Beste PC-høyttaler: Bedre lyd fra datamaskinen

TestPlanet

Å investere i en god PC-høytaler er en avgjørende del av et komplett datasystem. Vi kårer beste PC-høyttaler slik at du kan få den ultimate lydopplevelsen når du hører på musikk, ser på film eller gamer på datamaskinen. En fyldig og oppslukende lyd kan utgjøre stor forskjell for den totale opplevelsen, men hvilken høyttaler bør du velge?

Vi har testet en mengde ulike PC-høyttalere og samlet de beste i denne topplisten. Vi har først og fremst fokusert på lydkvalitet, design, funksjoner og tilkoblingsmuligheter, men også ting som installasjon, ledninger og pris. Dermed kan vi finne de høyttalerne som gir mest for pengene og presentere dem her i topplisten over beste PC-høyttaler.


Logitech Z906 – Beste PC-høyttaler

Effekt: 1000W Lydkanaler: 5.1-kanals surround Tilkoblinger: Koaksial, optisk, 3,5 mm

Beste PC-høyttaler: Logitech Z906-systemet sett forfra
Logitech Z906 er vår testvinner blant de beste PC-høyttalerne.

Logitech Z906 er testvinneren blant PC-høyttalerne akkurat nå. Vi velger oss denne, da det er en enormt kraftig høyttaler med imponerende spesifikasjoner som 5.1-kanals lyd og en effekt på 500W. Her får du en dynamisk og oppslukende lydopplevelse i absolutte toppklassen. Vær imidlertid forberedt på å betale ganske mye for disse, og du bør ha god plass på skrivebordet.

Kraftig subwoofer med basstung lyd
Når du kjøper Logitech Z906 får du fire satellitthøyttalere, en senterhøytaller og en kraftig subwoofer. Du kan plassere ut de mindre satellitthøyttalerne i rommet ditt for å få en fin surround-følelse i lyden. Høyttalersystemet har 5.1-surroundlyd som er godkjent, men som nok burde vært enda bedre med tanke på prisen. Subwooferen holder derimot høyt nivå med en dyp og fyldig bass.

En av høyttalerne i Logitech Z906-systemet sett forfra
Logitech Z906 byr på kraftig lyd og stilrent design.

Ganske stor setup
Logitech Z906 har et ganske typisk PC-høyttaler-design, men hele løsningen inkluderer mange ulike deler og krever ganske mye plass på skrivebordet. Om du har liten plass, bør du nok heller vurdere mer kompakte modeller i stedet. Når det gjelder tilkoblingsmuligheter får du flere alternativer, inkludert optisk, koaxial og 3,5 mm. Dermed kan du koble til mange ulike enheter, som datamaskiner, TVer og spillkonsoller.

Hjemmeside

Masse kraft
Oppslukende lyd som fyller rommet
Robust konstruksjon

Krever mye plass
Vi hadde ønsket oss bedre surround-lyd
Du må betale ganske mye

5


Audioengine A2+ – Kraftigste lyd

Effekt: 30W per kanal Lydkanaler: 2-kanals stereo Tilkoblinger: 3,5 mm aux, USB

Audioengine A2+ sett forfra
Audioengine A2+ gir deg virkelig kraftig lyd

Audioengine A2+ er blant de beste PC-høyttalerne du kan kjøpe akkurat nå, med kompakt og stilrent design, og virkelig kraftig lyd. Du må betale ganske mye for systemet, men for prisen får du en imponerende lydopplevelse for både musikk og gamin.

Fyldig og klar lyd
Audioengine A2+ har en sterk effekt på 60W og en innebygd forsterker. Dette kompletteres med et par doble drivere med 2,75-tommers basswoofer og 0,75-tommers diskantelement. Til sammen gir dette en fyldig og klar lydopplevelse, uansett om du hører på musikk, spiller eller ser på film.

Baksiden på Audioengine A2+
Slik ser baksiden ut på Audioengine A2+.

Relativt kompakt design
Om vi fokuserer på design og form, finnes det mindre og lettere PC-høyttalere på markedet. Men med tanke på den kraftige lyden i Audioengine A2+, er det nesten imponerende kompakt størrelse. Høyttalerne har dessuten et stilrent design som passer bra inn i de fleste rom og PC-oppsett. Du kan velge mellom sort, hvit eller rød farge. Videre får du flere tilkoblingsmuligheter, med blant annet 3,5 mm inngang, USB og Bluetooth, dermed blir det enkelt å bruke høyttalerne på ulike enheter som datamaskiner, mobiler og nettbrett.

Hjemmeside

Doble drivere og effekt på 60W
Bra tilkoblingsmuligheter
Relativt kompakt design

Ikke den kraftigste bassen
Veldig dyre

4.5


Creative Pebble Plus – Beste billige PC-høyttaler

Effekt: 8W RMS Lydkanaler: 2-kanals stereo Tilkoblinger: 3,5 mm aux, USB

Beste billige PC-høyttaler: Creative Pebble Plus-systemet sett forfra
Creative Pebble Plus gir deg mye for pengene.

Creative Pebble Plus er høyttalerne du skal satse på om du vil ha noe billig og kompakt, uten å ofre noe på lydkvaliteten. Disse stilrene høyttalerne ser bra ut på skrivebordet, har en enkel setup og leverer bra lyd.

