Beste hodetelefoner: Vinnerne av vår hodetelefoner test

TestPlanet

Velkommen til vår kåring av beste hodetelefoner, hvor vi presenterer de beste modellene fra vår hodetelefoner test. Markedet for over-ear hodetelefoner er enormt, med mange merker og modeller for ulike bruksområder. Derfor har vi testet de fleste og lister her opp våre favoritter.

I vår toppliste har vi modeller fra kjente merker som Sony, Urbanista og Bose. Vi har sjekket egenskaper som lydkvalitet, passform og komfort, funksjoner og brukervennlighet, samt batteritid og pris. Våre tester gir oss dermed svaret på om hodetelefonene er verdt prisen sin, eller ikke. Vi håper du finner en modell som passer for deg og ditt behov.


Sony WH-1000XM5 – Beste hodetelefoner

Støyreduksjon: Aktiv Batteritid: 30 timer Trådløs rekkevidde: 30 meter

Beste hodetelefoner: Sorte Sony WH-1000XM5 mot hvit bakgrunn
Sony WH-1000XM5 er de absolutt beste hodetelefonene du kan kjøpe akkurat nå.

Sony WH-1000XM5 er den nyeste toppmodellen fra Sony, selskapet som har ført an i jakten på den perfekte lydopplevelsen de siste årene. Nesten alt produsenten lager er av topp klasse, og det er definitivt WH-1000XM5 også. Dette er hodetelefoner i premiumklassen og et soleklart valg for deg som vil ha det absolutt beste – og har pengene til det.

Krystallklar lyd
Disse over-ear hodetelefonene har en imponerende lydkvalitet som kombineres med helt suveren støyreduksjon. Lyden er krystallklar og velbalansert, med mange detaljer og kraftig bass. Hodetelefonene har Sonys egne teknologi for støyreduksjon, som effektivt filtrerer bort støy fra omgivelsene, slik at du kun trenger å forholde deg til det du vil høre på. Et ekstra pluss er at du kan tilpasse lyden etter egne preferanser via den tilhørende appen. Disse hodetelefonene er et perfekt alternativ for alle musikkentusiaster, og deg som pendler eller oppholder deg i støyende omgivelser.

Sony WH-1000XM5 sett forfra
Sony WH-1000XM5 er veldig dyre, men du får mye for pengene.

Bra batteritid
Sony WH-1000XM5 er ganske store og passer ikke spesielt godt til trening. De har imidlertid god komfort som lar deg bruke dem over lengre tid uten at de føles trykkende eller ubehagelige. Hodebøylen er justerbar og med myk demping, og de ganske store øreklokkene er behagelige også for store ører. Batteritiden er på opp til 30 timer, og du får smarte funksjoner som adaptiv lydkontroll og støtte for stemmestyring.

Hjemmeside

Fantastisk lyd med sterk støyreduksjon
Godkjent batteritid på 30 timer
Luksuriøs konstruksjon

Eldre modeller gir mer for pengene
Ganske store og tunge
Tåler ikke vann

5


Bose Noise Cancelling Headphones 700 – Beste støyreduksjon

Støyreduksjon: Aktiv Batteritid: 20 timer Trådløs rekkevidde: 10 meter

Hodetelefonene med best støyreduksjon: Bose Noise Cancelling Headphones 700 sett fra siden
Bose Noise Cancelling Headphones 700 har en uslåelig støyreduksjon.

Bose Noise Cancelling Headphones 700 har et langt navn, men også en lang liste over imponerende spesifikasjoner. Dette er blant de beste hodetelefonene du kan kjøpe akkurat nå. Som navnet tilsier, er dette hodetelefoner med fokus på støyreduksjon – og det gjør de med bravur. Støyreduksjonen er i en egen klasse og kombineres med generelt imponerende lydkvalitet og høy komfort.

Egenutviklet EQ-teknologi
Med disse over-ear hodetelefonene får du en klar og velbalansert lyd, med mange detaljer og et dynamisk lydbilde. Bose bruker sin egenutviklede Active EQ-teknologi, som hjelper til med å optimalisere lyden etter volum og musikksjanger. Støyreduseringen filtrerer effektivt bort all støy fra omgivelsene, slik at du får en fullstending oppslukende lytteropplevelse. Et ekstra pluss er at du også kan tilpasse støyreduksjonen via Bose Music-appen.

