Beste gaming-kontroller: Toppliste håndkontroller

TestPlanet

I vår toppliste over beste gaming-kontroller har vi samlet de beste håndkontrollene på markedet, uansett hvilken plattform du spiller på. Her finner du de beste alternativene for spillkonsoller som Xbox Series X, Playstation 5, Nintendo Switch og mer. Forhåpentligvis finner du en gaming-kontroller som passer for deg.

For å kåre beste gaming-kontroller har vi sett på flere egenskaper og faktorer. Vi har først og fremst sett på ytelse, design, komfort og funksjonalitet. Videre har vi også sett på andre tester og feedback fra brukere, slik at vi får et omfattende inntrykk av håndkontrollene. Hvor god verdi for pengene hver gaming-kontroller gir er også en viktig faktor, vi anbefaler bare håndkontrollene vi virkelig mener er verdt investeringen.


Xbox Wireless Controller – Beste gaming-kontroller

Tilkobling: Kabel, Bluetooth, Xbox Wireless Plattformer: Xbox, Windows, mobil Batteritid: 40 timer

Beste gaming-kontroller: Xbox Wireless Controller sett ovenfra
Xbox Wireless Controller er den beste gaming-kontrolleren akkurat nå.

Xbox Wireless Controller kåres herved til beste gaming-kontroller. Den har en utmerket trådløs ytelse, konstruksjonskvalitet i toppklassen og støtte for mange ulike plattformer. Dette er en glimrende og allsidig håndkontroller.

Pålitelig trådløs tilkobling
Xbox Wireless Controller fra 2020 kommer med mange gode forbedringer sammenlignet med tidligere modeller. Med trådløs tilkobling og Bluetooth-teknologi kan den enkelt brukes på flere ulike enheter og den har aldri problem med tilkoblingen. Dette er delvis takket være forbedret rekkevidde, som sikrer en stabil spillopplevelse uten avbrudd.

To Xbox Wireless Controller
Xbox Wireless Controller har støtte for mange plattformer.

Behagelige knapper og stødig grep
Designmessig er Xbox Wireless Controller veldig lik sine tidligere versjoner, og den beholder sin ergonomiske form med behagelige håndtak. Den er god å holde i selv under lange spilløkter. Den har også fått en forbedret D-pad og mer responsive knapper. For øvrig får du en Share-knapp som lar deg ta opp utvalgte gaming-øyeblikk og dele med venner. Dessuten får du en USB-C port for lading og 3,5 mm lyduttak.

Hjemmeside

Konstruksjonen er behagelig og av høy kvalitet
Støtte for flere ulike plattformer
Knappene svarer raskt

Share-knappen er litt klønete

5


PS5 DualSense Wireless Controller – Beste gaming-kontroller for PS5

Tilkobling: Bluetooth Plattformer: PS5, PC, mobil Batteritid: 12 timer

Beste gaming-kontroller for PS5: PS5 DualSense Wireless Controller sett ovenfra
PS5 DualSense Wireless Controller er det beste valget for PlayStation-spillere.

PS5 DualSense Wireless Controller er den nyeste og beste håndkontrolleren fra Sony, som selskapet lanserte sammen med Playstation 5-konsollen. Denne kontrolleren tar din spillopplevelse til et nytt nivå, med innovative funksjoner og et forbedret design.

Avanserte funksjoner
Den beste funksjonen hos PS5 DualSense Wireless Controller er den unike kombinasjonen av haptisk feedback og adaptiv trykkteknikk. Dette lar deg kjenne ulike nivåer av trykk og motstand i knappene når du spiller, noe som vil gi deg en mer realistisk og engasjerende spillopplevelse. Sonys glimrende kontroller tilbyr dessuten flere smarte funksjoner som innebygd høyttaler og bevegelsessensor i berøringsplaten. Kontrolleren har en mikrofon med grei kvalitet, men den kan ikke erstatte et dedikert gaming-headset.

PS5 DualSense Wireless Controller sett forfra
PS5 DualSense Wireless Controller har et stilrent og moderne design.

Stilrent og ergonomisk design
Om vi ser på designet har PS5 DualSense Wireless Controller et stilrent og moderne utseende med en ergonomisk utforming. Den er behagelig å holde selv over lengre tid, og har en tekstur som gir deg godt grep om kontrolleren. Du får også en USB-C port for lading, men batteritiden kunne vært bedre.

Hjemmeside

Premium konstruksjonskvalitet med godt grep
Unike og smarte funksjoner
Stilrent design

Vi hadde ønsket oss bedre batteritid

4.5


Xbox Elite Controller Series 2 – Beste gaming-kontroller for Xbox

Tilkobling: Bluetooth Plattformer: Xbox, PC Batteritid: 40 timer

Beste gaming-kontroller for Xbox: Xbox Elite Controller Series 2 sett ovenfra
Xbox Elite Controller Series 2 er en håndkontroller i premiumklassen.

Om du vil ha den absolutt beste håndkontrolleren for Xbox-konsollen din, er det Xbox Elite Wireless Controller Series 2 du skal satse på. Dette er en premium kontroller som er designet for seriøse gamere. Her får du en mengde avanserte funksjoner, en solid konstruksjon og muligheten for å tilpasse det meste for en optimal spillopplevelse. Men du må betale en del for moroa.

