Beste gouachefarger: De 5 beste alternativene for nybegynnere og profesjonelle

Geir Tandberg Steigan

Leter du etter de beste gouache-fargene? Da har du kommet til helt rett sted, for her har vi satt sammen en kort toppliste over de absolutt beste alternativene som er best i test akkurat nå. Enten du er nybegynner, maler på hobbynivå eller proff, burde det være noe for deg i denne topplisten. Det spiller heller ingen rolle hva budsjettet ditt er, ettersom det er både billige og dyre alternativer her.

Hvis du ikke er så kjent med gouachefarger og vil vite mer om før du kjøper, kan du skrolle ned til bunnen av denne siden, hvor du finner noen vanlige spørsmål og svar om gouachefarger. Vi oppdaterer oversikten regelmessig for alltid å inkludere det aller nyeste og beste.


Winsor & Newton Gouache – Best i test

Passer best for: Nybegynnere til proffer Prisklasse: Middels

En gul tub med gouache från Winsor & Newton visas upp mot en vit bakgrund.
Winsor & Newton er de absolutt beste gouache-fargene etter vår mening.

Winsor & Newton er vår klare favoritt og testvinner i topplisten over beste gouachefarger. Dette er et utmerket valg for de aller fleste brukere, siden fargene er av høy kvalitet samtidig som de er enkle å male med og tilgjengelige i en rekke prisklasser. Tuber med 14 ml i hver kan kjøpes fra SEK 75-185, hvor nybegynnere kan satse på grunnfargene i den billigste prisklassen og mer erfarne malere kan fokusere på den dyrere prisklassen.

Heldekkende og enkle å blande
Fargene er heldekkende og er enkle og blande, fungerer godt på de fleste typer papir og det er et bredt utvalg av farger å velge mellom. Gouachefargene fra Winsor & Newton kan imidlertid variere litt i tykkelsen, hvor brune farger ofte kan være litt tykkere og noen gule nyanser kan føles litt tynne og oljeaktige.

Hjemmeside

Stort utvalg av farger i forskjellige prisklasser
Høy fargekvalitet
Overkommelige priser
Enkle å bruke og blande

Fargens tykkelse kan variere

5


Schmincke Horadam Gouache – Beste gouachefarger for den proffe

Passer best for: Erfarne til profesjonelle Prisklasse: Middels/høy

Fem stycken färgtuber med gouachefärg från Schmincke Horadam visas upp mot en vit bakgrund.
Schmincke Horadam er gouachefarger i den absolutte toppklassen.

Schmincke Horadam er et kjent merke i malerverdenen, som er anerkjent for sin maling og kunstnermateriell i absolutt toppklasse. Her får du gouachefarger som holder et utrolig høyt nivå, med vakre og heldekkende pigmenter. Du finner ikke like stort utvalg av ferdige farger å velge mellom her, men siden fargene passer best for erfarne malere eller fagfolk, er det nok ikke noe problem å blande sammen egne nyanser av de fargene som finnes. Disse gouachefargene egner seg også utmerket til å blande med akvarell eller andre typer vannbaserte farger.

Kvalitet i toppklasse, men dyre
Disse gouachefargene befinner seg i den høyere prisklassen. Hvis du akkurat er i gang med å male eller skal kjøpe dine aller første gouache-malinger, er det nok best å satse på et annet alternativ som er litt billigere og har et bredere utvalg av farger, slik at du ikke trenger å tenke på å blande selv.

Hjemmeside

Høy kvalitet på fargene
Enkle å kombinere med vanlige vannfarger
Godt pigment i fargene

Dyre

4.5

annonse

Royal Talens Art Creation Gouache – Beste gouachefarger for nybegynnere

Passer best for: Nybegynnere Prisklasse: Lav

Ett färgset med gouachefärger från Royal Talens visas upp mot en vit bakgrund.
Royal Talens Gouache er et godt valg for nybegynnere.

Royal Talens Art Creation Gouache er et utmerket alternativ for deg som akkurat har begynt å male eller som skal kjøpe sin aller første gouache-maling. Disse fargene er rimelige og veldig enkle å bruke. De er enkle å reaktivere, blande og male flere lag med. Med tanke på den billige prisen holder fargen en overraskende høy standard, med god pigmentering som gir ganske full dekning.

Ikke like tykke som andre merker
Til å være gouachefarger er disse fargene ganske tynne og kan oppleves litt rennende sammenlignet med annen gouachemaling. Noen ganger kan det være nødvendig med to strøk for å få fargen til å dekke helt. Dessuten er disse gouachefargene kun tilgjengelige i et ferdig sett, noe som er et godt utgangspunkt for nybegynnere og det er rimelig. Men hvis du går tom for noen av fargene tidlig, kan det hende du må kjøpe en ekstra tube fra et annet merke .

