Beste løpeklokke: 5 testvinnende sportsklokker for løping

Geir Tandberg Steigan

Løpeklokker er ikke bare klokker. De er intelligente treningsverktøy som har revolusjonert måten vi måler treningsøktene våre og vår fremgang som løpere. Enten du er en erfaren maratonløper, en ivrig hobbyist, eller bare ønsker å spore din daglige aktivitet, finnes det en løpeklokke som passer dine behov og ditt budsjett.

I denne sammenlignende testen har vi samlet alle de beste løpeklokkene som er tilgjengelige å kjøpe akkurat nå. Denne smarte typen treningsklokke tilbyr GPS-sporing, pulsmåling, avanserte treningsfunksjoner og mye mer. Finn ut hvilken løpeklokke som passer best for din treningsstil og dine mål, og ta løpingen til nye høyder.


Garmin Forerunner 955 Solar – Best i test

Batteritid smartklokkemodus: 20 dager Batteritid GPS-modus: 49 timer Pris (ca.): 6800 kroner

En svart Garmin Forerunner 955 Solar mot en hvit bakgrunn.
Garmin Forerunner 955 Solar er testvinneren i topplisten vår over beste løpeklokker akkurat nå.

Garmin Forerunner 955 Solar er testvinneren i vår sammenlignende test av de beste løpeklokkene. Det er det ultimate verktøyet for seriøse løpere og eliteutøvere som ønsker å ta treningen til nye høyder. Det er en avansert løpeklokke som tilbyr en imponerende kombinasjon av avansert teknologi og lang batterilevetid, takket være solcelledriften. Vær imidlertid oppmerksom på at det er en avansert og dyr klokke, og derfor ikke noe vi anbefaler for nybegynnere.

Solcelleteknologi gir lang batteritid
En av de viktigste egenskapene til Garmin Forerunner 955 Solar er at den gjør bruk av solcelleteknologi for å forlenge batteritiden. Kort batterilevetid er et vanlig problem blant avanserte løpeklokker. De har kraftige sensorer for å nøyaktig måle løpene dine, men dessverre tappes batteriet veldig raskt. Med solcelleteknologi forlenges batteritiden betraktelig, og du kan i beste fall regne med en batteritid på opptil 3 uker.

Bredt utvalg av funksjoner
Når det gjelder sensorer og treningsfunksjoner, får du en løpeklokke i toppklasse, med funksjoner VO2 max beregninger, avanserte løpsdynamikkmålinger og treningsbelastningsanalyse. Klokken måler kontinuerlig hjertefrekvens og stressnivå, samt ting som søvnkvalitet. Du får selvfølgelig også innebygget GPS og støtte for topografiske kart. Avslutningsvis er dette en løpeklokke i absolutt toppklasse, med en pris som matcher. For rundt 6800 NOK får du den beste løpeklokken som er tilgjengelig å kjøpe akkurat nå. For et rimeligere alternativ kan du lese videre.

Hjemmeside

Avanserte sensorer og målinger i toppklasse
Måler blant annet løpsdynamikk, treningsbelastning og søvkvalitet

Ganske dyr
Ikke noe for nybegynnere

5


Polar Vantage V2 – Beste ledsagerapp

Batteritid smartklokkemodus: 168 timer Batteritid GPS-modus: 40 timer Pris (ca.): 5499 kroner

En rød løpeklokke av typen Polar Vantage V2 mot en hvit bakgrunn.
Polar Vantage V2 har en helt suveren ledsagerapp med omfattende funksjoner.

Polar Vantage V2 får en plass i vår beste sammenligningstest for løpeklokker, siden det er en avansert løpeklokke med nøyaktige mål til en mellompris, noe som gjør den til et godt alternativ for brukere på forskjellige nivåer.

Dybdeinnsikt
Polar Vantage V2 gir nøyaktig pulsmåling direkte på håndleddet ved hjelp av Precision Prime™-sensorteknologi. Løpeklokken har en haug med nyttige og avanserte funksjoner som gir dyptgående innsikt i løpingen din. Du får blant annet funksjoner som Running Power, Recovery Pro og analyse av treningsbelastning. Løpeklokken gjør også bruk av den veldesignede og omfattende Polar Flow-appen, som gir deg ytterligere innsikt i treningen din.

Grei batteritid
Løpeklokken har godkjent batteritid som varer opptil 40 timer i treningsmodus med GPS og pulsmåling, samt opptil 7 dager som en vanlig klokke. Med sin pris i mellomsjiktet på rundt 5000 NOK er dette en løpeklokke som fungerer bra for både elite- og hobbynivå.

Hjemmeside

Polar Flow-appen er virkelig omfattande
Rikelig med nyttig funksjoner
Nøyaktige målinger

Nybegynnere burde velge et billigere alternativ

4.5


Garmin Enduro 2 – Beste løpeklokke med lang batteritid

Batteritid smartklokkemodus: 50 dager Batteritid GPS-modus: 150 timer Pris (ca.): 13 000 kroner

En svart Garmin Enduro 2 mot en hvit bakgrunn.
Garmin Enduro 2 har en nesten ufattelig lang batteritid.

Garmin Enduro 2 er den absolutt beste løpeklokken for langdistanseløpere eller alle som bare hater å måtte lade enhetene sine. Her får du en løpeklokke med høy presisjon, kombinert med en batteritid som er uslåelig i forhold til hva konkurrentene tilbyr. Det er den perfekte følgesvennen for alle langdistanseløpere.

