Beste slowcooker: 3 modeller som er best i test

Geir Tandberg Steigan

Vil du helst gi opp alt som har med matlaging å gjøre? Da er en av markedets beste saktekokere akkurat det du trenger! Disse smarte kjøkkenapparatene gjør matlagingen utrolig praktisk og enkel og sparer deg for tonnevis av tid som du ellers ville ha brukt foran komfyren.

Med en slow cooker kan du for eksempel slenge i alle ingrediensene på kvelden, stille inn en timer for når den skal begynne å lage mat og vips – du har en ferdiglaget middag når du kommer hjem fra jobb på ettermiddagen. Så enkelt! Andre fordeler med en slow cooker er blant annet at den er svært energieffektiv, bevarer næringsstoffene i maten på en bedre måte takket være den lange koketiden og er helt suveren til å produsere mørt kjøtt som pulled pork. Bare les videre for vår toppliste over de beste saktekokerne akkurat nå.

OBH Nordica Saveur – Best i test

OBH Nordica Saveur er en saktekoker av rimelig størrelse med en kapasitet på 4,7 liter, som er stor nok til å lage mat til mindre familier. Den har to varmeinnstillinger og noen smarte funksjoner, for eksempel en funksjon som holder maten varm etter at den er ferdig tilberedt.

Den har et stilig design som passer inn i de aller fleste kjøkken og et ekstra pluss etter vår mening er at den er svært brukervennlig. Det er enkelt å sette opp enten du skal lage vegetarretter, kjøtt- eller fiskeretter eller noe annet. Ved kjøp får du også en liten oppskriftsbok med enkle og smakfulle oppskrifter, om du skulle trenge litt inspirasjon! Denne saktekokeren presterer i toppklassen, samtidig som den har en virkelig overkommelig pris på rundt 650 SEK.

5

Pros

Veldig brukervennlig
God størrelse, god pris

Cons

Har ikke mange smarte funksjoner

Russell Hobbs Chalkboard Slowcooker – Beste saktekoker i budsjettklassen

Russell Hobbs Chalkboard Slowcooker er kåret til den beste rimelige saktekokeren på topplisten vår. Foruten å være veldig rimelig, har den et par andre ting som gjør at den virkelig skiller seg ut fra resten av konkurrentene. Hvis du er på utkikk etter en god og billig saktekoker, har et lite kjøkken eller bare trenger mindre kapasitet og ønsker noe med et unikt design, er Russell Hobbs Chalkboard Slowcooker den du burde kjøpe.

Så hva mener vi med et unikt design? Vel, som du kanskje ser på bildet, har selve saktekokeren en matt svart overflate som fungerer som en tavle! Her kan du skrive små meldinger til familien eller rett og slett skrive navnet på retten i slowcookeren, så familiemedlemmer som kommer hjem vet hva det er. Det er en unik, morsom og nyttig detalj som vi ikke har sett på noen andre saktekokere.

Dette er også en litt mindre slowcooker med kapasitet på 3,5 liter, noe som gjør at den er et godt valg for de som bare vil ha noe lite eller har liten plass på kjøkkenbenken hjemme. Den har tre ulike varmeinnstillinger og glasslokket gjør det enkelt å se inn og sjekke hvordan matlagingen går, uten å måtte åpne lokket og slippe varmen. Gitt at dette er en litt rimeligere modell, vil du imidlertid måtte klare deg uten litt mer avanserte funksjoner. Her er det for eksempel ingen mulighet for å stille inn tidtakere og ingen infovisning.

4.5

Pros

Spesiell design med en unik og morsom detalj
Perfekt for de som vil ha noe lite og enkelt å bruke
Virkelig overkommelig pris

Cons

Mangler avanserte funksjoner som timer og varmebevaring
Mindre kapasitet på 3,5 liter kan være for lite for noen

Crock-Pot Duraceramic – Beste slow cooker i premiumklassen

Crock-Pot Duraceramic er den desidert mest luksuriøse modellen på topplisten vår over de beste saktekokerne akkurat nå. Den har et vakkert og ripebestandig design med non-stick-belegg, et tydelig infodisplay med funksjoner som timer og to forskjellige varmemoduser, en gryte som også kan brukes på komfyren og i ovnen, og stor kapasitet på 6 liter. Her får du egentlig alt du trenger i en slowcooker, men du må være forberedt på å betale litt for luksusen da denne slowcookeren har en pris på nesten 2000 kroner.

Akkurat som testvinneren i topplisten vår over beste saktekokere, er dette en stor modell som tar opp ganske mye plass på kjøkkenbenken og har nok kapasitet til å mette syv personer! Så hvis du har en stor familie eller ønsker å lage mat hele uken, er denne saktekokeren helt suveren. På berøringsskjermen til denne saktekokeren kan du velge mellom to forskjellige varmemodi og stille inn en nedtelling på opptil 20 timer, og når maten er ferdig tilberedt vil Crock-Pot Duraceramic automatisk starte en holde-varm-modus. Et annet stort pluss etter vår mening er at selve gryten med glasslokk også kan brukes på komfyren og i ovnen, så hvis du for eksempel ønsker å brune kjøttboller for å få en fin stekeflate, kan du gjøre det på komfyren først og la så saktekokeren gjøre resten av matlagingen. Dette er en veldig fleksibel og allsidig saktekoker som er et godt valg – for deg som har budsjett til det.

5

Pros

Stilig design, laget av førsteklasses materialer
Perfekt størrelse – ikke for stor, ikke for liten
Gir deg tilgang til tonnevis av funksjoner og oppskrifter

Cons

Ganske dyr
Ganske kort ledning

Lyd og bilde
Best i test Bluetooth-høyttaler: En bærbar høyttaler på en trebenk ved siden av et basseng

Best i test bluetooth-høyttaler: Vinnerne av vår bærbar høyttaler-test

Hjem og husholdning
Best i test robotstøvsuger: En robotstøvsuger står i dokkingstasjonen sin på et stuegulv av tre

Best i test robotstøvsuger: Vinnerne av vår robotstøvsuger test