Beste gaming-tastatur: Vinnerne av vår gaming-tastatur test

TestPlanet

Velkommen til vår toppliste for beste gaming-tastatur. Et godt gaming-tastatur er en av de viktigste delene i en gamers oppsett, om du ønsker ultimat presisjon og hurtighet i spillingen din. Uansett om du driver med profesjonell esport eller om du bare spiller på fritiden, kan riktig tastatur utgjøre en stor forskjell på spillopplevelsen.

I denne oversikten har vi listet opp de beste gaming-tastaturene på markedet akkurat nå. Vi har testet og vurdert en mengde modeller fra ulike produsenter, og valgt ut våre favoritter. Vi har undersøkt faktorer som konstruksjonskvalitet, taster, belysning, tilpasningsmuligheter og mye mer. Les videre for å finne ut hvem som vinner vår gaming-tastatur test.


Razer Huntsman V2 Analog – Beste gaming-tastatur

Tilkobling: Kabel Bakgrunnsbelysning: Ja Taster: Analog mekaniske

Beste gaming-tastatur: Razer Huntsman V2 Analog sett ovenfra med RGB-belysning
Razer Huntsman V2 Analog holder høy klasse, men det er ganske dyrt.

Razer Huntsman V2 Analog er et mekanisk gaming-tastatur med innovative analoge taster. Det er et tastatur i toppklassen, der tastene kan registrere ulike trykknivåer, noe som gir deg mer presisjon og kontroll over gamingen. Her får du en robust konstruksjon, behagelig håndleddsstøtte, stilig RGB-belysning og utmerkede tilpasningsmuligheter.

Tilpass som du vil
Designmessig er Huntsman V2 Analog robust og solid konstruert, kombinert med et stilrent og minimalistisk utseende. Tastaturet er utrustet med en magnetisk håndleddsstøtte som gir ekstra komfort under lange spilløkter. Det lyser opp ved hjelp av Razer Chroma RGB, noe som gir den klassiske gamingfølelsen. Videre er tastaturet stillegående og responsivt, og dessuten kompatibelt med Razer Synapse-programvaren som gir deg en mengde muligheter for tilpasning.

Razer Huntsman V2 Analog sett skrått forfra med RGB-belysning
Razer Huntsman V2 Analog er det beste gaming-tastaturet akkurat nå.

Veldig dyrt
Med en pris på omtrent 3000 kroner er dette et av de dyreste tastaturene du kan finne, og det er en hel del billige alternativer som gir deg omtrent like god ytelse. Derfor er dette gaming-tastaturet for deg som vil ha det beste av det beste, og har budsjettet til det.

Hjemmeside

Mekanisk tastatur med taktile klikk
Velbygd og behagelig for håndleddene
Mange tilpasningsmuligheter

Du må betale ganske mye
Den innebygde ledningen er litt klønete

5


SteelSeries Apex 3 – Beste billige gaming-tastatur

Tilkobling: Kabel Bakgrunnsbelysning: Ja Taster: Membranbaserte

Beste billige gaming-tastatur: SteelSeries Apex 3 sett ovenfra med aktiv RGB-belysning
SteelSeries Apex 3 har en bra konstruksjonskvalitet og stilig RGB-belysning.

SteelSeries Apex 3 er et suverent og billig gaming-tastatur for deg med litt mindre budsjett. Etter å ha testet funksjoner og ytelse, kan vi fastslå at du får veldig mye for pengene.

Beskyttet mot søl
Tastaturet har membrantaster som gir en lydløs og responsiv opplevelse. Apex 3 har en robust konstruksjon med ramme av aluminiumlegering. Det er i tillegg vanntett, noe som gir ekstra holdbarhet og beskyttelse mot eventuelt søl av væske. Takket være den integrerte håndleddsstøtten er tastaturet behagelig å bruke over lengre perioder.

SteelSeries Apex 3 sett skrått forfra
SteelSeries Apex 3 gir deg mye for pengene.

Mangler avanserte funksjoner
Ettersom dette er et gaming-tastatur har det naturligvis innebygd RGB-belysning, som er veldig stilig og justerbart via SteelSeries Engine-programvaren. Ved hjelp av programmet kan du velge ulike effekter, farger og mønster for å skape den stemningen du ønsker i gamingrommet ditt. Apex 3 har dessuten dedikerte multimedia-kontroller for enkel tilgang til volum- og mediastyring. Dette er et billigere tastatur og dermed mangler noen avanserte funksjoner du finner hos dyrere modeller. Et eksempel er fraværet av mekaniske taster. Uansett får du de aller viktigste funksjonene og en imponerende ytelse med tanke på prisen.

Hjemmeside

Mye for pengene
Vanntett med IP32-klassifisering
Enkelt design med RGB-belysning

Tastene er ikke justerbare
Ikke mekaniske taster

4


Corsair K95 RGB Platinum – Beste RGB-belysning

Tilkobling: Kabel Bakgrunnsbelysning: Ja Taster: Cherry MX

Corsair K95 RGB Platinum sett ovenfra
Corsair K95 RGB Platinum er et gaming-tastatur i premiumklassen.

Om du vil ha et luksuriøst gaming-tastatur kan vi anbefale Corsair K95 RGB Platinum. Det er et mekanisk tastatur som er utviklet for gamere med fokus på ytelse og tilpasningsmuligheter. Dette kombineres med en aldeles suveren RGB-belysning som gir deg den perfekte gamingfølelsen i rommet.

