Beste laptop: De beste bærbare PCene

TestPlanet

Hvilken laptop er egentlig best? I denne enkle og oversiktlige topplisten har vi samlet de beste alternativene for profesjonelle brukere, studenter og gamere. Og for dem som bare vil ha en bra laptop til hverdagsbruk.

Vi har testet en mengde bærbare datamaskiner og presenterer her de laptopene som tilbyr en bra kombinasjon av ytelse, stil og funksjonalitet – til en god pris. Vi tester laptoper fra alle de store merkene som Apple, Lenovo, Asus, Microsoft og flere. Dermed får vi en heldekkende toppliste som ivaretar alle behov og budsjetter.


Apple MacBook Air (M2, 2022) – Best i test

Prosessor: M2 Skjerm: Liquid Retina 13,6″ Lagring: 512 GB SSD

Beste laptop: En åpen Apple MacBook Air (M2, 2022).

Apple MacBook Air (M2, 2022) er den store stjernen på laptopmarkedet akkurat nå. Det er en velbygd PC med et elegant og stilrent design, kombinert med en ultraslank og lett profil. Dermed er den perfekt for ryggsekken eller vesken når du reiser eller beveger deg mellom møter. Sammenlignet med sine forgjengere har den også fått bedre kjøling og er mer stillegående. Dette takket være den nye M2-chippen som driver laptopen.

M2-chippen gir en kraftig allround-laptop
M2-chippen er en imponerende prosessor som gir MacBook Air M2 rask ytelse. Her får du hastighet og kapasitet for virkelig krevende arbeidsoppgaver, som for eksempel bilde- og filmredigering. Den nye grafikkprosessoren hjelper også til å forbedre den visuelle opplevelsen for multimediainnehold. Til og med enklere gaming fungerer utmerket på denne maskinen. Det er altså en suveren allround laptop for de fleste.

Liquid Retina-skjermen på Apple MacBook Air (M2, 2022).

Skjerm, batteritid og tastatur
På skjermfronten får du imponerende klarhet og fargegjengivelse, der Retina-skjermen med True Tone-teknologi gir levende og realistiske bilder. Et lite pluss går også til tastaturet som er responsivt og behagelig å skrive på. Når det gjelder batteritiden holder laptopen en hel arbeidsdag uten å måtte lades.

Hjemmeside

Et design i toppklassen
En kraftfull ytelse
En imponerende batteritid

Du må betale en hel del for den
Eldre modeller er billigere nå og kan gi bedre verdi for pengene

4.5


Asus VivoBook S15 – Beste billige laptop

Prosessor: Opp til Intel i7 Skjerm: NanoEdge FHD 15,6″ Lagring: Opp til 1 TB SSD

Beste billige laptop: En Asus VivoBook S15 står åpnet mot en hvit bakgrunn.

Asus VivoBook S15 er en laptop som gir deg mye for pengene. Her får du et elegant design med tynn ramme og en fargesterk skjerm. Den oppdaterte versjonen av laptopen har fått forbedret ytelse med en kraftig Intel-prosessor og generøs lagringsplass. Maskinen starter lynraskt og kan håndtere flere oppgaver samtidig uten at ytelsen påvirkes negativt. Dermed passer VivoBook S15 både til jobb, skole og underholdning.

Vakker skjerm med herlig klarhet
Til å være en såpass rimelig laptop får du en imponerende skjerm, med bra klarhet og nøyaktig fargegjengivelse. Til og med tastaturet lar vi oss imponere av, det er responsivt og behagelig å bruke over lengre perioder.

En Asus VivoBook S15 står åpen mot en hvit bakgrunn, sett skrått fra siden.

Kort batteritid og litt svake høyttalere
Batteritiden og lydkvaliteten fra høyttalerne er to punkter der laptopens lave pris blir tydelig. Vi hadde gjerne sett en bedre batteritid, for her må du frem med ledning om du vil bruke laptopen hele dagen. Lydkvaliteten er grei, men ikke noe mer. Om du vil ha virkelig god lyd, må du dermed kjøpe eksterne høyttalere eller bruke hodetelefoner.

