Beste smartklokke: Vinnerne av vår smartklokke-test

TestPlanet

En smartklokke fungerer som en lett tilgjengelig assistent og en forlengelse av mobiltelefonenen din. Men hvilken modell er beste smartklokke? Vår smartklokke-test gir deg svaret.

Samtidig kan det kanskje være greit å finne ut av forskjellen mellom en treningsklokke og en smartklokke. Det er en ganske flytende grense som avgjøres mest av dine preferanser. En smartklokke fokuserer på å være et tillegg til mobilen. Varsler og notiser er mer interaktive, appene er bedre utviklet, skjermen bedre og ofte kan du bruke klokken som handsfree i stedet for mobiltelefonen. Ulempen er ofte en betydelig kortere batteritid, oftest bare en dag eller to. Samtidig kan smartklokkene måle puls, skritt, søvn og trening.

En treningsklokke, eller GPS-klokke om du vil, er i stedet fokusert på trening og aktivitet. De har en batteritid på en eller to uker (eller mer) og mange flere funksjoner for nettopp trening. Ulempen er at man ikke får like mange nyttige funksjoner eller apper utover treningsverktøyene.

I denne testen tar vi for oss de beste smartklokkene på markedet.


Apple Watch 8 – Beste smartklokke

Fungerer med: iPhone Batteritid: 18 timer Lading: Proprietær

Beste smartklokke: Åtte apple watch series 8-klokker står i ring i forskjellige farger

Det er ikke uten grunn at Apple Watch er en av verdens mest solgte smartklokker. Åttende generasjons modell kommer ikke mange nyheter, men fortsetter på samme fine vei som tidligere modeller.

Perfekt kobling
Apple Watch fungerer bare med iPhone, men har du begge deler får du den beste koblingen mellom mobil og klokke som finnes. Klokken har wifi, noe som betyr at den vil fungere som normalt selv om du ikke er i nærheten av mobilen din, så lenge du fortsatt er innenfor wifi-nettverkets rekkevidde.

Når det kommer til apper er det uten tvil her du finner det best utviklede systemet for smartklokker. Om en app på mobilen din finnes i klokkeformat, vil den automatisk dukke opp på smartklokken og fungere uten problemer.

Skjermen på en rød apple watch series 8 viser informasjon om brukerens hjerterytme

Fungerer med Mac
En annen stilig kobling er at klokken kan brukes til å låse opp Macen din. Når du åpner en Macbook har klokken og datamaskinen allerede snakket sammen og låst opp dataen uten at du må gjøre noe som helst.

Samtidig er Apple Watch overlegen som handsfree blant smartklokker. Volumet i begge retninger er veldig bra og begge samtalepartnere hører hverandre tydelig.

Når det gjelder trening og helse er det meste på plass, og resten kan løses med apper. Vi hadde gjerne sett at aktivitetsmålingen tok hensyn til hviledager og at søvnmålingen var litt mer detaljert. Bortsett fra dette er vi veldig fornøyde.

Den store elefanten i rommet er batteritiden på 18 timmer. I praksis betyr det at du må lade hver dag, og trener du mye må du antakelig lade den to ganger per dag. Ellers er Apple Watch 8 det nærmeste man kommer en perfekt smartklokke.

Hjemmeside

Perfekt mobilkobling
Mange funksjoner

Batteritiden

4.5


Apple Watch Ultra – Beste smartklokke i premiumklassen

Fungerer med: iPhone Batteritid: 36 timer Lading: Proprietær

Beste smartklokke i premiumklassen: En oransje apple watch ultra rundt en persons håndledd

Hva er den største ulempen med Apple Watch? Batteritiden. Og akkurat det har Apple lagt fokus på med Apple Watch Ultra, i det minste til en viss del. Ultra-modellen skal ha 36 timers batteritid, som i teorien betyr omtrent to døgn. Om du i tillegg bruker noen av sparefunksjonene kan du forlenge batteritiden ytterligere. Det er ikke i nærheten av en Garmin-klokke, som Ultra gjerne vil konkurrere mot, men det er i det minste bedre enn hos standardmodellen.

