Beste pulsbelte: 5 testvinnere med eksakte målinger

Geir Tandberg Steigan

Et pulsbelte er ikke bare et nyttig tilbehør for erfarne treningsentusiaster. Det er en uunnværlig følgesvenn for å maksimere ytelsen og resultatene, uavhengig av nivå og type aktivitet. Disse smarte enhetene gir deg innsikt i pulsen og kondisjonen din, uansett om du er en lidenskapelig løper, syklist eller treningsfanatiker. Markedets beste pulsbelte er et perfekt tilbehør å kombinere med en treningsklokke, for enda bedre presisjon i målingene.

I denne guiden har vi valgt ut det vi mener er de beste pulsbeltene som er tilgjengelige å kjøpe akkurat nå, for å hjelpe deg med å finne det perfekte verktøyet for å hjelpe deg med å nå treningsmålene dine. Enten du er ute etter å overvåke kondisjonen din, optimalisere treningen eller bare forbedre helsen din, vil et pulsbelte være en virkelig god investering for deg.


Garmin HRM-Pro Plus – Best i test

Best for: Multisport Vekt: 52 gram Pris (ca.): 1200 kron3r Batteritid (ca.): 1,5 år

Et svart pulsbelte av typen Garmin HRM-Pro mot en hvit bakgrunn.
Garmin er vår testvinner i topplisten over beste pulsbelter.

Garmin HRM-Pro Plus er testvinneren i vår guide til de beste pulsklokkene akkurat nå. Den er en pulsmåler med høy ytelse som er designet for å møte behovene til de mest krevende idrettsutøverne, men som også er ypperlig for idrettsutøvere på hobbynivå siden den har en relativt overkommelig pris. Med avansert teknologi og pålitelige målinger er denne pulsmåleren det perfekte verktøyet for å optimalisere treningen og overvåke kondisjonen.

Avansert teknologi
Garmin HRM-Pro Plus gjør bruk av ANT+ og Bluetooth-teknologi for å gi deg nøyaktig og rask pulsmåling fra alle treningsøktene dine. Noe som skiller dette pulsbeltet fra lignende, men billigere alternativer fra Garmin, er at det også kan måle bevegelseshastighet og løpsøkonomi for deretter å gi deg dybdeinnsikt i treningen din. Hvis du mener alvor med treningen din og har som mål å forbedre deg, er dette et stort pluss.

Bred kompatibilitet
Som Garmin-pulsmåler er beltet kompatibel med de fleste Garmin-enheter. Du kan finne den komplette listen over kompatible enheter på Garmins nettsted. Når det gjelder batterilevetid kan du regne med ca 1,5 år (avhengig av bruk) før du må tenke på å bytte batteri. Hvis du vil ha en Garmin HRM-Pro Plus, må du bruke mellom 1000-1600 NOK, avhengig av forhandler og eventuelle kampanjer.

Hjemmeside

Utrolig presise målinger
Behagelig, elastisk belte
Avanserte sensorer
Relativt prisgunstig

Noe lavere batteritid enn andre pulsbelter på markedet

5


Garmin HRM-Dual – Beste billige pulsbelte

Best for: Multisport Vekt: 54,5 gram Pris (ca.): 869 kroner Batteritid: 3,5 år

Et svart pulsbelte av typen Garmin HRM-Dual mot en hvit bakgrunn.
Garmin HRM-Dual er et veldig rimelig alternativ.

Garmin HRM-Dual er det beste pulsbeltet hvis du vil ha et alternativ med høy presisjon og komfort, kombinert med en virkelig overkommelig pris. Pulsmåleren er utviklet for et bredt spekter av idrettsutøvere og treningsentusiaster, og gir en nøyaktig måling av pulsen din for å forbedre treningen og kan klikkes hjem for under tusen.

Behagelig passform
Garmin HRM-Dual gjør bruk av ANT+ og Bluetooth-teknologi for å måle alle treningsøktene dine og levere pålitelig pulsmåling i sanntid. Du fester pulsbeltet med en justerbart strikk som sitter komfortabelt og stødig rundt brystet, uten å klemme for hardt noe sted. Materialet oppleves heller ikke som spesielt svett og du kan enkelt skylle av pulsrbelte i lunkent vann fra springen etter treningsøkten for å holde det friskt. Pulsbeltet er kompatibel med Garmin-enheter samt andre treningsapper og enheter som støtter ANT+ og Bluetooth.

Veldig lang batteritid
Et annet fint pluss med dette pulsbeltet er dets imponerende batterilevetid. Du kan regne med en batterilevetid på opptil 3,5 år (med én times bruk per dag) og når batteriet går tomt, er det enkelt å bytte ut med et nytt. Alt dette kombinert med en pris på rundt 500-600 NOK gjør Garmin HRM-Dual til et utrolig vellaget og rimelig pulsbelte, som vil passe de fleste helt utmerket.

Hjemmeside

Utrolig rimelig
Høy presisjon til en rimelig penge
Imponerede batteritid på flere år

Mangler noen avanserte sensorer du finner i dyrere modeller

4.5


Polar H10 – Prisgunstig alternativ

Best for: Multisport Vekt: 60 gram Pris (ca): 899 kroner Batteritid (ca): 400 timer

Et svart pulsbelte av typen Polar H10 mot en hvit bakgrunn.
Polar H10 er også et godt alternativ.

