Beste smartvekt: 3 digitale personvekter som er best i test

Geir Tandberg Steigan

Med den beste smartvekt som finnes, kan du finne ut mer enn bare vekten din. Gammeldagse analoge vekter gjør det enkelt og indikerer vekten din og ingenting annet, men smarte vekter gir deg tilleggsverdier som fett og muskelmasse, og kan derfor gi deg et bedre helhetsbilde av helsen din.

Hvis du ønsker å kjøpe en av de beste smarte vektene som finnes, har du kommet til rett sted. I denne topplisten har vi samlet de tre beste alternativene som er tilgjengelige å kjøpe akkurat nå ifølge oss i Testplanet. Du finner både budsjett- og premiumalternativer, så det burde være noe som passer alle.


Withings Body+ – Best i test

Maksvekt: 180 kilo Mål: BMI, fett- og muskelmasse, væskenivå, beinmasse m.m.

Withings Body+ er en helt suveren smartvekt og vi har kåret den til en testvinner i topplisten vår over beste smartvekt akkurat nå. Her får du alle de viktige funksjonene du trenger for å kunne måle vekten din og holde oversikt over din generelle helse, samtidig som alle data samles og vises på en oversiktlig og forståelig måte. Et ekstra pluss er at du får alt dette til en relativt overkommelig pris.

Installasjon på denne smarte skalaen kan være litt mer komplisert enn noen andre modeller, men når du kobler den til via Bluetooth eller Wi-Fi og oppretter brukerprofilen din, flyter alt enkelt og greit. Smartvekten støtter tredjepartsapper som Apple Health og Google Fit, der alle målingene dine lagres automatisk, slik at du kan sjekke fremgangen din i vekt og kroppssammensetning over tid.

En grå Withings Body+ mot en vit bakgrund.
Withings Body+ er en rimelig og vellaget smartvekt som passer godt til de aller fleste mennesker.

Den smarte vekten har en maksvekt på 180 kilo og har massevis av nyttige funksjoner. Den måler ting som vekt, fett og muskelmasse, væskenivåer, beinmasse og mer, og har til og med en spesiell modus for gravide. Et ekstra pluss med denne smartvekten er at du får litt informasjon om hva hver type måling faktisk betyr og kan lese litt om for eksempel muskelmasse i den tilhørende appen. Målingene er ellers i samsvar med en presisjon som kan sammenlignes med profesjonelle treningsvekter. Du må imidlertid betale litt mer for luksusen.

Mange funksjoner
Nøyaktige målinger
Nyttig informasjon via appen

Litt dyrere modell
Installasjonen er litt komplisert

4.5


Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 – Beste smartvekt i budsjettklassen

Maksvekt: 150 kilo Mål: Vekt, BMI, fett og muskelmasse, grunnleggende metabolisme

Denne smarte vekten fra Xiaomi gir utrolig mye for pengene. For bare noen hundrelapper får du et minimalistisk, stilig design som er både robust og stabilt, en brukervennlig og oversiktlig app der alle dataene dine synkroniseres og lagres, samt nøyaktige avlesninger av vekt og kroppssammensetning.

For å holde designet så rent og enkelt som mulig, har Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 en skjult skjerm i glasset som kun vises når du står på vekten. Skjermen er lyssterk og tydelig, og informasjonen som vises er lett å lese. Selve glasset har en sklisikker overflate og føttene på vekten har godt grep på gulvet, så det føles stabilt når du står på det.

En vit Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 mot en vit bakgrund.
Xiaomis smarte vekt er utrolig billig med tanke på alt du får til prisen.

Denne smartvekten har en maksvekt på 150 kilo og hvis du ønsker å holde det så enkelt som mulig og bare sjekke vekten din, kreves ingen oppsett og du kan begynne å bruke vekten med en gang. Ellers kobler du til smart wave via Bluetooth og bruker noen minutter på å lage brukerprofilen din. Det er støtte for opptil 6 forskjellige profiler og hver bruker får informasjon om fett og muskelmasse, BMI og til og med estimert basal metabolsk rate. Alle data synkroniseres automatisk til treningsappen du har valgt, og smartvekten støtter blant annet Google Fit, Apple Health og Samsung Health.

Stilig og stabil design
Utrolig lav pris for så mange funksjoner
Fungerer både med og uten app

Ingen Wi-Fi-tilkobling

4


Garmin Index S2 – Beste smartvekt i premiumklassen

Maksvekt: I overkant av 180 kilo Mål: BMI, fett- og muskelmasse, beinmasse, væskenivå mm.

Garmin Index S2 er en utmerket, men ganske dyr, smartvekt og vi har derfor kåret den til den beste smartvekten i premiumklassen i topplisten vår. Den har et robust og tøft design, høy maksvekt, mange funksjoner og gir nøyaktige mål. Det er et opplagt valg for alle som eier en smartklokke fra Garmin, men passer også for andre brukere.

Garmin Index S2 har et design som skiller seg litt mer ut fra de andre modellene på denne topplisten, med en litt tøffere stil. De som vil ha noe litt mer subtilt vil nok foretrekke en av de andre modellene, men foretrekker du Garmin-designet eller bare ikke bryr deg så mye om hvordan den ser ut, har denne smartvekten mye å by på.

En svart Garmin Index S2 smartvåg mot en vit bakgrund.
Garmin Index S2 er en luksuriøs og avansert smartvekt.

Den kobles til via Bluetooth eller WiFi og synkroniserer automatisk data til Garmin Connect-appen (gjør den perfekt for sammenkobling med en Garmin-klokke), men støtter også tredjepartsapper som MyFitnessPal, Nike+ og mer. Den har en maksvekt på over 180 kilo og gir deg detaljert informasjon om vekt og kroppssammensetning på den høyoppløselige skjermen. Du får informasjon om vekt, BMI, fettprosent, muskelmasse, væskenivå, beinmasse med mer. Den støtter opptil 16 forskjellige brukerprofiler, lar deg sette vektmål og måler fremgangen din over tid med høy presisjon. Dette er virkelig en smartvekt i toppklassen, men du vil betale mye for den. Gitt prisen, skulle vi gjerne sett at appen tilbyr litt informasjon om hver måling og hva som er innenfor normalområdet for ens alder og kjønn, men det er bare et lite grep.

Høy oppløsning og lys skjerm
Bred tredjepartsstøtte
Nøyaktige, omfattende målinger

Ganske dyr
Ingen ekstra informasjon om måleverdiene

5


Trening og helse
Beste Fitbit: En sort fitbit-klokke

Beste Fitbit: 5 toppmodeller blant aktivitetsarmbånd fra Fitbit

Trening og helse
En garminklokke ligger på en mosedekket stein

Beste treningsklokke: Hvilken treningsklokke skal jeg velge?