Beste overvåkningskamera: Vinnerne av vår overvåkningskamera-test

TestPlanet

Det blir stadig vanligere å overvåke hjemmet, både inne og ute. Men hva er det beste overvåkningskameraet? Markedet flommer over av ulike typer kameraer og det er mye man bør tenke på før man velger overvåkningskamera. Vi har derfor satt opp en kort liste med noen viktige punkter før vi går videre til selve overvåkningskamera-testen.

Kjøp samme system

Det er kanskje innlysende, men om du vil sette opp flere kameraer bør du satse på samme merke og system. Det gjør at du kan samle alle kameraer i samme app og få enkel oversikt.

Sjekk utvalget

Når du begynner å få oversikten over hvilke kameramerker som er interessante for deg, ta en ekstra titt på utvalget de tilbyr. Om du ønsker deg kameraer både inne og ute, videoringeklokke og kanskje automatisk lyskaster bør du sjekke om produsenten tilbyr alt dette.

Undersøk abonnementene

Det finnes en del overvåkningskameraer som bruker minnekort, men veldig mange bruker skylagring via abonnement. Noen modeller krever abonnement for å virke i det hele tatt, mens andre gjemmer nyttige funksjoner bak betalingsmurer. Så undersøk hva som inngår i løsningen du kjøper for å få oversikt over totalkostnadene. Er det for eksempel samme abonnementskostnad om du kjøper flere kameraer, eller er det kostnad per kamera?

Er overvåkningskameraer lovlige? 
Det korte svaret: Ja!
Det litt lengre svaret: Det er tillatt å sette opp overvåkningskameraer på din egen tomt. Da er det imidlertid viktig å tenke på at kameraene kun får filme din tomt. Du må derfor justere kameraene slik at de ikke filmer hos naboen, veien utenfor eller lignende.

Les mer hos Datatilsynet


Anker S220 eufyCam 2 (eufyCam 2 Pro) – Beste overvåkningskamera

Tilkobling: Wifi Lagring: Lokalt og i skyen Abonnement: Ikke et krav (skylagring)

Beste overvåkningskamera: To Eufy 2 Pro-kameraer foran basestasjonen

De seneste årene har Eufy seilet opp som et virkelig interessant alternativ blant overvåkningskameraene på markedet. Delvis på grunn av de frittstående kamerane (med minnekort) i Solocam-serien, men også med de mer avanserte kameraene som kobles til via basestasjon. Eufycam fra Anker-eide Eufy kommer med basestasjonen Homebase 2. Systemet kommer med enten to eller fire kameraer, og du kan legge til flere kameraer – eller solcellepanel – om du ønsker.

Lang batteritid

Den medfølgende basestasjonen har 16 gigabyte innebygd lagring, noe som gir plass til minst et par ukers innspillinger. Dette avhenger av hvor mange kameraer du har og hvor ofte de spiller inn materiale.

Kameraene leveres med to typer veggfeste for å passe inn over alt. De har innebygd batteri og kommuniserer trådløst med basestasjonen. I følge Eufy skal batteriet vare i omtrent et år, litt avhengig av innstillinger og bruk. I våre tester har vi fått tre-fire måneders bruk, og det er fortsatt imponerende.

eufy 2 pro på en vegg i regnvær
God bildekvalitet

Varslinger med bilder sendes lynraskt fra systemet til mobilen din. I likhet med andre kamerasystem med basestasjon (Arlo er et godt eksempel), kan det ta litt tid å få frem livestream fra kameraet, men det går som regel raskt nok.

Bildekvaliteten er stort sett veldig bra. På dagtid er det sylskarpt og fullt av detaljer. De sorthvite bildene på nattestid er godkjent og du får tilstrekkelig detaljer for å se ansikter, i det minste på nært hold.

Fordelen med en basestasjon er at du ikke trenger noe abonnement for å lagre innspillingene. Om du vil kan du tegne et abonnement for å sikkerhetskopiere materialet i skyen, men det er ikke noe krav.