Herlige Cherry MX-taster
Den robuste konstruksjonen kommer fra en ramme av aluminium, som gir en holdbar og stabil plattform. De mekaniske Cherry MX-tastene gir en responsiv og herlig følsomhet ved hvert eneste tastetrykk. Det følger med en håndleddsstøtte for økt komfort, men om du ikke vil bruke den kan du enkelt løsne den fra tastaturet.

Corsair K95 RGB Platinum sett skrått ovenfra
Corsair K95 RGB Platinum har helt suveren RGB-belysning.

Mesteren av RGB-belysning
Men nok om konstruksjonen, la oss i stedet prate om den suverene RGB-belysningen. Den er justerbar via Corsair Utility Engine-programvaren og lar deg tilpasse dynamiske lysprofiler og effekter. Om RGB-belysning er viktig for deg, blir det ikke mye bedre enn det du får her. På tastaturet finner du også dedikerte makroknapper og multimediakontroller for enkel tilgang til tilpasningsalternativer og media. Dette er et luksuriøst gaming-tastatur som koster ganske mye, så vi anbefaler det bare til deg som virkelig skal ha det beste og har pengene til det.

Hjemmeside

Stilren og solid konstruksjon i aluminium
Helt suveren RGB-belysning

Håndleddsstøtten blir raskt skitten
Tilhørende programvare er ikke den beste
Koster over 2000 kroner

4.5


Corsair K65 Mini – Beste mini-tastatur

Tilkobling: Kabel Bakgrunnsbelysning: Ja Taster: Cherry MX

Beste mini-tastatur: Corsair K65 Mini sett ovenfra med aktivert RGB-belysning
Corsair K65 Mini har en formfaktor på 60%.

Om du ikke trenger et gaming-tastatur i full størrelse er Corsair K65 Mini et utmerket alternativ. Det er et kompakt mekanisk tastatur med solid konstruksjonskvalitet, for deg som vil ha et minimalistisk og portabelt design.

60% størrelse
Tastaturet er bare 60% av størrelsen på et normalt tastatur, og er derfor veldig enkelt å ta med seg i sekken når du skal flytte på deg. Det har mekaniske Cherry MX-taster som gir en taktil og responsiv følelse ved hvert eneste tastetrykk.

Corsair K65 Mini sett skrått forfra
Corsair K65 Mini er perfekt for deg som vil ha et lite og smidig gaming-tastatur.

N-key rollover
I tillegg til kompakt størrelse, solid konstruksjon og herlige taster får du en justerbar RGB-belysning. Du kan tilpasse lysene via Corsair Utility Engine-programvaren som lar deg lagre opp til 50 ulike lysprofiler. Disse kan deretter hentes frem rett fra tastaturet. Andre fine funksjoner er komplett n-key-rollover, så du slipper problemer med ghosting, samt 1000 Hz rapporteringsfrekvens som gir rask og nøyaktig respons.

Hjemmeside

Perfekt for deg som ikke trenger tastatur i full størrelse
Kompakt og solid konstruksjon
Utrolig responsivt og mange muligheter for tilpasning

Finnes ingen føtter for justering i høyden

4


Logitech G915 TKL Lightspeed – Beste trådløse gaming-tastatur

Tilkobling: Trådløs Bakgrunnsbelysning: Ja Taster: Mekaniske taster fra Logitech

Beste trådløse gaming-tastatur: Logitech G915 TKL Lightspeed sett ovenfra
Logitech G915 TKL Lightspeed passer fint til både kontor og gamingrom.

Om du vil ha et trådløst gaming-tastatur er Logitech G915 TKL Lightspeed et virkelig bra alternativ. Det har et kompakt design uten numeriske taster og bruker Logitechs Lightspeed-teknologi for å sikre en stabil trådløs tilkobling med minimale forsinkelser.

Mest stilrene design
Dette tastaturet har et design som skiller seg litt ut blant de andre modellene i denne listen. Det er veldig slankt og stilrent, uten den klassiske gaming-stilen. Dermed passer det like fint på kontoret som i et gamingsetup. Til tross for den slanke profilen har tastene god kvalitet og gir behagelig respons.

Logitech G915 TKL Lightspeed sett skrått ovenfra
Logitech G915 TKL Lightspeed er et stilrent gaming-tastatur.

Lightspeed-teknologi
Som tidligere nevnt bruker tastaturet Lightspeed-teknologi for å sikre en rask og pålitelig trådløs tilkobling. I vår test har vi ikke opplevd noen problemer med forsinkelser eller forstyrrelser. Du får også en sterk batteritid på 40 timer med RGB-belysningen aktivert, og betydelig lengre om du kjører uten lysene på. Konklusjonen vår er at dette er et kompakt, slankt og trådløst tastatur for gaming med stilrent design og høy konstruksjonskvalitet.

Hjemmeside

Fantastisk spill- og skriveopplevelse
Stilrent, trådløst design
Enkelt å koble til flere enheter

Ingen makrotaster eller tilpasningsmuligheter
Ikke noe støtte for håndleddene

4.5


Hobby og fritid

Akvarell for nybegynnere: 7 tips og triks for de som vil male med vannfarger

Hjem og husholdning

Beste vaffeljern: 6 testvinnere som gir sprø vafler hver gang