Beste PC-mus: For effektivitet og komfort

TestPlanet

I vår toppliste over beste PC-mus har vi med de aller beste modellene på markedet akkurat nå. Det finnes enormt mange mus å velge mellom, fra ulike produsenter og i ulike prisklasser. Derfor kan det være vanskelig å vite hvilken PC-mus man bør velge. I denne artikkelen har vi valgt ut toppmodeller som garantert holder høy kvalitet, og forhåpentligvis finner du en PC-mus som passer for deg.

Vi har gått gjennom de viktigste faktorene for en god mus, inkludert ytelse, ergonomi, presisjon, tilpasningsmuligheter og design. Vi har deretter sammenlignet egenskapene med prisen, for å finne frem til de modellene som virkelig gir best verdi for pengene.


Microsoft Surface Precision – Beste PC-mus

Programmerbare taster: 6 Batteritid: Opp til 3 måneder Kompatibilitet: Windows, macOS

Beste PC-mus: Microsoft Surface Precision sett fra siden
Microsoft Surface Precision er den beste PC-musen du kan kjøpe akkurat nå.

Vi har valgt ut Microsoft Surface Precision Mouse til testvinner i vår toppliste over beste PC-mus. Det er en veldig populær mus utviklet for profesjonell bruk, med et subtilt design som passer perfekt inn på kontoret. Den er ganske dyr, men du får veldig høy kvalitet for pengene.

Utrolig lang batteritid
Microsoft Surface Precision Mouse er kompatibel med både Windows- og macOS-plattformer, så den er allsidig og fleksibel. Musen er trådløs og kobles raskt til med Bluetooth, her trenger du ingen ledninger. Og irriterer du deg over enheter du må lade ofte, vil du sette pris på denne. Microsoft Surface Precision Mouse har nemlig en batteritid på opp til 3 måneder.

Microsoft Surface Precision sett fra siden
Microsoft Surface Precision har en helt suveren ytelse.

Høykvalitets optisk sensor
PC-musen har høy ytelse med en optisk sensor i toppklassen, som gir utmerket presisjon og responsivitet. Om du bruker snarveier og hurtigtaster mens du jobber, vil du sette pris på Microsoft Surface Precision Mouses programmerbare taster som kan tilpasses etter dine behov. For øvrig har den et ergonomisk design med gummibelegg som sikrer et behagelig grep under hele arbeidsdagen. Dette er en ganske dyr mus, men den er ment for profesjonelle brukere som vil en modell fra øverste hylle.

Hjemmeside

Velbygd, ergonomisk design
Utrolig lang batteritid
Rask ytelse med høy presisjon
Programmerbare taster

Ganske dyr

5


Dell MS116 – Beste billige PC-mus

Programmerbare taster: Ingen Batteritid: Kabel Kompatibilitet: Windows, macOS, Linux

Beste billige PC-mus: Dell MS116 sett fra siden
Dell MS116 gir deg veldig mye for pengene.

Dell MS116 er det beste alternativet for deg som vil ha en pålitelig PC-mus til en veldig gunstig pris. Her får du en kabeltilkoblet mus med et enkelt design, som passer perfekt til vanlig kontorarbeid eller hjemmebruk.

Ingen programmerbare taster
Dell MS116 har en optisk sensor som gir en stabil ytelse og responderer raskt på dine klikk og bevegelser. Den har to taster og et scrollehjul som lar deg navigere og utføre enkle oppgaver. Du må altså klare deg uten programmerbare taster, som er vanlig hos dyrere modeller. Imidlertid er dette en nærmest perfekt mus for deg som vil ha noe billig og enkelt.

Dell MS116 sett ovenfra
Dell MS116 kommer med ledning.

Enkelt design
PC-musen har som tidligere nevnt et enkelt design. Den er diskret og passer fint inn i et kontorsmiljø, og den finnes i sort, hvit eller grå farge. Det er ikke den mest ergonomiske musen på listen, den har ikke noen spesiell utforming for grep eller stabilitet i hånden. Men med tanke på prisen får du uansett veldig mye for pengene, dette er en imponerende datamus i budsjettklassen.

Hjemmeside

Utrolig billig
Enkel å installere
Bra ytelse

Mangler avanserte funksjoner
Ikke det mest ergonomiske designet

3.5


Logitech MX Master 3 – Beste premium PC-mus

Programmerbare taster: 7 Batteritid: Opp til 70 dager Kompatibilitet: Windows, macOS

Beste premium PC-mus: Logitech MX Master 3 sett skrått fra siden
Logitech MX Master 3 er en luksuriøs mus.

Om du vil ha det absolutt beste, kan du velge premium-musen Logitech MX Master 3. Dette er en avansert og høytpresterende datamus med kompatibilitet for både Windows og macOSa, utviklet for profesjonelle brukere. Den er dyr, men du får mye for pengene her.

Bruker en Darkfield-sensor
Logitech MX Master 3 har en utrolig rask ytelse og høy presisjon. Musen bruker en spesiell Darkfield-sensor som lar musen fungere utmerket på mer eller mindre alle overflater, også glass. Du får også tilgang til avanserte funksjoner som programmerbare taster, som forventet av en datamus i premiumklassen.