Nødsignal og mobilkobling
Klokken er betydelig større enn vanlige Apple Watch. Samtidig er den tilstrekkelig veldesignet for å ikke oppleves som forvokst. Sammenlignet med Garmins store modeller er Ultra helt klart smidigere å bruke. Smartklokken er i titan, noe som betyr at den tåler en trøkk uten å veie veldig mye.

Et par interessante ekstrafunksjoner er på plass: En knapp på klokken for tilgang til snarveier og et innebygd nødsignal. Sistnevnte kan brukes om du trenger hjelp og vil signalisere dette til omgivelsene. Alle Apple Watch Ultra kommer dessuten med støtte for E-SIM. Dermed kan du bruke klokken uten å ha med mobilen, noe som ellers koster ekstra på vanlige Apple Watch.

Nærbilde av en knapp på siden av apple watch ultra

Flere funksjoner
Stort sett er Apple Watch Ultra en vanlig Appleklokke med større batteri. Men i tillegg får du en del ekstra funksjoner for dykking og gåturer. Med lenger batteritid kan du tilbringe mer tid ute i skogen og Apple har lagt til flere funksjoner for nettopp dette.

Apple Watch Ultra koster ganske mye, men da får du den beste smartklokken på markedet – med dobbelt så bra batteritid.

Hjemmeside

Konstruksjonskvaliteten
Bedre batteritid

Batteritiden burde vært enda bedre
Enkelte funksjoner krever mye ressurser

4.5


Samsung Galaxy Watch 5 Pro – Beste Android-smartklokke

Fungerer med: Android Batteritid: 80 timer Lading: Trådløs (Qi)

Beste Android-smartklokke: samsung galaxy watch 5 pro i grått og sort

Samsung brukte lenge sitt eget system for smartklokker, men siden fjerde generasjonen kjører de nå med Googles Wear OS. Problemet var at deres første forsøk hadde en del barnesykdommer og en følelse av å være en test mer enn et ferdig produkt. Watch 5, her i sin mer eksklusive Pro-versjon, har heldigvis korrigert det meste.

Luksusklokke uten luksuspris
Pro-versjonen er litt dyrere enn standardmodellen. Samtidig er den bare litt større og et titalls gram tyngre. For den høyere prisen får du safirglass over displayet og titanskall, som virkelig er luksuriøst. Klokken kommer også med innebygd GPS som er bedre enn på standardversjonen. Den større kroppen gir plass til et større batteri, med opp til 80 timers batteritid i følge Samsung. Du får minst to dager ut av batteriet, selv med GPS aktivert.

En mann med solbriller og rød skjorte bruker samsung galaxy watch 5 pro

Mange apper
Wear OS gir deg tilgang til flere apper enn Samsungs egne Tizen-system gjorde. Samtidig finnes det tusenvis av urskiver å velge mellom (for eksempel Goldeneye-urskiven fra N64-spillet), noe Apple Watch bare kan drømme om.

Klokken har mest å by på om du parer den med en Samsung-mobil, men den fungerer også helt utmerket til hvilken som helst Android-telefon. Du får en effektiv og smertefri opplevelse og en helt godkjent handsfree-funksjon. Tidligere versjoner kunne bli treg når batterinivået sank, men det problemet får du ikke her.

Om du vil ha en smartklokke for Android er Samsung Galaxy Watch 5 Pro det beste valget, særlig om du allerede eier en Samsung-mobil.

