Beste kameramobil: 3 testvinnende telefoner for fotografering

Geir Tandberg Steigan

Skal du kjøpe en ny mobiltelefon og vil ha den aller beste kameramobilen? Da har du kommet til akkurat rett sted. Her finner du vår oppdaterte toppliste over den beste kameramobilen akkurat nå, fra markedsledende merker som Samsung, Google og Apple.

Alle mobilene i denne topplisten er toppmobiler totalt sett, men skiller seg litt ekstra ut fra konkurrentene takket være deres uovertrufne kameraer. Med disse kameratelefonene får du avansert maskinvare som gir levende farger og hvasse detaljer, uansett om du fotograferer i makromodus, nattmodus, portrettmodus eller noe annet. Disse imponerende kameraene er supplert med en haug med nyttige fotomodi og funksjoner, der Google fremfor alt gnistrer med sine smarte AI-triks. Hvis du er ute etter en kraftig mobil med enestående kamerakvalitet, kan du bare lese videre. Vi har også satt sammen topplister over de beste mobilene totalt sett akkurat nå, hvis du også vil sjekke ut dem.

Samsung Galaxy S23 Ultra – Best i test

Samsung Galaxy S23 Ultra er kjent for å lage suverene kameratelefoner – og vi har kåret deres nyeste flaggskipmodell til testvinner i topplisten vår over beste kameratelefoner. Den har fått denne tittelen takket være dens enestående allsidighet og kraftige kameralinser. Med tonnevis av objektiver og funksjoner er det ingen type bilder den ikke kan håndtere. Andre enheter kan kanskje produsere litt bedre bilder i enkelte situasjoner, men S23 Ultra kan håndtere alle scener, fra nærbilder til nattbilder og ultrazoom. Merk at vi forventer lansering av Samsung Galaxy S24 Ultra i januar, som trolig vil ta over topplasseringen som den beste kameratelefonen fra forgjengeren.

Samsung Galaxy S23 Ultra har en 12 MP ultravidvinkel og doble 3x og 10x-10 MP telefotosensorer. Ved å forlate den forrige 108 MP-sensoren bruker telefonen for første gang et hovedkamera på imponerende 200 MP for en konsekvent overveldende fotograferingsopplevelse. For brukere som vil ha mange detaljer, har Galaxy S23 Ultra også Expert RAW-modus integrert, som støtter bilder på opptil 50 MP. Samsung fortsetter også sitt tette samarbeid med sosiale merkevarer som Snapchat, TikTok og Instagram for å sikre høy bilde- og videokvalitet samt tett integrasjon med kreative funksjoner, noe som er et ekstra lite pluss. Bortsett fra kameraene er dette selvsagt også en telefon i absolutt toppklasse, med ytelse, byggekvalitet og batterilevetid som gir deg alt du måtte trenge og litt til. Du må imidlertid vente deg å betale en premiumpris for denne premiumopplevelsen.

5

Pros

Enormt hovedkamera på 200 MP
Flott nattfotografering
Virkelig allsidig kamera

Cons

Den er veldig dyr

Google Pixel 8 Pro – Beste kameratelefon når det gjelder funksjoner

Google er kjent for å lage helt suverene kameratelefoner og deres nyeste toppmodell Google Pixel 8 Pro er merkets beste kameratelefon til dags dato. De kraftige kameraene er supplert med en lang liste med morsomme fotomodi og avanserte AI-funksjoner som behandler bilder og videoer, og løfter dem til neste nivå. I tillegg til imponerende kameraer får du en kraftig telefon med siste Android 14, et særegent design, lang batterilevetid og hele syv år med oppdateringer lovet av Google – og alt dette til en ganske overkommelig pris.

