Beste polaroid-kamera

TestPlanet

Velkommen til vår kåring av beste polaroid-kamera, eller instantkameraer som de også kalles. Disse smidige, små kameraene er enkle å ta med seg i sekken og har en unik sjarm. Bildene skrives ut umiddelbart og gir en nostalgisk stemning, spesielt i dagens digitale tidsalder.

I vår toppliste har vi testet en rekke polaroid-kameraer og sett på faktorer som bildekvalitet, design, funksjoner og brukervennlighet. Vi har også vurdert prisen på selve kameraet og fotopapiret du trenger i tillegg. I topplisten finner du polaroid-kameraer i ulike stiler, der noen har et kompakt og stilrent design, mens andre er i mer klassisk retrodesign. Forhåpentligvis finner du et kamera som passer for deg.


Fujifilm Instax Mini 11 – Beste polaroid-kamera

Fokus: Normal og makro Blits: Innebygd Selvutløser: Nei Fotopapir: Instax Mini-film

Beste polaroid-kamera: Et blått Fujifilm Instax Mini 11 sett forfra
Fujifilm Instax Mini 11 er et helt suverent polaroid-kamera.

Fujifilm Instax Mini 11 er kanskje det mest kjente polaroid-kameraet, og det beste polaroid-kameraet du kan kjøpe akkurat nå. Det har et stilrent design og er tilgjengelig i mange herlige farger som lys blå, lys rosa, lilla og gul. Kameraet er enkelt å bruke og passer perfekt for alle nybegynnere som vil ha raske bildeutskrifter i god kvalitet.

Brukervennlig med automatiske innstillinger
Fujifilm Instax Mini 11 er veldig brukervennlig ettersom det har automatiske innstillinger og tydelige ikoner som er enkle å forstå. Dette kameraet kan du bruke uten å måtte lese bruksanvisningen først. Polaroid-kameraet har en innebygd blits som automatisk justerer lysstyrken etter omgivelsene. Den fungerer bra, men noen ganger kan bildene blir for lyse. En annen fin funksjon er at polaroid-kameraet har et innebygd speil for selfier.

Fujifilm Instax Mini 11 med et bilde i ferd med å skrives ut
Fujifilm Instax Mini 11 er vår testvinner akkurat nå.

Ikke det dyreste fotopapiret
Polaroid-kameraet er relativt kompakt og får plass i de fleste sekker og vesker. Du får også med en praktisk reim for håndleddet. Når det gjelder fotopapir er det Fujifilms egne Instax Max-film som gjelder. Det er ganske enkelt å få tak i og har en grei pris, så totalprisen for Instax Mini 11 blir ikke for stor.

Hjemmeside

Fint design med herlige farger
Speil for selfier
Enkelt å bruke og gode resultater
Ganske billig fotopapir

Bilder kan bli for lyse i blant, spesielt utendørs

5


Fujifilm Instax Mini Evo – Beste valgmuligheter

Fokus: Autofokus Blits: Innebygd Selvutløser: Ja Fotopapir: Instax Mini-film

Fujifilm Instax Mini Evo stående på siden
Fujifilm Instax Mini Evo gir deg mange funksjoner og alternativer for fotografering.

Fujifilm Instax Mini Evo er det beste polaroid-kameraet om du ønsker digitale funksjoner. Her får du glimrende brukervennlighet og muligheten til å vurdere hvilke bilder du vil skrive ut, uten at du sløser med fotopapiret. Kameraet har dessuten et herlig, kompakt retrodesign som mange vil sette pris på.

En liten skjerm viser bildene før utskrift
Den absolutt beste funksjonen hos Fujifilm Instax Mini Evo er den innebygde LCD-skjermen som gir deg en forhåndstitt på bildene du har tatt. Dermed kan du velge om bildet er verdt å skrive ut, eller om det heller bør lagres til senere (eller slettes). Polaroid-kameraet fungerer også som en bærbar printer for mobilen din, ettersom den har støtte for bluetooth-utskrifter av mobilbilder. Dette gir deg stor frihet og lar deg spare det ganske dyre fotopapiret til de aller beste bildene.

Fujifilm Instax Mini Evo med et bilde i ferd med å printes ut
Fujifilm Instax Mini Evo er et veldig allsidig polaroid-kamera.

Bra samling funksjoner
Polaroid-kameraet er dessuten veldig allsidig med tanke på funksjoner. I tillegg til den smarte berøringsskjermen får du intuitive knapper som gjør navigeringen enkel. Videre er det en innebygd blits og mange ulike fotoinnstillinger for ulike bildetyper, som portrett, landskap og makro. Før du skriver ut bildene dine kan du redigere dem med ulike filtre. Dette polaroid-kameraet gir deg mange muligheter og passer bra for dem som vil ha litt flere funksjoner enn de enkleste modellene har. Det er kanskje ikke det enkleste kameraet for nybegynnere, og fotopapiret vil over tid bli ganske dyrt. Uansett er dette et glimrende alternativ.

Hjemmeside

Digitale funksjoner og støtte for mobilutskrifter
Berøringsskjerm som lar deg se og redigere bilder før utskrift
Nyttige funksjoner og flere fotoinnstillinger

Fotopapiret vil gjøre totalkostnaden større
Kan være for avansert for nybegynnere

4.5


Fujifilm Instax Mini 40 – Beste retrodesign

Fokus: Normal og makro Blits: Innebygd Selvutløser: Nei Fotopapir: Instax Mini-film

Fujifilm Instax Mini 40 står på skrå, sett forfra
Fujifilm Instax Mini 40 har et herlig retrodesign.

