Beste gaming-laptop: Vinnerne av vår gaming-laptop test

TestPlanet

Er du på utkikk etter beste gaming-laptop? Vi har satt opp en toppliste over de beste bærbare PCene for gaming på markedet akkurat nå. Disse laptopene byr på en kombinasjon av avansert teknologi og kraftig ytelse i et kompakt og bærbart format – perfekt for alle som elsker gaming.

I våre tester har vi en god variasjon av laptoper fra de mest kjente produsentene som Acer, Asus, Razer og andre. Vi har fokusert på egenskaper som grafikkytelse, prosessorkraft, skjermkvalitet, batteritid, kjøling og mye annet. Alt som som er nødvendig for en ultimat spillopplevelse, med andre ord. Vår toppliste består av gaming-laptoper i ulike prisklasser, så det bør finnes noe for ditt behov og ditt budsjett. Les videre for våre utvalgte favoritter.


Asus ROG Zephyrus G15 – Beste gaming-laptop

Prosessor: Opp til Ryzen 9 5900HS Grafikk: Opp til GeForce RTX 3080 Batteritid: 10 timer

Beste gaming-laptop: Asus ROG Zephyrus G15 med forskjellig informasjon på skjermen
Asus ROG Zephyrus G15 er en enormt kraftig gaming-laptop og vår testvinner akkurat nå.

Asus ROG Zephyrus G15 er vårt valg som beste gaming-laptop. Denne kraftige bærbare maskinen har en imponerende kombinasjon av ytelse, portabilitet og batteritid. Du får en råsterk AMD Ryzen-prosessor og et dedikert Nvidia skjermkort, som til sammen gjør laptopen perfekt for både gaming og andre krevende oppgaver.

Mye kraft i en kompakt kropp
Til tross for store muskler under overflaten, er dette en slank og lett laptop. Dermed blir den et glimrende alternativ for gamere som vil ta med seg spillmaskinen på reise. Du får rask oppdateringsfrekvens på skjermen som gir en smidig spillopplevelse med minimal skjermforsinkelse. Tastaturet er behagelig og responsivt, noe du ikke alltid får gleden av hos en gaming-laptop.

Asus ROG Zephyrus G15 sett skrått forfra med skjermen oppslått
Asus ROG Zephyrus G15 imponerer på alle fronter.

Imponerende batteritid
Batteritid er ofte et svakt punkt hos mange gaming-laptoper, men i denne maskinen får du ganske imponerende resultater. Asus ROG Zephyrus G2 holder seg våken uvanlig lenge til å være en gaming-laptop og du kan spille i mange timer før du må koble til strømkabelen. Den kraftige ytelsen sørger for at alle spill kjøres raskt og smidig, men det kan generere en del varme og lyd underveis. Vi anbefaler derfor at du investerer i et par hodetelefoner og hjelper til med litt ekstern kjøling.

Hjemmeside

Aldeles suveren ytelse
Veldig god batteritid (til å være en gaming-laptop)
Dyr, men verdt pengene

Tastaturet er bra, men kunne vært bedre
Ikke noe webkamera

5


Asus TUF Dash F15 – Beste billige gaming-laptop

Prosessor: Opp til Intel Core i7-11375H Grafikk: Opp til GeForce RTX 3070 Batteritid: 9 timer

Beste billige gaming-laptop: Asus TUF Dash F15 med skjermen oppslått der du kan se navnet på laptopen mot oransje bakgrunn
Asus TUF Dash F15 gir deg mye kraft og avanserte funksjoner til en god pris.

Om du vil ha en billig gaming-laptop som fortsatt gir deg masse kraft, er det Asus TUF Dash F15 du skal ha. Den imponerer med sin ytelse og kompakte formfaktor som gjør den virkelig portabel. Chassiset er slankt og veier lite, noe som gjør laptopen en perfekt reisepartner om du vil spille et annet sted enn hjemme.

Kraftige komponenter
På innsiden finner du en Intel Core i7-prosessor og skjermkortet Nvidia RTX 3070. Det gir deg en smidig spillopplevelse og laptopen håndterer alle krevende spill uten problemer. Den overbevisende ytelsen kombineres med en rask 240 Hz-skjerm med skarpe og levende bilder. Tastaturet er responsivt og behagelig å skrive på, og det har stilig RGB-belysning (som dessverre ikke kan tilpasses etter eget ønske). Høyttalerne er godkjente, men om du vil ha en virkelig imponerende lydopplevelse anbefaler vi at du bruker noen gode hodetelefoner.

Asus TUF Dash F15 sett ovenfra med skjermen oppslått
Asus TUF Dash F15 gir deg virkelig mye for pengene.

Utmerket kjøling
Om vi ser på kjøling og batteritid imponerer Asus TUF Dash F15 også her. Den holder seg kjølig selv under intensive spilløkter og takket være en batteritid på omtrent 9 timer kan du spille i mange timer før du må koble til strøm. Det er mer enn godkjent til å være en gaming-laptop. Her får du altså en imponerende gaming-laptop som har alt du trenger, men til en langt bedre pris enn de fleste andre på markedet.

Hjemmeside

Du får veldig mye for pengene
Kompakt og lett
Bra ytelse, spesielt med tanke på prisen

Begrensede tilpasningsmuligheter
Du må klare deg uten innebygd webkamera

4.5


Gigabyte Aorus 17G – Beste skjerm

Prosessor: Intel Core i7 Grafikk: GeForce RTX 3000-serien Batteritid: 8 timer

En Gigabyte Aorus 17G sett forfra med en mekanisk drage på skjermen
Gigabyte Aorus 17G byr på en vakker skjerm og kraftig ytelse.