Selv om inngangsprisen er ganske høy er EufyCam 2 et veldig stabilt system som gir god verdi for pengene. Samtidig er det mange ulike kameraer, videoringeklokker og annet tilbehør tilgjengelig dersom du ønsker å bygge videre på systemet. Konklusjonen blir at dette er beste overvåkningskamera for de fleste.

Hjemmeside

Bra bildekvalitet
God batteritid
Lokal lagring

Litt høy inngangspris

4.5


Tilkobling: Wifi Lagring: Lokalt og i skyen Abonnement: Ikke et krav (skylagring)

Beste billige overvåkningskamera: TP-link tapo c200

Det finnes mange billige Wifi-kameraer på markedet, og det kommer stadig flere. De aller fleste har enten bildekvalitet som en plastpose, eller trådløs overføring som gir høyt blodtrykk.

Derfor er vi veldig positivt overrasket over TP-Links kamerasortiment generelt, og C200 spesielt.

Ingen avgifter

Mens kameraet i seg selv føles litt billig og plastaktig, er bruken veldig smidig. TP-Links dan kameran i sig är en väldigt plastig historia är handhavandet riktigt smidigt. TP-Links app gjør tilkobling og installasjon smidig og effektiv, og vi støter ikke på noen problemer ved bruk. Lagring skjer lokalt på et minnekort i hvert kamera, så legg på kostnaden for et mikro SD-kort om du vurderer å kjøpe denne løsningen.

Dermed trenger du ikke betale for noe abonnement om du ikke vil. Tjenesten TP-Link Tapo Care krever abonnement, da får du mulighet til å lagre opptak i skyen og får litt smartere håndtering av bevegelse.

et hvitt TP-link tapo c200
Enkelt, men bra

C200 har kamera med motorstyring, slik at du kan overvåke et større område uten å trenge flere kameraer. I appen finnes det også en mengde innstillinger for å gi deg større frihet.

Bildekvaliteten er betydelig bedre enn vi forventet i denne prisklassen. Detaljene på nattestid er ikke så gode, men på dagtid er bildekvaliteten mer enn godkjent.

TP-Links Tapo-serie er perfekt for deg som vil teste overvåkningskameraer uten å betale veldig mye. C200 er perfekt for innendørs overvåking, mens C320 er et bra utendørskamera i samme serie. Ganske enkelt gode kameraer i budsjettklassen.

Hjemmeside

Prisen
Lokal lagring

Noe begrenset bildekvalitet

4


Eufy S330 Eufycam (EufyCam 3) – Beste overvåkningskamera i premiumklassen

Tilkobling: Wifi Lagring: Lokalt og i skyen Abonnement: Ikke et krav (skylagring)

Beste overvåkningskamera i premiumklassen: To Eufy S330-kameraer ved siden av tilhørende basestasjon

Eufys EufyCam 2 er et stabilt system med mange muligheter, og oppfølgeren EufyCam 3 er ikke noe dårligere. Her får du faktisk mer av det meste.

Nærmest uendelig lagringsplass

Den nya basestasjonen Homebase 3 har fått en real oppgradering fra tidligere versjoner. 16 gigabyte lagringsplass er fortsatt standard, men nå kan du bygge ut lagringen med en harddisk på opp til 16 terabyte. Basestasjonen er også litt raskere og smartere, nå kan du for eksempel bruke ansiktsgjenkjenning. Funksjonen fantes også på Homebase 2, men var veldig begrenset.

Nærbilde av et Eufy S330 overvåkningskamera festet på en vegg
Bedre kameraer

S330-kameraene er en utrolig oppgradering fra tidligere systemer. Nå kommer de med integrerte solcellepaneler, som tidligere var et separat tilbehør. Eufy påstår at dette skal gi «forever power», mens vi nøyer oss med å si at dette i det minste forlenger batteritiden med en til tre måneder avhengig av været. Dette kommer da i tillegg til omtrent fire måneders normal batteritid som i seg selv er veldig bra.

Oppløsningen er nå i 4K, som gir bedre detaljer generelt, men spesielt på nattestid får du bedre bildekvalitet enn noen gang.

Eufycam med S330-kameraer er en ganske stor investering. Men om du vil ha en komplett løsning som ikke krever noe abonnement, er dette det beste du kan kjøpe.

