Beste elektriske tannbørste: 3 elektriske tannbørster som er best i test

Geir Tandberg Steigan

Er det på tide å kaste den gamle, tradisjonelle tannbørsten og erstatte den med en elektrisk versjon? Da har du klikket deg inn på helt rett sted. Her finner du vår toppliste over beste elektriske tannbørste akkurat nå. Vi har valgt å holde det kort og enkelt, med en «best i test»-modell som vi tror passer best for de aller fleste mennesker, en budsjettmodell for de som ønsker å spare litt penger og en premiummodell for de som vil ha det absolutt mest luksuriøse alternativet.

Det er mange fordeler med elektriske tannbørster – for det første renser de tennene mer effektivt enn manuelle tannbørster og de har dessuten et par smarte funksjoner som timere, som hjelper deg med å holde styr på hvor lenge du har pusset, og trykksensorer som advarer deg hvis du presser for hardt mot emaljen eller tannkjøttet. En elektrisk tannbørste er også et utmerket alternativ for personer med begrenset mobilitet, som for eksempel eldre. Her er de beste elektriske tannbørstene akkurat nå.

Philips Sonicare Protective Clean 4500 – Best i test

Vi har kåret Philips Sonicare Protective Clean 4500 til testvinner i vår toppliste over beste elektriske tannbørste. Philips lager en rekke virkelig gode elektriske tannbørster og denne modellen har funnet en perfekt balanse mellom ytelse og pris. Her får du en skånsom og effektiv tannbørste, til en pris som føles virkelig overkommelig for en god elektrisk tannbørste.

Philips Sonicare Protective Clean 4500 har to forskjellige rengjøringsmodi (Clean & White), hvor Clean hovedsakelig fokuserer på god munnhelse og fjerning av plakk fra tennene, mens White-modusen er litt røffere og gir tennene en polering for å fjerne overflateflekker og gi skinnende hvite tenner. Philips Sonicare Protective Clean 4500 har faktisk en imponerende mengde smarte funksjoner til å være et så lite stykke teknologi. Den elektriske tannbørsten kan for eksempel fortelle deg om du trykker for hardt på tennene og tannkjøttet mens du pusser, fortelle deg når det er på tide å bytte børstehode, holde styr på hvor lenge du har pusset og til og med gi deg en myk start for at du skal lære deg å bruke en elektrisk tannbørste for første gang. Som du kan høre får du virkelig alt du trenger her pluss litt til, så hvis du skal investere i en elektrisk tannbørste og vil ha noe rimelig, er Philips Sonicare Protective Clean 4500 det desidert beste alternativet.

5

Pros

Kompakte, slitesterke etuier er inkludert
Gode funksjoner og rengjøringsmodi
Grundig og effektiv rengjøring
Rimelig pris

Cons

Noen kunder har klaget på at den slutter å virke etter ca 1,5 års bruk
Kan bli ganske høylytt

Oclean X Pro Elite – Beste elektriske tannbørste i budsjettklassen

Oclean X Pro Elite har fått en plass i topplisten vår over beste elektriske tannbørste som det beste budsjettalternativet. Hvis du har sett deg litt rundt etter en god elektrisk tannbørste, har du sikkert lagt merke til at mange modeller er veldig dyre – noen koster opptil 3000 kroner! Heldigvis trenger du ikke bruke tusenvis av kroner for å få en god elektrisk tannbørste, og Oclean X Pro Elite er et utmerket eksempel på det. Her får du en stillegående og effektiv elektrisk tannbørste, med et knippe smarte rengjøringsmoduser og funksjoner til en pris de fleste har råd til.

Oclean X Pro Elite bruker en kraftig Maglev-motor som gjør at den elektriske tannbørsten kommer opp i imponerende 84.000 sirkulasjoner i minuttet og til tross for den kraftige motoren er den elektriske tannbørsten imponerende lydløs, takket være såkalt WhisperClean-teknologi. Andre ting som gjør at Oclean X Pro Elite skiller seg ut, er dens lange liste med funksjoner, hastighetsnivåer, batteritid og generelt smart design. Her får du en oversiktlig berøringsskjerm midt på den elektriske tannbørsten hvor du kan velge mellom ulike modi, stille inn tid med mer. Denne elektriske tannbørsten har 32 forskjellige hastighetsnivåer (!), en batteritid på opptil 35 dager. Når batteriet er tomt, lades det helt opp på kun 3,5 timer.

4.5

Pros

Veldig stillegående
Utrolig billig med tanke på kvaliteten
Mange børstemodi og gode funksjoner

Cons

Appen kan ikke sammenlignes med tilsvarende fra konkurrenter som Philips og Oral-B

Oral-B iO Series 10 – Beste elektriske tannbørste i premiumklassen

Oral-B iO Series 10 er absolutt den mest luksuriøse elektriske tannbørsten du kan kjøpe akkurat nå, noe som er tydelig både i dens uovertrufne ytelse og den skyhøye prisen. Hvis du har et stort budsjett og vil ha det beste av det beste, er Oral-B iO Series 10 den du bør gå for.

Oral-B iO Series 10 har en lettlest berøringsskjerm på forsiden av den elektriske tannbørsten hvor du kan velge mellom syv forskjellige børstemoduser for å tilpasse børstingen til dine behov. Du kan for eksempel velge mellom daglig rengjøring, tannkjøttpleie, skånsom, bleking med mer. Andre smarte funksjoner inkluderer en trykksensor som varsler deg med fargekoder hvis du presser for hardt med den elektriske tannbørsten, du får en timer som sørger for at du holder deg til anbefalt pussetid, 3D-tannregistrering som bruker AI-teknologi for å se så du går ikke glipp av et sted. Selve håndtaket, et børstehode, ladekoffert, lader og en refillholder er inkludert i pakken ved kjøp. Både selve den elektriske tannbørsten og tilhørende app er i en klasse for seg og overskygger resten av konkurransen på markedet, men med en pris på rundt 4000 kroner er det få som har råd til den.

5

Pros

Veldig avansert med LED-skjerm, smart tilbakemelding og massevis av funksjoner
Meget skånsom og effektiv rengjøring
Stillegående

Cons

Veldig dyr

Trening og helse

Beste ferdige proteinshake: 5 shakes med best smak og best innhold

Lyd og bilde
En hand som håller upp en actionkamera i vattnet i en pool.

Beste actionkamera: 5 testvinnende kameraer for alle dine eventyr