Hjemmeside

Veldig lett med en vekt på 1,8 kg
Kraftig prosessor som takler de fleste oppgaver
Vakker og fargesterk skjerm

Middelmådig batteritid
Ganske svake høyttalere

4.5


Microsoft Surface Go 2 – Beste laptop for studenter

Prosessor: 8. generasjons Intel Core Skjerm: PixelSense 10,5″ Lagring: 128 GB SSD

Beste laptop for studenter: En Microsoft Surface Go 2 står åpen mot en hvit bakgrunn.

Microsoft Surface Go 2 passer perfekt for alle som vil ha en bra og prisvennlig laptop til skolearbeid og studier. Her får du et kompakt og portabelt design som enkelt får plass i ryggsekken eller vesken. Altså et glimrende alternativ for deg som tar med deg laptopen mellom klasserom og lesesal.

Tilstrekkelige krefter
Når det gjelder ytelse får du nok krefter til grunnleggende oppgaver som surfing på nettet og jobbing med Office-programmer. Om du derimot bruker kraftigere programmer eller ressursintensive applikasjoner, vil du merke at maskinen sliter litt. Da anbefaler vi i stedet at du ser på MacBook Air (M2, 2022), som er mye kraftigere – men også dyrere.

En Microsoft Surface Go 2 i nettbrettmodus.

Veldig brukervennlig
Skjermen på 10,5 tommer har god skarphet og en god lysstyrke. Nok kvalitet til å gi en hyggelig visuell opplevelse for både studier og underholdning. Laptopen har også en imponerende batteritid som varer hele dagen. Dette er et stort pluss for deg som vil ha laptopen på skolen uten å måtte ta med ledning. Utover dette får du avtagbart tastatur og en velbygd styreplate som gjør laptopen veldig brukervennlig. De innebygde høyttalerne gir en ok lydopplevelse for vanlig mediebruk.

Hjemmeside

Veldig god batteritid
Premium konstruksjonskvalitet
Mye for pengene

Tilbehør koster ekstra
Ikke den kraftigste laptopen

4


Asus ROG Zephyrus G15 – Beste gaminglaptop

Prosessor: Opp til AMD Ryzen 9 Skjerm: WQHD 15,6″ Lagring: 1 TB SSD

Beste gaminglaptop: En Asus ROG Zephyrus står åpen mot hvit bakgrunn.

Asus ROG Zephyrus G15 er laptopen du skal kjøpe om du vil ha den beste gaminglaptopen på markedet. Denne kraftige maskinen tilbyr en imponerende kombinasjon av ytelse, portabilitet og batteritid. Her får du en kraftig AMD Ryzen-prosessor og et dedikert Nvidia skjermkort, noe som gjør Zephyrus G15 perfekt til både gaming og andre krevende oppgaver.

Mye kraft i en kompakt kropp
Til tross for sin imponerende ytelse, har Asus klart å holde designet både slankt og lett. Dermed blir det en svært portabel maskin, perfekt for gamere som tar med seg spillingen på tur. Videre får du en rask oppdateringsfrekvens på skjermen som gir en smidig spillopplevelse med minimal forsinkelse. Tastaturet er dessuten behagelig og responsivt, noe som ikke alltid står i fokus hos gaminglaptoper.

En Asus ROG Zephyrus sett på skrå forfra mot en hvit bakgrunn. På skjermen står det Rog Nebula HDR.

Imponerende batteritid
Batteritiden er et annet punkt mange gaminglaptoper svikter på, men på Asus Rog Zephyrus G15 imponerer den virkelig. Laptopen kan kjøre uvanlig lenge til å være en gamingmaskin. Du kan spille i mange timer før du må koble til strømkabelen. Den kraftige ytelsen sørger for at alle spill kjøres raskt og smidig. Imidlertid genereres en del varme og lyd fra viftene når du virkelig kjører laptopen hardt. Vi anbefaler derfor at du bruker hodetelefoner og hjelper til med litt ekstern kjøling.

Hjemmeside

Helt suveren ytelse
Veldig god batteritid til å være en gaminglaptop
Dyr, men verdt hver eneste krone

Ikke det beste tastaturet
Ikke noe webkamera

5


MacBook Pro 14 (2021) – Beste laptop for profesjonelle

Prosessor: M1 Skjerm: Liquid Retina XDR 14,2″ Lagring: Fra 512 GB SSD til 8 TB SSD

En MacBook Pro 14 står åpen med blå og grønne firkanter på skjermen.