Hjemmeside

Enkle å male med
Billige

Går endast att köpa som set
Ganska tunna färger för att vara gouache

4

annonse

Himi Gouache – Beste gelégouache

Passer best for: Nybegynnere og oppover Prisklasse: Lav/middels

Ett färdigt set med gouachefärger från Himi Gouache visas upp mot en vit bakgrund.
Himi Gouache er et veldig populært merke innen gouachemaling.

Hvis du har søkt litt rundt etter gouachefarger, har du sikkert kommet over navnet Himi Gouache. Dette er virkelig populær gouachemaling av gelétypen. Denne typen gouachemaling er litt annerledes enn den vanlige, da den ikke tørker, men beholder en våt geléaktig konsistens selv når den befinner seg i åpne kopper. Dette gjør dem veldig enkle å bruke, da de ikke trenger å reaktiveres. Gelégouachemaling er også kjent for å ha virkelig lyse og fargesterke pigmenter, samtidig som de er myke å jobbe med og enkle å blande.

Ferdige sett i forskjellige størrelser
Himi Gouache er tilgjengelig å kjøpe i en haug med forskjellige sett i varierende størrelser. Det finnes mindre startsett som gir deg rundt 10 farger, og helt opp til massive fargesett som inkluderer nærmere 60 farger. Påfyllingsrør er tilgjengelige for kjøp, men dessverre ser det ut til at mange forhandlere bare selger ferdige sett. Det betyr at det kan være vanskelig å fylle på individuelle farger hvis de skulle gå tomme for tidlig.

Hjemmeside

Enkle å male med og blande
Heldekkende farger med gode pigmenter
Stor utvalg av farger

Vanskelig å få tak i enkeltbeholdere med påfyll

4.5

annonse

M. Graham Artists’ Gouache – Beste gouachefarger for blanding

Passer best for: Proffer Prisklasse: Høy

Ett set med gouachefärger från M. Graham visas upp mot en vit bakgrund.
M. Graham gouachefarger er virkelig luksuriøse, men vanskelige å få tak i.

Gouachefargene fra M. Graham er for vanligvis rettet mot en nisjegruppe av malere. De har førsteklasses kvalitet kombinert med svært begrenset tilgjengelighet. Det gjør dem vanskelige å få tak i og utrolig dyre til å være gouache. Hvis du vil ha det beste av det beste, vil vi anbefale å vurdere disse fargene, men vent deg å måtte punge ut ganske mye per tube og godta lang leveringstid. Får du tak i disse fargene, kan du vente deg tykk maling av topp kvalitet som er enkel å påføre og blande.

Finnes svært få steder
Amazon har vanligvis et ferdig sett med basisfargene på lager, de er ofte utsolgt. Du kan bestille individuelle tuber av fargen, men regn med å bruke noen hundre kroner per tube. Vi krysser fingrene for at det blir lettere å bestille disse fargene i Norge i fremtiden.

Hjemmeside

Utrolig høy fargekvalitet
Enklere å blande og påføre

Dyre
Vanskelige å få tak i

4

annonse

Beste gouachefarger – kjøpsråd og vanlige spørsmål

Hva er gouache?
Gouachemaling er en type vannbasert maling som skiller seg fra vanlig akvarellmaling da den er litt tykkere i konsistensen og mer dekkende i pigmentet. Denne typen maling er noe lettere å jobbe med, da den er enklere å reaktivere og blande enn vanlige akvarellfarger som er mer transparente i pigmentet og tørker raskere.

Hva er gelégouache?
Gelégouache er veldig lik vanlig gouachemaling når det gjelder pigment, dekkeevne og hvordan den er å jobbe med og blande. Den store forskjellen mellom de to typene gouachemaling er at gelégouache ikke tørker. Vanlig gouachemaling må reaktiveres med vann hvis den er lagt i en kopp eller på en palett. Gelégouache kan forbli i koppene og beholde sin tykke, geléaktige konsistens og kan derfor oppleves som litt lettere å jobbe med.

Hva slags papir burde jeg bruke til gouache?
Gouachemaling er vannbasert maling akkurat som akvarellmaling, så invester i ganske kraftig akvarellpapir til gouachemaleriene dine også. Styrken på papiret du trenger avhenger litt av hva du maler og om du vanligvis maler med mye vann, reaktiverer fargen ofte eller maler i mange forskjellige lag. Generelt krever ikke gouachemaling like mye vann som akvarellmaling for å påføres. Foretrekker du å male med litt tynnere maling som er mye fortynnet med vann, bør du investere i akvarellpapir rundt 300 g. Gouachemaling også fungerer like godt å bruke på kaldpresset så vel som varmpresset papir.


Data og gaming
Lego for voksne: Millennium Falcon Legomodell

Lego for voksne: Kule legomodeller for deg som fortsatt vil leke

Trening og helse
En garminklokke ligger på en mosedekket stein

Beste treningsklokke: Hvilken treningsklokke skal jeg velge?

Beste billige hodetelefoner: God lyd til en lavere pris

Trening og helse
Beste treningsapp: En kvinne gjør situps på en treningsmatte

Beste treningsapp: Apper for motivasjon, inspirasjon og statistikk