Hjemmeside

Relativt bra batteritid
Fantastisk konstruksjonskvalitet

Litt for mye fokus på Samsung

4.5


Google Pixel Watch – Beste billige Android-smartklokke

Fungerer med: Android Batteritid: 24 timer Lading: Trådløs (Qi)

Beste billige Android-smartklokke: En grå Google Pixel Watch

Det tok mange års spekulasjoner og rykter, men nå er Googles smartklokke her. Selv om det finnes billigere klokker med Wear OS, føles dette på mange måter som den beste «smartklokken for Android 1A». Samsungs Watch 5 er litt billigere, men den er litt større og har betydelig mer fokus på at du skal bruke den sammen med en Samsung-telefon.

Smidig format
Med et display på 1,2 tommer blir hele klokken en ganske slank maskin, med en omkrets på bare 41 millimeter. Det gjør at den passer godt selv til mindre håndledd, noe de større klokkene sjelden gjør.

Med mindre størrelse får man også ulempen at batteriet må bli mindre. Pixel Watch gir deg omtrent et døgns bruk, omtrent som Apple Watch. Heldigvis kan du lade smartklokken trådløst, så mulighetene for lading er både bedre og billigere enn hos Apples modeller.

En kvinne i rosa skjorte bruker en google pixel watch

Kronglete armbånd
Klokken i seg selv er veldig fin, men armbåndet er et irritasjonsmoment. De er vanskelig å bytte ut. Og ettersom klokken kommer med et kjedelig plastarmbånd vil du kanskje ha noe stiligere, men da må du altså legge litt innsats i å få det til.

Systemet i klokken er veldig likt det du finner i Samsung Watch 5, men uten alle Samsung-spesifikke detaljer. Dermed blir smartklokken mer åpen for andre Android-brukere også.

Pixel Watch er Googles første smartklokke, og det er en virkelig sterk start.

Hjemmeside

Smidig format
Mange apper

Ikke den beste batteritiden
Slitsomt å bytte armbånd

4


Garmin Venu 2 Plus – Beste smarte treningsklokke

Fungerer med: iPhone, Android  Batteritid: 9 dager Lading: Proprietær

Beste smarte treningsklokke: En grå garming venu 2 plus sett forfra

Garmin påstår selv at de har en mengde smartklokker i sitt sortiment. Men samtlige modeller er ganske begrensede i sin kobling til telefon. Garmin Venu 2 Plus er etter vår mening den eneste av produsentens klokker som har tilstrekkelig med funksjoner til å kunne regnes som en ekte smartklokke.

Handsfree og glimrende skjerm
Spesifikt er det EKG-måler og handsfree som er unikt for Garmin her. Førstnevnte kom på plass ganske nylig via en oppdatering av programvaren. Det er en ganske vanlig funksjon på smartklokker, og selv om man kanskje ikke bruker den så ofte er det fint å ha den på plass også her.

Det andre er en innebygd mikrofon og høyttaler. Delvis for å kunne bruke stemmestyring, men mest for å kunne brukes som handsfree. En veldig nyttig funksjon, selv om volumet er litt for lavt på Venu 2 Plus.

En mann med solbriller snakker til garmin venu 2 plus-klokken sin

Stilig og treningsvennlig
Selv om Venu 2 Plus ikke har like mange treningsfunksjoner som for eksempel Epix-serien fra Garmin, er dette milevis bedre enn de mer tradisjonelle smartklokkene. Det er støtte for sensorer, mengder med datapunkter, avanserte restitusjonsguider og mye annet.

Samtidig er dette en veldig stilig klokke i klassisk, rund form. Garmins grensesnitt er ganske spartansk, men på den fine Oled-skjermen blir det vanvittig stilig uansett.

Garmin Venu 2 Plus er ganske enkelt den beste kombinasjonen av smartklokke og treningsklokke akkurat nå.

Hjemmeside

Mange treningsfunksjoner
Designet

Litt lavt volum på handsfree
Begrenset antall apper

4.5


Beste treningsklokke

Beste Fitbit

Hobby og fritid

Akvarell for nybegynnere: 7 tips og triks for de som vil male med vannfarger

Hjem og husholdning

Beste vaffeljern: 6 testvinnere som gir sprø vafler hver gang