Beste fotoskriver: 4 beste printere for fotoutskrifter i toppklasse

Geir Tandberg Steigan

Hvis du ønsker å kunne skrive ut bilder av høy kvalitet med vakre og levende farger, enten det er på hobby- eller proffnivå, trenger du beste fotoskriver akkurat nå. I dag er det et stort antall å velge mellom, fra store merker som Canon, HP, Epson med flere. Det er alltid hyggelig å ha mange alternativer å velge mellom, men modellene deres spenner fra rimelige budsjettmodeller til ekstremt dyre modeller primært ment for profesjonell bruk. Så hvor mye må du egentlig bruke for å være sikker på å få en god fotoskriver – og hvilket merke burde du velge? Det er ingen grunn til uro, for vi har gjort all forskningen for deg og samlet alle de beste alternativene i denne veiledningen.

Nedenfor finner du de absolutt beste fotoskriverne fra ulike merker akkurat nå, som vi mener gir den beste balansen mellom utskrifter av høy kvalitet og prisen. Vi har tatt med litt rimeligere alternativer for deg som ønsker noe hobbynivå, samt premiumalternativer for deg som trenger en avansert fotoskriver til jobb eller lignende.


Canon Pixma TS8350 – Best i test

Skrivertype: Multifunktionsskriver Utskriftshastighet: 15 sid/min (svarthvitt), 10 sid/min (farger) Papirformat (opp til): A4

En svart Canon Pixma TS8350 visas upp mot en vit bakgrund.
Med Canon Pixma TS8350 får du veldig mye for pengene.

Canon Pixma TS8350 er testvinneren i vår guide over de beste fotoskriverne akkurat nå. Dette er fordi den gir den absolutt beste balansen mellom kvalitet og pris. Her kan du vente deg vakre utskrifter med presise og levende farger hver gang.

Separate faregpatroner
Denne fotoskriveren bruker totalt seks forskjellige fargeblekkpatroner til utskriftene. Disse inkluderer blekkpatroner for cyan, magenta, gul og svart, samt en dedikert svart blekkpatron for de gangene du bare trenger å skrive ut tekstdokumenter, og til slutt en blekkpatron med fotoblått, som forbedrer blånyanser og gir en bedre glans. Skriveren støtter også et SD-kort, som du enkelt kan koble til og skrive ut bilder direkte fra!

En svart Canon Pixma TS8350 visas upp mot en vit bakgrund.
Etter vår mening er Canon Pixma TS8350 den beste fotoskriveren akkurat nå.

Grei hastighet, men ikke mer
Vi skulle gjerne sett litt raskere utskrift på denne fotoskriveren og det er egentlig det eneste vi har å utsette på den. Hvis du skriver ut et A4-bilde i normal bildekvalitet, må du regne med å vente over ett minutt, mens svart-hvitt-bilder og høyere kvalitet vil ta enda lenger tid. Den er ganske treg, spesielt sammenlignet med andre modeller i samme prisklasse.

Hjemmeside

Seks forskjellige fargepatroner
Flotte farger og kontraster

Litt langsomme utskrifter

5


HP Envy Pro 6420 – Beste fotoprinter i mellomklassen

Skrivertype: Multifunksjonsskriver Utskriftshastighet: 10 sid/min (svarthvitt), 7 sid/min (farger) Papirsformat (opp til): A4

En vit HP Envy Pro 6420 visas upp mot en vit bakgrund.
HP Envy Pro 6420 er en utmerket skriver i mellomklassen.

HP Envy Pro 6420 er en virkelig god fotoskriver som tilbyr en god balanse mellom kvalitet og pris. Her får du en stilig og kompakt fotoskriver som skriver ut flotte bilder i en imponerende høy hastighet, samtidig som den fungerer godt til vanlig kontorbruk med støtte for skanning og kopiering.

Enkel installasjon
Etter at du har kommet deg gjennom det enkle oppsettet av HP Envy Pro 6420, kan du velge å kopiere, skanne eller skrive ut. Både kopiering og skanning går dessverre ganske tregt på denne skriveren, men hvis tanken er å bruke den hovedsaklig som fotoskriver, er du i gode hender – fotoutskriftshastigheten er imponerende høy. Det tar rundt 32 sekunder å skrive ut et fargebilde på 10 x 15 centimeter.

En vit HP Envy Pro 6420 visas upp mot en vit bakgrund.
HP Envy Pro 6420 har et stilrent design.