Bose Noise Cancelling Headphones 700 sett forfra
Bose Noise Cancelling Headphones 700 har et stilrent design.

Enkle kontroller
Ellers får du et stilrent og moderne design, i en lett konstruksjon med høy komfort. På øreklokkene sitter det enkle berøringskontroller for å styre musikk og samtaler, og det er støtte for stemmestyring. Batteritiden imponerer ikke, men 20 timer per lading er akkurat godkjent.

Hjemmeside

Støyreduksjon i en klasse for seg selv
Moderne og slankt design
Tilpasningsmuligheter

Kunne hatt bedre batteritid
De er ganske dyre

4.5


Apple AirPods Max – Beste hodetelefoner for Apple-entusiaster

Støyreduksjon: Aktiv Batteritid: 20 timer Trådløs rekkevidde: 10 meter

Beste hodetelefoner fra Apple: Apple AirPods Max
Apple AirPods Max er hodetelefoner i premiumklassen.

Apple AirPods Max er hodetelefonene du bør kjøpe om du liker Apple, og har mye penger. Dette er selskapets første over-ear hodetelefoner og de holder høy klasse både på lydkvalitet og konstruksjonskvalitet. Som vanlig koster Apple veldig mye, og her må du ut med omtrent 7000 kroner.

Adaptiv EQ og bra støyreduksjon
Lydkvaliteten hos Apple AirPods Max imponerer, med et detaljert og velbalansert lydbilde. De har dessuten Apples egne adaptive EQ-system som automatisk tilpasser lyden til dine ører og passform. Dermed får du alltid en klar og levende lydopplevelse uansett hvilken musikksjanger eller annen lydkilde du hører på. Støyreduksjonen er også imponerende og blokkerer effektivt ut støy fra omgivelsene. Det er en adaptiv støyreduksjon som automatisk tilpasser seg omgivelsene for å gi optimal lyd i ulike miljøer.

Apple AirPods Max sett forfra
Apple AirPods Max er det perfekte valget for Apple-fans.

Bra konstruksjonskvalitet
Dette er et par ganske store, men stilrene over-ear hodetelefoner i rustfritt stål og mykt stoff på øreputer og hodebøylen. De er behagelige å bruke og har enkle kontroller for volum, bytte av låt og svare på samtaler. Batteritiden er grei med omtrent 20 timers spilletid, men med tanke på prisen hadde vi ønsket oss mer her.

Hjemmeside

Luksuriøs konstruksjon
Veldig god lyd og støyreduksjon
Passer perfekt inn i Apple-økosystemet

Veldig dyre
Ganske store, spesielt etuiet

4


Urbanista Miami – Beste batteritid

Støyreduksjon: Aktiv Batteritid: 50 timer Trådløs rekkevidde: 10 meter

Hodetelefonene med best batteritid: Røde Urbanista Miami
Urbanista Miami finnes i mange herlige farger.

Urbanista Miami er hodetelefonene for deg som vil ha en imponerende lydopplevelse og lang batteritid, uten å ofre stil eller komfort. Disse over-ear hodetelefonene har en overkommelig pris og finnes i mange herlige farger.

Basstung lyd
I vår test opplevde vi at Urbanista Miami har en imponerende lydkvalitet med et velbalansert lydbilde og sterk bass. Om du liker basstung musikk, kan vi virkelig anbefale disse, men hodetelefonene fungerer godt uansett hvilken sjanger du vil høre på.

Urbanista Miami sett forfra
Urbanista Miami har en helt utrolig batteritid.

Helt utrolig batteritid
Den beste egenskapen til Urbanista Miami er batteritiden, som er langt bedre enn alle andre modeller i denne topplisten. Her får du smått utrolige 50 timer på en enkelt lading. Om du hører på musikk en times tid hver dag, kan du altså bruke hodetelefonene i over en måned før du må lade dem. Ellers får du grei passform med myke øreputer, en justerbar hodebøyle og lav vekt.

Hjemmeside

Bra lyd med tung bass
Moderne design med herlige farger
Batteritiden er helt uslåelig

Lite lite detaljer i lydbildet
Kan bli litt ubehagelige å ha på over tid

4


Sony WH-CH520 – Beste billige hodetelefoner

Drivere: 30 mm Batteritid: Opp til 40 timer Vekt: 147 gram

Beste billige hodetelefoner: Et par beige Sony WH-CH520 sett fra siden
Sony WH-CH520 billige og gode hodetelefoner.