Fujifilm Instax Mini 40 er det beste polaroid-kameraet om du først og fremst ønsker deg et klassisk og stilrent retrodesign. Kameraet har god kvalitet på det meste, men det er designet som først og fremst er høydepunktet her.

Herlig retrodesign
Som bildene viser er dette et polaroid-kamera med elegant design, med en lærlignende overflate kombinert med stilrene sølvfarger. Dette skaper en retro-look du garantert vil sette pris på. Utseendet gir følelsen av et dyrere kamera enn det faktisk er, så om du synes andre modeller kan se litt barnslige ut, bør du heller gå for Instax Mini 40.

Fujifilm Instax Mini 40 sett forfra med et bilde i ferd med å printes ut
Fujifilm Instax Mini 40 ser veldig stilig ut.

Bra kvalitet på bildene
På fotofronten får du et polaroid-kamera med enkel håndtering, automatisk eksponering som tilpasser seg lysforholdene i omgivelsene og en imponerende bildekvalitet. De utskrevne bildene har mange detaljer og levende farger. Kameraet skriver dessuten ut bildene veldig raskt og bruker Fujifilms egne Instax Mini-film. En siste detalj det er verdt å nevne er kameraets innebygde selvutløser, som lar deg ta gruppebilder eller selvportrett.

Hjemmeside

Vakkert retrodesign
Enkel håndtering
Bra kvalitet på bildene

Den automatiske eksponeringen sliter litt i sterkt lys

4


Canon Zoemini C – Beste kompakte hybridmodell

Fokus: Normal og landskap Blits: Innebygd ringblits Selvutløser: Ja Fotopapir: Zink-film

Et blått Canon Zoemini C sett forfra
Canon Zoemini C er et veldig kompakt polaroid-kamera.

Canon Zoemini C er det beste polaroid-kameraet fra den kjente kameraprodusenten Canon. Her får du et polaroid-kamera som kombinerer digitale og analoge funksjoner i en veldig kompakt og stilren kropp. Kameraet er litt dyrere enn mange andre modeller i denne listen, men det er et utmerket valg om du vil ha smarte funksjoner som selvutløser og støtte for en nyttig mobilapp.

Bruker Zink-film
Om du ønsker deg et veldig lite polaroid-kamera er Canons modell et veldig godt valg. Det har en kompakt størrelse gjort mulig ved bruk av Zink-film i stedet for vanlig instant-kamerafilm. Denne typen film krever mindre lys og er mer kompakt enn andre filmtyper. Bildene skrives ut i kredittkortstørrelse og har farger som minner om gamle 35mm-fotografier. Du får også innebygd ringblits, automatisk fokus og selfiespeil.

Canon Zoemini C med et bilde i ferd med å skrives ut
Canon Zoemini C er en smart hybridmodell.

Kan være litt tregt
Et lite minus med dette polaroid-kameraet er at det tar litt tid å komme i gang. Det bruker en stund på å starte opp og du må også være tålmodig når du skal skrive ut bilder, det tar omtrent 10 sekunder. Zoemini C er også ganske dyrt, men totalt sett er det et veldig godt og kompakt polaroid-kamera.

Hjemmeside

Gir deg både digitale og analoge funksjoner
Skiller seg ut med sitt Zink-papir
Resultatet minner om 35mm-bilder

Ganske dyrt
Ikke det raskeste polaroid-kameraet

4


Polaroid Go – Beste lille polaroid-kamera

Fokus: Normal Blits: Innebygd Selvutløser: Ja Fotopapir: Polaroid Go Instant-film

Et hvitt Polaroid Go sett forfra
Polaroid Go er et kompakt polaroid-kamera.

Polaroid Go er ytterligere et kompakt polaroid-kamera med et herlig design som virkelig skiller seg ut. Dette er det minste og beste polaroid-kameraet du kan kjøpe i Polaroid-serien. I tillegg til den lille størrelsen får du også fine bilder og enkle kontroller til en overkommelig pris.

Veldig kompakt
Polaroid Go veier lite og tar veldig liten plass i sekker og vesker, slik at du lett får det med deg på reiser og eventyr. Kameraet legger også stor vekt på å være så brukervennlig som mulig, med kun et fåtall knapper tilgjengelig. Dermed er dette et glimrende alternativ for både nybegynnere og mer erfarne brukere.

Baksiden av et hvitt Polaroid Go
Polaroid Go har et herlig design.

Veldig enkelt å bruke
Med dette polaroid-kameraet trenger du altså ikke bli frustrert over mange ulike innstillinger. I stedet får du en rask og enkel prosess fra bilde til ferdig resultat. Bildene er gode og med fine farger. Andre artige funksjoner er en innebygd blits og en selvutløser for gruppebilder eller selfier. Det må nevnes at dette kameraet bruker en spesifikk type film utviklet kun for denne modellen. Dessverre er denne filmen både dyrere og mindre tilgjengelig enn vanlig polaroid-film, men gir i det minste bildene en unik og sjarmerende stil.

Hjemmeside

Unikt design som skiller seg ut
Kompakt og lett
Utrolig brukervennlig

Bruker en spesifikk type film som koster ganske mye
Kan ha noen problemer med fokus i blant

4


Hobby og fritid

Akvarell for nybegynnere: 7 tips og triks for de som vil male med vannfarger

Hjem og husholdning

Beste vaffeljern: 6 testvinnere som gir sprø vafler hver gang