Beste lydplanke: 3 topptestede lydplanker som gir deg kinofølelsen hjemme

Geir Tandberg Steigan

Er du en ivrig TV-seer, gamer eller filmelsker som ønsker å bringe den oppslukende, episke kinofølelsen til stuen din? Da er en av de beste lydplankene akkurat det du trenger. Disse langstrakte, slanke høyttalerenhetene gjør underverker for å forbedre lydkvaliteten til TV-er, musikkspillere og andre lydkilder. Det er vanligvis en ganske stor investering, men den vil garantert bringe seeropplevelsen for spill og filmkvelder til nye høyder.

Nedenfor har vi samlet tre av de beste lydplankene du kan kjøpe akkurat nå, med toppkarakterer fra tusenvis av fornøyde kunder. De leveres fra tre store merker innen lydplanker – Samsung, Bose og Sony, og er laget for litt forskjellige behov og budsjetter. Les videre for å se hvilken som passer deg best.

Samsung HW-Q700B – Best i test

Samsung HW-Q700B er testvinneren i topplisten vår over beste lydplanke akkurat nå, siden den tilbyr suveren ytelse med imponerende lyd og en rekke funksjoner til en rimelig penge. Dette er den ultimate lydplanken som dekker de fleste behov.

Samsung HW-Q700B leverer en imponerende lydoppgradering som overgår det de fleste TV-er kan oppnå. Med Dolby Atmos høydekanaler i en overraskende kompakt og rimelig enhet, gir den en kraftig 3.1.2-kanals lyd med venstre-, høyre- og senterkanaler, trådløs subwoofer for bass og to Dolby Atmos høydekanaler for en storslagen lydopplevelse. Vi er imponert over evnen til å levere både skarp dialog og kraftig lyd, noe som er imponerende i forhold til prisen. Størrelsen er perfekt for 55-tommers til 77-tommers TV-er og kan også fungere godt med mindre modeller. Med funksjoner som 4K HDR HDMI-port, Bluetooth, AirPlay 2 og Chromecast for lydstrømming, samt Samsungs Q-Symphony-teknologi for kompatible TV-modeller, er dette en lydplanke i absolutt toppklasse som gir deg kinolyd til en overkommelig pris.

5

Pros

HDMI-port
Tydelige dialoger og kraftig lyd
Dynamisk Dolby Atmos og DTS:X

Cons

Ikke kraftig nok for massive TV-oppsett

Bose Smart Soundbar 600 – Beste lydplanke i en liten formfaktor

Er du ute etter en kompakt lydplanke kan vi varmt anbefale Bose Smart Soundbar 600, som vi har kåret til beste lydplanke i lite format akkurat nå. For deg som ønsker en rimelig og kompakt lydplanke som fortsatt klarer å levere en imponerende ytelse, vil du garantert bli fornøyd med dette alternativet.

Til tross for sin relativt beskjedne størrelse, leverer Bose Smart Soundbar 600 kraftig Dolby Atmos-lyd og har et elegant og kompakt design som er perfekt for mindre hjem eller skjermer. Den imponerer med tydelig dialog og en evne til konsekvent å levere oppslukende lyd enten du ser på TV, filmer eller hører på musikk, selv om de dype bassfrekvensene ikke helt når nivået til systemer med separat subwoofer. Med innebygde strømmefunksjoner som AirPlay 2 og Chromecast, enkelt appbasert oppsett og en attraktiv alt-i-ett-formfaktor, imponerer denne lydplanken med både ytelse og verdi for pengene.

4

Pros

Veldig liten formfaktor og stilig design
Gode funksjoner og strømmestøtte
Støtte for Dolby Atmos

Cons

Bassen er ikke så kraftig som i dyrere alternativer
Ikke det beste utvalget av porter

Sony HT-A7000 – Beste lydplanke til gaming

Hvis du leter etter beste lydplanke til gaming, kan vi anbefale Sony HT-A7000 på det sterkeste. Den er veldig dyr, så dette er nok ikke noe for alle. Men hvis du har budsjettet til denne lydplanken fra Sony, er den drømmen for enhver PS5- og Xbox-spiller.

For gamere på både PlayStation- og Xbox-plattformene som har en TV med begrensede HDMI 2.1-porter, er det ofte en utfordring å få full 4K 120Hz-opplevelse. Det problemet blir en saga blott med Sony HT-A7000, og det som virkelig får denne lydplanken til å skille seg ut er dens to HDMI 2.1-porter som ikke bare støtter 4K 120Hz, men takket være fastvareoppdateringer støtter VRR og ALLM, og optimaliserer opplevelsen ytterligere for PS5 og Xbox Series X.

HT-A7000 imponerer ikke bare med sine spillfunksjoner. Den leverer også suverent tydelig dialog som er perfekt for dialogtunge spill og filmer. Med 360 Reality Audio-musikk skaper den en romlig lydopplevelse som gir en klar ide om hvor alle lydene kommer fra. Sony HT-A7000 kan også oppgraderes med en valgfri subwoofer og bakhøyttalere for en enda bedre lydopplevelse. Selv om den innebygde bassen kanskje ikke helt når de samme høydene som noen konkurrenter, er det i spillaspektet den virkelig skiller seg ut og overgår andre lydplanker.

4.5

Pros

Toppklasse når det gjelder dialog
Det perfekte valget for gamere
Støtte for Atmos, DTS:X og 360 Reality Audio

Cons

Basen er litt svakere enn hos mange konkurrenter
Blir for dyr for mange

Lyd og bilde
Best i test Bluetooth-høyttaler: En bærbar høyttaler på en trebenk ved siden av et basseng

Best i test bluetooth-høyttaler: Vinnerne av vår bærbar høyttaler-test

Hjem og husholdning
Airfryer test: En airfryer står på et hvitt bord ved siden av mat klart til fritering

Airfryer test: Se hvem som er kåret til best i test airfryer