Beste powerbank: Vinnerne av vår powerbank-test

TestPlanet

Å gå tom for batteri uten tilgang på lading er fryktelig irriterende. Derfor bør en ladekabel og powerbank alltid være med, uansett hvor du skal. Men hvilken er best i test powerbank? Eller i det minste gir god verdi for pengene? Vi har gjennomført vår powerbank-test og valgt ut våre favoritter her.


Anker Powercore Sense 20 000 mAh 20W – Best i test powerbank

Kapasitet: 20 000 mAh Maks lading: 20W Tilkoblinger: USB-C, 2 USB-A

Best i test powerbank: anker powercore 20000 med tilhørende kabel

Har du mulighet til å ha en litt større powerbank med deg, bør du gjøre det. Mens en liten og smidig powerbank kan passe fint i jakkelommen, krever en større modell litt mer plass i en veske eller ryggsekk. Samtidig får du da mer kraft og kan lade opp enhetene dine flere ganger. Og der er Anker Powercore Sense vanskelig å slå.

Stabil med passe antall kontakter
Anker lager veldig gode nødladere som både lader effektivt og holder lenge. Akkurat holdbarheten pleier ofte å være en utfordring med de billigste powerbankene, som rett og slett slutter å virke etter noen måneder. Det er ikke et problem med denne.

Samtidig får du et greit utvalg av kontakter. Det finnes doble USB-A-kontakter for mer tradisjonell lading. USB-C-kontakten fungerer både for å lade opp enheter, men også lading av selve powerbanken. Ut til en mobil eller et nettbrett kan den produsere opp til 20 watt, noe som er veldig bra for en powerbank og gir rask lading.

En anker powercore 20000 koblet til en laptop på et skrivebord

Passe stor
USB-C for å lade opp powerbanken gir også en fordel fremfor den tradisjonelle micro USB-kontakten. Har du en grei USB-C-lader hjemme går det ganske raskt å lade opp powerbanken også.

Til tross for sin store kapasitet er dette en forholdsvis lett og kompakt enhet som enkelt får plass i vesken. Det er ganske enkelt en svært god powerbank som gjør det den skal.

Hjemmeside

Hurtiglading
Relativt liten og kompakt

Kunne gjerne hatt flere USB-C-kontakter

4.5


Linocell Powerbank – Beste billige powerbank

Kapasitet: 5 000, 10 000, 20 000 mAh Maks lading: 15W Tilkoblinger: USB-C, USB-A, micro-USB

Beste billige powerbank: Linocell nødlader holdes i en hånd

Å finne en billig powerbank som samtidig er bra er faktisk ganske vanskelig. Men etter å ha brukt den største modellen av Linocells powerbanker i et par måneder har vi antakelig funnet det beste alternativet. Vi har testet varianten med 20 000 milliamperetimer, men samme modell finnes også i 10 000 og 5 000 mAh. Forskjellen er at man får langsommere lading og færre porter hos de mindre variantene.

Lader alt
Egentlig forstår vi ikke helt hvorfor produsentene har plassert en micro USB-port på nødladeren. Det brukes utelukkende for å lade opp powerbanken, men det kan man gjøre raskere via USB-C. Samtidig er det fint med valgmuligheter.

Med USB-C kan du hurtiglade mobiler og nettbrett med opp til 15 watt (12 watt for 5 000 mAh-modellen). Det er ikke den kraftigste laderen i testen, men det er absolutt godkjent til denne prisen.

En sort Linocell nødlader er koblet til en mobil med hvitt og rødt beskyttelsesdeksel

Enkelt design
Med USB-A går det litt langsommere, men de leverer uansett strøm nok til å fylle på et nettbrett (2,4A) om det trengs.

Designet er ikke så veldig imponerende, men det spiller virkelig ingen rolle. Samtidig konstanterer vi at powerbanken gjør jobben også over tid, noe billige powerbanker sjelden gjør. Dette er rett og slett en veldig god powerbank i budsjettklassen.

Hjemmeside

Mange porter
Ganske rask lading
Billig

Ganske kjedelig design

4.5


Mophie Powerstation Wireless XL – Beste premium powerbank

Kapasitet: 10 000 mAh Maks lading: 18W Tilkoblinger: USB-C, USB-A, Qi (trådløs lading 7,5W)

Beste premium powerbank: Mophie Powerstation Wireless XL under en mobiltelefon

Hvorfor nøye seg med litt når du kan få alt? Omtrent det må ha vært fokuset da Mophie utviklet sin Powerstation Wireless.

Lader alt
Her får du både USB-A og USB-C der sistnevnte har en godkjent hurtiglading på 18 watt. Ikke det raskeste man kan finne, men veldig bra for dette prisnivået.

