Beste proteinpulver: 4 merker med best smak og best innhold

Geir Tandberg Steigan

Markedet for proteinpulver har vokst og blitt enormt de siste årene. I dag er det en hel jungel av merker, typer og smaker å søke gjennom. Å finne beste proteinpulver for deg og dine treningsmål kan fort bli overveldende. Derfor har vi satt sammen denne komparative testen.

Her har vi samlet det vi mener er det absolutt beste proteinpulveret som finnes å bestille akkurat nå. I våre tester og rangeringer har vi først og fremst sett på innhold, men også andre viktige faktorer som smak og pris. Disse kan variere mye mellom ulike merker. Øverst på listen finner du vår testvinner, det vil si proteinpulveret vi tror vil passe de aller fleste best. Dette etterfølges av virkelig solide budsjettalternativer, de beste smakene, høyeste proteininnholdet og så videre. Vi håper du finner det du leter etter – og lykke til med treningen!


Whey 80 – Best i test

Innhold per 100 g pulver (ca.): 75 gram protein, 395 kalorier Pris (1 kg): 289 kroner

En blå påse med proteinpulver av sorten Whey 80, visas upp mot en vit bakgrund.
Whey 80 er etter vår mening det beste alternativet for de aller fleste.

Whey 80 er kanskje det mest populære og beste proteinpulver for de fleste. De har en skikkelig god balanse mellom innhold og pris, og finnes også i mange forskjellige smaker å velge mellom. Du kan velge å bestille Whey 80 i en haug med forskjellige størrelser alt fra poser på 1 kg til 4 kg, mens noen forhandlere som Gymgrossisten lar deg mikse og matche forskjellige 3-4 smaker på 1 kilos poser til en overkommelig pris.

Suverent allsidig proteinpulver
Whey 80 er et myseprotein og finnes som tidligere nevnt i mange forskjellige smaker som dekker alt fra klassiske smaker som banan, vanilje, jordbær og sjokolade, til litt mer spennende smaker som karamell-latte, hasselnøttsjokolade, blåbærostekake, kanelbolle, mintsjokolade, lakris … Ja, listen kan gjøres lang. Noen smaker er bedre enn andre, men etter vår mening er salt karamell, kjeks og fløte og peanøtt/sjokolade noen av detbeste. Smaker som jordbær kan være nesten klissent søte og ha en kunstig ettersmak som proteinprodukter noen ganger kan ha. Dette er selvfølgelig bare vår personlige mening. Men totalt sett holder alle smaker mer enn akseptabel kvalitet.

Selve pulveret er lett å blande inn i vanlige shakes uten at det blir klumpete. Det fungerer også fint å bruke i blant annet smoothies, grøt, pannekakerøre med mer. Innholdsmessig er det litt forskjellig avhengig av smaken du velger, men du kan regne med rundt 395 kalorier og 75 gram protein per hundre gram pulver. Dette er virkelig bra!

Hjemmeside

Enkelt å blande
Kan brukes til nærmest alt
Mange gode smaker
God balanse mellom innhold og pris

Du får bedre innhold hvis du betaler litt mer for Whey 100
Enkelte smaker kan bli klissent søte

5


Whey 100 – Best balans mellom protein og kalorier

Innhold per 100g pulver (cirka): 85 gram protein, 357 kalorier Pris (1 kg): 399 kroner

En svart påse proteinpulver av sorten Whey 100 visas upp mot en vit bakgrund.
Whey 100 er klart best – hvis du har råd til det.

Whey 100 er veldig lik den nevnte Whey 80, som vi kåret til testvinneren i topplisten vår over beste proteinpulver, med den eneste forskjellen egentlig at du får en bedre balanse mellom protein og kalorier – men du må også punge ut med litt mer penger.

Verdt å betale litt ekstra for hvis du har råd
Som du kanskje har lest ovenfor, får du i deg ca 395 kalorier og 75 gram protein per 100 gram pulver med Whey 80. Sammenligner vi det med innholdet i Whey 100, får du i deg ca 357 kalorier og 85 gram protein per 100 gram pulver, som er en ganske stor forskjell. Dette gjelder spesielt hvis du prøver å holde deg til en streng lavkaloridiett der hver kalori teller, mens du prøver å få i deg ditt daglige protein.

Smakene er like gode på denne versjonen av proteinpulveret, men det er ikke tilgjengelig i fullt så mange smaker som Whey 80 gjør. Men du kan fortsatt velge fra en ganske lang liste med smaker som inkluderer smaker som peanøttsmør/sjokolade, sjokolade/bringebær, kjeks og fløte og mer. Et smart tips vi har til dette proteinpulveret er at det kan bestilles hjem i en naturlig smak, noe som ikke alle proteinpulver gjør. Dette gjør det mulig å blande det inn i alt mulig, som gryteretter, eggerøre, sauser med mer. Super smart! Hvis du har råd til å punge ut litt mer for proteinpulveret ditt, kan vi virkelig anbefale dette.