Logitech MX Master 3 sett bakfra
Logitech MX Master 3 bruker en avansert Darkfield-sensor.

Ergonomisk design
Designmessig er Logitech MX Master 3 velbygd, med en avrundet form og egen plass til tommelen. Dette lar deg få en mer naturlig håndposisjon og samtidig minske belastningen på håndleddet. Dermed blir musen behagelig å bruke selv over lengre tid. Dette er en trådløs mus som kobles til via Bluetooth, og har en veldig rask ladetid. Du får tre timers batteritid på bare ett minutts lading. Om du vil ha en avansert datamus i toppklassen, bør du vurdere denne.

Hjemmeside

Velbygd og ergonomisk design
Kraftig Darfield-sensor
Utrolig rask lading

Veldig dyr
Unødvendig avansert for mange brukere

4.5


Apple Magic Mouse 2 – Beste mus for Apple-fans

Programmerbare taster: Ingen Batteritid: Minst en måned Kompatibilitet: macOS, iPadOS

Beste mus for Apple: Apple Magic Mouse 2 sett fra siden
Apple Magic Mouse 2 er et utmerket valg for Apple-fans.

Apple Magic Mouse 2 er den beste datamusen for deg som har investert i Apples økosystem. Det er en stilren og innovativ mus, utviklet spesifikt for Mac-maskiner. Her får du en slank mus med enkel navigering og intuitive funksjoner, til en pris i øvre mellomklassen.

Moderne og slankt design
Apple Magic Mouse 2 skiller seg litt ut fra resten av musene i denne topplisten. Magic Mouse har nemlig et uvanlig flatt design, og har ingen musetaster eller scrollehjul. Utseendemessig er den veldig stilig og moderne, men det er kanskje ikke den mest ergonomiske datamusen på markedet. Vi synes den kan bli litt ubekvem å bruke over lengre perioder. Det slanke designet gjør imidlertid at musen er lett og portabel, så den er perfekt til å ta med seg i vesken på reise.

Apple Magic Mouse 2 sett ovenfra
Apple Magic Mouse 2 har et moderne og slankt design.

Utviklet spesifikt for macOS
Når det gjelder ytelse, bruker Apple Magic Mouse 2 en høyoppløst lasersensor som responderer nøyaktig på alle dine bevegelser og klikk. Musen er trådløs og kobles til via Bluetooth, og batteriet lades enkelt med en Lightning-kabel. Magic Mouse har sømløs integrering med macOS-plattformen og er derfor et perfekt valg for alle Mac-brukere som vil ha noe stilrent og enkelt – og som passer godt inn i Apples øvrige økosystem av premiumprodukter.

Hjemmeside

Moderne og enkelt design som skiller seg ut
Sømløs integrasjon med macOS
Perfekt valg for Apple-fans

Kanskje ikke det mest ergonomiske designet
Begrenset kompatibilitet
Ingen programmerbare taster

4


Logitech MX Anywhere 3 – Beste allround PC-mus

Programmerbare taster: 6 Batteritid: Opp til 70 dager Kompatibilitet: Windows, macOS, ChromeOS, Linux, iPadOS, Android

Beste allround PC-mus: Logitech MX Anywhere 3 sett ovenfra
Logitech MX Anywhere 3 er et virkelig godt allround alternativ.

Logitech MX Anywhere 3 er et glimrende allround alternativ for deg som vil ha en avansert PC-mus med god balanse mellom ytelse og allsidighet. Musen ligger i øvre prisklasse, men er virkelig verdt pengene.

Opp til 70 dagers batteritid
Logitech MX Anywhere 3 bruker en avansert Darkfield-sensor, som gjør at den responderer godt uansett underlag – inkludert glassoverflater. Du får også Logitechs egne avanserte MagSpeed-scrollehjul som gjør det utrolig smidig å bla gjennom dokumenter og nettsider. Musen er trådløs og har en lang batteritid som varer i opp til 70 dager på én lading. Når du først må lade musen, får du tre timers arbeidstid på bare ett minutts lading.

Logitech MX Anywhere 3 sett forfra
Logitech MX Anywhere 3 fungerer med de fleste plattformer.

Bred kompatibilitet
Som forventet av en PC-mus i toppklassen, har Logitech MX Anywhere 3 flere programmerbare taster via Logitech Options-programvaren. I tillegg får du et scrollehjul for horisontal bevegelse. Designet er stilrent og ergonomisk, men gummidekte overflater som sikrer stabilt og godt grep. Musen er tilgjengelig i sort, vit og lys rosa farge. Du får også bred kompatibilitet med støtte for Windows, macOS, Linux, ChromeOS, iPad OS og Android. Dette er altså en allsidig mus, og selv om den koster ganske mye, mener vi den gir god verdi for pengene.

Hjemmeside

Bred kompatibilitet
Rask ytelse med avansert scrollehjul
Programmerbare taster

Ganske liten, så kan bli ukomfortabel for store hender

4.5


Hobby og fritid

Akvarell for nybegynnere: 7 tips og triks for de som vil male med vannfarger

Hjem og husholdning

Beste vaffeljern: 6 testvinnere som gir sprø vafler hver gang