Til sin nye toppmodell har Google oppgradert hvert kamera i kamerautvalget, og telefonen tar utmerkede makrobilder med klare detaljer og mettede farger. Det som imidlertid virkelig får Googles flaggskip til å skille seg ut fra konkurrentene, er deres unike og avanserte AI-funksjoner. Her får du blant annet tilgang til Magic Eraser og Magic Editor, som blant annet lar deg fjerne ting helt fra bildene dine, endre bakgrunn, flytte rundt på objekter og mennesker. Andre spennende redigeringsfunksjoner er deres Best Take-funksjon, som lar deg endre ansiktsuttrykkene til personer i et gruppebilde hvis du har tatt flere bilder, slik at du for eksempel kan endre ansiktet til en person som tilfeldigvis lukket øynene i bildet. Smart og nyttig eller ubehagelig og for mye? Kanskje begge deler. Men uansett, hvis du vil ha en ekte Android-opplevelse, en kraftig telefon generelt og fremfor alt, helt suverene kameraer med de mest allsidige og unike funksjonene som er tilgjengelige? Da er Google Pixel 8 Pro den beste kameratelefonen for deg.

4.5

Pros

Kraftige kameraer som gir fyldige og vakre farger
Mange fotomoduser og unike AI-triks
Bra mobil generelt

Cons

Noen AI-funksjoner kan være litt mye
Google-designet er ikke noe for alle

iPhone 15 Pro Max – Beste kameramobil for Apple-fans

Hvis du er en Apple-bruker og på jakt etter den beste kameratelefonen, er iPhone 15 Pro Max utvilsomt den du bør investere i. Apples Pro- og Pro Max-enheter er deres kraftigste mobiler, som tidligere år hovedsakelig imponerte med større skjermstørrelser og batterikapasitet, men den nyeste toppmodellen skiller seg ikke bare ut når det gjelder dette. For første gang på lenge er nemlig kameraene på den største modellen iPhone 15 Pro Max litt bedre enn de på standardstørrelsen iPhone 15 Pro, hovedsakelig på grunn av dens 5x optiske zoom.

Apple har endelig begynt å bruke periskopteknologi med sin iPhone 15 Pro Max og har tatt i bruk et innovativt «tetraprisme»-design for å gi sin nyeste flaggskipmodell de beste zoomegenskapene som noen gang er sett på en iPhone. Jo, den 5x optiske zoomen er fortsatt merkbart mindre imponerende enn den 10x optiske zoomen du får på Samsung Galaxy S23 Ultra, men iPhone 15 Pro Max tar likevel eksepsjonelle zoombilder. Sammen med den overlegne zoomen er også forbedret optisk bildestabilisering, som gjør en mye bedre jobb med å holde bildene stødige sammenlignet med de som er tatt med iPhone 14 Pro Max, spesielt på digitalt zoomede videoer.

Utover det deler iPhone 15 Pro Max et identisk 48 MP hovedkamera, 12 MP ultravidvinkelkamera og 12 MP frontkamera med forgjengeren. Men det er ikke noe problem. Apples kameraer kommer virkelig til sin rett med AI-behandlingen, som kan justere bildene for å få frem det beste i dem, sammen med utmerket dynamisk område. De er også utmerket for videoopptak med noen morsomme moduser som fokusopptak for å hjelpe deg med å ta kinobilder. I testene våre opplevde vi også ut at fotografering med lite lys er virkelig pålitelig på iPhone, med store sensorer som er overlegne for nattbilder. Med andre ord, med mindre du desperat trenger en lengre zoom og er en ivrig Apple-fan, er iPhone 15 Pro Max en av de beste kameramobilene du kan kjøpe akkurat nå.

4.5

Pros

Apples kraftigste mobil akkurat nå
Kameraer i absolutt toppklasse

Cons

Batteritid og lading kunne vært bedre
Den er ganske dyr

Lyd og bilde
Beste billige hodetelefoner: Sorte hodetelefoner henger på en hvit ladeastasjon

Beste billige hodetelefoner: God lyd til en lavere pris

Mobil
Beste billige mobil: En mobiltelefon ligger ved siden av skrivesaker på et trebord

Beste billige mobil: Telefoner i budsjettklassen