MacBook Pro 14 er den beste laptopen for alle kreatører der ute. Den byr på en imponerende oppdatering fra sine forgjengere, med blant annet forbedret ytelse og nytt design. Laptopten bruker M1 Pro eller M1 Max-chipper, som gir mye kraft og muliggjør smidig multitasking og håndtering av krevende arbeidsoppgaver. Bilde- og videoredigering går som en drøm på MacBook Pro 14. Du får dessuten en utrolig vakker og høyoppløst Retina-skjerm, med eksakt fargegjengivelse og god lysstyrke.

Mange forbedringer
Laptopen har også flere forbedringer fra tidligere versjoner. Blant annet får du en ny MagSafe-lader, bedre høyttalere, et behagelig tastatur med Magic Keyboard-teknologi og en forbedret termisk håndtering. Sistnevnte sørger for at maskinen holder seg relativt sval og stille selv ved krevende bruk.

Tastaturet på en MacBook Pro 14 sett ovenfra.

Pålitelig batteritid
Noe som alltid er et stort pluss hos en laptop er god batteritid. Og med MacBook Pro 14 får du batteri som varer en hel arbeidsdag. Dette er spesielt imponerende med tanke på hvor mye kraft maskinen har. Vår konklusjon er at du får kraftig ytelse, en imponerende skjerm, brukervennlige funksjoner og utmerket batteritid. Dette er en suveren laptop for alle som trenger en kraftig og pålitelig maskin for profesjonell bruk.

Hjemmeside

Perfekt for inneholdsproduksjon
En skjerm i absolutte toppklassen
Imponerende lagringsalternativ

Skjermen kunne ha vært litt større
De beste konfigurasjonene er veldig dyre

5


HP Chromebook 14 – Mye laptop for pengene

Prosessor: Varierer per modell Skjerm: HD 14″ Lagring: 32 GB + mikroSD

En HP Chromebook 14 står åpnet og viser et fjellandskap på skjermen
HP Chromebook 14 er et pålitelig og enkelt alternativ.

HP Chromebook 14 er en prisgunstig laptop som passer utmerket for deg som vil ha en enkel og brukervennlig datamaskin til hverdagsbruk eller studiene.

Skjerm og batteritid som viser muskler
HP Chromebook 14 har en HD-skjerm på 14 tommer. Det er verken den klareste eller romsligste skjermen på markedet, men den holder i massevis for å vise innehold. Batteritiden varer omtrent 10 timer per lading, selv om det selvsagt varierer med hva du bruker laptopen til. Mer krevende oppgaverer tømmer batteriet raskere. Med tanke på lagring får du et 32 GB eMMC-flashminne, men om du trenger mer kan du utvide lagringen med et SD-kort.

En grå HP Chromebook 14 står halvveis åpnet og vises skrått bakfra
HP Chromebook 14 fungerer utmerket til hverdagsbruk.

Chrome OS og bra utvalg av porter
Som du leser av navnet på denne rimelige laptopen er dette en chromebook og kjører dermed på Chrome OS. Denne lettvekter-programvaren brukes på litt mindre kraftige laptoper, og gir en rask ytelse uten å være for ressurskrevende. Et stort pluss for denne prisgunstige maskinen er at den har et ganske godt utvalg av porter, inkludert USB-A og USB-C for tilkobling av eksterne enheter. Totalpakken er en laptop som gir mye for pengene og er et godt alternativ for deg som vil ha noe pålitelig og enkelt.

Hjemmeside

Perfekt for deg som vil ha noe enkelt
Prisgunstig og godt alternativ
Godt utvalg av porter

Ikke på nivå med toppmodellene på markedet
Batteritiden kunne vært bedre

4


Beste TV

Kåring av beste gaming-laptop

Beste gaming-headset

Toppliste VPN-tjenester

Beste PC-mus

Hobby og fritid

Akvarell for nybegynnere: 7 tips og triks for de som vil male med vannfarger

Hjem og husholdning

Beste vaffeljern: 6 testvinnere som gir sprø vafler hver gang