Batteritid i en klasse for sig
Garmin Enduro 2 tilbyr nøyaktig pulsmåling direkte på håndleddet ved hjelp av avansert sensorteknologi. Akkurat som andre wearables fra Garmin er den i absolutt toppklasse, med høy presisjon i målingene. Men det som gjør at Garmin Enduro 2 virkelig skiller seg ut fra mengden er dens utrolige batteritid. Batteritiden varierer mye avhengig av hvilken modus du bruker og hvor mye sol klokken mottar. Men du kan regne med et gjennomsnitt på rundt 50 dagers batteritid i smartklokkemodus og opptil 150 timer i GPS-modus med pulsmåling.

Garmin Connect-appen
I tillegg får du tilgang til avanserte treningsdata, VO2 Max-beregninger og PacePro-funksjonen som hjelper deg med å optimalisere ytelsen ved løping. Løpeklokken har innebygd GPS og topografiske kart, og fungerer sømløst med Garmin Connect-appen, som gir ytterligere innsikt i trening og fremgang.

Hjemmeside

Helt utrolig batteritid
Perfekt for langdistanseløpere
Typisk Garmin-pakke i toppklasse

Temmelig dyr
Ganske klumpete

4.5


Coros Pace 2 – Rimelig alternativ

Batteritid smartklokkemodus: 20 dager Batteritid GPS-modus: 30 timer Pris (ca.): 3000 kroner

En lysegrå/blå løpeklokke av typen Coros Pace 2 mot en hvit bakgrunn.
Coros Pace 2 er en utrolig lett løpeklokke.

Coros Pace 2 er den beste løpeklokken for de som vil ha en wearable med høy presisjon til en virkelig billig pris. Her får du nøyaktige målinger og nyttige funksjoner, samtidig som klokken er enkel å navigere og brukervennlig. Synes du andre avanserte løpeklokker er for kompliserte, med omfattende funksjoner og apper det er vanskelig å lære, er dette et godt alternativ.

GPS og GLONASS
Coros Pace 2 har innebygd pulsmåling og måler pulsen din kontinuerlig gjennom hele treningsøkten. Dette er kombinert med innebygd GPS og GLONASS, som gir nøyaktig sporing av rute og distanse. Løpeklokken har også et usedvanlig lett design som gjør at den sitter behagelig rundt håndleddet. Du kjenner nesten ikke at du har den på deg. Andre funksjoner inkluderer VO2 Max-beregninger og analyse av treningens belastning.

Både for nybegynnere og erfarne
Vi vil beskrive Coros Pace 2 som en allsidig løpeklokke som fungerer godt for løpere på alle nivåer, fra nybegynnere til erfarne. Den er perfekt for alle som vil ha en modell med et lekkert design, en brukervennlig opplevelse og en overkommelig pris.

Hjemmeside

Veldig lett
Gør ting enkelt
Innebygget GPS, kontinuerlig pulsmåling og
 GLONASS

Føles litt plastaktig sammenlignet med dyrere løpeklokker
Er nok for enkel for deg som vil ha dyptgående statistikk

4


Garmin Forerunner 245 – Beste løpeklokke i mellomklassen

Batteritid smartklokkemodus: 7 dager Batteritid GPS-modus: 24 timer Pris (ca.): 2300 kroner

En svart løpeklokke av typen Garmin Forerunner 245 mot en hvit bakgrunn.
Garmin Forerunner 245 er et veldig bra alternativ i mellomsjiktet.

Garmin Forerunner 245 kan være den beste løpeklokken for mange, fordi den treffer en veldig god balanse mellom ytelse og pris. Alle treningsentusiaster og løpere på hobbynivå får alt de måtte trenge her til en virkelig overkommelig pris, selv om de må klare seg uten noen få premiumfunksjoner.

Litt mindre enn før
Løpeklokken overvåker kontinuerlig pulsen rundt håndleddet og har innebygd GPS og GLONASS, for nøyaktig sporing av distanse og rute. Sensorene har blitt oppgradert sammenlignet med forrige modell, og ytelsen har blitt enda mer nøyaktig. Sammenlignet med forrige modell er Garmin Forerunner 245 også litt mindre i størrelsen, noe som er en fryd for håndleddet under treningsøkter og om natten (for deg som ønsker å holde styr på søvnstatistikken). Et par nye treningsmodi er også lagt til og du kan nå måle aktiviteter som styrketrening og svømming. Du kan da sjekke statistikk fra alle aktiviteter og fremgangen din i den tilhørende og vellagde Garmin Connect-appen.

Veldig prisgunstig
Garmin Forerunner 245 har en mer enn akseptabel batterilevetid for en så avansert løpeklokke. Her kan du regne med opptil 7 dager i smartklokkemodus og opptil 24 timer med GPS. Med en pris på rundt 2300 kroner tror vi at denne løpeklokken kan være det beste alternativet for mange, da den gir deg alt du trenger til en overkommelig pris.

Hjemmeside

Lett og nett design
Meget god batteritid
Høy presisjon i målingene
Overkommelig pris

Den har søvnsporing, men den er ikke den beste
Mangler enkelte premiumfunksjoner som Garmin Pay

4.5


Beste billige hodetelefoner: God lyd til en lavere pris