Imponerende lyd til prisen
Creative Pebble Plus leverer imponerende lyd med tanke på den lave prisen. De har 2-tommers fullrange drivere kombinert med en down-firing subwoofer som til sammen leverer en balansert og fyldig lyd. Det er ikke på samme nivå som hos dyrere høyttalere, men med tanke på prisen er det lite å klage på. Bassen holder også godkjent nivå og presterer faktisk veldig bra på basstunge låter, selv om kvaliteten synker litt om du skrur opp volumet.

Baksiden av Creative Pebble Plus-systemet
Creative Pebble Plus har et stilrent design.

Kompakt og stilig design
Pebble Plus har et kompakt og lett design, og med sin moderne sfæriske form skiller de seg ut fra klassiske PC-høyttalere. På den ene høyttaleren er det en liten konsoll som lar deg justere volum, men vi hadde gjerne sett en lignende løsning for bassnivået også. Det er 3,5 mm inngang og innebygd USB-kabel på høyttalerne, men det går også ledninger mellom høyttalerne og subwooferen. Det kreves derfor litt god kabelhåndtering for et optimalt oppsett.

Hjemmeside

Veldig billig
Bra lyd og bass i denne prisklassen
Stilrent og moderne design

Mange ledninger
Kan få problemer på høyt volum

4


Logitech G560 – Beste design

Effekt: 240W RMS Lydkanaler: 2.1-kanals surround Tilkoblinger: 3,5 mm aux, USB, Bluetooth

Logitech G560 sett forfra
Logitech G560 har et suverent design.

Logitech G560 er de beste PC-høyttalerne for alle gamere som vil ha stilig RGB-belysning og fyldig lyd for den ultimate spillopplevelsen. Prisen for høyttalerne er i øvre middelklasse, men de er verdt hver eneste krone.

Flott RGB-belysning
Det som skiller Logitech G560 fra resten av konkurrentene er det unike designet, spesielt rettet mot gamere. Høyttalerne har et moderne, sfærisk design med justerbar RGB-belysning. Du kan også synkronisere RGB-lysene med både spill og musikk for å få den perfekte stemningen i gamingrommet.

Nærbilde av to Logitech G560 høyttalere
Logitech G560 har en veldig stilig RGB-belysning.

Oppslukende lyd
På lydfronten leverer Logitech G560 en kraftig og detaljert lydopplevelse i en setup bestående av to satellitthøyttalere, en 6,5-tommers down-firing subwoofer og 2-toms diskantelement. Lyden har en imponerende effekt på 240W og har også støtte for DTS surround-teknologi for et virkelig oppslukende lydbilde. Du får flere tilkoblingsmuligheter her, inkludert USB og Bluetooth. Om du er en gamer som vil ha PC-høyttalere for den ultimate spillopplevelsen, bør du gå for Logitech G560.

Hjemmeside

Utviklet for gaming
Kraftig og oppslukende lyd
Glimrende RGB-belysning

Ganske dyre

4


Logitech Z407 – Bra allround PC-høyttalere

Effekt: 80W RMS Lydkanaler: 2.1-kanals surround Tilkoblinger: 3,5 mm aux, USB, Bluetooth

Logitech Z407-systemet sett skrått forfra
Logitech Z407 er et meget godt allround-alternativ.

Logitech Z407 er ytterligere et bra alternativ om du vil ha et kraftig høyttalersystem for PC-oppsettet ditt. Disse høyttalerne er kanskje det beste allround-systemet på denne listen. De har et ganske kompakt og stilrent design, leverer god lyd og har en overkommelig pris på rundt tusenlappen.

Bra for musik, spill og filmer
PC-høyttalerne har en effekt på 80W, som er tilstrekkelig for å produsere en fyldig lyd fra ulike kilder som musikk, spill og filmer. Med i løsningen er det også en subwoofer som gjør en god jobb med å skape en dyp og fyldig basslyd. Ved hjelp av en trådløs fjernkontroll kan du raskt og enkelt justere bassnivå og andre lydinnstillinger. Det er en ganske unik løsning for volumkontroller, og kan føles litt kronglete i starten. Det er ikke støtte for alle strømmetjenester her – du kan bruke Spotify, men ikke Apple TV på Mac.

To høyttalere fra Logitech Z407-systemet
Logitech Z407 har et design som passer inn over alt.

Fungerer som en lydhub
En smidig sak med Logitech Z407 er at du kan bruke høyttalerne som en praktisk lydhub. Du kan koble opp til to Bluetooth-enheter samtidig og enkelt veksle mellom dem for å dele musikk. Designet er enkelt og stilrent og vil passe fint inn i de fleste omgivelser, også på kontoret. Om du vil ha et velbalansert allround-system til en overkommelig pris, kan du fint gå for disse.

Hjemmeside

Velkonstruert allround-system
Bra lyd med fyldig bass
Overkommelig pris

Fjernkontrollen er litt uvant i starten
Ingen virkelige høydepunkter som skiller seg ut

4.5


Hjem og husholdning
Roborock S8 MaxV Ultra

Test av Roborock S8 MaxV Ultra – testvinnende premiumpakke

Hjem og husholdning
Panasonic NF CC500SXE

Test av Panasonic NF-CC500SXE – rimelig airfryer med to stjernefunksjoner