Beste ørepropper: Topp in-ear hodetelefoner

TestPlanet

Velkommen til vår toppliste over beste ørepropper. Disse smidige, små in-ear hodetelefonene har blitt utrolig populære takket være kombinasjonen av lydkvalitet, praktisk bærbarhet og behagelig passform. I dag er markedet fullt av ørepropper fra mange merker som konkurrerer i ulike prisklasser.

Vi har testet en mengde ørepropper og sett spesielt på egenskaper som lydkvalitet, passform, komfort, støyreduksjon og andre funksjoner som touchkontroller og batteritid. Vi har også sammenlignet egenskaper i forhold til prisen, for å se om de er vedt å kjøpe. I vår toppliste finner du modeller fra kjente produsenter som Sony, Bose og Jabra. Forhåpentligvis finner du ørepropper som passer til ditt behov.


Sony WF-1000XM4 – Beste ørepropper

Støyreduksjon: Aktiv Batteritid: 8 + 24 timer Trådløs rekkevidde: 10 meter

Beste ørepropper: To Sony WF-1000XM4 i sort
Sony WF-1000XM4 har lyd i toppklassen.

Sony WF-1000XM4 kommer øverst i vår kåring av beste ørepropper akkurat nå. Dette er et par luksuriøse in-ear hodetelefoner i premiumklassen fra Sony, selskapet som har ligget i front på lydmarkedet i flere år. De fleste modellene fra Sony, uansett om det er in-ear, over-ear eller bluetooth-høyttalere, befinner seg blant de aller beste i sine kategorier – og det gjør WF-1000XM4 også. Her får du enestående lydkvalitet, imponerende støyreduksjon og mange nyttige funksjoner.

Lydkvalitet i toppklassen
Lydkvaliteten på Sony WF-1000XM4 holder høyt nivå, med kraftig bass og tydelig diskant. Du får også adaptive lydkontroller som automatisk justerer lydprofilen basert på omgivelsene. Øreproppene har også utmerket støyreduksjon som på imponerende vis filtrerer bort uønsket støy fra omgivelsene for å gi deg en fokusert og oppslukende lydopplevelse.

Sony WF-1000XM4 sammen med sitt ladeetui
Sony WF-1000XM4 er de absolutt beste in-ear hodetelefonene akkurat nå.

Gjennomført kvalitet
Videre får du en behagelig og sikker passform, med flere ulike størrelser på silikonproppene for å passe alle typer øreformer. Øreproppene har en IPX4-klassifisering, som innebærer at de tåler vann og svette, og kan dermed fint brukes under trening. Batteritiden ligger på omtrent 8 timer, med 24 timer ekstra fra ladeetuiet. WF-1000XM4 har støtte for hurtiglading som gir deg 60 minutters spilletid på bare 10 minutter. Kontrollen av øreproppene er enkle og effektive. Totalt sett får du et virkelig gjennomtenkt system her som vil gi deg masse glede – om du har råd.

Hjemmeside

Gjennomtenkt og velbygd system
Absolutte toppklassen i lyd, design og funksjonalitet

De koster ganske mye
Det finnes ørepropper med bedre støyreduksjon

5


Beats PowerBeats Pro – Beste ørepropper for trening

Støyreduksjon: Passiv Batteritid: 9 + 24 timer Trådløs rekkevidde: 10 meter

Beste ørepropper for trening: to sorte Beats PowerBeats Pro
Beats PowerBeats Pro har en behagelig og sikker passform.

Beats Powerbeats Pro er det beste alternativet for deg som vil ha et virkelig gode ørepropper til trening. Du får en imponerende lydkvalitet og lang batteritid, men det aller beste er den svært gode passformen. Øreproppene vil holde seg på plass uansett hvor intensiv treningsøkten din er.

Utviklet spesifikt for trening
Disse øreproppene er utviklet spesifikt for trening. Som du kan se på bildene skiller de seg litt fra tradisjonelle ørepropper i denne testen, med sine ergonomiske kroker som plasseres bak ørene. Dette sikrer en behagelig og stabil passform. Powerbeats Pro tåler også svette, så du kan trene hardt uten å bekymre deg for ødelagte ørepropper.

To Beats PowerBeats Pro i ladeetuiet sitt
Beats PowerBeats Pro er helt suverene ørepropper for trening.

