Beste partyhøyttalere: 5 bærbare høyttalere som er best i test

Geir Tandberg Steigan

I topplisten vår over beste partyhøyttalere lister vi opp en rekke med bærbare høyttalere som er enkle å flytte rundt på, tåler en trøkk og fremfor alt har virkelig flott lyd. Høyttalerne du finner på denne listen skrur opp volumet, med tung og detaljert lyd som virkelig vil få festen til å ta av. Uansett om den er plassert inne i stua eller ute i hagen.

Når vi tester partyhøyttalere sjekker vi en haug med ting som byggekvalitet, batterilevetid, volum, lydkvalitet, funksjoner, EQ og mye mer. Vi sammenligner så alt dette med høyttalerens pris, for å kunne avgjøre om det er verdt pengene eller ikke. På topplisten over de beste partyhøyttalerne har vi også forsøkt å holde et godt utvalg høyttalere som passer til ulike behov og budsjetter, så det burde være noe som passer alle!

UE Epicboom – best i test

Ønsker du en solid partyhøyttaler til bruk hjemme i stuen eller hagen, er UE Epicboom absolutt beste partyhøyttalere du kan kjøpe etter vår mening. Dette er en massiv affære tvers igjennom. Du får fyldig lyd som kommer ved høyt volum, en tung vekt og en heftig prislapp. Men hvis du har budsjettet til denne partyhøyttaleren og ikke har tenkt å bære den rundt for mye, er den et helt suverent alternativ.

Designmessig er dette en robust festhøyttaler som tåler noen støt og et og annet fall. Den har en IP67-klassifisering som gjør den både vann- og støvbestandig, så hvis det plutselig begynner å regne under grillfesten ute i hagen eller noen ved et uhell søler noe på høyttalerne, ikke få panikk! Som vi nevnte tidligere er denne partyhøyttaleren også ganske tung med en vekt på rundt 2 kilo. Det er altså ikke noe du vil ha med deg over veldig lange avstander, men sammenlignet med enkelte andre modeller som UE Hyperboom, som veier nærmere 6 kilo, er den virkelig kompakt. Her får du et relativt kompakt design med tanke på lydkvaliteten du får.

En svart UE Epicboom mot en vit bakgrund.
UE Epicboom er testvinner i topplisten vår.

Lydkvalitet og volum imponerer på UE Epicboom, og allerede ved ca 50 % volum fyller høyttaleren en stor stue til et nivå hvor du må heve stemmen for å bli hørt. For enda større lokaler er det også mulig å pare høyttaleren til flere enheter for en enda bedre lyd. Bruker du høyttaleren utendørs, er det også en spesiell lydmodus for utebruk, som gir lyden et tydelig løft. Den tilknyttede appen er enkel å bruke og de forskjellige EQ-modusene gir tydelige forskjeller i lydprofilen og opprettholder samtidig høy kvalitet.

Pros

Robust, slitesterk design
Fantastisk lyd og høyt volum
Høy kvalitet tvers igjennom

Cons

Ganske dyr
Ikke laget for lengre turer

5

Anker Soundcore Flare 2 – beste partyhøyttaler i budsjettklassen

Ønsker du å kjøpe en av de beste partyhøyttalerne som finnes, men har et ganske stramt budsjett, kan vi anbefale Anker Soundcore Flare 2. Dette er en kompakt og stilig partyhøyttaler som gir deg mye for pengene. En fin LED-belysning gjør også en perfekt jobb med å skape litt ekstra feststemning.

Denne partyhøyttaleren fra Anker kan du skaffe deg for under tusenlappen. For pengene får du en kompakt og slitesterk høyttaler som er vanntett med IPX7-rating og har samme lange battertid som dyrere modeller som UE Wonderboom 2. Designmessig er dette også en av de stiligste partyhøyttalerne du kan kjøpe etter vår mening. Den har et slankt design som kompletteres av stilig LED-belysning på toppen og bunnen av høyttaleren.

En svart Anker Soundcore Flare 2 med sin RGB-belysning på ovan- och undersidan.
Anker Soundcore Flare 2 er et veldig rimelig alternativ.

Når det gjelder lydkvaliteten, får du et godt balansert og varmt lydbilde som i de fleste tilfeller gjør en god jobb med å pumpe musikk ut av høyttaleren. Den takler ulike typer lydkilder og musikksjangre på en utmerket måte og det er egentlig først ved høyere volum at høyttalerens lavere pris blir tydelig. Når du skrur opp volumet for mye, oppstår det noe forvrengning i lyden, men så lenge du holder volumet på et anstendig nivå blir det ingen problemer. Med tanke på den utrolig lave prisen, blir det ikke bedre enn dette.

4

Pros

Virkelig rimelig
Varmt og balansert lydbilde
Stilig design med stilig belysning

Cons

Problemer med forvrengning ved høyere volum

Sonos Era 300 – beste partyhøyttaler i premiumklassen

Sonos er kjent for sine Bluetooth-høyttalere til ulike formål og i ulike prisklasser, og for en stund siden slapp de to nye høyttalere i Era-serien. Blant dem synes vi Sonos Era 300 fortjener en plass på topplisten vår over beste partyhøyttalere, ettersom den byr på stor lyd som fyller en hel stue uten problemer og også kan pares med andre Sonos-høyttalere for en enda mer imponerende lyd.