Sony WH-CH520 er blant de beste billige hodetelefonene på markedet. Her får du on-ear hodetelefoner med en behagelig og brukervennlig lytteropplevelse, med lydkvalitet og batteritid som imponerer – spesielt med tanke på den lave prisen.

Enkelt design med behagelig passform
Sony WH-CH520 har et enkel og minimalistisk design som passer uansett hvor du befinner deg. Med en vekt på bare 147 gram er de dessuten lette og behagelige selv over lengre perioder. Du får også en justerbar hodebøyle og vatterte øreputer for ekstra komfort. Ettersom hodetelefonene er ganske små er det verdt å nevne at de ikke dekker hele øret. Dermed blir ikke lydopplevelsen like oppslukende som hos større over-ear-modeller. Om du har store ører kan de også klemme litt på ørene.

Nærbilde av kontrollene på den ene øreklokken på et par beige Sony WH-CH520.
Sony WH-CH520 har enkle kontroller.

Bra lydkvalitet for så lav pris
Dette er trådløse hodetelefoner, så du slipper å tenke på forstyrrende ledninger. De er enkle å koble til og har en pålitelig tilkobling takket være Bluetooth 5.0-teknologien. Hodetelefonene har 30 mm drivere som leverer en balansert lydopplevelse med tydelige mellomtoner og ganske tung bass. Diskantene kan bli litt for skarpe i blant, men stort sett får du en imponerende lydkvalitet som fungerer godt uansett musikksjanger. På selve øreklokkene sitter enkle touchkontroller som lar deg pause/starte musikken, bytte sang og justere volumet. Det er også støtte for stemmestyring og samtaler, men da er ikke kvaliteten like god. Avslutningsvis får du en imponerende batteritid på 40 timer og en rask USB-C-lading som gir 90 minutters spilletid på bare 10 minutters lading.

Hjemmeside

Stilrent og diskret design
Kraftig lyd til denne prisen
Lang batteritid med rask lading

Samtalekvaliteten er ikke den beste
Diskanten kan bli litt for skarp

5


Sennheiser HD 560S – Mye for pengene

Støyreduksjon: Ingen Batteritid: Ledning Trådløs rekkevidde: Ledning

Sennheiser HD 560S sett fra siden
Sennheiser HD 560S gir deg veldig god lyd til en ganske lav pris.

Sennheiser HD560S er et utmerket alternativ om du vil ha et par billige over-ear hodetelefoner. De legger stort fokus på lydkvalitet, slik at du får en lydopplevelse i absolutte toppklassen – til og med for profesjonelle. Dette lykkes Sennheiser ganske godt med, og enda bedre er prislappen: Underkant av 2000 kroner.

Detaljert lyd
Sennheiser HD560S byr på et nøytralt og detaljert lydbilde som vil glede alle musikkentusiaster der ute. Lyden holder faktisk høyt nok nivå til at hodetelefonene kan brukes for musikkproduksjon, miksing og mastering. Du får høy nøyaktighet og tydelige detaljer for ulike instrumenter, også i partier med veldig mye lyd. Hver eneste lille detalj kan oppfattes.

Sennheiser HD 560S sett forfra
Sennheiser HD 560S er hodetelefoner med ledning.

Kjedelig design, men behagelige å bruke
Hodetelefonene har et ganske intetsigende design, men de veier lite og er behagelige også over lengre tid. De har justerbare bøyler for å passe ulike hodeformer og gode, myke øreputer som passer fint uansett størrelse på ørene dine. Om du spiller på høyt volum, kan lyden lekke litt ut, men siden de uansett er ment for å brukes hjemme eller i et studio er ikke det et veldig stort problem.

Hjemmeside

Avansert lyd med høy oppløsning
Overkommelig pris

Finnes ikke i trådløs versjon
Lyden kan lekke ut litt

4.5


Hjem og husholdning
Roborock S8 MaxV Ultra

Test av Roborock S8 MaxV Ultra – testvinnende premiumpakke

Hjem og husholdning
Panasonic NF CC500SXE

Test av Panasonic NF-CC500SXE – rimelig airfryer med to stjernefunksjoner