Bra batteritid og enkle kontroller
Lyden er fin med kraftig bass, detaljerte mellomregistre og tydelig diskant. Batteritiden er også godkjent, med opp til 9 timer i øreproppene og ytterligere 24 timer via ladeetuiet. Videre får du en stabil trådløs tilkobling og brukervennlige kontroller for enkel styring av musikk, volum og samtaler.

Svensk hjemmeside

Utviklet for trening
Uslåelig passform
God, velbalansert lyd

Ladeetuiet er ganske stort
Ikke den beste støyreduksjonen

4


JLab Go Air Pop – Beste billige ørepropper

Støyreduksjon: Passiv Batteritid: 5 + 15 timer Trådløs rekkevidde: 10 meter

Beste billige ørepropper: JLab Go Air Pop i grå farge
JLab Go Air Pop finnes i mange stilige farger.

JLab Go Air Pop er et par utrolig billige ørepropper som presterer uventet bra med tanke på den lave prisen. De er kompakte, veier lite, har enkle kontroller og en overraskende god lydkvalitet.

Utrolig billige
Om du synes toppmodellene fra Sony eller Bose blir for dyre, med priser opp mot 3000 kroner, kan vi virkelig anbefale disse øreproppene fra JLabs. Her må du bare ut med noen få hundrelapper og kvaliteten er overraskende god. Lyden har et tydelig mellomregister og en velbalansert bass. Til tross for den kompakte størrelsen får du en fyldig og detaljert lydopplevelse her. Du kan ikke sammenligne dem med de aller beste modellene fra Sony, men om du klarer deg med noe enkelt er dette et meget godt alternativ.

JLab Go Air Pop ved siden av ladeetuiet
JLab Go Air Pop gir deg veldig mye for pengene.

Godkjent batteritid
Batteritiden er litt svakere enn de beste modellene i denne listen, men er mer enn godkjent med tanke på den lave prisen. Du kan regne med omtrent 5 timer i øreproppene og 15 timer via ladeetuiet. Videre får du en behagelig og sikker passform (selv om de nok er litt for store for små ører), en stabil trådløs tilkobling og enkle kontroller.

Hjemmeside

Suveren lydkvalitet for prisen
Mange herlige farger
Stabil tilkobling og enkle kontroller

(Selvsagt) ikke like gode som dyrere toppmodeller

4.5


Bose QuietComfort Earbuds – Øreproppene med best støyreduksjon

Støyreduksjon: Aktiv Batteritid: 6 + 12 timer Trådløs rekkevidde: 9 meter

Beste støyreduksjon: Bose QuietComfort Earbuds
Bose QuietComfort Earbuds har støyreduksjon i den absolutte toppklassen.

Bose Quietcomfort Earbuds er i en klasse for seg selv når det gjelder støyreduksjon. Disse øreproppene tilbyr en imponerende totalpakke, med et kompakt og stilrent design kombinert med utmerket lydkvalitet. Imidlertid er det støyreduksjonen som virkelig skiller dem fra konkurrentene.

Støyreduksjonen er uslåelig
Det finnes ingen andre ørepropper med like god støyreduksjon som Bose Quietcomfort Earbuds akkurat nå. Disse in-ear hodetelefonene filtrerer effektivt bort støy fra omgivelsene og gir deg en stille og rolig lytteropplevelse. Om du for eksempel pendler eller ønsker ro i kontorlandskapet bør du definitivt vurdere disse øreproppene. De har god ergonomi og sikker passform som føles behagelig også ved lengre tids bruk.

Bose QuietComfort Earbuds i ladeetuiet sitt
Bose QuietComfort Earbuds er dyre, men du får noen virkelig gode ørepropper for pengene.

Du må betale ganske mye
Lydkvaliteten er også imponerende. Du får en tydelig og detaljert lyd med velbalansert bass. Lyden er full av kraft, uansett om du fører en samtale, hører på podcast eller nyter ulike musikksjangre. Vi har egentlig bare to ting å sette fingeren på: Batteritiden er svak og de koster veldig mye. Bose QuietComfort Earbuds gir deg kun 6 timers batteritid i proppene og ytterligere 12 timer via ladeetuiet. Og prisen er omtrent 3000 kroner, noe som kan skremme bort mange…

Hjemmeside

Støyreduksjonen på høyeste nivå
Bra totalpakke med imponerende lyd

Batteritiden kunne vært bedre
Blant de dyreste øreproppene du kan kjøpe

4.5


Apple AirPods Pro – Beste ørepropper for Apple-brukere

Støyreduksjon: Aktiv Batteritid: 4,5 + 24 timer Trådløs rekkevidde: 10 meter

To hvite Apple AirPods Pro
Apple AirPods Pro er dyre, men holder høy kvalitet.

