Beste pastellfarger: 5 topptestede fargestifter, blyanter og både tørre farger og oljepastell

Geir Tandberg Steigan

Pastellfarger er et morsomt og allsidig medium som kunstnere på alle ferdighetsnivåer kan bruke. Den har en fortryllende evne til å skape kunstverk som utstråler mykhet og glans, samtidig som den kan brukes til å skape tekstur og variasjon i malerier. Hvis du leter etter de beste pastellfargene, har du kommet til rett sted.

I vår sammenlignende test av beste pastellfarger finner du våre favoritter blant tradisjonelle myke pastellfarger til oljepastell og pastellblyanter akkurat nå. Vi har sett på ting som fargekvalitet, pigmentintensitet, holdbarhet med mer. Enten du er en nybegynner som ønsker å utforske pastellkunstens fantastiske verden eller en erfaren kunstner som leter etter de beste fargene til ditt neste mesterverk, burde du finne noe som passer deg her.


Caran D’Ache – Best i test

Passer best for: Hobbynivå til erfarne kunstnere Type: Oljepastellkritt Prisklasse: Middels

Pastellfarger fra Caran D'Ache
Pastellfarger fra Caran D’Ache er det absolutt beste alternativet etter vår mening.

Vi har kåret Caran d’Ache til testvinneren i vår sammenlignende test av beste pastellfarger. Det er en anerkjent sveitsisk produsent av kunstnerrekvisita, som lenge har vært synonym med kunstnerverktøy av høy kvalitet. Pastellfargene deres er intet unntak og tilbyr artister på alle nivåer en fantastisk opplevelse.

Smuldrer minimalt
Oljepastellstifter fra Caran d’Ache er vannavstøtende og fungerer utmerket til bruk på flere ulike typer underlag. De er myke og smidige, noe som gjør dem enkle å blande og skape sømløse overganger mellom forskjellige farger med. Når det gjelder holdbarhet er de også imponerende. Caran d’Ache-pastellkritt smuldrer minimalt og er veldig lysfaste, slik at de beholder sin fine glans over tid. Du kan velge mellom et stort utvalg farger, som alle har intense og vakre pigmenter.

Kritt og blyanter
Pastellfarger fra Caran d’Ache er tilgjengelig å kjøpe både som pastellstifter og pastellblyanter. De finnes i ferdige sett i flere forskjellige størrelser, fra små startsett med 12 pastellfarger til megapakker med nesten 100 pastellfarger i. Med tanke på deres høye kvalitet er de relativt rimelige og passer for både nybegynnere og profesjonelle.

Hjemmeside

Intense pigmenter
Smuldrer minimalt
Enkle å blande og skyggelegge med
Fungerer godt på ulike typer overflater

Vanskelig å få tak i individuelle fargestifter, dersom du skulle trenge å fylle på en farge

5


Sennelier oljepastell – Beste pastellfarger i premiumklassen

Passer best for: Erfarne kunstnere til proffer Type: Oljepastellkritt Prisklasse: Høy

Pastellfärger från Sennelier
Kunstnermateriell fra Sennelier holder vanligvis høy standard.

Oljepastell fra Sennelier kommer på andreplass i vår sammenlignende test av beste pastellfarger. Det legendariske franske kunstnermerket har en historie som strekker seg over et århundre og er kjent for sin forpliktelse til å tilby kunstnere den høyeste kvaliteten. Oljepastell fra Sennelier er intet unntak og skiller seg ut på mange måter.

Friske og fyldige farger
Senneliers oljepasteller er kjent for sine rike og dristige farger som gir kunstverk en intens og levende glans. Fargekvaliteten på oljepastellene gjør det mulig å lage detaljerte kunstverk med vakker fargedybde. De har også en kremaktig og glatt tekstur som gjør dem enkle å bruke på forskjellige typer overflater samt blander og skaper sømløs skyggelegging. Som forventet fra et eksklusivt merke, beholder pastellfargene sin glans over tid og smuldrer minimalt.

Gode, men dyre
Som nevnt er Sennelier et førsteklasses merke og er derfor ikke et alternativ vi anbefaler for nybegynnere. De er tilgjengelige å kjøpe i ferdige sett i forskjellige størrelser, men du må uansett betale ganske mye for dem. Et ekstra pluss er at du også kan velge å kjøpe dem separat, noe som er perfekt hvis du bare trenger å kjøpe en ekstra farge som du har gått tom for eller mangler.

Hjemmeside

Pigment- og fargekvalitet i absolutt toppklasse
Kan bestilles i ferdige sett eller separate fargestifter

Nybegynnere bør sjekke andre alternativer
Dyrt

5


Pentel oljepastell – Beste pastellfarger i budsjettklassen

Passer best for: Nybegynnere til hobbynivå Type: Oljepastellkritt Prisklasse: Lav

Pastellfarger fra Pentel
Pastellfarger fra Pentel er også et godt alternativ.

