Beste partyhøyttalere: 5 bærbare høyttalere som er best i test

Geir Tandberg Steigan

I topplisten vår over beste partyhøyttalere lister vi opp en rekke med bærbare høyttalere som er enkle å flytte rundt på, tåler en trøkk og fremfor alt har virkelig flott lyd. Høyttalerne du finner på denne listen skrur opp volumet, med tung og detaljert lyd som virkelig vil få festen til å ta av. Uansett om den er plassert inne i stua eller ute i hagen.

Når vi tester partyhøyttalere sjekker vi en haug med ting som byggekvalitet, batterilevetid, volum, lydkvalitet, funksjoner, EQ og mye mer. Vi sammenligner så alt dette med høyttalerens pris, for å kunne avgjøre om det er verdt pengene eller ikke. På topplisten over de beste partyhøyttalerne har vi også forsøkt å holde et godt utvalg høyttalere som passer til ulike behov og budsjetter, så det burde være noe som passer alle!

UE Epicboom – best i test

Ønsker du en solid partyhøyttaler til bruk hjemme i stuen eller hagen, er UE Epicboom absolutt beste partyhøyttalere du kan kjøpe etter vår mening. Dette er en massiv affære tvers igjennom. Du får fyldig lyd som kommer ved høyt volum, en tung vekt og en heftig prislapp. Men hvis du har budsjettet til denne partyhøyttaleren og ikke har tenkt å bære den rundt for mye, er den et helt suverent alternativ.

Designmessig er dette en robust festhøyttaler som tåler noen støt og et og annet fall. Den har en IP67-klassifisering som gjør den både vann- og støvbestandig, så hvis det plutselig begynner å regne under grillfesten ute i hagen eller noen ved et uhell søler noe på høyttalerne, ikke få panikk! Som vi nevnte tidligere er denne partyhøyttaleren også ganske tung med en vekt på rundt 2 kilo. Det er altså ikke noe du vil ha med deg over veldig lange avstander, men sammenlignet med enkelte andre modeller som UE Hyperboom, som veier nærmere 6 kilo, er den virkelig kompakt. Her får du et relativt kompakt design med tanke på lydkvaliteten du får.

En svart UE Epicboom mot en vit bakgrund.
UE Epicboom er testvinner i topplisten vår.

Lydkvalitet og volum imponerer på UE Epicboom, og allerede ved ca 50 % volum fyller høyttaleren en stor stue til et nivå hvor du må heve stemmen for å bli hørt. For enda større lokaler er det også mulig å pare høyttaleren til flere enheter for en enda bedre lyd. Bruker du høyttaleren utendørs, er det også en spesiell lydmodus for utebruk, som gir lyden et tydelig løft. Den tilknyttede appen er enkel å bruke og de forskjellige EQ-modusene gir tydelige forskjeller i lydprofilen og opprettholder samtidig høy kvalitet.

Pros

Robust, slitesterk design
Fantastisk lyd og høyt volum
Høy kvalitet tvers igjennom

Cons

Ganske dyr
Ikke laget for lengre turer

5

Anker Soundcore Flare 2 – beste partyhøyttaler i budsjettklassen

Ønsker du å kjøpe en av de beste partyhøyttalerne som finnes, men har et ganske stramt budsjett, kan vi anbefale Anker Soundcore Flare 2. Dette er en kompakt og stilig partyhøyttaler som gir deg mye for pengene. En fin LED-belysning gjør også en perfekt jobb med å skape litt ekstra feststemning.

Denne partyhøyttaleren fra Anker kan du skaffe deg for under tusenlappen. For pengene får du en kompakt og slitesterk høyttaler som er vanntett med IPX7-rating og har samme lange battertid som dyrere modeller som UE Wonderboom 2. Designmessig er dette også en av de stiligste partyhøyttalerne du kan kjøpe etter vår mening. Den har et slankt design som kompletteres av stilig LED-belysning på toppen og bunnen av høyttaleren.

En svart Anker Soundcore Flare 2 med sin RGB-belysning på ovan- och undersidan.
Anker Soundcore Flare 2 er et veldig rimelig alternativ.

Når det gjelder lydkvaliteten, får du et godt balansert og varmt lydbilde som i de fleste tilfeller gjør en god jobb med å pumpe musikk ut av høyttaleren. Den takler ulike typer lydkilder og musikksjangre på en utmerket måte og det er egentlig først ved høyere volum at høyttalerens lavere pris blir tydelig. Når du skrur opp volumet for mye, oppstår det noe forvrengning i lyden, men så lenge du holder volumet på et anstendig nivå blir det ingen problemer. Med tanke på den utrolig lave prisen, blir det ikke bedre enn dette.

4

Pros

Virkelig rimelig
Varmt og balansert lydbilde
Stilig design med stilig belysning

Cons

Problemer med forvrengning ved høyere volum

Sonos Era 300 – beste partyhøyttaler i premiumklassen

Sonos er kjent for sine Bluetooth-høyttalere til ulike formål og i ulike prisklasser, og for en stund siden slapp de to nye høyttalere i Era-serien. Blant dem synes vi Sonos Era 300 fortjener en plass på topplisten vår over beste partyhøyttalere, ettersom den byr på stor lyd som fyller en hel stue uten problemer og også kan pares med andre Sonos-høyttalere for en enda mer imponerende lyd.

