Beste elsparkesykkel: 4 testvinnende elscootere for ulike budsjetter

Geir Tandberg Steigan

Elscootere, eller elsparkesykler, har blitt et populært transportmiddel i løpet av de senere årene. De kan minne om tradisjonelle sparkesykler, men er utstyrt med en elektrisk motor og et oppladbart batteri. Dette gjør dem veldig kvikke og effektive for å komme seg raskt rundt i byer, enten du pendler frem og tilbake fra jobb, ønsker å utforske en ny by effektivt eller noe annet.

Noen av de største merkene innen elektriske scootere i Norge er Bolt, Voi og Ryde. Men det kan fort bli ganske dyrt om du leier disse el-scooterne hver dag og da kan det være bedre å skaffe seg sin egen. Hvis du leter etter den beste elektriske sparkesykkelen, har du kommet til rett sted, for her har vi satt sammen en kort toppliste over de absolutt beste alternativene som er tilgjengelige akkurat nå. I topplisten finner du et best-i-test-alternativ, som vi anser som det beste valget for de aller fleste – med en fin balanse mellom ytelse og pris. Du finner også et godt budsjettalternativ og et godt premiumalternativ, så det burde være noe som passer alle.

Navee V40 – Best i test

Navee V40 er testvinneren i topplisten vår over beste elsparkesykkel akkurat nå. Den yter utmerket på alle nivåer, med solid byggekvalitet, grei toppfart, tydelig skjerm på styret, lys med automatisk justering og fremfor alt en skikkelig god batteritid. Det eneste som trekker ned med Navee V40 er den høye prisen. For denne vellagde elektriske sparkesykkelen kan du regne med å bruke i overkant av 5000 kroner, noe som kan bli for mye for mange potensielle kjøpere. Den kan også være litt vanskelig å få tak i, da den ofte er utsolgt hos større forhandlere.

Denne elektriske scooteren har en motoreffekt på 300W, noe som gir deg en toppfart på 20 kilometer i timen. Den kommer imponerende raskt opp i fart og sliter heller ikke i oppoverbakke, noe mange andre elektriske sparkesykler gjør. Batteriet holder i opptil 40 kilometer og den tydelige skjermen på styret viser både hastighet og gjenværende batteritid for el-scooteren – praktisk! Et annet pluss er at den bare veier rundt 17 kilo og er IP55-klassifisert, så den er relativt lett å bære rundt og tåler litt regn og sprut uten problemer.

4.5

Pros

Rask akselerasjon og god toppfart
Lang rekkevidde
God byggekvalitet

Cons

Dyr og litt vanskelig å få tak i

Xiaomi Electric Scooter 3 Nordic Edition – Beste elsparkesykkel i budsjettklassen

Xiaomi Electric Scooter 3 Nordic Edition er en rimelig elektrisk sparkesykkel med en haug med smarte funksjoner som gjør at den skiller seg ut fra mengden. Den kan også ofte finnes med fine rabatter, slik at du kan spare noen tusen, og det er derfor vi har valgt den som beste elsparkesykkel i budsjettklassen i denne topplisten.

Xiaomi Electric Scooter 3 Nordic Edition har en motoreffekt på 300W og en maksimal hastighet på 20 kilometer i timen, noe som er klart godkjent for en elektrisk sparkesykkel i denne prisklassen. Den takler lettere stigninger uten vanskeligheter, men i litt brattere bakker får den fort noen problemer. Som tidligere nevnt har denne elektriske sparkesykkelen en haug med smarte funksjoner som et smart batteri som oppdager om den elektriske sparkesykkelen ikke har vært brukt på 10 dager og deretter går i hvilemodus for å spare batteriet. Du får også en LED-lampe bak og foran på el-scooteren, supplert med reflekser i front og på sidene for å alltid holde deg synlig. På skjermen foran på styret kan du se ting som hastighet, kjørelengde, kjøremodus og batterinivå – i grunnen alt du trenger! Et annet pluss er at Xiaomi Electric Scooter 3 Nordic Edition er veldig lett, med en vekt på 13 kilo, så den er veldig lett å bære rundt når du slår den sammen.

4

Pros

Lett og fleksibel
Mange smarte funksjoner
Grei kraft og hastighet

Cons

Ikke like kraftig i oppoverbakker

Segway KickScooter P65I – Beste elsparkesykkel i premiumklassen

Segway KickScooter P65I er beste elsparkesykkel du kan kjøpe akkurat nå – hvis du vil ha noe virkelig luksuriøst. Dette er en kraftig sak som skiller seg ut fra de andre modellene i denne topplisten takket være motorkraften på hele 500W. Maksimal hastighet er på samme nivå, påmed stabile 20 kilometer i timen, men rekkevidden strekker seg imidlertid helt opp til 65 kilometer i timen. Denne elektriske scooteren suser også opp bratte stigninger uten problemer.

Imidlertid er denne elektriske sparkesykkelen svak på andre måter. Den har en heftig prislapp og en totalvekt på hele 28 kilo, så den vil bare være aktuell for deg som har et stort budsjett. Den anbefales ikke hvis du planlegger å bære rundt på elsparkesykkelen din. Den kan brettes ganske greit sammen, men 28 kilo blir fort tung å dra rundt på. Den er IPX5-klassifisert, tar en maksvekt på 120 kilo, har oversiktlig infodisplay og tre ulike kjøremodi.

4.5

Pros

Stor kraft med 500W
Best i oppoverbakker

Cons

Veldig tung og dyr

Razor Power A5 – Beste elsparkesykkel for barn

Hvis du er ute etter en elektrisk sparkesykkel til barnet ditt, kan vi anbefale Razor Power A5. Dette er en rimelig og fleksibel elektrisk sparkesykkel laget spesielt for barn (tar en maksimal vekt på 80 kilo). Dette er først og fremst en elektrisk sparkesykkel ment for å reise frem og tilbake fra skolen, til trening eller for å farte litt rundt med venner.

Den er ikke like rask og kraftig som de dyrere voksenmodellene du finner i denne topplisten. Denne elektriske scooteren nøyer seg med en makshastighet på 16 kilometer i timen og en ganske kort batteritid på 40 minutter. Vi synes den lavere hastigheten er bra, men kjøretiden kunne vært litt lengre. Hvis batteriet skulle gå tomt, ville det ikke vært en stor katastrofe, for denne elektriske sparkesykkelen kan også kjøres som en vanlig sparkesykkel! Noe som imidlertid er et pluss, med tanke på at denne elektriske sparkesykkelen hovedsakelig er laget for barn, er at den lett kan foldes sammen og at den har en veldig lav vekt på 7 kilo, så det er lett for barna å bære den med seg.

4

Pros

Lett, men robust design
Litt lavere hastighet
Veldig rimelig

Cons

Ganske kort batteritid
Ingen tydelig skjerm på styret

Mobil
Beste billige mobil: En mobiltelefon ligger ved siden av skrivesaker på et trebord

Beste billige mobil: Telefoner i budsjettklassen

Lyd og bilde
Beste DAB-radio: En person bærer en radio utendørs

Beste DAB-radio: De 4 beste modellene akkurat nå