksjoner for ulike bildemotiv og kamerainnstillinger. Totalt sett gjør dette Canon EOS 250D til et utrolig brukervennlig systemkamera som også er ganske budsjettvennlig, altså perfekt for nybegynnere. Du kan også kjøpe ekstra objektiv og blits om du vil få enda mer ut av fotograferingen din.

Hjemmeside

Utmerket batteritid
Lett og smidig med god håndtering
Har flere avanserte funksjoner til tross for lav pris
Helt perfekt for nybegynnere

Beskjæringer og rolling shutter i 4K-videoer
Noen eldre spesifikasjoner

4.5


Hjem og husholdning

Test av Curli AeroFlow + curlers – en hårføner både for profesjonelle og til hjemmebruk

Lyd og bilde

Test av JBL Live Buds 3 – bønneformede ørepropper med smart etui