I tillegg til vanlig lading med strømkabel har du også trådløs lading på opp til 7,5 watt. Her finner vi også den eneste ulempen med nødladeren. Det er nemlig «kun» en trådløs lader, ikke en med magnetfeste. Det hadde vært helt fantastisk for deg med iPhone 12 og oppover, da hadde laderen kunnet sitte fast på telefonen.

En sort Mophie Powerstation Wireless XL på høykant

Stilig design
Ikke at det er veldig viktig, men dette er en veldig stilig og velkonstruert powerbank. Mophie har utstyrt de fleste nødladerne sine med et slags tøystoff som både ser bra ut og ligger godt i hånden.

Om du vil ha en powerbank som kan lade på alle tenkbare måter, samtidig som den er stilig og holder høy kvalitet bør du gå for Mophie Powerstation Wireless XL.

Hjemmeside

Stilig
Mange funksjoner

Vi savner magnetfeste
Hurtigladingen kunne vært enda raskere

4.5


Anker 622 Mag-Go – Beste powerbank for iPhone

Kapasitet: 5 000 mAh Maks lading: 7,5W (trådløst)  Tilkoblinger: USB-C, Qi (trådløs lading 7,5W)

Beste powerbank for iPhone: Anker 622 magnetic festet til en iPhone

Magsafe-teknologien i iPhone 12 og senere er veldig smart. Magneter på baksiden av mobilen gjør det veldig enkelt å feste på en trådløs lader. Ulempen er at en Apple-sertifisert Magsafe-lader er dyr. Da er det bedre med Ankers Mag-Go.

Slipp ledninger
Teknologien er den samme som hos Magsafe. Magneter holder laderen fast på baksiden av mobilen og lader den trådløst. Ulempen er at du bare kan lade i 7,5 watt, der Magsafe kommer opp i det dobbelte. Men det burde være nok kraft for de fleste og det er virkelig deilig å slippe ledninger.

Samtidig kan du lade telefonen med ledning om du ønsker. Da er det USB-C som gjelder.

Anker 622 magnetic på baksiden av en iPhone utendørs ved et lavt tregjerde

Smarte funksjoner
Kapasiteten holder en hel dag, både med og uten ledning. Samtidig er det en innebygd støtte som kan felles ut for å holde telefonen oppreist mens du lader. Ulempen er at du ikke kan lade selve powerbanken når den brukes på denne måten. Å lade samtidig som den gir strøm er ellers ikke noe problem.

En annen utfordring er at laderen raskt blir varm, så dette er ikke den beste løsningen for varme sommerdager.

Med unntak av nevnte utfordringer er dette stort sett en utrolig smidig måte å lade på, om du har riktig iPhone.

Hjemmeside

Smidig løsning
Bra innebygd støtte

Blir veldig varm

4


Mophie Powerstation Mini – Beste lille powerbank

Kapasitet: 5 000 mAh Maks lading: ukjent Tilkoblinger: USB-C, USB-A

Beste lille powerbank: Mophie powerstation mini på høykant

Vil du ha en liten, men fortsatt allsidig powerbank er Mophie Powerstation Mini et veldig godt valg. Her får du høy kvalitet, greit antall porter og et kompakt format i samme løsning.

Dobbel lading
Med en kapasitet på 5 000 milliamperetimer får du nok kraft til å lade opp enheten din pluss litt strøm til overs. Som regel trenger man å gi ekstra liv til mobilen når du er på farten, og det klarer denne nødladeren fint. Om du vil kan du lade to mobiler samtidig, en via USB-C og en annen via USB-A.

Treg lading
Designet er veldig stilig, med powerbanken kledd i et stofflignende materiale. Størrelsen gjør den veldig enkel å ta med seg og den krever veldig lite plass i vesken eller sekken.

Mophie opplyser ikke hvor mye strøm denne powerbanken leverer, og kan forstå hvorfor. I motsetning til sine kraftigere søsken går det nemlig ganske langsomt med denne. Den gjør fortsatt jobben, men du merker forskjellen.

Til tross for dette er Mophie Powerstation Mini et veldig bra valg for deg som vil ha en smidig powerbank med deg på byen.

Hjemmeside

Størrelsen
Lader to enheter samtidig
Designet

Ikke veldig rask lading

4


Beste mobiltelefon

Hjem og husholdning
Roborock S8 MaxV Ultra

Test av Roborock S8 MaxV Ultra – testvinnende premiumpakke

Hjem og husholdning
Panasonic NF CC500SXE

Test av Panasonic NF-CC500SXE – rimelig airfryer med to stjernefunksjoner