Beste stavmikser: Allsidige og rimelige blendere som er best i tester

Geir Tandberg Steigan

Å ha en av de beste stavmikserne hjemme er et must for enhver seriøs hjemmekokk. Disse allsidige verktøyene kan brukes til nesten alt – til å lage sauser og supper, smoothies og milkshakes, mos og puréer eller til å hakke råvarer som nøtter, urter og frukt og grønnsaker. Med en stavmikser hjemme blir matlagingen både enklere og morsommere.

Men hvilken stavmikser burde du velge? I dag finnes det et enormt utvalg av stavmiksere fra ulike merker og i ulike prisklasser, noe som kan gjøre det litt vanskelig å velge. Men ikke bekymre deg, vi har samlet en topp tre-liste over stavmiksere som dekker tre forskjellige prisklasser, inkludert en mellomklassemodell vi tror vil passe de aller fleste mennesker, samt en rimelig budsjettmodell og en luksuriøs premiumvariant. Bare fortsett å lese for å få vite det du trenger.

Bosch 6B600 – Best i test

Vi har kåret Bosch 6B600 til testvinneren i topplisten vår over beste stavmiksere akkurat nå, ettersom den gir utrolig ytelse, har et stilig design og byr på ergonomisk bruk til en nesten utrolig lav pris. Vi skulle gjerne fått litt mer tilbehør med på kjøpet, men vi kan egentlig ikke klage, ettersom du kan snappe opp denne stavmikseren for fem hundrelapper.

Det merkes at Bosch 6B600 er en budsjettmodell hvis man ser på byggekvaliteten, som kan føles litt plastisk, selv om selve blandefoten er laget av rustfritt stål. Imidlertid er den overraskende slitesterk og stabil i bruk og smalner ganske mye der knappen er plassert, noe som gjør den behagelig å holde selv for de med mindre hender. Den har også en litt svakere motor enn mange andre stavmiksere, med en effekt på 350W. Men ikke la den lave effekten lure deg. Denne stavmikseren er uventet sterk og kan blande og knuse selv litt mer robuste råvarer som nøtter uten problemer. Det er imidlertid verdt å merke seg at den ikke helt klarer å blande ingredienser like jevnt som kraftigere modeller og det kan være noen klumper igjen hvis du for eksempel lager en smoothie. Men hvis dette ikke betyr så mye for deg, er dette en helt utrolig stavmikser for prisen.

4.5

Pros

Ergonomisk design
Topprangert blant kunder

Cons

Skulle gjerne sett mer tilbehør ved kjøp
Blander ikke alt helt jevnt

Russell Hobbs 3-i-1 – Beste stavmikser i budsjettklassen

Ønsker du en enkel og god stavmikser, kan vi varmt anbefale Russell Hobbs 3-i-1 stavmikser, som vi har kåret til den beste stavmikseren i budsjettklassen i vår toppliste. Den har ikke like kraftig motor som vår testvinner, men 500W-motoren får fortsatt jobben gjort og kan håndtere de fleste blandinger uten problemer.

Inkludert i pakken får du en beholder med en kapasitet på 0,5 liter, en minihakker med rustfritt stålblad og en ballongvisp, i tillegg til selve stavmikseren. Som nevnt har den en 500W motor og den kan kjøres i to forskjellige hastighetsnivåer eller en pulsmodus. Alle deler unntatt motordelen kan puttes i oppvaskmaskinen, noe som er et fint lite pluss. Den er også tilgjengelig å kjøpe i både sort og rød. Dette er en bestselger hos flere forhandlere, med høye rangeringer fra over 10 000 kundeanmeldelser og det er lett å se hvorfor – du får virkelig mye for pengene her.

4.5

Pros

Utrolig rimelig
Kan blande det meste
Godt basissett med tilbehør

Cons

Ikke like sterk motor som dyrere modeller
Noen kunder har klaget på at den plutselig slutter å fungere

Braun MultiQuick 9 – Beste stavmikser i premiumklassen

Vi har kåret Braun MultiQuick 9 til den beste premium-stavmikseren på topplisten vår akkurat nå, ettersom den tilbyr ytelse i toppklasse til en rimelig pris. Her får du et allsidig sett med tilbehør i tillegg til selve stavmikseren, og den kan hakke og blande nesten hva som helst.

Braun er et kjent merke innen husholdnings- og kjøkkenprodukter og er kjent for å lage apparater av høy klasse. De går ofte opp til et premiumnivå i pris, men dette stavmiksersettet er faktisk relativt rimelig med en pris på rundt 1500 kroner. For den prisen får du en stavmikser med kraftig 1200W motor og ActiveBlade-teknologi som kan blande alt fra frukt, grønnsaker, urter, nøtter med mer. Med i pakken følger også et beger med en kapasitet på 1,25 liter, purétilbehør, hakketilbehør og visptilbehør. Den har også et par smarte funksjoner som SplashControl-teknologi som forhindrer unødvendig sprut, EasyClick-system for enkle tilbehørsbytte og Smart Speed, som øker hastigheten jo hardere du trykker. Noen kunder har klaget på at stavmikseren slår seg av automatisk hvis den ikke brukes på en stund som en sikkerhetsfunksjon, noe som kan oppleves som litt irriterende og andre kunder har klaget på at miksehodene er ganske vanskelige å rengjøre. Det er kanskje ikke en stor sak, men vi synes likevel det er verdt å nevne.

5

Pros

Kraftig motor med avansert teknologi
Mange tilbehør tilgjengelig
Billig for et så bra Braun-produkt

Cons

Kan være litt vrient å rengjøre
Overdrevne sikkerhetsfunksjoner

Hjem og husholdning
En svart eltandborste mot en blå bakgrund med runda, digitalt målade bollar.

Beste elektriske tannbørste: 3 elektriske tannbørster som er best i test

Hjem og husholdning
Airfryer test: En airfryer står på et hvitt bord ved siden av mat klart til fritering

Airfryer test: Se hvem som er kåret til best i test airfryer