Hjemmeside

Lokal lagring
Suveren bildekvalitet

Veldig dyrt

4.5


Google Nest Cam – Beste ansiktsgjenkjenning

Tilkobling: Wifi Lagring: I skyen Abonnement: Ja, Nest Protect (skylagring)

Et hvitt google nest cam på en benk ved siden av et nøkkelknippe

Googles Nest-kameraer er veldig gode kameraer, men de krever at du vet hva du gjør. De styres nemlig via Google Home, selskapets hub for både Google Assistant og alle andre smartprodukter. Det er en tjeneste som lover mye, men som ikke har fått all kjærligheten den trenger de siste årene. Inkluderingen av kameraer i systemet gjør faktisk håndteringen mer kronglete enn nødvendig.

Beste ansiktsgjenkjenningen på markedet

Når du vel har kommet deg gjennom innstillinger og oppsett, byr Google Nest på en virkelig god kameraopplevelse. Bildekvaliteten er meget god uansett tid på døgnet og gir gode detaljer. Samtidig er ansiktsgjenkjenningen blant det aller beste vi har sett hos et overvåkningskamera.

Nærbilde av et hvitt google nest cam
Krever abonnement

Ytterligere en ulempe er at kameraene har begrenset lagringskapasitet. Vil du ha en mer fornuftig kapasitet må du kjøpe et abonnement. Og du må uansett ha et abonnement for å bruke de beste funksjonene, for eksempel ansiktsgjenkjenningen.

Google Nest Cam, og alle andre kameraer i Googles system, er veldig gode kameraer med fine funksjoner. Imidlertid er Googles egen app ikke så veldig god, og du må altså betale for å få det beste ut av kameraene.

Hjemmeside

Glimrende ansiktsgjenkjenning
Bra bildekvalitet

Litt begrenset system og programvare
Mer eller mindre påkrevet abonnement

4


Ring Indoor Cam – Beste totalløsning

Tilkobling: Wifi Lagring: I skyen Abonnement: Ja, Ring Protect

Et hvitt Ring indoor cam festet til en vegg

Ring har en mengde kameraer for omtrent alle bruksområder, både med batteri og fast strømtilførsel. De seneste årene har de også fokusert på å utvikle alarmsystemer. Dermed har de introdusert en rekke ulike sensorer i kameraene slik at de kan fungere som nettopp alarmer. Ulempen med dette fokuset er at du må håndtere ganske mye informasjon i appen selv om du egentlig bare vil ha et enkelt overvåkningssystem.

Enkel installasjon

Samtidig er selve installasjonen veldig enkel. Ring Indoor Cam kan enten kobles til med strømkabel eller wifi. Alternativt kan du bruke en ethernetkabel eller POE, power over ethernet, om du har slikt utstyr hjemme. Å komme i gang tar deretter bare noen minutter, og kameraopplevelsen er stabil og god.

Ring indoor cam på et bord ved siden av ulike treleker
Krever abonnement

Noe du bør være klar over før du vurderer å kjøpe kameraer fra Ring, er at du trenger et Ring Protect-abonnement. Uten dette vil du kun få enkle varsler når kameraet fanger opp bevegelse og se en livefeed. Alle andre funksjoner, samt lagring, er låst bak en betalingsmur.

Samtidig har Ring et ganske godt system for betaling og flere kameraer, slik at abonnementet er ganske prisgunstig totalt sett.

Ring Indoor Cam gir deg flere muligheter for tilkobling og god bildekvalitet til en overkommelig pris. Samtidig er dette først og fremst for deg som vil ha et alarmsystem, fremfor bare en enkel kameraløsning.

Hjemmeside

Godt system
Enkel installasjon

Ikke så avanserte funksjoner
Litt vel stort fokus på alarmsystemet

4


Beste TV

Beste mobiltelefon

Hjem og husholdning
Roborock S8 MaxV Ultra

Test av Roborock S8 MaxV Ultra – testvinnende premiumpakke

Hjem og husholdning
Panasonic NF CC500SXE

Test av Panasonic NF-CC500SXE – rimelig airfryer med to stjernefunksjoner