Robust, men litt klønete design
Xbox Elite Wireless Controller Series 2 er veldig robust, men er litt klønete sammenlignet med andre håndkontroller i denne listen. Imidlertid kan du tilpasse kontrollerens layout etter egne preferanser, med justerbare thumbsticks og pad, noe som er et stort pluss i margen.

Xbox Elite Controller Series 2 sett fra siden
Xbox Elite Controller Series 2 passer perfekt for Xbox-spillere.

Du trenger aldri bekymre deg over batteritiden
Et annet stort pluss hos Xbox Elite Wireless Controller Series 2 er at kontrolleren har et innebygd, oppladbart batteri som varer veldig lenge på hver lading. Så her kan du spille lenge uten avbrudd. Håndkontrolleren kommer også med en praktisk reiseveske slik at du enkelt kan ta den med deg. Totalt sett er dette en ganske luksuriøs og velbygd kontroller, men prisen er også på et høyt nivå.

Hjemmeside

Absolutt beste og mest luksuriøse kontroller for Xbox
Layout og knapper kan tilpasses etter behov
Lang batteritid

Du må betale ganske mye
Litt stor og klønete

4


Nintendo Switch Pro Controller – Beste gaming-kontroller for Switch

Tilkobling: Bluetooth Plattformer: Switch, PC, mobil Batteritid: 40 timer

Beste gaming-kontroller for Switch: Nintendo Switch Pro Controller sett skrått forfra
Nintendo Switch Pro Controller er det beste alternativet for Switch-spillere.

Om du spiller mest på Nintendo Switch og vil ha et alternativ til Joy-Cons, er Nintendo Switch Pro Controller den beste håndkontrolleren du kan kjøpe. Det er en kontroller i toppklassen, spesifikt utformet for å brukes med Nintendo Switch-konsoller. Den kombinerer rask ytelse med et behagelig design, for å gi deg en optimal spillopplevelse.

Støtte for NFC-teknologi
Designmessig er Nintendo Switch Pro Controller en ganske slank kontroller som allikevel føles robust og stødig i hendene. Den har en tradisjonell layout med to analogspaker, en D-pad, fire actionknapper og triggerknapper for å gi deg full kontroll mens du spiller. Håndkontrolleren har dessuten en innebygd bevegelsessensor og støtte for NFC-teknologi, slik at du kan bruke den på kompatible amiibo-enheter.

Undersiden av Nintendo Switch Pro Controller
Nintendo Switch Pro Controller har et kompakt og lett design.

En batteritid på 40 timer
Nintendo Switch Pro Controller er en trådløs kontroller, så du kan spille uten å måtte tenke på forstyrrende ledninger. En av de beste egenskapene hos denne håndkontrolleren er den imponerende batteritiden på opp til 40 timer. Om vi har noe å sette fingeren på med denne kontrolleren, er det at knappene sitter litt grunt – det hadde vært bedre med litt mer høyde på dem når man trykker. Dette er imidlertid bare en liten detalj, for totalt sett er dette en utmerket håndkontroller for alle som spiller på Switch-plattformen.

Hjemmeside

Klassisk, slankt design
Utrolig bra batteritid
Støtte for NFC-teknologi

Trykkavstanden i knappene kunne vært dypere

4


SteelSeries Nimbus+ – Beste gaming-kontroller for Apple TV

Tilkobling: Bluetooth Plattformer: iOS, Apple TV, Mac Batteritid: 50 timer

Beste gaming-kontroller for Apple TV: SteelSeries Nimbus+ sett skrått forfra
SteelSeries Nimbus+ passer perfekt for alle Apple-fans.

SteelSeries Nimbus+ er den beste håndkontrolleren for deg som spiller mye på Apple TV, men den har støtte for en mengde andre plattformer i tillegg, som iOS, iPadOS og macOS. Dette er en allsidig, trådløs kontroller med behagelig grep og responsiv ytelse for alle gamere som er involvert i Apples økosystem.

Robust materiale
SteelSeries Nimbus+ har et stilrent og tradisjonelt design, selv om styrekorset skiller seg litt fra andre håndkontroller da det stikker ut ganske mye fra selve kontrolleren. Vi er ikke store tilhengere av dette designvalget, men det kan hende du vil sette pris på det. Konstruksjonskvaliteten er robust og har et ergonomisk design og god knappelayout. Grepet er ikke like bra som hos de andre kontrollerne i denne listen, men det er behagelig nok.

SteelSeries Nimbus+ med en mobiltelefon i mobilholderen
SteelSeries Nimbus+ har en innebygd mobilholder.

Batteritid i en egen klasse
Håndkontrolleren har en mengde funksjoner som forbedrer spillopplevelsen og støtter Apple Arcade og MFi-spill (Made for iOS). Dette innebærer at den er kompatibel med mange ulike spill på Apple-enheter. Et fint lite pluss er at den også har en dedikert mobilholder som lar deg feste en iPhone eller iPad på kontrolleren. Det beste av alt er den glimrende batteritiden på opp til 50 timer.

Hjemmeside

Utrolig lang batteritid
Perfekt for gamere i Apples økosystem
Smidig iPhone- og iPadholder

Rart design på styrekorset

4.5


Hobby og fritid

Akvarell for nybegynnere: 7 tips og triks for de som vil male med vannfarger

Hjem og husholdning

Beste vaffeljern: 6 testvinnere som gir sprø vafler hver gang