Polar H10 får en plass i vår sammenlignende test av de beste pulsbeltene, ettersom det er et pålitelig alternativ som setter nøyaktig pulsmåling i sentrum for treningen. Den fungerer utmerket for en bred målgruppe av idrettsutøvere og kan også kjøpes til en overkommelig pris.

Bluetooth og ANT+
Polar H10 gjør bruk av avansert EKG-teknologi for å muliggjøre nøyaktige og pålitelige pulsmålinger fra alle treningsøktene dine. Pulsmåleren fungerer sømløst med en lang rekke treningsapper, treningsutstyr og andre enheter som støtter Bluetooth og ANT+. Pulsbeltet fra Polar er behagelig å bruke og lett justerbar for å passe de fleste kroppstype. Det opprettholder sin trygge passform selv under intense treningsøkter.

Perfekt for svømming
Polar H10 er et godt alternativ for triatleter og svømmere, siden det er vanntett. Men den egner seg også utmerket til andre typer idretter, som løping, sykling og treningsøkter. Det har en batterilevetid på rundt 400 timer og når batteriet går tomt er det enkelt å bytte. Du kan kjøpe dette pulsbeltet for mellom 700 og 1200 NOK.

Hjemmeside

Vanntett, og passer dermed godt for triatleter
Bred støtte

Ikke den lengste batteritiden

4.5


Polar Verity Sense – Beste pulsbelte for treningsstudioet

Best for: Studiotrening Vekt: 19 gram Pris (ca.): 1099 kroner Batteritid (ca.): 30 timer

Et svart pulsbelte av typen Polar Verity Sense mot en hvit bakgrunn.
Polar Verity Sense er et godt valg for deg som trener mye i studio.

Polar Verity Sense er en allsidig pulsmåler som leverer nøyaktige data for å måle og forbedre treningsøktene dine. Det er ikke like behagelig som andre alternativer i vår sammenlignende test av pulsbelter, men det litt annerledes designet. Det tjener sin hensikt og gjør at pulsbeltet kan brukes på flere forskjellige måter. La oss forklare.

Allsidig design
Polar Verity Sense har en ganske stor sensordel med en klips som er plassert ved siden av selve båndet som går rundt armen. Denne kan oppleves som litt større og mindre behagelig sammenlignet med litt mer elegante alternativer, men det er det en grunn til. Selve sensordelen kan tas av og deretter festes til for eksempel svømmebriller ved hjelp av den lille klipsen. Dette er noe vi ikke ser på mange andre pulsbelter og er noe som gjør det veldig allsidig.

Ganske kort batteritid
Polar Verity Sense er kompatibelt med en rekke treningsapper og -enheter takket være Bluetooth og ANT+. Du får en ganske kort batterilevetid på rundt 30 timer, men den er oppladbar, så du slipper å tenke på å kjøpe nye batterier til dette pulsbeltet. Prisen for Polar Verity Sense ligger rundt 1100 NOK.

Hjemmeside

Smart, allsidig design
Kan festes rundt armen, om du foretrekker det
Bred støtte

Bare 30 timers batteritid, men batteriet er oppladbart
Sensordelen kan oppleves som litt ubehagelig

4


Garmin HRM-Swim – Beste pulsbelte for svømmere

Best til: Svømming Vekt: 72 gram Pris (ca.): 1200 kroner Batteritid (ca.): 2 år

Et blått pulsbelte av typen Garmin HRM-Swin mot en hvit bakgrunn.
Garmin HRM-Swin er et ypperlig valg for svømmere.

Garmin HRM-Swim er den ultimate pulsmåleren for svømmere som ønsker å kunne måle treningsøktene med høy presisjon og utvikle treningen til neste nivå. Her får du en pakke som kombinerer avansert teknologi med vannavstøtende design, i et pulsbelte som er spesialdesignet for svømming.

Perfekt for basseng og åpent vann
Garmin HRM-Swim gjør bruk av ANT+ for å måle alle treningsøktene dine. Pulsbeltet er designet for å håndtere både svømming i bassenger og åpent vann, noe som gjør den til det perfekte valget for både svømmere og triatleter. Det ligner i design på andre pulsbelter fra Garmin, med et mykt og justerbart bånd som sørger for en komfortabel og sikker passform.

Umulig å bytte batteri
Vår største innvending mot Garmin HRM-Swin er batteriløsningen. Batteriet varer ganske lenge med en batterilevetid på opptil to år, litt avhengig av bruk og forholdene i vannet. Men når det først går tomt, kan det ikke erstattes eller lades opp. Hvis du ønsker å kunne fortsette å bruke pulsmåleren etter at batteriet er tomt, må du sende det til Garmin eller et autorisert servicesenter for å få hjelp. Det føles unødvendig komplisert. Prisen for Garmin HRM-Swim er rundt 1 200 NOK.

Hjemmeside

Spesielt utformet for svømming
Fungerer både i basseng og i åpent vann
Eksakte målinger

Blant de dyrere modellene
Dårlig batteriløsning

4


Beste billige hodetelefoner: God lyd til en lavere pris