Kombinerte fargepartroner
Skriveren har også et dirkret design som vil passe godt inn i hjemmekontorer og lignende miljøer, og det eneste vi egentlig har å utsette på denne skriveren er fargepatronene. Den bruker nemlig en kombinert fargepatron for cyan, gul og magenta. Det betyr at du må bytte hele blekkpatronen, selv om det bare er én farge som har gått tom, noe som kan være litt irriterende og lite økonomisk.

Hjemmeside

Utrolig kjappe utskrifter
Egner seg også godt til kontoret
Enkel installasjon

Kombinert fargepatron

4


HP Envy 6030 – Beste fotoskriver i budsjettklassen

Skrivertype: Alt-i-ett-skriver Utskriftshastighet: 10 sid/min (svarthvitt), 7 sid/min (farger) Papirformat (opp til): A4

En vit HP Envy 6030 visas upp mot en vit bakgrund.
HP Envy 6030 er en utrolig rimelig fotoskriver.

HP Envy 6030 er skriveren du burde satse på hvis du vil ha en rimelig fotoskriver som gir deg utskrifter av høy kvalitet uten at du må tømme hele sparekontoen. Du kan skaffe deg denne billige skriveren for rundt 1100 NOK. Her får du mye for pengene.

Fikser alt
HP Envy 6030 er en multifunksjonsskriver som støtter både blekk- og fargeutskrift i størrelser opp til A4. Det burde være nok for de aller fleste. Men skal du kunne skrive ut større enn det, må du se på andre alternativer. Andre fine funksjoner denne rimelige skriveren støtter inkluderer skanning og kopiering av dokumenter, samt opplasting direkte til skyen.

En vit HP Envy 6030 visas upp mot en vit bakgrund.
HP Envy 6030 passer godt inn i de fleste kontorer med sitt enkle design.

Byggekvaliteten føles litt plastaktig
Sammenlignet med dyrere førsteklasses fotoskrivere kan denne føles litt plastisk og billig, og hastigheten den skriver ut med kan heller ikke helt matche toppkonkurrentene. Men med tanke på hvor mye du får for pengene her, tror vi ikke det gjør så mye forskjell.

Hjemmeside

Flotte fotoutskrifter
Tilkobling til skyen

Ikke de kjappeste utskriftene

4


Epson EcoTank ET-8550 – Beste fotoskriver i toppklassen

Skrivertype: Multifunksjonsskriver Utskriftshastighet: 16 sid/min (svarthvitt), 12 sid/min (farger) Papirformat (opp til): A3+

En svart EcoTank ET-8550 visas upp mot en vit bakgrund.
Epson EcoTank ET-8550 er en luksusfotoskriver i absolutt toppklasse.

Epson EcoTank ET-8550 er en virkelig luksuriøs fotoskriver som holder absolutt toppklasse i alt den gjør. Hvis du er en profesjonell bruker, kan vi anbefale dette på det sterkeste, men med tanke på den høye prislappen, er det ikke noe vi anbefaler for bruk på hobbynivå.

Spar penger på sikt
Hvis du velger å gjøre denne investeringen, kan du være trygg på at du får en fotoskriver som gir utmerkede resultater hver gang, med spreke farger, høye detaljnivåer og vakre kontraster. Den har også svært lave driftskostnader, noe som lar deg spare litt penger i det lange løp og kan få prisen til å oppleves som litt rimeligere.

En mobil används för att skriva ut ett foto på EcoTank ET-8550.
EcoTank ET-8550 er enkel og praktisk å styre via mobiltelefonen.

Berøringsskjermen er veldig praktisk
Når det gjelder andre funksjoner, får du i utgangspunktet alt du måtte trenge her. Det inkluderer en nyttig berøringsskjerm som gjør det enkelt å navigere gjennom menyer og funksjoner, samt støtte for AirPrint. Hvis du har budsjett til det, er dette en moderne og komplett fotoskriver som ikke vil skuffe.

Hemsida

Moderne fotoskriver med ekstra alt
Toppkvalitet på utskrifter

Den er veldig dyr

4.5


Data og gaming
Beste antivirus: En mobiltelefon ligger på tastaturet til en oppslått laptop

Beste antivirus: De beste antivirusprogrammene for alle datamaskiner

Data og gaming
Et par sorte SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless ligger på et mørkt skrivebord foran en datamaskin

Beste gaming-headset: Vinnerne av vår gaming-headset test

Beste PC-høyttaler: Bedre lyd fra datamaskinen

Data og gaming
Beste antivirus: En mobiltelefon ligger på tastaturet til en oppslått laptop

Beste antivirus: De beste antivirusprogrammene for alle datamaskiner

Data og gaming
En MacBook Pro 14 står åpen med blå og grønne firkanter på skjermen.

Beste laptop: De beste bærbare PCene