Noe som vi må nevne med en gang med denne førsteklasses høyttaleren fra Sony er at det er en partyhøyttaler som ikke drives av batteri, men som krever strømforsyning via ledning. Derfor er dette kun et alternativ for deg som er på jakt etter en partyhøyttaler til hjemmefester. Du kan bruke den enten via Bluetooth eller hjemmenettverket til å strømme musikken din, og den støtter tjenester som Spotify og Apple Music.

En svart Sonos Era 300 mot en vit bakgrund.
Sonos Era 300 er helt suveren, men veldig dyr..

Gitt prislappen på denne høyttaleren, kan man forvente god lydkvalitet – og det får du absolutt. Har du budsjettet til denne premium-høyttaleren fra Sonos, kan du regne med stor lyd med nok kraft og volum til å fylle virkelig store rom, og uansett lydkilde får du detaljert lyd med kraftig bass.

Pros

Tvers igjennom førsteklasses
Kan pares med flere Sonos-enheter

Cons

Veldig dyr
Må kobles til med ledning

4.5

JBL PartyBox 110 – kraftfullt alternativ

Har du budsjettet til det, er JBL PartyBox 110 en helt suveren festhøyttaler som vil live opp enhver fest, innendørs eller utendørs, med overlegen lyd og stilige lyseffekter. Prismessig ligger den i den øvre prisklassen, men her får du mye for pengene.

Den er en kraftig Bluetooth-høyttaler med en utgangseffekt på 160 watt som leverer fyldig, dynamisk lyd og en dyp, fyldig bass. På innsiden er høyttaleren utstyrt med to 5,25-tommers basshøyttalere og to 2,25-tommers diskanthøyttalere som bidrar til dens overlegne lydytelse. Du kan regne med en batterilevetid på rundt 12 timer og når det er på tide å lade, støtter høyttaleren hurtiglading for å gjøre prosessen så smidig som mulig.

Dette er en ganske heftig Bluetooth-høyttaler med et robust design som står i stil til ytelsen. Du får en IPX4-klassifisering, som betyr at den er sprutsikker og derfor er like egnet å bruke til innefesten som utefesten i hagen eller på stranden. Den er også utstyrt med flere tilkoblingsmuligheter, inkludert Bluetooth, USB og mikrofoninngang. Til tross for sin store størrelse er høyttaleren relativt bærbar med et håndtak som gjør den lett å bære rundt på.

Pros

God batteritid og rask lading
Storslått lyd
Robust design

Cons

Ganske stor
Høy prisklasse

4.5

UE Hyperboom – det feteste alternativet

UE Hyperboom er den absolutt beste partyhøyttaleren for deg som vil ha noe som tilbyr absolutt alt. Dette er ikke en høyttaler du vil ha med deg for mye på tur, men for hjemmefester er det et monster som tilbyr utmerket lyd og batterilevetid i en klasse for seg. Det koster litt, men du får virkelig det du betaler for her.

Denne partyhøyttaleren er laget for deg som virkelig vil være sikker på at alle på festen (og de nærmeste naboene) hører musikken som pumpes ut. Mindre festhøyttalere er unektelig lettere å flytte rundt på, men store festhøyttalere som dette kan ikke sammenlignes når det gjelder lydkvalitet. Her får du massiv lyd som når opp på høyt volum uten at lydkvaliteten blir dårligere, med masse detaljer og tung bass, uten at noen av lydelementene overgår de andre. Høyttaleren er også utstyrt med to Bluetooth-mottakere, slik at du raskt og enkelt kan bytte mellom to ulike enheter.

En svart UE Hyperboom mot en vit bakgrund.

Et annet stort pluss ved denne partyhøyttaleren er dens fantastiske batteritid, som varer opptil en dag, litt avhengig av hvor høyt volumet er. Det er svært sjelden å oppleve så lang batteritid på bærbare partyhøyttalere og dette skyldes nok størrelsen. Med en så stor kasse er det god plass til et stort batteri som varer hele dagen og hele natten. Avslutningsvis, ønsker du en solid høyttaler med tanke på design, lydkvalitet og batterilevetid, mens en heftig pris heller ikke er et problem, er dette den beste partyhøyttaleren du kan kjøpe.

Pros

En pakke med ekstra alt
Solid lyd, solid batterilevetid

Cons

Ikke den mest bærbare
Ganske dyr

4

Lyd og bilde
Best i test Bluetooth-høyttaler: En bærbar høyttaler på en trebenk ved siden av et basseng

Best i test bluetooth-høyttaler: Vinnerne av vår bærbar høyttaler-test

Hjem og husholdning
Airfryer test: En airfryer står på et hvitt bord ved siden av mat klart til fritering

Airfryer test: Se hvem som er kåret til best i test airfryer