Beste illustrasjonmarkers: 5 topptestede markere for kunstnere

Geir Tandberg Steigan

Illustrasjonmarkere har blitt veldig populære de siste årene siden de er enkle å bruke, allsidige, relativt billige og mest av alt morsomme! De er tilgjengelige i et stort utvalg av herlige farger, samt med forskjellige tips og størrelser.

Avhengig av hvilket nivå du er på og hvilken type resultater du ser etter, finnes det illustrasjonmarkere som vil passe deg og dine behov. I vår toppliste over de beste illustrasjonmarkers har vi valgt ut det vi mener er de absolutt beste alkoholbaserte og vannbaserte markerene som er tilgjengelig for kjøp akkurat nå. Denne topplisten inkluderer markere som passer for nybegynnere på hobbynivå til erfarne profesjonelle artister, samt ulike typer budsjett.

Copic markers – Best i test

Type: Alkoholbaserte markere Prisklasse: Høy

Copic er de klart mest populære og beste illustrasjonmarkers på markedet akkurat nå. Dette er permanente, alkoholbaserte markere som bruker en type blekk som er både syrefri og ikke-giftig. Blekket i pennene tørker også raskt, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å smøre det ut ved et uhell med hånden.

Disse markerne er tilgjengelige i over 350 forskjellige farger, så du er sikker på å finne hver nyanse du leter etter. Går du tom for en farge, trenger du heller ikke kjøpe en helt ny penn, da hver Copic-tusj er påfyllbar. Det er også mulig å bytte ut stiftene, der den ene er en standard stift som ligner på en børstespiss og den andre er en litt bredere stift med en bredde på noen millimeter. Siden disse er alkoholbaserte tusjer av høy kvalitet, er de enkle å kombinere for å lage forskjellige nyanser og valører på papiret. Vi anbefaler at du kjøper en dedikert tusjblokk for alkoholbaserte tusjer, slik at fargene ikke blør gjennom arket.

5

Ohuhu – Beste illustrasjonmarkere i budsjettklassen

Type: Alkoholbaserte markere Prisklasse: Lav

Ohuhu er illustrasjonmarkere som ligner på Copic, men i en mye lavere prisklasse. Hvis du er en nybegynner som ønsker å prøve illustrasjonmarkere for første gang eller rett og slett har et stramt budsjett, anbefaler vi at du prøver disse rimelige illustrasjonmarkerne.

Ohuhu markers

Disse markørene er akkurat som Copis alkoholbaserte og har to stifter i hver ende av hver marker, der en ligner en børstespiss og en er litt bredere. Spissen på disse markerne holder imidlertid ikke fullt så høy kvalitet som Copic-motparten, da denne er mye mer stiv og vanskeligere å male jevne overganger med. Det fungerer imidlertid utmerket for litt skarpere kanter og detaljer. Ettersom dette er alkoholbaserte tusjer, tørker de raskt uten å blø gjennom papiret, er enkle å skyggelegge med, og brukes best på en dedikert markerblokk. Disse illustrasjonmarkerne er tilgjengelige i rimelige og store sett for bare noen få hundrelapper, så det er et flott første kjøp for nybegynnere.

4

Faber-Castell Albrecht Dürer – Beste illustrasjonmarkers i mellomklassen

Type: Vannbaserte markere Prisklasse: Middels

Faber-Castell Albrecht Dürer er de beste illustrasjonmarkerne du kan finne i mellomklassen akkurat nå hvis du vil ha vannbaserte illustrasjonmarkere. Ettersom dette er vannbaserte illustrasjonmarkere, ligner de veldig på vanlige akvarellmaling, både i fargenes glans og måten fargene oppfører seg på papiret. Noen illustrasjonmarkere kan ha veldig fyldige farger som føles tunge, men fargene fra Faber-Castell er lyse og har en fin glans. Det er også enkelt å blande dem og skape jevne overganger og skyggelegging ved å bruke vann på dem.

Faber-Castell markers

Noe som gjør Faber-Castell ekstra morsomme å bruke, er at de fungerer så bra med ganske store mengder vann. Dette muliggjør flere teknikker som å helle litt salt på papiret når det er vått, for å skape vakre effekter. Bare pass på at du bruker litt tykkere papir som tåler større vannmengder hvis du vil prøve vanntunge teknikker som dette.

4.5

Winsor & Newton Promarkers – Beste fargeutvalg

Type: Alkoholbaserte markere Prisklasse: Middels

Illustrasjonmarkere fra Winsor & Newton er kanskje et av markedets mest populære merker. De finnes i et stort utvalg av farger (150 stk!), så de er perfekte for deg som ønsker å kunne male i mange forskjellige nyanser uten å måtte tenke på å prøve å blande fargene veldig mye selv. De er også relativt rimelige og enkle for alle typer kunstnere å male med.

Winsor & Newton markers

Vi føler at illustrasjonmarkere fra Winsor & Newton er litt annerledes sammenlignet med de fleste andre vi har testet. Disse pennene er litt hardere i tuppene og føles derfor litt mer som vanlige touch-penner sammenlignet med andre illustrasjonmarkere. Det er litt vanskeligere å male jevne overganger mellom farger, da disse pennene lager litt skarpere linjer. Det er imidlertid lettere å male klare linjer og små detaljer med disse.

Fargene i seg selv er ganske fyldige, men har likevel noe gjennomsiktighet i seg, noe som gjør det mulig å bygge opp fargene på papiret og skape flotte effekter i flere forskjellige lag. Disse pennene er flotte for både hobbykunstnere og erfarne fagfolk, og prisen i mellomsjiktet gjør dem tilgjengelige for de aller fleste. Vi anbefaler at du kjøper en ekstra blender til disse blyantene, da det gjør det lettere å lage jevnere overganger.

4.5

Sharpie – Rimelig alternativ

Type: Alkoholbaserte markere Prisklasse: Lav

Sharpie er et annet merke som lager virkelig gode og rimelige illustrasjonsmarkører. De finnes i en haug med fine fargesett og er enkle å lage skyggelegging og overganger.

Sharpie markers

Sharpies finnes i både mørke og lyse fargesett og det er de lysere fargene vi virkelig liker. Fargene har nesten en pastell følelse og er lyse med en vakker glans. Fargene i seg selv er permanente tusjer som kan fungere som enkle tusjpenner, men jobber du litt med dem vil du raskt oppdage at de også fungerer godt for blanding for å skape skyggelegging og overganger. Vi fant ut at det tar litt av en læringskurve for å få taket på hvordan man blander fargene med Sharpie-penner, men når det klikker, er maleopplevelsen både enkel og allsidig.

Som de fleste illustrasjonstusjer har Sharpie-penner en tykk og en tynn spiss, men de er litt mindre enn de fleste andre merker. Dette kan gjøre det litt vanskeligere å male store områder med Sharpie-penner. Det er ikke noe stort problem, men vi synes likevel det er verdt å nevne.

4