Apple AirPods Pro er de beste øreproppene for Apple-fans der ute. Som forventet fra Apple holder de høy klasse på alt, med et stilrent design, god lydkvalitet og støyreduksjon – til en veldig høy pris. For deg som allerede har investert i Apples økosystem, og har pengene til det, er dette en veldig god investering du ikke vil angre på.

Håndterer ulike musikksjangre bra
Om vi starter med lydkvalitet og støyreduksjon, leverer disse øreproppene et velbalansert og detaljert lydbilde. Du får klare mellomregistre og en god bass som er fyldig uten å bli for tung. Øreproppene gir en god lydopplevelse uansett om du hører på musikk, radio eller podcast. Den aktive støyreduksjonen har fått forbedringer i denne generasjonens AirPods Pro og er nå veldig god. Den blokkerer ut lyden fra omgivelsene og gir deg en oppslukende lytteropplevelse.

Apple AirPods Pro sammen med ladeetuiet
Apple AirPods Pro er det åpenbare valget for alle Apple-fans.

Mange gode funksjoner
AirPods Pro har mange nyttige funksjoner og kontroller som er enkle å bruke. Du styrer musikk, samtaler og støyreduksjon ved hjelp av trykk eller berøring på selve øreproppene. AirPods Pro har dessuten en veldig smart funksjon som automatisk registrerer når du tar proppene ut av øret og dermed pauser musikken. For øvrig finnes det mange ulike størrelser på silikonproppene for å passe til ulike øreformer og sikre en behagelig passform. Batteritiden ligger på omtrent 4,5 timer, med ytterligere 24 timer via ladeetuiet.

Hjemmeside

Det åpenbare valget for Apple-brukere
Mange smarte funksjoner
Forbedret støyreduksjon

Apple-kvalitet betyr Apple-prisnivå
Kan falle ut under trening

4.5


Urbanears Juno – Bra in-ear-alternativ

Drivere: 6 mm dynamiske Batteritid: 8 + 28 timer Vekt: 4,25 gram per propp

Et par oransje Urbanears Juno ligger foran sitt ladeetui
Urbanears Juno er gode og billige ørepropper.

Om du ønsker deg et par billige ørepropper som fungerer bra for både hverdagsbruk og trening, kan vi varmt anbefale Urbanears Juno. Dette er nye og prisgunstige propper fra det kjente Urbanears-merket, med lang batteritid, bra lydkvalitet og et par avanserte funksjoner man vanligvis bare ser hos toppmodellene.

Sikker passform
Urbanears Juno har et enkelt og stilrent design, og er tilgjengelig i sort, hvit og oransje farger. Selve øreproppene er ganske store og stikker ut fra ørene, men de er behagelige og sitter godt selv under intensive treningsøkter. Proppene har omtrent 8 timers batteritid, men ytterligere 28 timer via det medfølgende etuiet. Det gir en total batteritid på 36 timer, noe som er veldig bra.

Et par oransje Urbanears Juno
Urbanears Juno finnes i en herlig oransje farge.

Lyden er bra, men mangler litt trøkk
Lyden hos Urbanears Juno er balansert og fungerer godt for de fleste sjangre. I vår test opplevde vi dog at lyden ble litt flat, bassen kunne gjerne vært litt kraftigere. Men om du foretrekker et balansert lydbilde fremfor basstung lyd, vil ikke dette være noe problem. Et stort pluss er at øreproppene har støtte for aktiv støyreduksjon, noe vi ikke forventet hos så billige modeller. Støyreduksjonen lykkes ikke med å filtrere bort all bakgrunnslyd, men det meste. I et treningsmiljø vil normal lyd og samtaler forsvinne, men skarpere lyder fra apparater og vekter vil kunne høres. Med en prislapp på rundt 1000 kroner er dette et utmerket par ørepropper for deg som vil ha et prisgunstig alternativ som passer både for trening og hverdagsbruk.

Hjemmeside

Oppsiktsvekkende design
Bra og balansert lyd
Avanserte funksjoner

Støyreduksjonen er ikke den beste
Mangler litt tyngde i lyden

4.5


Hobby og fritid

Akvarell for nybegynnere: 7 tips og triks for de som vil male med vannfarger

Hjem og husholdning

Beste vaffeljern: 6 testvinnere som gir sprø vafler hver gang