Hjemmeside

Høyt proteininnhold og lavt kaloriinnhold
Ellers likt Whey 80

Finnes i litt færre smaker ennWhey 80-alternativet

5


Impact Whey Protein – Høyest proteininnhold + mest spennende smaker

Innhold per 100g pulver (ca.): 82 gram protein, 412 kalorier Pris (1 kg): 430 kroner

En påse proteinpulver från märket Impact Whey Protein visas upp mot en vit bakgrund.
Impact Whey Protein har svært mange spennende smaker.

Impact Whey Protein er et vegetarisk proteinpulver med enormt høyt proteininnhold, som også er rimelig og kan bestilles i de absolutt mest spennende smakene etter vår mening. Dette er grunnene til at den fikk en plass i topplisten vår over beste proteinpulver.

Naturell smak bidrar til allsidigheten
Smakene holder et absolutt akseptabelt nivå og har en god sødme, uten å bli for klissete. Som nevnt kan du velge og vrake fra en lang rekke forskjellige smaker. Det inkluderer spennende og unike alternativer som fersken, tiramisu, kokos, mokka, grillet marshmallow og mange flere. Du finner også mer klassiske alternativer som vanilje, sjokolade, jordbær og bringebær. Dette proteinpulveret kan også bestilles i naturell naturlig smak, som er et ekstra pluss. Den kan blandes i nesten all mat du lager, fra grøt, smoothies, gryteretter, sauser og mer. Det er en veldig smart måte å få i seg ekstra protein på uten å måtte drikke shakes, hvis du ikke er en stor fan av smaken.

Du kan bestille dette proteinpulveret i små poser på 250 gram eller massive poser på 5 kilo, som skal være nok til rundt 200 porsjoner. Innholdet varierer litt avhengig av smaken du velger, men du får i deg ca 412 kalorier og 82 gram protein per 100 gram pulver med dette merket. Det er veldig bra. Men siden det også inneholder mye kalorier, anbefaler vi den hovedsakelig til større personer som bulker eller har høyt stoffskifte.

Hjemmeside

Uvanlige og morsomme smaker
Naturell-smaken fungerer ypperlig å tilsette i mat
Poser på opptil 5 kg

Ganske høyt kaloriinnhold

4.5


Optimum Nutrition – Hoyest proteininnhold + best smak

Innhold per 100g pulver (ca.): 80 gram protein, 375 kalorier Pris (ca. 1 kg): 400 kroner

En burk med proteinpulver från Optimum Nutrition visas upp mot en vit bakgrund.
Optimum Nutrition er perfekt for deg som bulker.

Optimum Nutrition er beste proteinpulver for de som trenger mye protein. Her får du i deg rundt 80 gram protein per 100 gram pulver, kombinert med smaker som imponerer til tross for lavt sukkerinnhold.

Endelig en god sjokoladesmak
Dette proteinpulveret kan bestilles i virkelig store kvanta på rundt 4,5 kilo. Det finnes også mindre bokser på rundt 1 kilo å bestille, om du foretrekker det. Du får et anstendig utvalg av smaker å velge mellom, og vi ønsker å fremheve sjokoladesmaken til dette merket, som er helt suveren. Vi opplever at mange proteinpulver har vanskeligheter med å oppnå en virkelig god sjokoladesmak, der noen kan smake vannaktig, for klebrig søtt eller kunstig. Så er du ute etter et proteinpulver med god sjokoladesmak, kan vi anbefale dette på det varmeste! Den største posen på rundt 4,5 kilo koster rundt 1500 NOK, noe som gjør proteinpulveret virkelig rimelig. Vi kan imidlertid anbefale å kjøpe flere mindre poser i stedet hvis du ønsker å kunne variere med litt forskjellige smaker.

Innholdet i dette proteinpulveret er veldig bra. Den nøyaktige mengden protein du får i deg per 100 gram pulver varierer litt avhengig av smak. Du kan regne med rundt 375 kalorier og 80 gram protein per 100 gram pulver. Dette myseproteinet har også et lavt sukkerinnhold og er supplert med BCAA (ca. 5,5 gram per porsjon). Det ikke er noe man ser med alle typer proteinpulver.

Hjemmeside

Sjokoladesmaken er suveren
Poser fra 1 til 4,5 kg
Perfekt for deg som bulker
Komplettert med BCAA

Billigst å kjøpe 4,5 kg, men da kan du bli lei smaken

4.5


Trening og helse

Beste ferdige proteinshake: 5 shakes med best smak og best innhold

Trening og helse
En garminklokke ligger på en mosedekket stein

Beste treningsklokke: Hvilken treningsklokke skal jeg velge?

Beste billige hodetelefoner: God lyd til en lavere pris

Trening og helse
Beste treningsapp: En kvinne gjør situps på en treningsmatte

Beste treningsapp: Apper for motivasjon, inspirasjon og statistikk