Synes du oljepastellene fra Sennelier er alt for dyre, kan vi anbefale de rimelige alternativene fra Pentel i stedet. Disse har blitt tildelt tittelen beste budsjettpastell av oss, da de selger brukervennlige pasteller i en lang rekke farger til rimelige priser. Av denne grunn passer de veldig godt for nybegynnere som ønsker å prøve pastellfarger eller kunstnere som har et stramt budsjett.

Mye for pengene
Pentels oljepastell finnes som nevnt i en lang rekke farger. Du kan for eksempel kjøpe et komplett sett med 50 farger for under 200 NOK. Det gir deg mange alternativer og muligheten til å utforske kreativiteten din med forskjellige nyanser og farger. Disse pastellfargene er ikke fullt så myke i teksturen som dyrere merker, så de kan være litt vanskeligere å blande og skyggelegge med. De har også en ganske sterk lukt, men med tanke på prisen kan vi nesten ikke klage her.

Godt alternativ for nybegynnere
Pentel oljepastell er av høy kvalitet til å være så utrolig billige som de er. Hvis du er en nybegynner som ønsker å prøve pastell for første gang eller er en hobbykunstner på et stramt budsjett, kan vi anbefale disse på det varmeste. Men er du en erfaren artist som ønsker best mulig kvalitet, bør du sjekke ut andre alternativer.

Hjemmeside

God kvalitet for prisen
Mange størrelser av ferdige sett

Ikke like myk og lett å blande som dyrere merker
Har en ganske sterk lukt

4.5


PanPastel – Beste pastellfarger i palettform

Passer best for: Nybegynnere til erfarne kunstnere Type: Oljepastell i palettform Prisklasse: Middels

Pastellfarger fra PanPastel
Pastellfarger fra PanPastel er perfekte hvis du foretrekker palettform.

Hvis du foretrekker å bruke fargepaletter med pastellfarger, er PanPastel det absolutt beste alternativet. Merket er en pioner innen pastellkunst og deres innovative tilnærming har endret måten kunstnere jobber med pastellfarger på. Merket er kjent for å levere høykvalitets pastellfarger i palettform som er perfekt for de som ønsker å male med svamper og andre typer blandere.

Perfekt for ulike typer verktøy
Pastellfarger fra PanPastel har et høyt pigmentinnhold og har en helt suveren evne til å skape myke overganger og subtile skygger. Ved å bruke svamper, kniver og andre typer blandere er det enklere enn noen gang å lage kunstverk med dybde og dimensjon. Hvis du liker realistiske detaljer og kompleks skyggelegging, er det PanPastel du skal velge.

Gode ​​ferdige sett med forskjellige fargetemaer
Ønsker du å prøve PanPastel kan disse pastellfargene bestilles separat eller i ferdige sett i ulike størrelser og ulike fargetemaer. De leveres i praktiske plastkopper med lokk og flere verktøy for å blande og skygge fargene, slik at du ikke trenger å kjøpe dem separat. Prismessig er de i det øvre mellomsjiktet og egner seg derfor godt for både hobbykunstnere og profesjonelle.

Hjemmeside

Absolutt det beste alternativet for palettfarger
Ypperlig for realistiske detaljer og kompleks skyggelegging

Kan være vanskelig å bruke for nybegynnere
Litt for dyrt for nybegynnere

3.5


Faber-Castell – Beste pastellkritt

Passer best for: Nybegynnere til erfarne kunstnere Type: Tørrpastell, blyanter Prisklasse: Lav

Pastellfärger från Faber-Castell
Pastellfarger fra Faber-Castell er et godt alternativ blant tørre pasteller.

Hvis du synes oljepastell er litt for fet og myk til å jobbe med, kan tørre pasteller være et bedre alternativ for deg. Alternativt fungerer tørrere pastellblyanter utmerket til å male fine detaljer. Hvis dette høres ut som noe for deg, er Faber-Castell et av de beste merkene du kan satse på.

Bredt utvalg av farger
Faber-Castell er et kjent kunstnermerke og de lager alt fra pensler og papir til maling og blyanter. De er kjent for sin innovasjon og høykvalitetsprodukter. Faber-Castells pastellfargestifter er intet unntak og er et populært valg blant artister på alle ferdighetsnivåer. Deres pastellstifter og pastellblyanter kan bestilles i ferdige sett og leveres i et bredt utvalg av livlige farger, slik at du kan lage vakre og detaljerte kunstverk med en fin glans.

Perfekt for fine detaljer
Selv om disse pastellstiftene og pastellblyantene er helt voks- og oljefrie, er de enkle å påføre og de fester seg godt til ulike typer overflater. Vi vil anbefale å bruke pastellblyanter og fargestifter i kombinasjon med vanlige oljepastell, da pastellblyanter hovedsakelig brukes til å lage fine detaljer. Med begge typer pastellfarger hjemme får du et utrolig allsidig sett.

Hjemmeside

Perfekt for å male detaljer
Vakre pigmenter

Kun tilgjengelig for bestilling i noen få ferdige sett

4.5


Beste akvarellfarger: 5 vakre akvarellfarger for hobbynivå og proffer

Hobby og fritid

Beste akrylfarger: 5 testvinnende farger for nybegynnere og proffer

Hobby og fritid

Beste akvarellpapir: 5 testvinnere for vannfarger