Om du vil ha en gaming-laptop som kombinerer en enormt kraftig ytelse, solid konstruksjonskvalitet og en virkelig rask skjerm er det Gigabyte Aorus 17G du skal velge. Denne gaming-laptopen legger først og fremst fokus på sine spesifikasjoner og ytelse, fremfor designet som kan oppleves litt stort og klønete.

En stor og rask skjerm
På innsiden finner du toppmoderne komponenter som Intel Core i9-prosessor og et Nvidia RTX 3080 skjermkort. Dermed kan du kjøre alle de mest krevende spillene uten problemer. Den kraftige ytelsen har selskap av en stor skjerm på 17,3 tommer og en lynrask oppdateringsfrekvens på 300 Hz.

Gigabyte Aorus 17G sett ovenfra
Gigabyte Aorus 17G har en utrolig rask skjerm.

God på det meste
Om vi ser på faktorer som tastatur, kjøling og konstruksjonskvalitet, får du først og fremst et glimrende tastatur med god respons og stilig RGB-belysning. Kjølesystemet gjør en bra jobb med å holde maskinens temperatur nede, selv under lange og krevende økter. Konstruksjonen er solid, men størrelsen kan føles litt overveldende for noen. Batteritiden er grei nok, men ikke noe vi blir imponert over.

Hjemmeside

En enormt rask skjerm
Kraftig gamingytelse
Glimrende tastatur

Stort og klønete design

4.5


Razer Blade 15 (2022) – Beste luksuriøse gaming-laptop

Prosessor: Opp til Core i9-12900H Grafikk: Opp til Nvidia RTX 3080 Ti Batteritid: 8 timer

Beste luksuriøse gaming-laptop: Razer Blade 15 (2022) sett forfra med åpen skjerm
Razer Blade 15 (2022) imponerer med sin kraftige ytelse.

Om du vil ha et klassisk gamingmerke og en gaming-laptop på premiumnivå, anbefaler vi Razer Blade 15 (2022). Det er en enormt kraftig gaming-laptop som imponerer med sin ytelse og sitt design. Her får du virkelig høy kvalitet på konstruksjonen og toppmoderne komponenter for en ytelse på absolutt toppnivå. Prisen er imidlertid på like høyt nivå, og batteritiden er dessverre ganske svak sammenlignet med kvaliteten på alle andre komponenter.

Klassisk Razer-design
På innsiden av maskinen finner du en kjapp Intel Core i9-prosessor og et godt Nvidia RTX 3080 skjermkort. Laptopen håndterer alle spill uten problemer. Du får dessuten en utrolig oppslukende spillopplevelse takket være den raske 360 Hz-skjermen som har skarpe og levende farger. Gaming-laptopen har det klassiske Razer-designet som alltid gir følelsen av et produkt fra øverste hylle. Den stilige Razer-logoen på aluminium-chassiset og RGB-belysningen under tastaturet forsterker denne følelsen av kvalitet.

Razer Blade 15 (2022) sett skrått forfra med skjermen åpen
Razer Blade 15 (2022) er en virkelig luksuriøs gaming-laptop.

Svak batteritid
Gaming-laptopen har et glimrende kjølesystem som holder temperaturen under kontroll også under intensive spilløkter. Dessverre kan disse øktene bli ganske korte, da batteritiden ærlig talt er ganske dårlig. Med tanke på hvor kraftig alle andre komponenter er, og ikke minst hvor mye du må betale, er 3 timers batteritid ikke godkjent. Så sørg for å ha strømkabelen lett tilgjengelig.

Hjemmeside

En luksuriøs gaming-laptop
Perfekt for deg som elsker Razer
Komponenter i toppklassen

Koster kanskje mer enn du får ut av den
Batteritiden er ikke god nok

4.5


Lenovo Legion 7 (Gen 6) – Beste utvalg av porter

Prosessor: Opp til Ryzen 9 5900HX Grafikk: Opp til Nvidia RTX 3080 Batteritid: 8 timer

Lenovo Legion 7 Gen 6 sett forfra med skjermen åpen hvor man kan lese "Legion"
Lenovo Legion 7 har et imponerende utvalg av porter.

Lenovo Legion 7 Gen 6 er en utmerket gaming-laptop som byr på et vakkert og stilrent design. I tillegg får du strålende ytelse, godt utvalg av porter og mange nyttige funksjoner.

Stilrent og ergonomisk design
Med en kraftig AMD Ryzen-prosessor og Nvidia RTX-grafikk har Legion 7 Gen 6 imponerende komponenter som håndterer gaming og andre krevende oppgaver aldeles utmerket. Du får også en rask og responsiv skjerm med en oppdateringsfrekvens på 165 Hz, med levende farger og tydelige detaljer. Designet er gjennomtenkt og i tillegg til et stilrent og kompakt chassis får du også et ergonomisk tastatur og styreplate. Dette er en gaming-laptop så du får selvfølgelig RGB-belysning i tastaturet, som du kan tilpasse etter eget ønske.

Lenovo Legion 7 Gen 6 sett skrått forfra med teksten Legion på skjermen
Lenovo Legion 7 er en slank og veldig bærbar gaming-laptop.

Stillegående
Med tanke på kjøling og batteritid får du et effektivt og stillegående kjølesystem, men batteritiden er dessverre ganske svak. Du får omtrent tre timer med gaming før du må koble til strømkabelen.

Hjemmeside

Imponerende gaming-laptop fra Lenovo
Stilrent design
Bra utvalg av porter

Nok en gang dårlig batteritid

4.5


Hobby og fritid

Akvarell for nybegynnere: 7 tips og triks for de som vil male med vannfarger

Hjem og husholdning

Beste vaffeljern: 6 testvinnere som gir sprø vafler hver gang