Beste digitale fotoramme: 4 topprangerte skjermer for fotografier

Geir Tandberg Steigan

Har du eller noen du kjenner alt for mange bilder til å få plass til alle på veggene rundt i huset? Da er en av de beste digitale fotorammene løsningen på alle dine problemer! Disse smarte små skjermene ser akkurat ut som en bilderamme, men er faktisk en smartskjerm med innebygd lagring, USB-støtte og trådløs tilkobling. Dette lar deg overføre bilder av dine kjære eller dine siste eventyr direkte til fotorammen, og den vil da veksle mellom bildene. Smart, ikke sant?

En av de beste digitale fotorammene er en stilig og fleksibel måte å vise frem og kunne nyte fantastiske minner, uten at bilder tar opp all ledig plass på vegger og hyller, slik at du også har plass til litt annen fin dekorasjon! Her har vi samlet det vi mener er de beste digitale fotorammene som kan kjøpes akkurat nå, med toppkarakterer fra tusenvis av fornøyde kunder. Vi har valgt fotorammer i forskjellige prisklasser som passer til ulike budsjetter.

Denver PFF-1053B – best i test

På det norske markedet er merket Denver en av de vanligste når det gjelder digitale fotorammer, med en rekke rimelige alternativer i ulike størrelser og med ulike typer rammer. Til topplisten vår har vi valgt ut deres 10,1-tommers modell med en tykk hvit ramme rundt, men lignende varianter er også tilgjengelige med trefargede og sølvfargede rammer hvis du foretrekker det.

Denver PFF-1053B har en hvass LCD-skjerm og Wi-Fi-støtte, slik at du enkelt kan overføre og se favorittbildene dine fra mobile enheter via Frameo-appen. Den har totalt 16 GB lagringsplass, som er nok til å laste opp hundrevis av bilder av høy kvalitet. I det usannsynlige tilfellet at du går tom for plass, har rammen plass til et SD-kort for ekstra lagring.

Digitale fotorammer varierer mye i pris, der de rimeligste budsjettmodellene kan koste så lite som 200 kroner og de dyreste premiummodellene kan koste over 3000 kroner. Det setter Denver PFF-1053B i en rimelig lavere prisklasse som gir en god balanse mellom ytelse og pris. Dette er et godt alternativ for de aller fleste. Det er bare synd at rammen er ganske tykk, men det er en smakssak.

4.5

Pros

Rikelig med lagringsplass pluss SD-kortspor
Tilgjengelig i mange størrelser og rammevarianter
Hvass LCD-fargeskjerm
Rimelig pris

Cons

Tykk ramme

Braun Photo Technik DigiFrame 711 – beste lille digitale fotoramme

Braun produserer også et par digitale fotorammer av virkelig høy kvalitet, med modeller som spenner fra rimelige budsjettvarianter rundt 500 kroner til premiumvarianter som koster nærmere 10 000 kroner! Vi tror svært få ville vært villige til å bruke så mye på en digital fotoramme, men deres mindre og rimeligere modeller fortjener fortsatt en omtale i topplisten vår over beste digitale fotorammer.

Vi har spesielt valgt oss Braun Photo Technik DigiFrame 711, som er et godt alternativ for deg som leter etter noe lite. Den har en kompakt formfaktor med en skjerm på kun 7 tommer! Den har et LCD-panel som yter bildene rettferdighet med klare og levende farger. Det er støtte for SD-kort dersom du skulle trenge mer lagringsplass.

Dette er en ganske enkel og brukervennlig digital fotoramme, som fokuserer på grunnleggende funksjoner og egentlig hopper over alt annet. Selve rammen er ganske tykk, men det er ganske vanlig blant digitale fotorammer og noe man kan forvente, spesielt i denne prisklassen.

3.5

Pros

For deg som vil ha noe lite og enkelt
SD-kortstøtte
Rimelig pris

Cons

Veldig enkel
Tykk ramme

AgfaPhoto Realiview APF1560WIFI – beste design & allround kit

AgfaPhoto er et merke som lager digitale fotorammer som skiller seg ut takket være sine slanke, stilige rammer. Mange digitale fotorammer har veldig tykke rammer som ser ganske klumpete ut, men AgfaPhoto har klart å lage virkelig tynne versjoner som finnes i flere forskjellige størrelser.

AgfaPhoto Realiview APF1560WIFI er en digital fotoramme som kobles til via WiFi for enkel deling og oppdatering av bilder via Internett. Det er Frameo-appen som også gjelder for dette merket av digitale fotorammer. Den 15,6-tommers berøringsskjerm er av høy kvalitet (litt hvassere enn varianter fra Denver, derav den noe høyere prisen), med LCD-panel og oppløsning på 1920×1080. Dette betyr at både bilder og videoer spilles av i en klar og skarp kvalitet.

Du får god plass til både bilder og videoer med innebygget lagring på 32 GB, og det er også mulighet for utvidbar lagring via minnekort, om behovet skulle oppstå. I tillegg til dette får du et par ekstra smarte funksjoner som innebygd klokke og værfunksjoner. Alt dette betyr at AgfaPhoto-rammen tilbyr et utrolig komplett, førsteklasses sett, som virkelig gir deg alt du kan ønske deg av en digital fotoramme. Hvis du har budsjett til det, burde du definitivt investere i denne.

5

Pros

Støtte for både bilder og videoer
32 GB lagring pluss minnekort
Høykvalitetsskjerm
Ekstra smarte funksjoner

Cons

Det finnes billigere alternativer
Ikke så mange rammealternativer

Netgear Meural Canvas II MC321 – beste digitale fotoramme i premiumklassen

Ønsker du deg en digital fotoramme i absolutt toppklasse, som du kan bruke både til å vise personlige bilder og detaljerte kunstverk, er Netgear Meural Canvas II MC321 den du burde satse på. Vær imidlertid oppmerksom på at den er veldig dyr, så svært få vil ha budsjettet til denne digitale fotorammen.

For prisen får du en 21,5-tommers kunstskjerm av høy kvalitet med IPS-panel og en oppløsning på 1920×1080 piksler. Det gir krystallklar bildekvalitet og nøyaktig fargegjengivelse. Et ekstra pluss og noe som gjør at den skiller seg ut fra resten av konkurrentene er at den er utstyrt med en antireflekterende glassoverflate og i tillegg har justerbar bakgrunnsbelysning for å passe ulike lysforhold. Dette er virkelig premium-funksjoner som ikke finnes på mange andre alternativer på markedet.

Dessverre har den ganske lav minnekapasitet – kun 8 GB lagringsplass og 2 GB RAM, men det er likevel nok til å lagre mange bilder. Du laster opp innhold gjennom Meural-appen via en Wi-Fi-tilkobling, og gjennom appen får du også tilgang til tusenvis av verk fra internasjonale museer og biblioteker for visning i den digitale fotorammen. Andre smarte funksjoner inkluderer bevegelseskontroller og planlegging av bilder via appen. Den fungerer både i horisontal og vertikal stilling.

5

Pros

Mange smarte funksjoner
Beste skjerm
Tilgang til tusenvis av kunstverk
Anti-reflekterende overflate og bakgrunnsbelysning

Cons

Veldig dyr
Liten lagringsplass

Hjem og husholdning
En man och en kvinna står bredvid varandra i ett kök och gör smoothies med en stavmixer.

Beste stavmikser: Allsidige og rimelige blendere som er best i tester

Lyd og bilde
Beste hodetelefoner: En kvinne lytter til noe med øynene igjen, med grå hodetelefoner på hodet

Beste hodetelefoner: Vinnerne av vår hodetelefoner test