Beste ringlys: 3 testvinnende ringlys til forskjellige formål

Geir Tandberg Steigan

Leter du etter beste ringbelysning, eller ring lights som de heter på engelsk? Her har vi samlet en kortfattet toppliste over de tre beste alternativene akkurat nå, uansett om du er ute etter en ringlampe til bruk på gulvet, skrivebordet eller et mer bærbart og allsidig alternativ for mobil og laptoper.

Ringlys er smarte små lys som ofte har en sirkulær form, derav navnet. Disse lysene har en rekke bruksområder som portrettfotografering, sminkeopplæringer, live streaming, videoproduksjon og mer. Hensikten deres er å lyse opp en scene og skape jevn og myk belysning på motivet. Ser du deg rundt blant ulike forhandlere skjønner du raskt at det finnes et nesten uendelig utvalg av ringbelysning i ulike former og i ulike prisklasser. For å gjøre jakten enkel for deg, har vi valgt ut tre bestselgere med toppvurderinger fra kunder når det gjelder tre av de vanligste bruksområdene for ringlys. Les videre for å bli kjent med våre topp tre.

Tracer ring light – Beste ringbelysning for gulv

Tracer-ringlampen er en enkel, men effektiv ringlampe for gulvet og gitt at den også er så rimelig, har vi kåret den til en testvinner i vår toppliste over de beste ringlysene akkurat nå.

Selve stativet når en maksimal høyde på 210 centimeter og ringlyset har en lysstyrke på opptil 1700W med fargetemperaturer varierende mellom 2700-7000K, noe som gir deg både kaldt og varmt lys. Ringlyset har dimmerkontroll, men du kan dessverre ikke velge mellom RGB-lys i forskjellige deilige farger, men her er det vanlig dag/sollys som gjelder. Ringlyset er perfekt for selfies, TikTok-videoer, YouTube-opptak og mer, og du kan ta det opp for rundt 500 SEK.

4.5

Pros

Stativet går opp til 210 centimeter
God lysstyrke og fargetemperaturer
Enkel installasjon

Cons

Ingen RGB-belysning

Elgato Ring Light – Beste ringbelysning for skrivebord

Hvis du trenger et ringlys som bare skal brukes på skrivebordet eller en annen type benk eller hylle, er Elgato Ring Light det beste alternativet etter vår mening. Dette er en førsteklasses ringlight med gode vurderinger fra fornøyde kunder – og den er dessuten rimelig.

Med Elgato Ring Light får du en maksimal lysstyrke på 2500 lumen, noe som virkelig er imponerende – og det som kanskje er enda mer imponerende er temperaturen på lyset. Her kan du skifte mellom temperaturer fra 2900K helt opp til 7000K, som går fra en varm ravfarge til en iskald farge. Høyden på stativet strekker seg opp til 43,7 centimeter og i midten av den runde lampen finner du en holder for enheter som mobiltelefoner og kameraer. Du kan styre lampen ved hjelp av knapper eller via appen som støtter Mac, Windows, iPhone og Android. Denne ringlighten er perfekt for deg som streamer, tar opp videoer ved skrivebordet eller har mange videomøter.

4.5

Pros

Perfekt for streaming og videomøter
Høy maksimal lysstyrke
Imponerende temperaturendringer

Cons

Ingen RGB-belysning
Ikke særlig fleksibel

Newmowa ringljus – Beste ringlys for laptop og mobil

Denne ringlampen fra Newmowa er virkelig smart og rimelig. Er du på jakt etter en fleksibel, bærbar og allsidig ringlight som du kan bruke med for eksempel mobiltelefonen og laptopen, er dette et ypperlig alternativ.

Har du noen gang prøvd å ta selfies, men innsett at det er umulig å få et godt bilde med så dårlig lys? Eller satt i et videomøte hvor du knapt kan se fordi belysningen rundt deg er så svak? Med dette ringlyset fra Newmowa trenger du aldri ha det problemet igjen. Det har en veldig kompakt utforming som gjør det enkelt å pakke i vesken når du skal på tur eller på kontoret. Når du skal bruke lampen, er den enkel å feste til mobiltelefonen eller laptopen ved hjelp av en liten klips som passer til alle modeller av mobiltelefoner og laptoper. Til tross for den beskjedne størrelsen får du kraftig belysning som kan stilles i ti ulike nivåer, og selve lyset kan også stilles inn på tre ulike temperaturnivåer som varierer fra 3200K til 5600K, altså fra en varm hvit til en varm gul. Dette er en bestselger hos flere forhandlere, med toppkarakterer fra tusenvis av fornøyde kunder, og det er lett å forstå hvorfor. Vi bestilte dette ringlyset for en stund siden, og det er den beste «wannabe»-investeringen vi har gjort på lenge.

4.5

Pros

En drøm for selfies og videosamtaler
Bærbar og fleksibel
Rimelig

Cons

Ikke like lyssterk som andre modeller i denne topplisten

Hjem og husholdning
En person använder en ångmopp för att göra rent ett trägolv.

Beste dampmopp: 3 effektive dampmopper som er best i test

Trening og helse
En Apple Watch SE med ett gult armband ligger på ett svart bord.

Beste billige smartklokke: 4 topptestede wearables i budsjettklassen