Noe som vi må nevne med en gang med denne førsteklasses høyttaleren fra Sony er at det er en partyhøyttaler som ikke drives av batteri, men som krever strømforsyning via ledning. Derfor er dette kun et alternativ for deg som er på jakt etter en partyhøyttaler til hjemmefester. Du kan bruke den enten via Bluetooth eller hjemmenettverket til å strømme musikken din, og den støtter tjenester som Spotify og Apple Music.

En svart Sonos Era 300 mot en vit bakgrund.
Sonos Era 300 er helt suveren, men veldig dyr..

Gitt prislappen på denne høyttaleren, kan man forvente god lydkvalitet – og det får du absolutt. Har du budsjettet til denne premium-høyttaleren fra Sonos, kan du regne med stor lyd med nok kraft og volum til å fylle virkelig store rom, og uansett lydkilde får du detaljert lyd med kraftig bass.

Pros

Tvers igjennom førsteklasses
Kan pares med flere Sonos-enheter

Cons

Veldig dyr
Må kobles til med ledning

4.5

UE Wonderboom 3 – middels størrelse, middels pris

Hvis du ikke er ute etter et premium- eller et budsjettalternativ, men leter etter noe midt i mellom, kan vi anbefale UE Wonderboom 3. Dette er en partyhøyttaler som treffer en virkelig god balanse mellom kvalitet, størrelse og pris. Den skiller seg ikke ut som den aller beste på noen front, men yter samtidig mer enn godt på alt du kan ønske deg. Dette er den perfekte «liten nok»-høyttaleren.

UE Wonderboom 3 har et klassisk UE-design med det store pluss- og minustegnet foran på høyttaleren, knapper på toppen av høyttaleren og ellers få detaljer som skiller seg ut. Den har en lett avrundet form og veier rundt 0,5 kilo, noe som gjør den kompakt og lett å ha med seg selv på lengre turer og den passer i de fleste vesker uten problemer. Hvis du tar den med på utendørseventyr, kan du også være trygg på at den tåler juling uten å gå i stykker og er vann- og støvbestandig med IP67-klassifisering.

En svart UE Wonderboom 2 mot en vit bakgrund.

Lydkvalitet og volum er i toppklasse, og til tross for den ganske kompakte størrelsen, klarer UE Wonderboom 3 å pumpe ut nok volum til å fylle grillfesten i hagen med en deilig lyd. Hvis du bruker høyttaleren til å spille musikk utendørs, er det også en Outdoor Boost-modus for enda fyldigere lyd. Bruker du denne modusen og i tillegg skru opp volumet betraktelig, kan imidlertid den vanligvis gode batteritiden på rundt 13 timer bli noe kortere. Ved litt lavere volum får du bedre batterilevetid og litt bedre lydkvalitet. Et ekstra fint pluss med denne høyttaleren er at den kan pares med andre UE-enheter, så ønsker du enda større lyd i fremtiden kan du ganske enkelt kjøpe en ekstra UE Wonderboom 3 og koble dem sammen.

Pros

Enkelt, kompakt og lett design
Støtbestandig, vann- og støvtett
Kan pares med flere enheter
God batteritid

Cons

Høyt volum forringer lydkvaliteten og batteritiden

4.5

UE Hyperboom – det feteste alternativet

UE Hyperboom er den absolutt beste partyhøyttaleren for deg som vil ha noe som tilbyr absolutt alt. Dette er ikke en høyttaler du vil ha med deg for mye på tur, men for hjemmefester er det et monster som tilbyr utmerket lyd og batterilevetid i en klasse for seg. Det koster litt, men du får virkelig det du betaler for her.

Denne partyhøyttaleren er laget for deg som virkelig vil være sikker på at alle på festen (og de nærmeste naboene) hører musikken som pumpes ut. Mindre festhøyttalere er unektelig lettere å flytte rundt på, men store festhøyttalere som dette kan ikke sammenlignes når det gjelder lydkvalitet. Her får du massiv lyd som når opp på høyt volum uten at lydkvaliteten blir dårligere, med masse detaljer og tung bass, uten at noen av lydelementene overgår de andre. Høyttaleren er også utstyrt med to Bluetooth-mottakere, slik at du raskt og enkelt kan bytte mellom to ulike enheter.

En svart UE Hyperboom mot en vit bakgrund.

Et annet stort pluss ved denne partyhøyttaleren er dens fantastiske batteritid, som varer opptil en dag, litt avhengig av hvor høyt volumet er. Det er svært sjelden å oppleve så lang batteritid på bærbare partyhøyttalere og dette skyldes nok størrelsen. Med en så stor kasse er det god plass til et stort batteri som varer hele dagen og hele natten. Avslutningsvis, ønsker du en solid høyttaler med tanke på design, lydkvalitet og batterilevetid, mens en heftig pris heller ikke er et problem, er dette den beste partyhøyttaleren du kan kjøpe.

Pros

En pakke med ekstra alt
Solid lyd, solid batterilevetid

Cons

Ikke den mest bærbare
Ganske dyr

4

Lyd og bilde
Best i test Bluetooth-høyttaler: En bærbar høyttaler på en trebenk ved siden av et basseng

Best i test bluetooth-høyttaler: Vinnerne av vår bærbar høyttaler-test

Hjem og husholdning
Airfryer test: En airfryer står på et hvitt bord ved siden av mat klart til fritering

Airfryer test: Se hvem som er kåret til best i test airfryer