Beste dampmopp: 3 effektive dampmopper som er best i test

Geir Tandberg Steigan

Dampmopper er effektive rengjøringsverktøy som benytter høytrykksdamp til å rengjøre og desinfisere ulike overflater. De fungerer på en rekke underlag som fliser på bad eller tekstiler som tepper. Det er en veldig smart måte å bekjempe skitt og bakterier på, uten å måtte bruke noen form for kjemikalier, fordi den høye varmen som dampmoppen produserer er nok til å drepe nesten alle bakterier.

Ønsker du å kjøpe en dampmopp har du kommet til akkurat rett sted. Her finner du vår korte og konsise toppliste over de beste dampmoppene akkurat nå. I topplisten finner du et best-i-test-alternativ med en utmerket balanse mellom ytelse og pris som vi mener passer de aller fleste, samt et budsjett- og premium-alternativ. Så det burde være noe som passer alle behov og budsjetter her.

H2 Mop HD – Best i test

H2 Mop HD er testvinneren i vår toppliste over de beste dampmoppene akkurat nå. Dette er en dampmopp som gir deg blanke gulv uten behov for tilleggsmiddel og effektivt fjerner selv de mest gjenstridige flekkene på ulike typer gulv, tepper og andre typer tekstiler.

Et stort pluss for denne dampmoppen er også at den leveres med en rekke nyttige dyser og tilbehør ved kjøp, som en teppeglider, en mikrofiberklut, runde børster og en jetdyse. Med tanke på kvaliteten du får fra H2 Mop HD, er den utrolig rimelig. Noe verdt å nevne er imidlertid at den kan føles noe klønete å håndtere og at ledningen kan komme litt i veien til tider, men det er bare en liten innvending fra vår side.

5

Pros

God pris
Fjerner krevende flekker fra ulike typer overflater
Tilbehør følger med ved kjøp

Cons

Kan være litt klønete å håndtere

Vileda Steam Plus – Beste dampmopp i budsjettklassen

Vi har valgt Vileda Steam Plus som beste dampmopp i budsjettklassen i topplisten vår over de beste dampmoppene akkurat nå. Vileda er et populært merke innen rengjøringsprodukter, kjent for å produsere high-end produkter til rimelige priser. Dampmoppen deres er intet unntak.

Denne kvikke lille dampmoppen er liten og lett å håndtere, med et trekantet moppehode som gjør det enkelt å komme til i hjørner. Den gir en effektiv rengjøring på en rekke forskjellige overflater som blant annet fliser, tregulv og tepper. Den har en ganske liten vanntank på 0,4 liter, men den varmes opp imponerende raskt! Etter at du har startet denne dampmoppen, er den varmet opp og klar til bruk på bare 15 sekunder, og du trenger ingen ekstra kjemikalier for å få skinnende rene gulv. Ønsker du en billig og god dampmopp, er det denne du burde satse på.

4.5

Pros

Virkelig rimelig
Liten og fleksibel
Rask oppvarming

Cons

Ganske liten vanntank

Kärcher SC3 – Beste dampmopp i premiumklassen

Kärcher SC3 er en kraftig og utrolig allsidig dampmopp som vi har kåret til beste dampmopp i premiumklassen i vår toppliste. Ønsker du en dampmopp som du kan bruke på alle overflater – gulv, tepper, gardiner, kjøkkenbenker, komfyrer, baderomsvegger med mer, er dette modellen du kan kjøpe. Denne dampmoppen kan brukes på samme måte som en tradisjonell støvsuger for gulv, men den har også tilbehør for håndholdt modus når du skal rengjøre for eksempel kjøkkenbenken. Denne er virkelig smidig. Kärscher SC3 skiller seg virkelig ut fra de andre modellene i denne topplisten.

Som vi har nevnt før, er dette et førsteklasses premiumprodukt, så forvent å betale litt mer for denne dampmoppen. Prisen er på rundt 2000 kroner, men da får du en dampmopp som varmes opp på 30 sekunder, har en vanntank som kan fylles midt i rengjøringen for å unngå avbrudd, en avkalkingspatron i vanntanken, en effektiv rengjøring som fjerner 99,99 % av bakteriene og en haug med tilbehør som følger med på kjøpet. Trenger du ekstra tilbehør, finnes det også et stort utvalg av ekstra dyser, fiberduker, børster med mer til ulike formål som du kan velge å kjøpe i tillegg.

4.5

Pros

Utrolig fleksibel og allsidig
Vanntanken kan etterfylles under rengjøring
Fjerner nesten alle bakterier

Cons

Dyreste modell i topplisten
Ytterligere tilbehør er også ganske dyrt

Hobby og fritid
En elscooter står vid en vägkant.

Beste elsparkesykkel: 4 testvinnende elscootere for ulike budsjetter

Hjem og husholdning
Beste elbil: Vinnerne av vår elbil test. Vi ser baksiden av en grå elbil

Beste elbil: Vinnerne av vår elbil test